Michael Jackson

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad vec spominjete duhovnost itd..Koje je vjere bio?..
Kao mali je bio Jehovin svjedok zbog svoje majke..Inace to je sekta...
kasnije je primijecen kako ulazi u sve crkve,pravoslavne,protestantske,budisticke hramove itd..
Mislim da su ga zanimale razne religije,ali da ih nikada nije prihvatao..

Kad vec spominjete duhovnost itd..Koje je vjere bio?..
Kao mali je bio Jehovin svjedok zbog svoje majke..Inace to je sekta...
kasnije je primijecen kako ulazi u sve crkve,pravoslavne,protestantske,budisticke hramove itd..
Mislim da su ga zanimale razne religije,ali da ih nikada nije prihvatao..

Pre svega duhovnost UVEK ali uvek izlazi iz okvira religije. Jer je religija najnizi oblik duhovnosti. Duhovni ljudi su protiv sablona i raspodele. Zanima ih SMISAO a ne politicko-profitabilne organizacije kao sto su crkve. Majkl je bio vise nego radoznao ( sto je i sam priznao ) , tako da je hteo da virne u svaku crkvu naravno sto da ne. Probao je sve sto Hollywood nudi , a oni su puni svacega i nazovi mistika. Da bi na kraju prihvatio Islam, mada mislim da je to takodje bila potreba za simbolikom - potreba da krene u novi pocetak.

tsk, tsk, tsk.. u cipelama po namjestaju, mora da je manijak :p

:p:D Чињеница да је био сиромашан дечкић, имао је много браће и све су делили, па то што се пентрао свугде у ципелицама већ говори да је био прави мали денсер :super:, нигде без ципелица :)

Pre svega duhovnost UVEK ali uvek izlazi iz okvira religije. Jer je religija najnizi oblik duhovnosti. Duhovni ljudi su protiv sablona i raspodele. Zanima ih SMISAO a ne politicko-profitabilne organizacije kao sto su crkve. Majkl je bio vise nego radoznao ( sto je i sam priznao ) , tako da je hteo da virne u svaku crkvu naravno sto da ne. Probao je sve sto Hollywood nudi , a oni su puni svacega i nazovi mistika. Da bi na kraju prihvatio Islam, mada mislim da je to takodje bila potreba za simbolikom - potreba da krene u novi pocetak.
Ti stvarno vjerujes da je uzeo islam?:lol:

Velika je glupost misleci da je Majkl nesto radio slucajno, tek onako, nesvesno. Voleo je vojnu uniformu i sve sto ide uz to, ordeni , grbovi, trte-mrte itd. Nista nije koristio ako nije znao sta jei cemu sluzi ( ljudi koji su radili sa njim su stalno prepricavali kako postavlja hiljadu pitanja, kako ga sve zanima i to u detalje Devica -Blizananc :mrgreen: ) Takodje je bio izuzetno zainteresovan za duhovnost i misticizam, sto podrazumeva koriscenje simbolike u svakoj situaciji. Primetili ste da je na jedno sudjenje dosao sa sestrama Janet i La Toyom ,svi su bili obuceni u belo od glave do pete, to je bilo nesto pri kraju sudjenja. a trebalo je da odaje poruku da je on cist pred zakonom znaci , Majkl = smisao

потписујем :ok:, слажем се, он је по мом мишљењу био "заинтересован за свет", а не "незаинтересован" за обележја, историју, народ, религију, мистицизам...итд....

Религија није најнижи облик духовности. Религија је есенција науке. Сви велики људи у историји људске цивилизације су веровали у Бога. Нарочито се то односи на научнике, који су хтели да успоставе контакт "са оним светом", нарочито се то односи на Ајнштајна, Теслу, Пупина итд....то су људи примера ради коју су знали да Бог постоји, само су тежили и хтели то да неком "формулом" и докажу.....

ово за ислам нисам сигурна, а твоје је нагађање да је Мајкл хтео да крене у "нови почетак" са тим, то уопште не мора да значи, он је човек који је био контроверзна личност и који је волео да "испроба", мења ствари у свом животу, рећи да је са "исламом" хтео да финишира - да крене у нови поч, не мора уопште да значи да је хтео да са њим и заврши :mrgreen:

Осим тога не знам чак ни колико је поуздана информација да је прешао у ислам. Могуће је чак да је то жута штампа објавила, нисам сигурна за то, али чак и да је истина, то ништа не значи јер он је био "космополита", човек који није хтео да дели људе по боји коже, вероисповести и слично.....био је изнад свега тога, А веровао је у живот после смрти итд...

Poslednja izmena:
Evo najbizarnije izjave do sada:
Michael ce biti pokopan bez mozga:
http://www.index.hr/xmag/clanak/jacko-ce-biti-pokopan-bez-mozga/440397.aspx

Ако је ово истина, што су медији објавили, по мени је ово више него жалосно.
Можда су ипак требали да човека достојно сахране, без оволиких мучења, и за њега и за породицу, па макар не сазнали никад шта је узрок смрти. То је јако стресно за породицу. Не знам шта да кажем на ово. Жао ми је кроз све шта пролазе и кроз све шта је Мајкл прошао у свом животу.

Da, zato sto su sve ozbiljnije tv- kuce objavile vest, zna se mesto obreda ( ne secam se gde su rekli da se desio ) a inace njegov tim je sve znao da demantuje, ali ovo nisu demantovali!
Znaci ti vjerujes samo zato jer su to prenijele sve 'ozbiljne' tv kuce..Oli samo da ti navedem sto su sve te ozbiljne kuce prenosile?????
I da je on primio islam,to bi bilo objavljeno u vijesti na njegovim zvanicnim sajtovima..

Ако је ово истина, што су медији објавили, по мени је ово више него жалосно.
Можда су ипак требали да човека достојно сахране, без оволиких мучења, и за њега и за породицу. То је јако стресно за породицу. Не знам шта да кажем на ово. Жао ми је кроз све шта пролазе и кроз све шта је Мајкл прошао у свом животу.
Sam izvor (index.hr) govori o 'tacnosti'..Pogledaj njihove ostale vijesti o njemu..Sve ce ti biti jasno..

Znaci ti vjerujes samo zato jer su to prenijele sve 'ozbiljne' tv kuce..Oli samo da ti navedem sto su sve te ozbiljne kuce prenosile?????
I da je on primio islam,to bi bilo objavljeno u vijesti na njegovim zvanicnim sajtovima..

Ne bi on objavio na zvanicnim sajtovima jer je veroispovest privatna stvar. Nikada nije hteo mnogo da komentarise deo zivota sa Jehovinim svedocima. Kada si procitao da je nesto privatno objavio na zvanicnom sajtu ?! :eek:

Sam izvor (index.hr) govori o 'tacnosti'..Pogledaj njihove ostale vijesti o njemu..Sve ce ti biti jasno..

аха хвала на обавештењу, па ово је измишљотина из нечијег "мозга" :mrgreen:

п.с. Да ли неко зна када ће бити пренос на СNN-u сахране Мајкла Џексона у уторак. У колико сати почиње, по нашем времену ?

Back