Ми немамо добру и ефикасну опозицију. Зашто?

Od uvođenja višestranačkog sistema opozicija u Srbiji satire i uništava na sve moguće načine. Pretnje i ucene, prisluškivanje, fizičko nasilje, ubistva, onemogućavanje normalnog poslovanja i života uopšte, onemogućavanje deci da idu u vrtiće, provlačenje kroz medijsko blato i generalno izgradnja osećaja kod običnog slabomislećeg sveta da je opozicija, naročito prozapadna, nešto zlo i naopako, neko ko hoće da uništi Srbe i zatre im seme, i samim tim neko koga je dozvoljeno prebiti i čak ubiti.

U tom procesu uništavanja se koriste sva raspoloživa sredstva i resursi, pa i oni koja pripadaju svim građanima Srbije, uključujući i one koji su opoziciono nastrojeni. Iznose se ozbiljne laži o ljudima i nikome se za to ne odgovara, montiraju se slike i govori, sredstva tajnih službi namenjena borbi protiv terorizma i kriminala se koriste za borbu protiv opozicije...

Rezultat svega je da mnogi opoziciono orijentisani slobodnomisleći ljudi napuštaju zemlju i odlaze tamo gde možda neće biti na vlasti ali im niko neće pretiti otkazom ako se ne budu slagali sa odlukom predsednika države ili predsednika mesne zajednice i to javno kažu. A to je i bio cilj ovih koji su ih proterali.

Tako da, ovo što danas imamo na opozicionoj sceni svakako nije savršeno ali nije ni moglo da bude bolje kad se uzme u obzir sve što je rađeno proteklih trideset i kusur godina. Svaki put kad pomislite da nešto u ovoj zemlji ne valja, setite se da je to zasluga vladajućih pašićevaca.

Sve što si rekao stoji. Međutim, posao opozicije je da dođe na vlast. Dakle to im je POSAO. Oni taj svoj posao mogu da rade ili da ne rade. Sadašnja opozicija ne radi. I to je to, sledi noga u dupe i da se čistiš, da dođu novi ljudi. Zna se kako se skidaju autokratski režimi, nije to nemoguće kako ti to pokušavaš da predstaviš. I sad mi treba da imamo empatiju prema njima nesposobnima, da ih tešimo jer im je teško, da ih bodrimo kad se junački bore (jbt, sve isto ko Vučić). Ti ako si voljan da prave budalu od tebe, razumem, i ja sam nekada davno bio mlad i zelen i tako se primao na svako novo lice koje se pojavi na sceni i onda milion puta bio razočaran. Sad tražim konkretna rešenja. Sve je to lepo kad Savo priča o kanalizaciji, to sve i sam znam, nego je moje pitanje "kako ćeš ti da dođeš na vlast?". Nema odgovora. Nikako. "pa znaš, mi ćemo da idemo opštinu po opštinu, ulicu po ulicu... " i prodavanje sličnih budalaština. Ti ako hoćeš da veruješ jeftinim izgovorima, samo napred, svi znamo da je to sve potpuno beskorisno. Realnost je da u opoziciji imamo klovnove kojima je Vučić dozvolio da se igraju u pesku (čitaj: uzmu par opšina) dok će odrasli da se bave ozbiljnim poslovima. Sad je samo pitanje zašto mi kao opozicioni glasači to tolerišemo. Na kraju se svodi da nam je opzicija upravo po meri nas samih, dok god budemo glasali za takve, bolje nećemo videti.

Provalili sta narodu treba....

A i sta treba opoziciji ....kesha...pa ih kupuju kako se ko pojavi...
Lepo vlasti , lepo opoziciji....

Tacno je da su narod ojacali u jedinstvu , vecina ih je sad lopovi i prevaranti , nema tu mnogo izbora a ni varijacija...

Ovo za nasilje to dobro , slegnuce narod za 2,3 godine, naviknuce se da samo neko ima pravo da se qurci , a da ostali mora da trpe...

