Ako misliš na Đilasa, opozicija je sa njim upravo bila ujedinjena i pravila najbolje rezultate. Ajde da sačekamo jedan dan, da ne ispadne da pametujem, pa ti sam uporedi da li smo sad bliže ili dalje promeni režima.
Kako misliš ne odgovaraju biračima, svako na političkoj sceni je tu zahvaljujući nekim biračima. Prosto moraš da sarađuješ sa njima, nije na tebi da se pitaš ko su ti kolege, to su građani odredili. Naravno, ja podrazumevam da poštuješ načela demokratije, a ako ne, onda razumem želju da sam određuješ ko valja a ko ne, samo to baš i nije način koji mi se sviđa. Previše je autokratski za moj ukus.
Svi smo glasali za DJB, i meni je bilo kul pljuvanje po svemu i svačemu a onda sam odrastao i uvideo besmislenost svega toga. Prosto moraju zajedno. U protivnom ćemo samo tako od izbora do izbora da se nadamo nekoj novoj ekipi koja naravno nikad neće ništa uraditi jer se svi rukovode sa mantrom "sam ne mogu, sa drugima neću". Znači u prevodu - Vučić. Zato i kažem da glasanje za svakog padobranca solistu, uključujući i Nestora i Manojlovića je glas za Vučića, ne zato što mi se ne sviđa njihova politika, nego im je taj solistički način nastupa veoma pogrešan i ne može da dovede do promena. Može samo da pomogne Vučiću da ima bezbednu vlast i večnu opoziciju koja nam prodaje mantru "kako se bori" a svi znamo da to nije tačno ako se ne ujedine.
Ne može više niko da pređe cenzus, o tome se radi. Prosto moraju da se okupe, ne znam kako to ljudima nije jasno. Pa i Vučić je okupio ekipu na jednu gomilu, ne radi se to radi nekog ćefa, već postoji opipljiv razlog što mora tako. Naravno da niko ne voli da meša ideologije, pa nisam ja mazohista što kažem da tako treba, već nas istorija uči da je to jedini način. Slažem se da se u svakom izbornom ciklusu pojavi neki padobranac koji pokupi simpatije ljudi, prvo je to bio Radule, pa Sale Prangija, pa Beli, pa Nestor, pa Manojlović... ali njihovi dometi su vrlo mali i vrlo kratko traju. Možda na prvim i drugim izborima zasijaju i onda sve krene nizbrdo i onda nastave da parazitiraju na sceni u nedogled. I tako samo gomilamo partije. Pa sad svako da uzme po 1%, ode gomila procenata u kantu. Prosto mi kao opozicioni glasači moramo da promenimo način razmišljanja. Prvo, ne smemo više da se palimo ko hepo kocke za svakog novog padobranca na političkoj sceni, to je totalno besmisleno. Posle nekog vremena počneš da se osećaš ko ovca. Drugo, moramo da tražimo od svih njih da se ujedine. Ne znam za tebe ali ja čim vidim da neko solira, znam da to ide u prilog Vučiću jer ne može da pobedi. I što bih onda glasao za njega? Da sedne u fotelju u nekoj opštini? Pa zabole me. Mene interesuje samo ozbiljna promena vlasti a ne šibicarenje. Ali dobro, kapiram da opozicija kao i opozicioni glasači još nisu na tom nivou svesti, samo se besmisleno vrtimo u krug, ti ćeš glasati za Manojlovića iz ko zna kakvog razloga iako i ti i on znate da je samo statista na političkoj sceni, on zadovoljan ulogom, ti zadovoljan ulogom i sve super, crva nije ni bilo. Vučić će nastaviti da krade, ljudi da se iseljavaju iz zemlje, Manojlović će imati fotelju opštini, kaplje mu lovica, ima za džeparac, ti ćeš biti srećan zbog njega i to je to. Jbg, izgleda za bolje i nismo.