Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:)

Mozda po neki nece poverovati ,ali ...!

" ЛАЗАНСКИ:
Ево чега се Хрвати стиде

08-10-2017 20:14 Србија Став

Верујем да многи у Хрватској интимно признају херојство мајора Тепића, наравно јавно то неће рећи. Не због Тепића, већ због сопствене издаје.

Пише: Мирослав Лазански

Ниг­де дру­где у све­ту, у не­ком ра­ту, му­же­ви ни­су оста­вља­ли же­не, а же­не му­же­ве са­мо због на­ци­о­нал­не при­пад­но­сти, као што је то би­ло у су­ко­би­ма на про­сто­ру не­ка­да­шње Ју­го­сла­ви­је.
Аме­ри­кан­ци су се то­ком ра­та же­ни­ли Ви­јет­нам­ка­ма, по­сле Дру­гог свет­ског ра­та и Ја­пан­ка­ма, са­мо су Ср­би, Хр­ва­ти и Му­сли­ма­ни због ра­та оста­вља­ли сво­је брач­не парт­не­ре.

Исти­на, ста­ти­стич­ки гле­да­но, Ср­би и Срп­ки­ње би­ли су у то­ме и нај­не­ви­ни­ји, од­но­сно нај­вер­ни­ји да­тој брач­ној за­кле­тви ба­рем што се ти­че оп­стан­ка за­јед­ни­це.

На аме­рич­кој вој­ној ака­де­ми­ји Вест по­инт ка­дет ко­ји пре­ва­ри де­вој­ку гу­би пра­во шко­ло­ва­ња :
- „Ни­је ве­ран де­вој­ци, не­ће би­ти ве­ран ни за­кле­тви, ни ар­ми­ји“.

Да ли и тај мен­тал­но-по­ли­тич­ки кон­текст де­ли­мич­но об­ја­шња­ва нај­но­ви­је за­хла­ђе­ње из­ме­ђу слу­жбе­ног За­гре­ба и слу­жбе­ног Бе­о­гра­да око по­ди­за­ња спо­ме­ни­ка на­род­ном хе­ро­ју ма­јо­ру Ми­ла­ну Те­пи­ћу у Бе­о­гра­ду?
За нас је он хе­рој, за Хр­ват­ску ни­је.

Ми сма­тра­мо да је ма­јор Те­пић остао ве­ран сво­јој вој­нич­кој за­кле­тви и др­жа­ви СФРЈ, но­ва хр­ват­ска др­жа­ва ту про­шлу др­жа­ву и за­кле­тву очи­то не при­зна­је.
Не­ве­ро­ват­но је да ни­ко у Хр­ват­ској не сме ни да­нас јав­но да ка­же: у мо­мен­ту ка­да је ма­јор Те­пић ди­гао у ва­здух скла­ди­ште му­ни­ци­је Бе­де­ник, Хр­ват­ска још ни­је би­ла ме­ђу­на­род­но при­зна­та и ЈНА је би­ла је­ди­на ле­ги­тим­на вој­на си­ла на про­сто­ру Хр­ват­ске.

Nije po ustavu SFRJ imala pravo razoružati jednako pravnu komponentu oružanih snaga.

Немаш појма. ТО је саставни део ЈНА.

- - - - - - - - - -

U oči upada jako loša kvaliteta forumaša sa srpske strane. Glavno oružje je trolanje..

Evo, ovdje možeš provjerit izvore iz "De Administrando imperio" koji navode brojke o veličini vojske kralja Tomislava...
https://www.google.hr/url?sa=t&sour...FjABegQIAhAB&usg=AOvVaw1ecKK_SgzjezFdH6qStahm

.

Па ви никад краља нисте имали осим у време НДХ-а.

" СНИМАК КОЈИ ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ:

Да ли је Милошевић био агент ЦИА? (ВИДЕО)

24-04-2017 06:51 Издвојено Србија Друштво Видео

У ЦИА су постојали агенти који су били задужени за писање изјава које су се читале у вестима, што можете видети на примеру српских и хрватских водитеља у време рата.

