Microsoft Flight Simulator 2020

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.348
Za nas kojima su simulacije nešto najbliže pilotiranju što će ikada imati, Microsoft je spremio izgleda ultimativni virtualni doživljaj. Po svemu sudeći ovo će biti igra potpuno nove generacije koja će omogućiti real time mape,vremenske uslove,potpuno realistične 3d pejzaže,poletanje i sletanje sa skoro svakog komercijalnog aerodroma koji postoji. Nešto dosad neviđeno. Pred vama će biti implementirano više od 40.000 aerodroma širom sveta, a digitalizovano je oko 510 miliona kvadratnih kilometara naše planete.
Microsoft je sklopio partnerstva sa meteorološkim kompanijama odakle će se preuzimati pravi vremenski podaci u realnom vremenu! Partnerstvo je napravljeno i sa kontrolama leta odakle će se preuzimati putanje i vremenski rasporedi pravih aviona.

"Flight Simulator will feature Asobo's in-house developed game engine, and leverage Bing Maps data, accessing over two petabytes of data from the cloud on demand.[2] Azure AI analyzes map data and photogrammetry to generate photorealistic 3D models of buildings, trees, terrain, and so on. This allows the simulator to depict most parts of the world in 3D photo-realism, and other parts in high definition.[3] There will also be realistic physics and weather systems, and utilization of real-world weather data. An example used at E3 2019 was that if it was raining somewhere in real life, it would be raining in-game. Individual clouds will have their own behaviors and they will impact aircraft performance depending on its location within the system.[4] Asobo has created their own flight model engine, allowing thousands of surfaces and 3D forces and moments to be fully simulated.[2] Flight Simulator will populate roads with vehicles, water will flow realistically based on wind direction, grass will have individual grass blades and trees will have individual leaves, creating the illusion of a living world.[5] It will feature over two million cities and towns and more than 40,000 real-world airports.[6] "

Zvanično izlazi 14.08.2020, cene su 60$ standard, 90$ de lux i 120 premium. Razlike su u raspoloživim modelima aviona i "hand-crafted" airports šta god im to značilo. Ali u suštini trebalo bi svaki aerodrom da bude dostupan.

Ovo su ti hand-crafted airports

Airports_Flight-Sim.jpg

Minimalna zahtevnost:

• CPU: Ryzen 3 1200 / Intel i5-4460
  • GPU: Radeon RX 570 / NVIDIA GTX 770
  • VRAM: 2GB
  • RAM: 8GB
  • HDD: 150GB
  • Bandwidth: 5 Mbps
Preporučena:

• CPU: Ryzen 5 1500X / Intel i5-8400
  • GPU: Radeon RX 590 / Nvidia GTX 970
  • VRAM: 4GB
  • RAM: 16GB
  • HDD: 150GB
  • Bandwidth: 20 Mbps
DAkle pristojno što se hardvera tiče, dobar net je bitan. Već su najavili da će omogućiti modovanje od strane zajednice što znači da ćemo u dogledno vreme imati i dodatne letelice na raspolaganju.

Multiplejer sa dešavanjima u realnom vremenu(vreme raspored letenja i sl) kao što je obećano.

Sve izgleda sjajno...ajde da vidimo.

Poslednja izmena:
Kako to obično biva cene za evropska tržišta su druge i veće.

Inače i na steam-u se obavlja prodaja od pre nedelju dana po ceni od 70€,90€ i 120€ u zavisnosti od izdanja. Baš ga preteraše.

Kako se bliži datum izlaska sve više i više gameplay yt klipova izlazi i definitivno će ispuniti očekivanja. Beta testeri izgleda više istražuju pejzaže i vremenske efekte nego same letelice. Sa razlogom jer stvarno bolesno odobro izgleda.

Uzeo vaučer sa eBay za Xbox Game Pass ultimate na mesec dana za 4-5 $ sa kojim se osnovna verzija dobija besplatno dok si "drug" član. Hteo sam regularno godišnje članstvo ali me flašbek s početka veka strefio tj ne možeš sa srpskim podacima i karticom da se prijaviš. Neka vrsta probe pa ćemo videti kako se stvari odvijaju i koja mi verzija treba tj da li je dovoljna standard ili bih ipak trebao da pazarim ovu najskuplju pa ću uzeti kasnije preko steama,naročito za black friday,thanksgiving i božoćne rasprodaje ako premium deluxe bude u pitanju, dotle vaučeri rade posao. Ovo je simulacija za barem narednih 5 godina tako da...polako.