Sve što si rekao stoji. Međutim, posao opozicije je da dođe na vlast. Dakle to im je POSAO. Oni taj svoj posao mogu da rade ili da ne rade. Sadašnja opozicija ne radi. I to je to, sledi noga u dupe i da se čistiš, da dođu novi ljudi. Zna se kako se skidaju autokratski režimi, nije to nemoguće kako ti to pokušavaš da predstaviš. I sad mi treba da imamo empatiju prema njima nesposobnima, da ih tešimo jer im je teško, da ih bodrimo kad se junački bore (jbt, sve isto ko Vučić). Ti ako si voljan da prave budalu od tebe, razumem, i ja sam nekada davno bio mlad i zelen i tako se primao na svako novo lice koje se pojavi na sceni i onda milion puta bio razočaran. Sad tražim konkretna rešenja. Sve je to lepo kad Savo priča o kanalizaciji, to sve i sam znam, nego je moje pitanje "kako ćeš ti da dođeš na vlast?". Nema odgovora. Nikako. "pa znaš, mi ćemo da idemo opštinu po opštinu, ulicu po ulicu... " i prodavanje sličnih budalaština. Ti ako hoćeš da veruješ jeftinim izgovorima, samo napred, svi znamo da je to sve potpuno beskorisno. Realnost je da u opoziciji imamo klovnove kojima je Vučić dozvolio da se igraju u pesku (čitaj: uzmu par opšina) dok će odrasli da se bave ozbiljnim poslovima. Sad je samo pitanje zašto mi kao opozicioni glasači to tolerišemo. Na kraju se svodi da nam je opzicija upravo po meri nas samih, dok god budemo glasali za takve, bolje nećemo videti.
Autokratski režim može pasti ako napravi neki baš veliki autogol. Na primer kao što je Milo ušao u sukob sa crkvom i jedva pao posle 30 godina vlasti. Može na primer i da Vučić udje u veliki sukob sa zapadom i da dodje do nekog ekonomskog sunovrata. U Srbiji do takvih autogolova neće doći. Tako da suštinski nebitno je šta opozicija radi i ko je čini, nemaju nikakve šanse.

U Srbiji će se vlast promeniti onda kada to bude u interesu onih koji su zamenili i prošlu vlast.

Tadić je odsvirao svoje onog momenta kad je Merkelova bila tu poslednji put, ovaj nema potrebu da bude sklonjen jer radi sve što treba. Daje im sve što požele, pristaje na sve Sporazume i Ugovore, maltretira sopstveni narod i krčmi sve što imamo. Zašto bi oni hteli ikoga drugog?

Od uvođenja višestranačkog sistema opozicija u Srbiji satire i uništava na sve moguće načine. Pretnje i ucene, prisluškivanje, fizičko nasilje, ubistva, onemogućavanje normalnog poslovanja i života uopšte, onemogućavanje deci da idu u vrtiće, provlačenje kroz medijsko blato i generalno izgradnja osećaja kod običnog slabomislećeg sveta da je opozicija, naročito prozapadna, nešto zlo i naopako, neko ko hoće da uništi Srbe i zatre im seme, i samim tim neko koga je dozvoljeno prebiti i čak ubiti.

U tom procesu uništavanja se koriste sva raspoloživa sredstva i resursi, pa i oni koja pripadaju svim građanima Srbije, uključujući i one koji su opoziciono nastrojeni. Iznose se ozbiljne laži o ljudima i nikome se za to ne odgovara, montiraju se slike i govori, sredstva tajnih službi namenjena borbi protiv terorizma i kriminala se koriste za borbu protiv opozicije...

Rezultat svega je da mnogi opoziciono orijentisani slobodnomisleći ljudi napuštaju zemlju i odlaze tamo gde možda neće biti na vlasti ali im niko neće pretiti otkazom ako se ne budu slagali sa odlukom predsednika države ili predsednika mesne zajednice i to javno kažu. A to je i bio cilj ovih koji su ih proterali.