Слободан Милошевић, бивши председник СРЈ, увек је важио за контроверзну личност. Око његовог лика и дела је увек било пуно полемика, а познато је да није био миљеник Запада. Међутим, многа документа указују на његову сарадњу са САД.
Према документима и наводима ЦИА, он је био на платном списку те агенције, а све иде ка томе да је био њихов агент. Наравно, он у тој причи није усамљен. Све је почело након тога што је ЦИА цензурисала сопствене извештаје, а бивши агнет је навео читав списак имена за које тврди да су били агенти ЦИА.
Из докумената се види да је ЦИА цензурисала сопствене извештаје од 1992. до 1999. године. Оно што је најзанимљивије јесте посета Милошевића Косову и Метохији давне 1987. године, а у априлу те године Милошевић је започео запаљиву кампању како би исправио грешке због којих су Срби испаштали.
Тада се тражио брз напредак према демократији и тржишној економији, а само 11 година касније САД га више није сматрала борцем за демократију. Од тог тренутка патње Срба на Косову и Метохији више нису представљане као чињенице, већ као обичне Милошевићеве тврдње.
Оно што је још занимљивије јесте чињеница да је бивши агент ЦИА Роберт Бер 2013. године јавно рекао да се Милошевић налазио на платном списку агенције. Он се ту није зауставио већ је у целу причу убацио и Стјепана Месића, Фрања Туђмана, Алију Изетбеговића и Радована Караџића, и навео да су и они били агенти ЦИА.
Према наводина, Роберта Бера, постојали су агенти у агенцији који су били задужени за писање изјава које су се читале у вестима. Тако су се у вестима могле чути опречне информације о жртвама рата у Вуковару. Да ли је све ово једна велика теорија завере или сурова истина процените сами.

Bedniče bedni, tamo dokle je stigla srpska ćizma dotle imate granice.

Ološi pokvareni, kad tad će Srbi doći po svoje

Stoko podanička sitnog zuba, dobre sluge - loši gospodari

Genocidaši i koljači, lažljiva bagra nedostojana ikakvog poštovanja
Niste bili u stanju ni crkve praviti već ste otimali pravoslavne.
Da više ti nikada ološu nije palo n a pamet da se tako obraćaš Srbima, gnjido ustaška.
To je bila istočnohrišćanska bazilika koja se do 16 veka zvala Crkva Svetog Trojstva

Natasa se opet zaigrala!!! Prsti mržnja na usta i usi.

Dodjite vi po vase, katastar i zemljisnik ce vam sve reci o vlasnicima i posjednicima.

Za navodno vase stare srpske crkve u RH mozes se samo pokriti usima...

Ne mogu na silu biti vase, nisu bile ikada niti ce biti...

U oči upada jako loša kvaliteta forumaša sa srpske strane. Glavno oružje je trolanje..

Evo, ovdje možeš provjerit izvore iz "De Administrando imperio" koji navode brojke o veličini vojske kralja Tomislava...
https://www.google.hr/url?sa=t&sour...FjABegQIAhAB&usg=AOvVaw1ecKK_SgzjezFdH6qStahm

.

Natasa se opet zaigrala!!! Prsti mržnja na usta i usi.

Dodjite vi po vase, katastar i zemljisnik ce vam sve reci o vlasnicima i posjednicima.

Za navodno vase stare srpske crkve u RH mozes se samo pokriti usima...

Ne mogu na silu biti vase, nisu bile ikada niti ce biti...

Opet grešiš, gnjide se ne mogu mrzeti one se preziru

Zašto uvek mešate mržnju sa prezirom?

Sad si lepo objasniju pljačkašku suštinu hrvatstva - oteti Srbima njihovo i onda govoriti kako to nije njihovo i kako im vi nećete dozvoliti da se vrate

Kao što se vi samoproglašavate, neovlašteno i ničim zasluženo, za naslednike raznih imperija tako i mi imamo pravo da na svojoj zemlji vizantijske crkve smatramo za svoje . A mi tačno znamo koje smo mi gradili koje Vizantija

Što je tvoje pravo na neku crkvu koju je izgradio Vatikan veće od prava Srba na crkve koje je izgradila Vizantija?

Ah da pa vi ste dvolični ološi, koji vređaju, pa kada dobiju po njušci kukaju, vi ste dvolični ološi koji ni jedan pedalj teritorije koja vam se zove država niste samo zaradili (i ovo poslednje deo vam Srbi poklonili, deo vam amerikanac etnički očistio)

Pocelo tada u akademskim krugovima SANU i kad je doslo do Srbina vulgaris dobili smo 90.-91.

Sada je znači SANU taj koji je pokrenuo izme na prostoru SRH, dobro...vi Hrvati ste svi deklarisani i zakleti Jugosoveni, kako je došlo onda do naglog zaokreta? Zašto ste napustili Jugoslaviju? Zašto niste ostali i borili se za tu Jugoslaviju nego ste napuštali JNA, sabotirali, otimali skladišta, ljude...Da ne ostavljam pisma vojvode Mišića Kralju Aleksandru, ima deo i u "Knjiga o Milutinu", Koliko je beše u Blajburgu ustaša streljano? Odakle silne ustaše '91 ako je većina streljana? Gde su ti sledbenici NOPa, ti partizani i potomci, komunisti?
Zanimljivo je da su se izmi primili tamo gde su činjena zverstva od strane ustaša...

