Quantcast

МИ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕМО ПРИЈАТЕЉЕ

bobanjov

Iskusan
Poruka
6.180
ПИСМО ДРЖАВНОГ СЛУЖБЕНИКА - ДРАШКО ГРУЈИЋ:
МИ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕМО ПРИЈАТЕЉЕ

петак, 04 март 2011

Издали смо и заборавили наше доказане пријатеље који су нам се нашли у невољи од Бобија Фишера до оног сиротог Руса који је због нас штрајковао глађу у време Јелцинове алкохолнопроамеричке политике, сада остављамо Гадафија


Поставио сам недавно питање својим колегама на послу, али и широј „јавности" путем популарне друштвене мреже: „Да ли је могуће бити слободни интелектуалац и примати плату из буджета?"

Одговор је углавном био да је то немогуће уколико човек нема материјалну одступницу у породици или треба да буде лудо храбар и у данашње време ризикује да изгуби посао. Не знам да ли сам лудо храбар, али тешко ми је да ћутим и жмурим пред свеколиким глупостима, лудостима, бесмислицама и општом бестијалношћу. Немам потребу да се сврставам уз било коју групацију, а уколико човек мисли својом главом то је практично и немогуће.

Мука ми је од клерофашиста, националиста сваке врсте, не осећам потребу да неки народ мрзим, али ни потребу да се некоме извињавам. По народу коме припадам пљувала је свака белосветска вагабуда од Вашингтона до Брисела, од такозваних хуманиста и бранилаца људских права, квазиновинара, до као мислећих политичара - марионета светског капитала. Засули су нас бомбама, убијали и протеривали лично или користећи наше комшије које су подржавали и нико нам се није извињавао ни за сејање смрти, ни за говор мржње, који није престао.

Да ли свако од нас треба да на помињање Сребренице вришти да онај ко то помиње подржава усташко клање Срба и геноцид у Јасеновцу? (Што можда и није тако далеко од памети). Да ли је говор мржње ако кажем да се грозим Израелске окупације Палестине и ускраћивања основних људских права палестинском народу на слободу, своју државу, да сам ужаснит убијањем цивила?

Да ли сам том изјавом постао антисемита?

Да ли је нормално да нико не реагује на америчку најаву убијања народа Либије? Египат их је можда изненадио, али су немире у Либији произвели да би још једну земљу „усрећили" као што чине са Ираком и Авганистаном. Наравно да је у питању пљачка, а како да другачије функционише геноцидна творевина САД, изграђена радом робова; пљачкашка привреда је један од основа њеног постојања, отмеш земљу, оно што не побијеш држиш у резервату и ником не одговараш, јер најбрже потежеш.

А мој народ?

Констатовали смо да смо мали народ, али да ли морамо бити и мали људи?

Издали смо и заборавили наше доказане пријатеље који су нам се нашли у невољи од Бобија Фишера до оног сиротог Руса који је због нас штрајковао глађу у време Јелцинове алкохолнопроамеричке политике, сада заборављамо и остављамо Гадафија. Да ли ме је срамота због нашег поступања? Јесте, много. Какви смо нисмо ни заслужили пријатеље, а стално се као недозреле пубертетлије вајкамо како нас нико не воли.

Да ли сам био против рата деведесетих? Јесам, наравно. Свако нормалан је знао да растакање Југославије не може донети ништа добро. О лидерима из тог времена мислим све најгоре, они што су се највише бусали у патриотске груди у црно су нас завили и успели тамо где сви досадашњи освајачи нису - да нас нема тамо где смо били одвајкада, мислим и да су били добро плаћени за тај посао или да су бар добили зелено светло за пљачку сопственог (сопствених) народа. Мука ми је и од тадашње реторике и наше велике традиције и од плотова старих 200 година (толико смо напредовали) и од златног прибора на нашем двору и од оног мученика који не може да научи пет српских речи а кога упорно називају престолонаследником - у републици престолонаследник? Не дао нам Бог да опет дођу Карађорђевићи или било шта што личи на монархију; ови су познати по томе што збришу чим загусти, а често сами све и замесе, а шта други „вождови" доносе, већ смо искусили.

Ми немамо националну кичму. Зато смо једини народ који променом вере мења и нацију. Да ли је разлог насилно чупање наших паганских корена, па отада не можемо да растемо? Свакако. Православни Грци се не стиде Зевса, Италијани католици не савијају главу постиђено на помињање Јупитера, нити Немци протестанти када се помене Один. Код нас је помињање Свевида или светогрђе или плодан терен за шљам који помиње планетарно свесрпство и тиме компромитује и саму идеју културе Срба пре примања хришћанства.

