mic po mic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

aleksa ndar

Elita
Poruka
17.732
E znate sta mene zanima, da li bi covjek mogao skociti sa 50 metara a da se ne povrijedi, ali paziti na koji nacin ja mislim...da se napravi taj neki mehanizam koji bi povecavao visinu postolja sa kojeg bi covjek skakao svaki put po milimetar...i onda recimo skoci covjek sa metar i po i popne se sada je vec metar i po i milimetar...i onda tako ide redom, i svaki put kada skace, kaze sebi...pa sada sam skocio sa visine nize samo za milimetar, zasto ne bih mogao i kada je milimetar vise i tako dogura do 50 m...kontate ;)

Jako zanimljivo, Slicnim stvarima se i ja pitam. Na pr, ako zavezes kamen na uze koje je neverovatno mnogo dugacko. Bacis kamen u nebo i taj kamen ode negde tamo daleko daleko u kosmos. I ako uzmes drugi kraj uzeta i zamanes, taj kamen (ako je uze dovoljno dugo i kamen dovoljno dugo bacen) moze da putuje brzinom svetlosti.

Jako zanimljivo, Slicnim stvarima se i ja pitam. Na pr, ako zavezes kamen na uze koje je neverovatno mnogo dugacko. Bacis kamen u nebo i taj kamen ode negde tamo daleko daleko u kosmos. I ako uzmes drugi kraj uzeta i zamanes, taj kamen (ako je uze dovoljno dugo i kamen dovoljno dugo bacen) moze da putuje brzinom svetlosti.

vidim da sii ti jedini ozbiljno shvatio temu, pa ti mogu baciti komentar...mislim da je to tvoje nemoguce...ovoj Egoni necu nista da pisem :ljutko:

pa otprilike tako rade ovi sto lome cigle i blokove rukama pocnes sa jednom pa dodajes..., tako nesto rade skakaci u vodu pocnes od male visine i onda ides sve vise na desetine metara i razvijas vestinu ...
mislim da je ovde kljucna stvar brzina pri kontaktu jer kosti i tetive jacaju do odredjene granice i posle nastaje kidanje i pucanje jer raste i tezina coveka .ne samo noge vec mora i kicma da izdrzi teret i vrat i zato se obicno i izvodi kolut pri vecim padovima od nekoliko metara jer ne mogu noge i kicma da izdrze tolike sile. Da bi se izvelo takav covek bi bio zakrzljao iznad pupka a noge imao ko slon.

Pa mozda bi uspelo ali generacisjki i u nekoliko miliona godina. Pa da se geni prilagode takvoj promeni. U sustini imamo potencijal za to, ali sigurno ne odmah da tako radimo. Zato ja kazem da treba da polako grupisemo ljude, Neki da se vracaju u vodu polako (na pr primorci), ovi planinci da skacu sto vise( i kosarkasi)- i dobice krila za nekoliko miliona god i sl.

E znate sta mene zanima, da li bi covjek mogao skociti sa 50 metara a da se ne povrijedi, ali paziti na koji nacin ja mislim...da se napravi taj neki mehanizam koji bi povecavao visinu postolja sa kojeg bi covjek skakao svaki put po milimetar...i onda recimo skoci covjek sa metar i po i popne se sada je vec metar i po i milimetar...i onda tako ide redom, i svaki put kada skace, kaze sebi...pa sada sam skocio sa visine nize samo za milimetar, zasto ne bih mogao i kada je milimetar vise i tako dogura do 50 m...kontate ;)

kakve ovo veze ima sa podforumom na kom smo? osim ako ne skačeš na nešto specifično :D

ma ova tema ne bi trebalo da se zakljuca :D

ti napokone mislis na mutacije, jel?

ma znas kako imamo mi potencijala dosta, samo ne razvijamo se na tim poljima, metafizike npr...

Da, mislim na mutacije. A sto se razvijanja tice, ne samo sto se ne razvijamo, vec je danasnje drustvo koncepiramo da unistavamo toliko potencijala u nama. Nevezano samo za skakanje sa 50-og sprata. Verujem da ti nije poenta u tome alexa. Ko zna sta bi sve postigli, kada bi smo razvijali neke stvari u nama, a da nam okruzenje ne kaze, mani se corava posla , sidji malo na zemlju, ozeni se i zaposli se i pusti brkove. A posle ti je najveci problem pitanje: Ko je zapravo tu budala.

Da, mislim da mutacije. A sto se razvijanja tice, ne samo sto se ne razvijamo, vec je danasnje drustvo koncepiramo da unistavamo toliko potencijala u nama. Ne vezano samo za skakanje sa 50-og sprata. Verujem da ti nije poenta u tome alexa. Ko zna sta bi sve postigli, kada bi smo razvijali neke stvari u nama, a da nam okruzenje ne kaze, mani se corava posla , sidji malo na zemlju, ozeni se i zaposli se i pusti brkove.

ma da salio sam se ja malo...a mos misliti da sam tamo postavio na filozfiji :rotf: hahaha mos misliti kako bi se ustremili hahahha glupani...

pa da stvari tipa telekineze npr...tim moze covjek ovladati...e sada sto se tice spustanja na zemlju, i pustanja brkova :D...jeste tako nazalost... al ne treba na njih obracati paznju...jer mislim ti ako se krenes baviti pisanjem, ljudi ce ti to isto reci, a kamoli da im pocnes pricati o potencijalu mozga i istrazivanju istog...ljudi navikli da se polako kuvaju :(

ma da salio sam se ja malo...a mos misliti da sam tamo postavio na filozfiji :rotf: hahaha mos misliti kako bi se ustremili hahahha glupani...

pa da stvari tipa telekineze npr...tim moze covjek ovladati...e sada sto se tice spustanja na zemlju, i pustanja brkova :D...jeste tako nazalost... al ne treba na njih obracati paznju...jer mislim ti ako se krenes baviti pisanjem, ljudi ce ti to isto reci, a kamoli da im pocnes pricati o potencijalu mozga i istrazivanju istog...ljudi navikli da se polako kuvaju :(

Pa i trebao si postaviti tamo. Ocigledno te interesuju te stvari cim si se potrudio da napises o tome. Zasto ne bi sa nekim razvijao ideje o tome i misljenja? Izbaciti iz sebe taj opste prihvaceni nacin razgovora sa ljudima u smislu tekm-a i ******, a ako skrenes onda si geek. Zato i sluzi taj podFourm, da se nadjes sa ljudima koje slicne stvari interesuju. Ok, manje je spontanosti , ali sta je tu je...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back