електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.189
Pitam se imaju li naslednici pravo na braniteljsku mirovinu kod njih?![]()
Усисали су све што се могло усисати, зато нормалан свет и бежи где било само да не гледају то срање.
Мислим, чак је и Хрватима досадило.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pitam se imaju li naslednici pravo na braniteljsku mirovinu kod njih?![]()
Već je postavljano i ne mislim opet, odi nekoliko stranica unazad.
Šibenik, Biograd... su gradovi koje su osnovali Hrvati u doba narodnih vladara.
Tvrđave na Klisu, Kninu, i ostalim mjestima za koje se zna da su stolovali hrvatski vladari postoje i danas, doduše mijenjana su tokom vremena kako je napredovala vojna tehnika.
Dovoljno je vidjeti koja se sve mjesta spominju , a postoje i danas.
Ako ti je smiješno što se kaže u dokumentarcu da se nešto pretpostavlja to ne znači da je to izmišljeno, za to ima dokaza o čemu se govori, ali treba to znati staviti u kontekst vremena, što se događalo, kakve je po posljedice imalo, povezati sa ostalim izvorima da bi se dobila šira slika, ukratko, prezentacija.
Bilo bi neozbiljno o tome pričati kao da su osobno svjedočili tome.
Ne znam ćirilicu...
.
To za naziv Arpadovića si u krivu da se time nešto prikriva.
U Hrvatskoj, ne znam kako je drugdje, je običaj da se vladar hrvatske ako je stranac "pohrvati" , tj. ime prevede na hrvatski sustav osobnih imena . Tako imaš npr. Franjo Josip Habsburški što se može lijepo vidjeti na putovnici Nikole Tesle, znači službenom hrvatskom dokumentu, Karlo Robert Anžuvinac, Ladislav Napuljski, Žigmund Luksemburški.....

Усисали су све што се могло усисати, зато нормалан свет и бежи где било само да не гледају то срање.
Мислим, чак је и Хрватима досадило.

Naknadna pamet, a nedostatak one redovne koštao je života stotina hiljada nevinih ljudi.Ali bas nitko ih ne voli,svi bjeze od njih kao od kuge...![]()
Šteta je što uvek moraju da udare glavom u zid da bi se opametili. To jest, ne šteta zbog njih, nego zbog Srba odande, jer da su Hrvati imali samo malo više mozga, više bi i Srba ostalo u životu. Ovako, nakon svega, Krajina i dalje ostaje spaljena zemlja, dok gradonačelnik Osijeka izjavljuje da Srbi i Hrvati moraju da sarađuju, jer će u suprotnom nestatiNaknadna pamet, a nedostatak one redovne koštao je života stotina hiljada nevinih ljudi.
Штета што нисмо организована и богата земља (као Израел, нпр) па да све тамошње Србе позовемо да живе у Србији. Који ће клинац тамо, то је заиста језиво.
Штета што нисмо организована и богата земља (као Израел, нпр) па да све тамошње Србе позовемо да живе у Србији. Који ће клинац тамо, то је заиста језиво.
Viđu, derane, mi tog kamenja iz vremena i Vlastimirovića i Vojislavljevljevića imamo koliko oćeš.
Niko ne spori da su postojali, kao vladari srpskih zemalja. Čak ih imate na ikonama u crkvama na vašoj sadašnjoj teritoriji.
Mi ne moramo da se nadamo da će se još nešto naći. Niti da budemo ubeđeni da će se sigurno još nešto naći.
Mi znamo.
Vi, vi nemate nijedan porvrđen grob bilo kojeg hrvatskog vladara.
A to je stvarno uspeh...
Zato se poserem na vašu "u kamenu uklesanu povijest" pogotovo što vam je najvažnije kamenje nađeno u 19. veku...
Šta veliš? Bili ratovi?
Pa Srbija je, derane, rušena u kontinuitetu 50 godina, do konačnog pada 1459.
O posle da i ne govorim.
P i dalje ima tragova.
a kod vas ratovi izbrisali...![]()
Věrovatno si htěo reći posrbili iako protiv njihove volje. Ksenofilni Srbi.![]()
Da smo trećinu jaki i uticajni kao Izrael imali bismo srědstava da zaštitimo svoje sunarodnike i izvan svojih granica.
Nijedan grad na Jadranu nisu držali Hrvati nego Vizantija. Podsěti se relevantnih izvora u vezi s tim dobom.
Knin i Klis su moguće bili u rukama tadašnje Hrvatske, ali koji materijalni ostatak imaš kao trag hrvatske vlasti u njima ? Nikakav.![]()
Не, ова госпођа није митоманка да прича тек тако, већ се студиозно бави ликом и делом споменуте величине. Књига уопште није о томе, већ је антологија разговора, о хришћанству, манама, друштву, књижевности итд. Престани бити ноторни игнорант пун предрасуда.
Наравно да се не спомиње, људи су углавном незахвални а суседи посебно. Плус, цитиран је директно Пупин из личне му преписке.
Мештровић је изузетан, мада Богдан Богдановић и Војин Бакић не заостају пуно за њим. Бакићеви споменици (минијаурни) су по центру Зареба, био, видио.
Беше Бакићев чувени споменик је минирала паралелна кроатска војска у налету откривања правог фашист лица?
At seventeen he began studying sculpture at the Vienna Academy of Art and became an active member of the Vienna Seccessionist movement. At twenty-eight, after a whirlwind round of European exhibitions in London, Rome, Venice, Vienna and Split, he was hailed by Auguste Rodin as “a phenomenon among sculptors.” He ultimately received acclaim and honors from kings, popes, and other representatives of the art worlds of Europe and America. In his beloved Croatia, he was a national hero and favorite son.
Between 1925 and 1928 he exhibited in eighteen museums in the United States and Canada and installed his heroic Native American equestrian figures at the Michigan Avenue entrance to Grant Park in Chicago.
A kako smo onda 1991. pomeli u zapadnoj Slavoniji najjaču grupaciju JNA i oslobodili cijelu Zapadnu Slavoniju ?
Na početku 1991. bili ste ispred Virovitice. A di ste bili na kraju 1991 ? E vidiš, bili ste skroz na drugom kraju zapadne slavonije potučeni do nogu, sabijeni uz Savu. Pomeli smo vas dakle skoro od Mađarske pa do Bosne, pa ste zvali UN da nekako spriječi neizbježno...
A ti nama spominješ kasarne u Zagrebu koje su sve na kraju bile u fazonu razmjene zarobljenika 1992.
.