Колико сам пута чуо: „Кога он то заступа?" „Шта је овај човек - комуниста, Србин, панслависта, европејац или евроскептик, југоносталгичар, космополита, паганин?"

Одговор на свако од ових питања може бити потврдан. Наравно да ми је дражи хумани социјализам који смо бар у једном периоду имали, социјална правда и брига за човека, не само формална, социјализам који гради и ствара вредности од помахниталог либерал-капитализма који све разграђује и распродаје у бесцење, а највише човечност, који урушава и последњи траг морала. Наравно да се осећам и као Србин који баштини паганско наслеђе предака, византијску, европску културу и одређене општељудске вредности. Мало ли је? Све друге одреднице и припадности ми изгледају смешно тесне. Једноставно сам свој јер се трудим да мислим својом главом и сачувам детињу искреност да могу да гласно кажем: "Цар је го!"

Аутор је просветни саветник у Министарству просвете Републике Србије
Извор
-------------------------------------------------------------------------------------

Господине Просветни Саветниче, свака Вам част
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
116.233
Sve lepo receno,ali necemo biti valjda tolkko bez i ludi da prihvatimo kradjordjevice ponovo,to bi nam bio zavrsni udarac.
А шта тебе турчине брига шта ће Срби да прихвате и да ли ће да прихвате??? Сигурно да треба више СТАВИТИ ТАЧКУ НА УЛИЧНЕ ИЗВИКАНЕ КРЕТЕНЕ КОЈИ ДИРЕКТНО ИЗ СВОЈИХ ВУКОЈЕБИНА ПОСТАЈУ ВЛАДАРИ - и погледај где смо данас??? У говнима до гуше!!!
 

gost 214153

Poznat
Poruka
7.808
Па добро - леп је текст, овако као неки бунт ... али ипак се види да је лик антисрпски настројен, некадашња комуњара ... а данас ни сам не зна шта је... све по мало и ништа...
Данас су бивши комунци најгласнији националисти. Да ми је знати где су посакривали партијске књижице? :lol:
 

turcin

Ističe se
Poruka
2.289
Nik ne znaci da sam druge veroispovesti ili nacije osim srpske,a briga me je jer ako razmisljamo o dinastickom redu i poretku pretendenata na presto koji i ne postoji al ajde trebamo ici malo dalje od crnog Djordja a ako pak ne mozemo,onda sam pristalica dinastije Obrenovica,nadam se da smo razjasnili nedoumice.Karadjordjevici su glavni krivci tragicne istorije Srba,i s idejom prihvatanja ilirskog pokreta i njegovo sprovodjenje u delo,moguce da je Petar I odstupa,ali je nejasna njegova uloga u svrgavanju Obrenovica s vlasti,pa bih se suzdrzao tog dela komentara,Gore napisano u uvodnom postu teme covek je izneo svoje licne stavove koje je sigurno godinama menjao,ali tok povampirenih ideja nacionalizma nije uzeo u obzir,kao i cinjenicu ako je u SFRJ bilo dobro,sta je to nagnalo obican narod da je rasturi,celokupno lutanje autora datog teksta moze se pronaci u odgovoru na postavljeno pitanje.
 

gost 254762

Iskusan
Poruka
5.889
Па добро - леп је текст, овако као неки бунт ... али ипак се види да је лик антисрпски настројен, некадашња комуњара ... а данас ни сам не зна шта је... све по мало и ништа...
zato sto je rekao da se dobro zivelo u socijalizmu...da li je nesto pogresio..nije....rekao je sve sto velika vecina ljudi misli i zeli da kaze....ali dokle su nas ovi doveli..mozemo samo ovako da pricamo..komentarisemo ..ljutimo se..svi koji su ziveli u to vreme,mogu samo da potvrde to sto je rekao...
 

bobanjov

Iskusan
Poruka
6.180
Па добро - леп је текст, овако као неки бунт ... али ипак се види да је лик антисрпски настројен, некадашња комуњара ... а данас ни сам не зна шта је... све по мало и ништа...
Ево Мито један коментар на текст :