Tako da, ovo što danas imamo na opozicionoj sceni svakako nije savršeno ali nije ni moglo da bude bolje kad se uzme u obzir sve što je rađeno proteklih trideset i kusur godina. Svaki put kad pomislite da nešto u ovoj zemlji ne valja, setite se da je to zasluga vladajućih pašićevaca.
Pa dobro , neka vrsta selekcije ko ce ostati da zivi u Srbiji....
Podela po svesti , karakteru i postenju....sto da ne....
To je napredno, ne samo naprednjacko , nego stvarno bi bilo lepo da negde u svetu imamo i teritoriju za inteligentne, negde za umetnike, negde za vredne i radne, itd itd..pa da se ljudi sele prema tim svoim afinitetima.
Jer to sto Srbi misle da niko zivi normalan na svetu ne bi radio da ne mora, to je kod Srba, a da se omoguci negde da postoji takva drzavica nezavisna, bilo bi strasno kako bi se ostale okomile na nju..

U Srbiji će se vlast promeniti onda kada to bude u interesu onih koji su zamenili i prošlu vlast.

Tadić je odsvirao svoje onog momenta kad je Merkelova bila tu poslednji put, ovaj nema potrebu da bude sklonjen jer radi sve što treba. Daje im sve što požele, pristaje na sve Sporazume i Ugovore, maltretira sopstveni narod i krčmi sve što imamo. Zašto bi oni hteli ikoga drugog?
To samo znaci da mene i tebe ne interesuje ko je na vlasti , jer i da se promeni , nista bolje po nas...

Kao što sam napisao gore u odgovoru Starksu, predstojeći teški poraz KP (njih navodim jer sam njihov simpatizer) neće biti njihova zasluga već zasluga gluposti građana Beograda. Do sada si imao razne razloge zašto ljudi ne vole nekoga iz opozicije, bilo da je to Đilas, Marinika, Grbović, ovaj, onaj... Sada je tu potpuno nova opcija, neopterećena prošlošću. To što neće da pobede nije njihova krivica. Jednostavno, ovaj narod kao takav potpuno zaslužuje ovu vlast.

Pitaš kako će da dođu na vlast. Pa kako se inače dolazi na vlast? Predložiš neke stvari (recimo, KP je pokrenuo peticiju protiv Pinka) onda se kandiduješ na izborima, jednom, dva puta, i ako te narod neće, znači da im to što ti nudiš nije po volji i da trebaš da ustupiš mesto nekom drugom.

S druge strane, ti kao Đilasov simpatizer ne uviđaš da njega narod nikako neće i to upravo zbog onoga što je radio u prošlosti, kao što ne uviđaš da KP nije hteo da ide s njim upravo zbog toga što bi im ta njegova prošlost bila samo kamen oko vrata.

Ma da, nesvršeni studenti koji odu ilegalno da čuvaju babe i decu u Austriji, a tabloidi pišu o masovnom odlivu mozgova iz Srbije. U stvarnosti pitanje da li se 500 ljudi godišnje odseli stvarno iz Srbije ali ono da se stvarno odsele, a ne da konobarišu na dva meseca u Crnoj Gori.
Dobro , to kad bi se lagali , ali nema potrebe za tim...
Iseli se mnogo mladih ljudi iz Srbije godisnje, a niti ce se vratiti ako uspeju , samo ako ne uspeju....
Ali to nema veze, vazno da se izjednacava potencijal ovih koji ostaju u Srbiji , razmisljaju isto , mogu isto , zele isto...

Ako svi ostali zacute, ispasce da su svi inteligentni kao Vulin i Nikolic, i da je Vucic genijalac jer je kao bio sahista i da je Belivuk bio samo malo nestasan, zaneo se malo..
Sve se da zaboraviti....

Autokratski režim može pasti ako napravi neki baš veliki autogol. Na primer kao što je Milo ušao u sukob sa crkvom i jedva pao posle 30 godina vlasti. Može na primer i da Vučić udje u veliki sukob sa zapadom i da dodje do nekog ekonomskog sunovrata. U Srbiji do takvih autogolova neće doći. Tako da suštinski nebitno je šta opozicija radi i ko je čini, nemaju nikakve šanse.