Sad si lepo objasniju pljačkašku suštinu hrvatstva - oteti Srbima njihovo i onda govoriti kako to nije njihovo i kako im vi nećete dozvoliti da se vrate

Kao što se vi samoproglašavate, neovlašteno i ničim zasluženo, za naslednike raznih imperija tako i mi imamo pravo da na svojoj zemlji vizantijske crkve smatramo za svoje . A mi tačno znamo koje smo mi gradili koje Vizantija

Što je tvoje pravo na neku crkvu koju je izgradio Vatikan veće od prava Srba na crkve koje je izgradila Vizantija?

Ah da pa vi ste dvolični ološi, koji vređaju, pa kada dobiju po njušci kukaju, vi ste dvolični ološi koji ni jedan pedalj teritorije koja vam se zove država niste samo zaradili (i ovo poslednje deo vam Srbi poklonili, deo vam amerikanac etnički očistio)

Ali to nas sve vraća na pitanje otkud vlasima ikakvo pravo na išta u Hrvatskoj ?

Vlasi u Hrvatskoj NEMAJU MORALNO PRAVO uopće se javljat oko ičega. I mi ih cijelu povijest tretiramo upravo tako. Pa nam onda oni kažu da smo fašisti...

Zamisli skandala da vlahe koji su s turcima stoljećima palili naše crkve i klali naše ljude pustimo da nam truse demagogiju o zaštiti bizantskog kulturnog nasljeđa ?

Pa to je za ispovraćat se od gadosti...

.

Ali to nas sve vraća na pitanje otkud vlasima ikakvo pravo na išta u Hrvatskoj ?

Vlasi u Hrvatskoj NEMAJU MORALNO PRAVO uopće se javljat oko ičega. I mi ih cijelu povijest tretiramo upravo tako. Pa nam onda oni kažu da smo fašisti...

Zamisli skandala da vlahe koji su s turcima stoljećima palili naše crkve i klali naše ljude pustimo da nam truse demagogiju o zaštiti bizantskog kulturnog nasljeđa ?

.

Naravno, veoma je moralno takmičiti se u klanju :kafa:

Sada je znači SANU taj koji je pokrenuo izme na prostoru SRH, dobro...vi Hrvati ste svi deklarisani i zakleti Jugosoveni, kako je došlo onda do naglog zaokreta? Zašto ste napustili Jugoslaviju? Zašto niste ostali i borili se za tu Jugoslaviju nego ste napuštali JNA, sabotirali, otimali skladišta, ljude...Da ne ostavljam pisma vojvode Mišića Kralju Aleksandru, ima deo i u "Knjiga o Milutinu", Koliko je beše u Blajburgu ustaša streljano? Odakle silne ustaše '91 ako je većina streljana? Gde su ti sledbenici NOPa, ti partizani i potomci, komunisti?
Zanimljivo je da su se izmi primili tamo gde su činjena zverstva od strane ustaša...

SANU je sve pokrenuo i njihov memorandum je postao vodilja srbijanske politike kad je Milošević izabran na vlast u Srbiji.
Srbi su organizirali rusenja pokrajinskih i republičkih vlada takozvanim događanjima naroda, mitinzima istine, jogurt revolucijama kako bi prigrabili glasove u SIV-u za sebe. Kad nisu do kraja uspjeli ,blokirali su federaciju i srušili je time. Svi ratovi poslije toga proizašli su iz tih radnji srpskog rukovodstva.
Nije pitanje zašto se Hrvati nisu borili za takvu Jugoslaviju, nego zašto nitko osim Srba nije htio takvu Jugoslaviju, zašto su SVI pobjegli od vas branitelja takve Jugoslavije.

.

Vlasi graničari su vam 5 věkova branili guzu od Turaka. :kafa:

Poslednja izmena:
SANU je sve pokrenuo i njihov memorandum je postao vodilja srbijanske politike kad je Milošević izabran na vlast u Srbiji.
Srbi su organizirali rusenja pokrajinskih i republičkih vlada takozvanim događanjima naroda, mitinzima istine, jogurt revolucijama kako bi prigrabili glasove u SIV-u za sebe. Kad nisu do kraja uspjeli ,blokirali su federaciju i srušili je time. Svi ratovi poslije toga proizašli su iz tih radnji srpskog rukovodstva.
Nije pitanje zašto se Hrvati nisu borili za takvu Jugoslaviju, nego zašto nitko osim Srba nije htio takvu Jugoslaviju, zašto su SVI pobjegli od vas branitelja takve Jugoslavije.