Ја ћу ризиковати да се упустим у коментар овог текста и поред околности да су га већ коментарисали они који то боље разумеју од мене и који су у стању да све искажу у једној реченици. Али, да ризикујем! Господине Просветни Саветниче, свака Вам част-на констатацијама и одлуци да овако нешто напишете за нас, за наш народ, укупно. Ко год о овоме буде хладне главе размишљао доћиће до скоро истог закључка. Ја сам ову тему мало детаљније образложио на свом сајту www.zlatnibilten.blogspot.com под "Кожни мантили" у којем сам објаснио где и како се загубио геном слободарства Срба, изнео сам, надам се, јасне аргументе о улози "Кожних мантила" на обликовање оваквог србског менталног склопа. Србски народ је већ ушао у развој треће и четврте генерације у којој је убијан овај геном слободарства и тај губитак је ушао у генетско наслеђе. Ми смо пристали да живимо у страху од комуниста од 1944.г. до 2011.г јер су они и даље на власти. Комунисти су били Срби, свештеници сарађивали и сарађују са УДБОм, а они су Срби, Епископи и 6000 свештеника СПЦ били (јесу) масони. Народ који живи у страху постаје народ-крпа чији се нестанак неће ни приметити. Народ-крпа није никоме савезник нити ће њему ко бити савезник. Овакви какви смо ми и не заслужујемо ништа боље од оног што нам се дешава. Нама поскупљују бензин, ми ћутимо, поскупљују струју у време када се износе подаци о пљачки у Клубари, ми се убисмо од доказивања патриотизма ТВ Б-92 и Коштунице, воде се расправе о патриотизму, уместо да се подаци који су обнародовани истраже, да присилимо власт да то ради или је сменимо-ми ћутимо, наши посланици-већином Срби, изгласају једну резолуцију о Косову и потом је самостално промени Борис Тадић и ми ћутимо, одричемо се Либије, зашто-шта је она то ложе урадила, зар нам је жао што Гадафи на брзину не уведе ово што ми имамо, и зашто се ми одричемо њега, да ли смо се скупили пред Амбасадом Либије, бар они који су купили куће и станове од новца зарађеног у Либији, да дамо подршку Гадафију и његовом народу да се изборе за бољи поредак у Либији, ми га пљујемо, јер то је модерно, то се ради преко амерички и србских телевизија. И зашто би нам неко био савезник? Тачно је да су односи међу државама интерес-па, ако је то неспорно, чему еуфорија око доласка брата Путина, који нам стиже одмах после посете Медведева Ватикану? Шта чинимо што Патријарх СПЦ Иринеј самостално подиже католички крст у Нишу? чији је он Патријарх-наш?! Има ту много што-шта- Аутор је направио сјајан чланак. Ми Срби би давно пропали да нас сам Бог не пази, а пази нас због оваквих Срба као што је аутор текста г. Грујић, који о нама мисле и говоре истину. На мом сајту је и књига "Заштити силом читану реч" у њој је о нама речено доста. Није касно, нећемо пропасти, али истине се не треба плашити.

Др Драгољуб Татомировић, криминолог из Београда
 

jeremijabg

Poznat
Poruka
9.918
Ево Мито један коментар на текст :
све је то у реду...али гдин Татомировић је пропустио једну ситницу да уочи....непотписани аутор текста се изјаснио као све само не као православан,тј. неко ко верује и плаши се Бога па не верујем да нас Бог баш због таквих пази...заправо то безбожништво и истрајавање у њему и јесте узрок свих зала...тј. све те *хуманости,европејства,културе* јесу бедни покушај замене Бога својом величином,тј узрок тог привида *слободарства* баш и јесте ропство греху гордости где нема места за Бога.....а пошто смо предуго и превише већ такви мање више сви, тако је било могуће,као још једну плату таквог од Бога отпадништва, и да добијемо оваквог *Патријарха*.....
 
Poslednja izmena:

Lacibg

Buduća legenda
Poruka
26.482
"Да ли је нормално да нико не реагује на америчку најаву убијања народа Либије? Египат их је можда изненадио, али су немире у Либији произвели да би још једну земљу „усрећили" као што чине са Ираком и Авганистаном. Наравно да је у питању пљачка, а како да другачије функционише геноцидна творевина САД, изграђена радом робова; пљачкашка привреда је један од основа њеног постојања, отмеш земљу, оно што не побијеш држиш у резервату и ником не одговараш, јер најбрже потежеш. "

Ovaj rezon razumem i sasvim mi se dopada. Smrt fašistima! :)
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.