I jesi i nisi u pravu, sve zavisi kako se gleda. Ono što ide u prilog opoziciji je OGROMNO nezadovoljstvo u narodu. Oni su toliko nesposobni da ne uspevaju to da iskoriste. Kad bi se pojavio neki ozbiljniji lider i opozicija ujedinila, oni bi mogli bez problema da pobede Vučića, uopšte nije neophodno da se čeka da napravi autogol. Jer taj autogol može da bude i za 15 godina. Sad je samo pitanje, zašto nemamo kvalitetnu opoziciju? Zato što mi kao glasači imamo niske kriterijume! Pa ih onda pravdamo "njima je teško" i slično. To je isti fazon kao što žena pravda svog muža nasilnika pa kaže "nije on loš čovek". Sve je to na isti fazon. Nema opravdavanja. Jedan žuti i ispadaš, noga u dupe i ćao. Ili ćemo da vidimo rezultate ili se čisti sa scene da u fotelju sedne neko ko zna. Mi sad na političkoj sceni imamo toliko parazita da je to nenormalno. Evo gledam onog ludog Radula. On je na pollitičkoj sceni 10 godina, nikad ništa specijalno nije uradio, od izbora do izbora sve gore prolazi. Sve manje i manje ljudi hoće da ide sa njim u koaliciju ali on je tu. I za svake izbore uzme deo glasova koji bukvalno budu BAČENI. Pa sad tako jedan parazit, drugi parazit, treći parazit, procenat po procenat... i odu glasovi Vučiću! Kako ne možemo da skapiramo da ne treba da glasamo više za hebene parazite. Skupite glasove ka ljudima koji MOGU da pobede i da dođe do promena, ovo je stvarno besmisleno. I takvo ponašanje opozicije vodi do stava "moramo da čekamo Vučićev autogol". Ne, ne moramo, možemo već sada da iskoristimo nezdovoljstvo ljudi, da parazite i solere penzionišemo i eto ti kvalitetne opozicione scene.

Dobro , to kad bi se lagali , ali nema potrebe za tim...
Iseli se mnogo mladih ljudi iz Srbije godisnje, a niti ce se vratiti ako uspeju , samo ako ne uspeju....
Ali to nema veze, vazno da se izjednacava potencijal ovih koji ostaju u Srbiji , razmisljaju isto , mogu isto , zele isto...
Gde se isele? Kako se isele?
Jedini način da odeš iz Srbije je:
-da si doktor ili med. sestra sa najmanje 5 godina radnog staža
-da si kamiondžija
-da sklopiš brak sa nekim ko ima strane papire.
Za Kanadu i SAD ne možeš nikad da dobiješ vizu ako nemaš IQ i obrazovanje kao Nikola Tesla.
Na posletku iz Srbije se sele uglavnom manjine sa mađarskim pasošem i Romi koji na crno žive po Nemačkoj i Austriji.

