- Poruka
- 8.774
Od uvođenja višestranačkog sistema opozicija u Srbiji satire i uništava na sve moguće načine. Pretnje i ucene, prisluškivanje, fizičko nasilje, ubistva, onemogućavanje normalnog poslovanja i života uopšte, onemogućavanje deci da idu u vrtiće, provlačenje kroz medijsko blato i generalno izgradnja osećaja kod običnog slabomislećeg sveta da je opozicija, naročito prozapadna, nešto zlo i naopako, neko ko hoće da uništi Srbe i zatre im seme, i samim tim neko koga je dozvoljeno prebiti i čak ubiti.
U tom procesu uništavanja se koriste sva raspoloživa sredstva i resursi, pa i oni koja pripadaju svim građanima Srbije, uključujući i one koji su opoziciono nastrojeni. Iznose se ozbiljne laži o ljudima i nikome se za to ne odgovara, montiraju se slike i govori, sredstva tajnih službi namenjena borbi protiv terorizma i kriminala se koriste za borbu protiv opozicije...
Rezultat svega je da mnogi opoziciono orijentisani slobodnomisleći ljudi napuštaju zemlju i odlaze tamo gde možda neće biti na vlasti ali im niko neće pretiti otkazom ako se ne budu slagali sa odlukom predsednika države ili predsednika mesne zajednice i to javno kažu. A to je i bio cilj ovih koji su ih proterali.
Tako da, ovo što danas imamo na opozicionoj sceni svakako nije savršeno ali nije ni moglo da bude bolje kad se uzme u obzir sve što je rađeno proteklih trideset i kusur godina. Svaki put kad pomislite da nešto u ovoj zemlji ne valja, setite se da je to zasluga vladajućih pašićevaca.
Sve što si rekao stoji. Međutim, posao opozicije je da dođe na vlast. Dakle to im je POSAO. Oni taj svoj posao mogu da rade ili da ne rade. Sadašnja opozicija ne radi. I to je to, sledi noga u dupe i da se čistiš, da dođu novi ljudi. Zna se kako se skidaju autokratski režimi, nije to nemoguće kako ti to pokušavaš da predstaviš. I sad mi treba da imamo empatiju prema njima nesposobnima, da ih tešimo jer im je teško, da ih bodrimo kad se junački bore (jbt, sve isto ko Vučić). Ti ako si voljan da prave budalu od tebe, razumem, i ja sam nekada davno bio mlad i zelen i tako se primao na svako novo lice koje se pojavi na sceni i onda milion puta bio razočaran. Sad tražim konkretna rešenja. Sve je to lepo kad Savo priča o kanalizaciji, to sve i sam znam, nego je moje pitanje "kako ćeš ti da dođeš na vlast?". Nema odgovora. Nikako. "pa znaš, mi ćemo da idemo opštinu po opštinu, ulicu po ulicu... " i prodavanje sličnih budalaština. Ti ako hoćeš da veruješ jeftinim izgovorima, samo napred, svi znamo da je to sve potpuno beskorisno. Realnost je da u opoziciji imamo klovnove kojima je Vučić dozvolio da se igraju u pesku (čitaj: uzmu par opšina) dok će odrasli da se bave ozbiljnim poslovima. Sad je samo pitanje zašto mi kao opozicioni glasači to tolerišemo. Na kraju se svodi da nam je opzicija upravo po meri nas samih, dok god budemo glasali za takve, bolje nećemo videti.