Što se Dubrovnika tiče, obrati se svojim NATO partnerima Crnogorcima, čak imaš tamo na vlasti onoga ko je u to vreme bio najglasniji oko Dubrovnika. Uzgred, ne znam da li primećuješ, ali pomenuta mesta čine perimetar bezbednosti, odnosno iz njih je mogla da dođe potencijalna pretnja vojnim jedinicama koje su bile stacionirane na drugim mestima. Na primer, zar nisu upravo iz pravca Vinkovaca kretali neki napadi na trupe oko Vukovara?
Ali, sa druge strane, u dometu su bili i Split, Zagreb, Osijek i mnogi drugi gradovi, pa se po njima nije pucalo. Recimo, meni bi najlogičnije bilo da još na početku rata raspalim po Zagrebu iz svih oružja, što je s obzirom na hrvatsku, kako vi volite da kažete, nenaoružanost i nespremnost bilo lako izvodljivo. Time bi čitav rat bio gotov momentalno, Krajina bi sada imala autonomiju i to bi bilo to. Međutim, Milošević je imao drugačije planove.[/QUOTN
Zaboravio si na NATO! Oni su stajali iza svega, Niko ne shvata prljave polticke igre, NATO npr. moze pomagati Srbima protiv Hrvata iako su na hrvatskoj strani, izgleda nelogicno, ali je i te kako vrlo logicno kad se jednim udarcem ubijaju 2 muve. Mi smo za njih svi isti, cilj je samo - potciniti, i mozda je Hitler cak bio blazi od njih, ako ne blazi onda je sigurno imao vise karaktera.