I jesi i nisi u pravu, sve zavisi kako se gleda. Ono što ide u prilog opoziciji je OGROMNO nezadovoljstvo u narodu. Oni su toliko nesposobni da ne uspevaju to da iskoriste. Kad bi se pojavio neki ozbiljniji lider i opozicija ujedinila, oni bi mogli bez problema da pobede Vučića, uopšte nije neophodno da se čeka da napravi autogol. Jer taj autogol može da bude i za 15 godina. Sad je samo pitanje, zašto nemamo kvalitetnu opoziciju? Zato što mi kao glasači imamo niske kriterijume! Pa ih onda pravdamo "njima je teško" i slično. To je isti fazon kao što žena pravda svog muža nasilnika pa kaže "nije on loš čovek". Sve je to na isti fazon. Nema opravdavanja. Jedan žuti i ispadaš, noga u dupe i ćao. Ili ćemo da vidimo rezultate ili se čisti sa scene da u fotelju sedne neko ko zna. Mi sad na političkoj sceni imamo toliko parazita da je to nenormalno. Evo gledam onog ludog Radula. On je na pollitičkoj sceni 10 godina, nikad ništa specijalno nije uradio, od izbora do izbora sve gore prolazi. Sve manje i manje ljudi hoće da ide sa njim u koaliciju ali on je tu. I za svake izbore uzme deo glasova koji bukvalno budu BAČENI. Pa sad tako jedan parazit, drugi parazit, treći parazit, procenat po procenat... i odu glasovi Vučiću! Kako ne možemo da skapiramo da ne treba da glasamo više za hebene parazite. Skupite glasove ka ljudima koji MOGU da pobede i da dođe do promena, ovo je stvarno besmisleno. I takvo ponašanje opozicije vodi do stava "moramo da čekamo Vučićev autogol". Ne, ne moramo, možemo već sada da iskoristimo nezdovoljstvo ljudi, da parazite i solere penzionišemo i eto ti kvalitetne opozicione scene.
Nezadovoljstvo u narodu nije uopšte veliko. Mnogi potežu argument niske izlaznosti na izborima i kao ljudi nisu zadovoljni ali nemaju kome da daju glas. Prava istina je da imamo visoku izlaznost koja se ne vidi zbog biračkog spiska punog iseljenih ljudi. Upravo ti iseljeni su bili nezadovoljni ali oni su otišli i opozicija nema bazu iz koje će crpeti glasače. Ovi što ne izadju izbore čine tri kategorije: mladi ljudi koji samo površno prate politiku, ljudi koji nisu u državi na dan glasanja i totalno apolitični ljudi.

Kao što sam napisao gore u odgovoru Starksu, predstojeći teški poraz KP (njih navodim jer sam njihov simpatizer) neće biti njihova zasluga već zasluga gluposti građana Beograda. Do sada si imao razne razloge zašto ljudi ne vole nekoga iz opozicije, bilo da je to Đilas, Marinika, Grbović, ovaj, onaj... Sada je tu potpuno nova opcija, neopterećena prošlošću. To što neće da pobede nije njihova krivica. Jednostavno, ovaj narod kao takav potpuno zaslužuje ovu vlast.

To je sve jasno ali ako hoćeš da smeniš autokratsku vlast, mora cela opozicija da se okupi. To je prosto činjenica. Apsolutno svi primeri u svetu to pokazuju. To piše u udžbenicima politike. Čudi me da ti to ne znaš i onda simpatišeš lika koji se u politiku uključio upravo da ide solo 🤔

Inače, ti kad se uključuješ u politiku, ne možeš da biraš kolege. Isto kao i kad odeš negde na posao. Tamo zatekneš ljude koje nisi birao, ne možeš da kažeš ovaj mi se sviđa ovaj mi se ne sviđa. Prosto moraju svi zajedno. Voleo bi da mi objasniš kako može drugačije, ja bi voleo da može. Koliko se sećam, Đilas je upravo USPEO da okupi celu opoziciju i to je period kad su došli bukvalno do milimetar do pobede. I sad mi neko kaže kako to nije dobro, već je dobro izaći solo na izbore i imati 10% 🤔

Gde se isele? Kako se isele?
Jedini način da odeš iz Srbije je:
-da si doktor ili med. sestra sa najmanje 5 godina radnog staža
-da si kamiondžija
-da sklopiš brak sa nekim ko ima strane papire.
Za Kanadu i SAD ne možeš nikad da dobiješ vizu ako nemaš IQ i obrazovanje kao Nikola Tesla.
Na posletku iz Srbije se sele uglavnom manjine sa mađarskim pasošem i Romi koji na crno žive po Nemačkoj i Austriji.
Od pre 3 godine mozda 4, vrlo lako odlaze za Nemacku , deo za Austriju...deo manji za Belgiju i Holandiju...
Kako , ne znam, nije moje da znam, znam samo da odlaze, jer odu i kazu gde odu i ostanu tamo i vidis ih za 2 godine kad svrate na 7 ili 10 dana...

