MIG-35 Final-fulcrum

• Začetnik teme Začetnik teme KiZo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gde nema
Ima masu prazan oko 12,5t a motore sa odnosom potiska i mase 10:1 i snage 150 ds.
Ali ni to nije bitno, dosta ljudi ne može da razume da je Raptor konstruisan za vođenje borbe van vizelnog dometa, da kažemo od 10-12km do 21km. To je granica do koje su danas išle F15, bilo je pokušaja da se gađaju ciljevi sa 30 km ali svi su bili bezuspešni.
Raptor će sigurno pomeriti tu granicu jer ima mnogo, mnogo jaču elektroniku i radar od F15.
Tu leži njegova snaga.
Sigurno će ga upotrebiti u Iranu, ako do toga dođe, nedaj bože.

steta pa je zbog loseg vremena otkazano dosta toga.
na obliznjem vojnom aerodromu RIAT su vrsene probe.
F-22 je pokazao vecu snagu po tezini od mig-29ovt sa starim RD motorima.,sto se videlo po izlasku iz visokog AoA prilikom proklizavanja repom ,izvodjenja valjka i superkobre.

Jеси ти видео суперкобру на неком од ова 3 снимка? Ја не.

Шта хоћеш са овим да кажеш?
Девизне резерве Русије су преко 600 милијарди долара ( САД испод 60 милијарди) који би у случају потребе претворили у, између осталог, ловце, у том тренутку најмодерније. Наравно, није све у авионима треба имати и обучене пилоте, зато се модернизују Миг-29 и Су-27. Кад се заврше Су-35БМ и ПАК-фа биће масовније произведени, додуше не у броју у ком раде Амери, јер Руси за разлику од њих не планирају освајачке ратове.

znacenje tvog posta je koje... da rusi mogu ako hoce... ali u sustini boje se svoje snage pa nece?!:super::super::super:

Gde nema
Ima masu prazan oko 12,5t a motore sa odnosom potiska i mase 10:1 i snage 150 ds.
Ali ni to nije bitno, dosta ljudi ne može da razume da je Raptor konstruisan za vođenje borbe van vizelnog dometa, da kažemo od 10-12km do 21km. To je granica do koje su danas išle F15, bilo je pokušaja da se gađaju ciljevi sa 30 km ali svi su bili bezuspešni.
Raptor će sigurno pomeriti tu granicu jer ima mnogo, mnogo jaču elektroniku i radar od F15.
Tu leži njegova snaga.
Sigurno će ga upotrebiti u Iranu, ako do toga dođe, nedaj bože.

cak je bio i prilicno štedljiv sa Afterburnerom...:P
moja greska to je kobra ,superkobra je kada avion potpuno stane i ide malo unazad.

Poslednja izmena:
okej napravio sam 2 post od jednog radi preglednosti....

mig-35 moze staviti 700+mm AESA antenu
stari migovi idu do 600mm...
na slici koju sam postavio je dijametar antene 680 modula,antena precnika 575mm :P
ako bi sad preracunali na krajnju verziju od 710mm
......
okej kalkulator, gruba procena, povrsina kruga precnika 575mm je R (kvadrat)* pi=1.038.500,00 mm (kvadratna) zaokruzeno,,,
ako to podelimo sa brojem modula od 680 dobijamo 1527 mm2 po modulu ,....(moram reci da su za U.S.A. kompaniju Rayethon rezultati bolji oko 1350-1400, -sitniji moduli)
-----------------------------
vratimo se na Zhuk-
povrsina konacne verzije od 710mm je 1.584.000,00 mm kvadratna (zaokruzeno)
ako podelimo sa povrsinom po modulu dobijamo broj modula koje ce imati
1.584.000,00 / 1527= 1037!
1037/ 680= 1,525
50% BOLJE....
e sad ko poznaje radare zna da je to kvadratna zavisnost je povrsina koja salje je 50% bolja i povrsina koja prima je 50% bolja (vise modula).
1,525 na kvadrat =2,326
ti kazes domet sa ovim radarom je 130km ako pomnozimo sa 2,326 dobijas oko 302km :P
ako bi uspeli da smanje sumove i povecaju jos neke stavke mozda doguraju i do 400km.#
hvala ,molim lepo.... :D

joj ljudi sto bre pustate da pravim budalu od sebe pa kvadriram precnike umesto poluprecnike.
mislim, znam sta je r a sta R ,ne znam sta mi bi pa sam kvadrirao R.
ma papir je konza.

По последњим писањима са сајта Фазотрон НИИР, говори се да су овладали у потпуности 3Д технологијом, тј. сада се Жук-АЕ радар за МиГ-35 фабрички зове ФГА-35 уместо ранијег ФГА-29 и зову га 3Д-радар. По другим причама, мимо ове главне, институт електронике и електроничке опреме из Томска је овладао после Галијум-Арсенид технолохије (која по једном модулу даје до 20Вати, а која се у Жук-АЕ радару наводи да је 8Вати по модулу), Галијум-Нитрит технологијом (полупроводничка, радарска технологија, која даје боље термичке границе рада у оном подручју рада у којем је Х-банд, односно центиметарски опсег зрачења), која подиже снагу модула са максималних 20-25Вати по модулу на 50Вати по модулу у истом подручју фреквенција.

Говори се на истом сајту (Фазотрон НИИР) да последња, серијска варијанта радара има пречник од 688мм и да ће број предајно-пријемних јединица бити 1016. Теоретски максимум израчивајуће снаге радара по овој причи је близу 51киловат, што му у поређењу са постојећим Ирбис-Е 2,5 пута већа снага израчивања. Свакако, то су теоретске граничне вредности. Све зависи од капацитета измењивача топлоте, али врло вероватно (то је моја претпоставка) да вршна снага оваквог радара неће бити мања од 20киловата, с обзиром на повећану ефикасност, али и термички капацитет нових материјала.

Иначе, постојећи решеткасти руски радари држе предност у односу на западне (по питању откривања и захвата) због веома квалитетних кола за филтрирање и појачавање сигнала, дозвољавајући радару да веома уско држи свој сноп зрачења.

Неке од очекиваних карактеристика су откривање до 60 циљева, константно праћење до 30 циљева, захват до осам циљева. Авион, када обави захват, испаљује осам ракета у "лепезастом" лансирању, односно по две ракете истовремено се лансирају почевши од подвесних носача ближих трупу па према спољашњости крила. Веома разложан принцип лансирања, будући да се тако стабилност летилице не нарушава приликом лансирања.

Иначе, уколико се заиста постигну очекиване карактеристике радара (летна испитивања су у току, а план почетка производње је 2016. - што МиГ оправдава пребукираном производњом) МиГ-35 би могао у свом ракетном наоружању типа в-в да носи чак и Р-37М, јер би чак и сам могао да изврши гађање том ракетом искоришћавајући њену дужину лета максимално. Свкако се интеграцијом летилица у групно дејство било која рактеа са било којег ловца може испалити, а да је ловац, који је носи ни не коригује на средини курса, нити да јој даје почетне параметре лансирања.

Изгледа да ће ипак бити нешто од овога. Руси у јануару почињу тестирање Мига 35, очекују увођење у оперативну употребу 2020. Када се код нас на пролеће промени власт, можда ћемо напокон наручити неколико апарата, по мом мишљењу минимум би био 12 - два двоседа за обуку, два једноседа за стално дежурство, и још четири пара за неку евентуалну борбену акцију некада кад затреба.

Back