Znači Srbi su krivi zato što su hteli i uspeli da privremeno spreče devastiranje Srbije, pokrajine su i dalje bile pokrajine ali nisu više imale prava reublika...Opet se postavlja pitanje zašto ste napustili borbu ZA Jugoslaviju i opredelili se za samostalnost? Ko vam je bio kriv za Maspok? Opet Srbi? Opet SANU? Kažeš rušenja pokrajinskih i republičkih vlada, kojih republiČKIH vlada? Koliko je to glasova Srbija imala u SIV pre i posle i da li su ti glasovi bili i pre "rušenja vlada". Verujem da znašda brojiš do 8 i da svakako si mogao da izbrojiš do 3 i da vidiš da Srbija nikako nije mogla da ostvari preglasavanje jer je za odluke bio potreban konsenzus...ja nekako sumnjam u te separatističke namere hrvatskog rukovodstva a nekako mi se čini i da je to logično kada se zagrebe samo 100-tinak godina u prošlost.
P.S. samo sam u jednoj partiji bio a moji "prjatelji" Hrvati su od osnivanja u HDZ, ja sam verovao u Jugoslaviju, u bratstvo i jedinstvo (tako sam vaspitan i u porodici i u školi) a moji "prijatelji" su mi zabili nož u leđa. Ipak što bi rekli Njegoševi potomci "Obraz nema cenu".

Ti to na svoj nacin ( krivo ) interpretiras mržnju i prijezir.

Prijezir je omalovažavanje svih i svega sto ima veze sa RH i Hrvatima a tu si ti prvak trenutno na forumu.

Vlasništvo je definirano zakonom RH...

https://www.zakon.hr/z/241/Zakon-o-vlasništvu-i-drugim-stvarnim-pravima

To sto ste vi gradili crkve jednim stilom gradnje ne daje vam za pravo da svojatate sve sto je gradjeno stoljećima prije i nema veze sa Srbima.

Prosiri svoje radikalske i SNS vidike, takva retorika i takav svjetonazor nista Srbima nije dobro donijelo..

Znači Srbi su krivi zato što su hteli i uspeli da privremeno spreče devastiranje Srbije, pokrajine su i dalje bile pokrajine ali nisu više imale prava reublika...Opet se postavlja pitanje zašto ste napustili borbu ZA Jugoslaviju i opredelili se za samostalnost? Ko vam je bio kriv za Maspok? Opet Srbi? Opet SANU? Kažeš rušenja pokrajinskih i republičkih vlada, kojih republiČKIH vlada? Koliko je to glasova Srbija imala u SIV pre i posle i da li su ti glasovi bili i pre "rušenja vlada". Verujem da znašda brojiš do 8 i da svakako si mogao da izbrojiš do 3 i da vidiš da Srbija nikako nije mogla da ostvari preglasavanje jer je za odluke bio potreban konsenzus...ja nekako sumnjam u te separatističke namere hrvatskog rukovodstva a nekako mi se čini i da je to logično kada se zagrebe samo 100-tinak godina u prošlost.
P.S. samo sam u jednoj partiji bio a moji "prjatelji" Hrvati su od osnivanja u HDZ, ja sam verovao u Jugoslaviju, u bratstvo i jedinstvo (tako sam vaspitan i u porodici i u školi) a moji "prijatelji" su mi zabili nož u leđa. Ipak što bi rekli Njegoševi potomci "Obraz nema cenu".

Ma pusti ih. Jeftina demagogija za krezube hadezeovske mase. To plasiraju da bi ukrili prodaju svoje zemlje strancima, krađu i ekonomsku devastaciju. Tome može aplaudirati još samo izopšteni drugosrbijanski krug dvojke koji je unaprěd okrenut protiv saznanja bilo kakve istine o pravim motivima stradanja i progona Srba. :roll:

Kad malo bolje razmislim sad prvi put kapiram zbog čega se građanski rat u Avnoj Hrvatskoj zvao "domovinski rat". To je bio rat za srpske domove. Ko god je više praznih srpskih domova zauzeo i iz njih izněo što više dragocěnosti za sebe postajao je veći Tuđmanov branitelj i odlikovani domoljUb pošto je stekao poněki novi dom naravno ne svoj. :think:

- - - - - - - - - -

To sto ste vi gradili crkve jednim stilom gradnje ne daje vam za pravo da svojatate sve sto je gradjeno stoljećima prije i nema veze sa Srbima.