Stvarno odu i stvarno ih nema i stvarno su mladi ljudi a i ovi stariji do 40 i oni odu , ....

Sta rade, sve
Cuvaju decu ako su devojke, rade na gradjevini ako su bez ikakve vestine, nadju posao kao obican prodavac u prodavnici ako znaju nemacki , rade kao komercijalisti , rade u firmama kao vozaci ili magacioneri , rade kao administrativni radnici ...rade kao obezxbedjenje, recepcionari , hostese, kelneri , kuvari koji nisu kuvari , znaci ono ljusti krompir kuvari...radnik u kuhinji....

Ne treba ti vise sklapanje braka, samo nadjes posao , kao elektricar, elektronicar, kuvar, i cim nadjes posao , posaljes zahtev sam za kvotu ili ti gazda resava da dobijes po drugom osnovu radnu i boravisnu vizu , a da ne zavisi od njega...

Kao nekad sto si mogao da sednes na bus i odes iz SFRJ u Nemacku i pitas ovog onog jel vam treba radnik oni kazu treba nam mesar , ti kazes ajd sta treba, oni ti pokazu rad na liniji , ti kazes ok i radis...
Ili radis kao strucnjak na proizvodnji robota, a ustvari si cistacica iz Srbije...ali ako ukapiras sve sta treba da radis, ima inteligentnih cistacica, onda si strucnjak za optiku....kao da si zavrsio mehatroniku...

Poslednja izmena:
A onda se i uključuje treći padobranac koji naravno gleda samo sebe, zabole ga da se uključi u širi front.

Што се Саве тиче, ја сам сину објаснио

Ено га онај, дошао из Приштина, виче да је он Београд,
а ти сине као рођени Београђанин
настави да играш игрице на компјутеру по целу ноћ !

važno je što ne možete da pobedite, to vam je jedini posao i svrha postojanja, ako ne možete da pobedite i to svi znaju uključujući i vas same, šta onda uopšte tražite na političkoj sceni?

Опозиција је потребна једној демократској држави
плаћени су за то исто као и позиција.
Апсолутно сам против ложења спартанског типа "победа или смрт" !

Dali ste glas da na političkoj sceni sede klovnovi umesto prаvih političara. Do nas je.

А где то у свету седе "прави политичари" а не кловнови ?
И зашто кловнови ?

Понекад професор, тренер, родитељ или нешто четврто мора и да одигра пипиревку.
ебига, мора !

Tako da suštinski nebitno je šta opozicija radi i ko je čini, nemaju nikakve šanse.
Nije baš tako.
Pametni ljudi ne računaju da Vučić ima podršku 46% birača, nego računaju
da nema podršku 54% posto birača - to ti je kao sa Rezolucijom o Srebrenici.
Da u "oporbi" ima iole pametnih, seli bi zajedno, napravili studiju o tome ko nije
glasao
za SNS.
Pa bi izašli sa nekim svojim programom, pokušali da pridobiju baš te glasače i da
svojim programom pridobiju čak i neke glasače SNS-a.
Ali ne, oni se takmiče u pljuvanju Vučića, izmišljanju nepostojećih afera koje su tako
glupo konstruisane, da samo najveći debili ne mogu da provale da je to izmišljeno...

Ja ti garantujem da će prvi koji dođe sa nekim konkretnim, iole pametnim programom,
da otme bar 10% glasova Vučiću i najmanje isto toliko "oporbi" i to na prvom učešću na izborima.
Pametnom politikom i ponašanjem kao prava opozicija, a ne kao ova "oporba", na sledećim
izborima dobija još 15-20% i onda je to to - ili je vlast ili ide u koaliciju kao ravnopravan partner.

Ali za to treba imati neki plan i program, a dokle god je jedini plan ove "oporbe" kako da
se dočepa vlasti samo da bi mogla ponovo da krade i uništava zemlju - piši propalo,
ništa od te rabote... :mazi:

Od pre 3 godine mozda 4, vrlo lako odlaze za Nemacku , deo za Austriju...deo manji za Belgiju i Holandiju...
Kako , ne znam, nije moje da znam, znam samo da odlaze, jer odu i kazu gde odu i ostanu tamo i vidis ih za 2 godine kad svrate na 7 ili 10 dana...