Uzeo i namenski m2 ssd od 500 gb da smestim simulaciju,bolji dualbend wi-fi adapter, Thrustmaster Flight Hotas koji itekako pravi razliku u odnosu na klasičan joystick,sve ovo me košta više nego igrax2 a samo periferiju sam praktično dirao.... tako da je kompletiran hardver osim možda grafičke koja je ipak starije generacije mada bi trebalo medium-high da izgura tj u rangu je recomended specifikacija manje više ali videćemo tokom ove "probe" sa gamepass da li treba intervencija.

To je to...odbrojavanje....;)

Где ћеш прво да летиш

Ах да... Београд Бангкок :)

:mrgreen:

LYBE-OMDB
OMDB-VTBS

Nemam sa čime direkt :lol:

Odleteo sam te rute x puta u X-Plane i ali ne.... prvo malo Cesna Citation do Budimpešte,Dubrovnika i Krfa,pa A320 do Tegela i El Prata pa onda sedam u 747 na te "moje" bliski-daleki istok rute.

Inače veći su mi izazov ti manji avioni. Boing i Airbus može i dete da vozi kada nauči da unese plan leta i nauči da taxira po pisti. Popenješ ga na FL350 i nema šta da radiš 6 sati na autopilotu barem dok ne ubace virtuelne stjuardese da se zanimaš nečim ali čisto sumnjam da ću videti takav mod skoro 🤣

:mrgreen:

LYBE-OMDB
OMDB-VTBS

Nemam sa čime direkt :lol:

Odleteo sam te rute x puta u X-Plane i ali ne.... prvo malo Cesna Citation do Budimpešte,Dubrovnika i Krfa,pa A320 do Tegela i El Prata pa onda sedam u 747 na te "moje" bliski-daleki istok rute.

Inače veći su mi izazov ti manji avioni. Boing i Airbus može i dete da vozi kada nauči da unese plan leta i nauči da taxira po pisti. Popenješ ga na FL350 i nema šta da radiš 6 sati na autopilotu barem dok ne ubace virtuelne stjuardese da se zanimaš nečim ali čisto sumnjam da ću videti takav mod skoro 🤣

Ако би измишљали виртуелне сека десе, морали би онда да испоштују и правило да се врата пилотске кабине закључавају чим се заврши укрцавање путника и откључавају чим почне њихово искрцавање на одредишту, тако да ништа и од те врсте забаве :)

Ако би измишљали виртуелне сека десе, морали би онда да испоштују и правило да се врата пилотске кабине закључавају чим се заврши укрцавање путника и откључавају чим почне њихово искрцавање на одредишту, тако да ништа и од те врсте забаве :)

:(

Pusti me da se nadam jbt 🤣

Onda ženski prvi oficir makar tek pristigla iz školice :p
Verujem u modersku zajednicu i njihovu maštu....:lol:

Наручи им одмах да испланирају већи простор у пилотској кабини да буде довољно места како приликом објашњавања технике младој првој официрки аутопилот не буде збуњен :)

Vizuelno i po konceptu sa uživo avio saobraćajem i vremenskim prilikama u realnom vremeneu ovo je korak napred u gaming-u uopšte. Dostupnost svake registrovane prašnjave piste daje posebnu draž kao i ucrtavanje svakog iole većeg naselja samim tim i dostupnost apsolutno svakog kutka planete. Ipak nisu svi delovi sveta isto obrađeni tako da ako ste u nekom od većih gradova u USA možete praktično i svoju kuću u svojoj ulici detektovati. Za nas iz ostatka sveta dovoljno je nbarem što su geografiju pogodili dok detalji "liče" :lol: To je valjda na moderskoj zajednici da dalje šminka po reali...jednog dana.

Ovo je aerodrom beograd recimo.....kažu barem

Screenshot (2).png

Ovo je nakon poletanja...razaznaje se Avala i prati tok Save geografski dobro

Screenshot (8).png

Back