Da. A niđe zadužbine ijednog hrvatskog suverena pa da se něko osevapi da od vas něšto i prisvoji.

Hrvatska država je uništila društvo

KOMENTAR - Ova država je odavno uništila društvo. Točnije, nije mu dala da se razvije.
Društvo znači samostalnost, hrabrost, raznolikost, iskaz individualne vrednote i stava. Društvo znači i dovoljno tolerancije i dijaloškog kapaciteta za suživot u različitosti i pronalaženje kakvih-takvih društvenih rješenja.
Društvo nema nikakve veze s hijerarhijom podložnosti i šutnje. Takva zajednica nije društvo nego vojna hijerarhija proširena na civile. To je samo država, bez društva.
Država, a bez društva, to je kad su zahvalne i poklona željne oči uprte u političare koji nose darove. A jedina alternativa su podsmjeh i uvrede za one koji se ne uklapaju u pretpostavljene političke sheme. S druge strane, društvo, to je kada ništa nije personalizirano. To je kada svi iskazujemo svoje želje, interese i vrijednosti za koje se zalažemo, težimo realizaciji svojih potencijala, dok država, to su institucije koje nam pomažu da realiziramo individualne maksimume i razriješimo konflikte bez fizičkog sukoba tamo gdje su nam želje i interesi oštro suprotstavljeni.
Jučer sam, vozeći se u autu i slušajući radio, doživio još jedan primjer uništenosti ovoga društva pod teretom države. Jedna je radio-stanica ponavljala priloge u kojima se slavio rođendan zagrebačkog gradonačelnika.
Činili su to na perfidan način. Blaga doza kritike trebala je pokazati da su oni kritični i neovisni. No okvir cijeloga priloga bio je zapravo simpatičan i pomirljiv spram Vladara Metropole. Ubačene su uobičajene doskočice koje uveseljavaju (njegove) glasače.
Sigurno je da dotičnom političaru prilozi nisu škodili. Bila je to kritika i ironija čije su oštrice otupljene do razine besmisla – tako da postanu svoje suprotnosti i posluže glavnom političkom cilju i proizvodu – fabriciranju popularnosti.
Tako se devastira društvo. Manipulacijom. Obrazovanje je jedini lijek za to.
A obrazovanje nije škola. Obrazovanje počinje mnogo ranije i mnogo je složeniji pojam od bubanja arhaičnih školskih programa na pamet. Na primjer, Nenad Bakić, koji je ovaj tjedan ušao na FT-evu listu 100 najvažnijih ljudi koji kroz digitalne projekte čine Europu boljom, sa svojim je projektom IRIM pokazao da prave promjene mogu započeti i izvan službenog školskog sustava – utjecati na njega i mijenjati ga.
Rječnikom ovoga teksta, promjene mogu nastati u društvu i utjecati na državu.
Štoviše, promjene moraju nastati u društvu i oblikovati državu. Inače će, ako ju se pusti da radi što hoće, država uništiti društvo. Ili mu neće dopustiti da nastane, pretvarajući zajednicu u neke od ovih novih oblika soft totalitarizama XXI stoljeća kakvi u začecima niču kao gljive poslije kiše širom istočne Europe.
Samo jačanjem društva i društvenosti odnosno obrazovanjem možemo napredovati. No, tu baš i nema puno osnove za optimizam.
Eurostat je objavio statistiku o postotku djece predškolske dobi uključene u neki vid obrazovanja. Kao što znaju razvojni psiholozi, ta dob oko 4-5 godina je ključna; tu se razvijaju kognitivni kapaciteti za učenje. Hrvatska je ova donja linija. Na slici vidimo još jedno dramatično zaostajanje.
drustvo.jpg

Ipak, uočite da se jaz zatvara. Sada je mnogo manji nego početkom stoljeća. Ako nastavimo konvergirati ovim tempom, jaz bi mogao nestati između 2030. i 2035. Pa dok ta generacija djece, ako je bude, i ako ostane ovdje, naraste i preuzme ključne uloge u društvu, oko 2060.-70. mogli bismo postati društvo poput današnje Švedske.
Tako da na kraju nije moguće zaobići (generacijsko) pitanje: koji je smisao kretanja u dobrom smjeru ako je kretanje tako ubitačno sporo? Godina 2066. je povijesno gledano tako blizu, a u ljudskim razmjerima tako daleko.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back