Stvarno odu i stvarno ih nema i stvarno su mladi ljudi a i ovi stariji do 40 i oni odu , ....
Praktično je nemoguće otići u Nemačku legalno ako nemaš neku deficitarnu profesiju, uglavnom kamiondžije odlaze. Ono da neko ode legalno i da tamo upiše decu u školu, da ima vizu, papire može da se nabroji na prste. To što iz Vojvodine odlaze sa 🇭🇺 i 🇭🇷 pasošem, a sa juga Srbije sa 🇧🇬 je nedostižno za 95% ljudi u Srbiji.

To je sve jasno ali ako hoćeš da smeniš autokratsku vlast, mora cela opozicija da se okupi. To je prosto činjenica. Apsolutno svi primeri u svetu to pokazuju. To piše u udžbenicima politike. Čudi me da ti to ne znaš i onda simpatišeš lika koji se u politiku uključio upravo da ide solo 🤔

Inače, ti kad se uključuješ u politiku, ne možeš da biraš kolege. Isto kao i kad odeš negde na posao. Tamo zatekneš ljude koje nisi birao, ne možeš da kažeš ovaj mi se sviđa ovaj mi se ne sviđa. Prosto moraju svi zajedno. Voleo bi da mi objasniš kako može drugačije, ja bi voleo da može. Koliko se sećam, Đilas je upravo USPEO da okupi celu opoziciju i to je period kad su došli bukvalno do milimetar do pobede. I sad mi neko kaže kako to nije dobro, već je dobro izaći solo na izbore i imati 10% 🤔
To stavljanje svih mogućih stranaka i pokreta na jednu listu može da uspe jednom kao kod nas 2000 godine. Drugi put mora strategija biti nešto drugačija. Na primer dve liste ideološki odvojene. Jedna šira lista je formirana prošle godine ali druga nacionalna nije. To samo govori da takoozvani desni deo opozicije je velikim delom za Vučića iako ga prozivali nekad i oštrije nego levi deo.

Praktično je nemoguće otići u Nemačku legalno ako nemaš neku deficitarnu profesiju, uglavnom kamiondžije odlaze. Ono da neko ode legalno i da tamo upiše decu u školu, da ima vizu, papire može da se nabroji na prste. To što iz Vojvodine odlaze sa 🇭🇺 i 🇭🇷 pasošem, a sa juga Srbije sa 🇧🇬 je nedostižno za 95% ljudi u Srbiji.
To ti se cini , ili je to iz informacija iz novina tj medija u Srbiji..
Postoje agencije koje te ogule ako bas hoces siguricu, a nude ti brzu promenu posla da te ne bi kacilo kad izgubis posao da moras u nekom roku da nadjes novi inace moras da ides iz Nemacke i Austrije..

Traze ti pola prve plate sto mu dodje 1500e...ne znam da li iz jednog ili iz dva cuga...
Ali pricam ovo kako se snalaze jedva pismeni ljudi iz Srbije, znaci jedva pismeni , i tako se snalaze...
A tacno je da mediji pisu da je nemoguce i uvek tako pisu i lazu ko psi...

Koliko nemci zele da nadju dobrog radnika kazuje i to da je zvanicno to da ti daju vizu da setas nemackom 6 meseci u potrazi za poslom koji ti lezi i onda moras da se vratis ako ne nadjes, sto znaci puste te 6 meseci da seckas raspitujes, se pricas sa nemcima, nasima, sa kim hoces, ides u druge gradove, republike....svidja ti se ovo ne svidja ono...
Tacno da ti za to trebaju pare, a hostel kosta 30e u blizini linije onog njihovog bahna, lokalna zeleznica, nije tramvaj...
Ali ima i kad je na dometu tramvaja, mislim situacija iz Bremea..ima i aerodrom eto..ali tamo ima naselje koje je uz gomilu bolnica , koje je na kraju linije tramvaja, pa se nsi snalaze da ne placaju 700e nego 500e ili 450e...

. Sad tražim konkretna rešenja. Sve je to lepo kad Savo priča o kanalizaciji, to sve i sam znam, nego je moje pitanje "kako ćeš ti da dođeš na vlast?".

Сајо црни све си побркао !
Није важно ко је на власти него да ли нам канализација ваља.

И струја.
И путеви.
И школство.
И здравство.
И судство.
И све остало.

а не кад ће Саво да зајаше коњића.

Нек се врати у Пришћин, па тамо нек јаше,
а не дозволио да га Курта и Мурта протерају
па мом сину отима леба овде по Београду.

Видео да ми овде опуштени,
па се сељаче сетило да би могао малко да нас искара.

To ti se cini , ili je to iz informacija iz novina tj medija u Srbiji..
Postoje agencije koje te ogule ako bas hoces siguricu, a nude ti brzu promenu posla da te ne bi kacilo kad izgubis posao da moras u nekom roku da nadjes novi inace moras da ides iz Nemacke i Austrije..

Traze ti pola prve plate sto mu dodje 1500e...ne znam da li iz jednog ili iz dva cuga...
Ali pricam ovo kako se snalaze jedva pismeni ljudi iz Srbije, znaci jedva pismeni , i tako se snalaze...
A tacno je da mediji pisu da je nemoguce i uvek tako pisu i lazu ko psi...

Koliko nemci zele da nadju dobrog radnika kazuje i to da je zvanicno to da ti daju vizu da setas nemackom 6 meseci u potrazi za poslom koji ti lezi i onda moras da se vratis ako ne nadjes, sto znaci puste te 6 meseci da seckas raspitujes, se pricas sa nemcima, nasima, sa kim hoces, ides u druge gradove, republike....svidja ti se ovo ne svidja ono...
Da je tako lako, ljudi bi masovnije odlazili. Ne bi čekali godinama po stranim ambasadama i konzulatima da im neko dodeli papire.

Da je tako lako, ljudi bi masovnije odlazili. Ne bi čekali godinama po stranim ambasadama i konzulatima da im neko dodeli papire.
Neko ceka, ko misli da nema sanse on ne ceka....
Ko je ubedjen medijima i roditeljima da nas nigde ne primaju , on ceka i u cekanju mu prodje zivot...

Uzmi maltu , ona nas ne zeli tako mnogo kao Nemacka, pa opet su nasi masovno provalili da tamo mogu da prodju i izuzetno su cesto bili na Malti...
Sad ne toliko jer nemacka nudi vece plate i bolje uslove ...
U Srbiji ti je pravilo kad nema radne snage, plate porastu do 70 000 ili 90 000 ali onda za par meseci padnu na 62000 u BG, a u unutrasnjosti na 27000...
Gazdi se isplati da mu neko radi za te pare....ne pita se da li ima da prezivi, nije njegova moralna obaveza da razmislja...

Ma lupeta, ponavlja gazdine mantre, umesto da pogleda:
a) koliki nam je negativni priraštaj.
b) kojom metodom je utvrđeno koliko ljudi godišnje odlazi (odjave se na granici)?

Dobro , nek lupetam, videce se, nekima izgledam kao lazov , nekima kao normalan i istinit covek, , tako ce i da ostane i posle ovoga...

Moji podaci nisu sa carine, nego su iz komsiluka, nema mi u zadnjih 4 godine vise nikog iz komsiluka....prvo su nestali musarci , pa se vratili posle 5 meseci , pa su nestali onovo pa se nisu vratili pa su nestale mlade devojke pa se nisu vratile, sad se vec razgovaramo ....preko mreza, majke ispracaju tek punoletne cerke u Nemacku i Austriju...Neke i u USA , ranije je bio jedan period u Australiju , sad ne toliko...

SNS odgovara da odlaze ljudi ....ima vise zemlje za pokupovati , lakse muljati...
Klanovi....

Poslednja izmena:

Back