Kolega, kakva 1459? Vi predali ćerku kneza sultanu za ženu, sin mu Stefan postao njegov najodaniji vazal 1389. godine, a ti pričaš o nekoj 1459. godini... Ovo je neprocjenjivo.

Pomeli ste vi moj ******.
U momentu kad ste nas "pomeli", bili ste pocepani na dva dela, pa ste do južne Hrvatske morali da plivate, 30% teritorije vam je bilo pod okupacijom, ludi Života vam je razbucao sve protivnapade koje ste izveli sa onim naoružanjem što ste zarobili od Varaždinskog korpusa, u Riječkom korpusu i u ostalim kasarnama koje su vam se predale, i spremio se da se provoza auto-putem pravo do Zagreba.
Zavukli ste se u mišje rupe, i kmečali na sve strane, tražili 17 primirje pored onih 16 koje vam je ona pizhda Kadijević dao pre toga svaki put kada ste bili probijeni, Tuđmanu žena spakovala košulje u kofere za bežaniju preko...i tada su došli Karingtoni, Oveni ili koji već da vam spasu doopeta.
Par meseci posle toga ste se uskurčili, pa naoružani i spremni prešli Savu u Bosnu da koljete, pa su vas odande Srbende isšutirale sve s noge na nogu.
Đe su vam onda bile junačke brigade, hrabri Slavonci i ostali,a? Pokupili ste se ko 45-te čim su se Srbi malo naljutili....
Jedini način da ti pobediš Srbe, hrvatska junačino, je da te ima 10 puta više, kao u Oluji, ili zajedno sa Bošnjakistancima 95-te u BiH.
I još da nas neko tuče jedno mesec dana pre nego što kreneš.
Pa i tada nije sigurno da se nećeš ushrati...![]()
Poznate su one vaše pobjede u epskim tenkovskim bitkama po slavonskoj ravnici i avio duelima nad Zagrebom, vaša mornarica potopila hrvatsku i izvršila desant u stilu D-dana na Split, Zadar, Dubrovnik.....hrrrrk ...hrrrk...hrrrrrk ...." ĐORĐE USTAJ, KAKAO TE CEKA NA STOLU, HLADI SE"......#$@*$#@... "Kud me budi baš sad kad pobedujem" @$*"#@*$
Tako si nekako zamišljam vas dok pišete ovako nešto iznad.

I ja bih to uradio, bezveze je da ljudi rizikuju živote tamo ni za šta. Samo, čak i da smo bogati, pitanje je koliko bi Srba poslušalo taj poziv. Ja sam imao prilike da upoznam razne Srbe odatle. Poznajem čoveka koji je još sa početka sedamdesetih otišao negde iz okoline Benkovca u Srbiju, jer se tamo "mržnja oseća u vazduhu", iako sam kaže da u praksi nije doživeo neki teži incident. Poznajem i lika iz Vukovara, oženjen je Hrvaticom takođe iz Vukovara, a sada žive zajedno u Beogradu. A takođe sam imao prilike da pričam i sa drugim Srbima koji i dalje žive tamo po istočnoj Slavoniji, i kod njih se već polako oseća nostalgija za "lepšim vremenom kad su svi živeli u slozi". Te ne mogu da razumem, ali i te kako mogu da ne brinem za njihove sudbine, jer ako do sada nisu naučili, neće nikada...
Jes vala, drži se ti sanjanja golorukih Hervata, poneki samo sa lovačkom puškom, kako se golim grudima suprotstavljaju nadirućim stotinama srpskih tenkova, sve samih M-84-ki, i kako gađajući ih sačmom, teglama dunstva i linolade, pevajući mešano "Još Hervatska ni propala" i "Danke Dojčland" uništavaju na stotine i ubijaju na desetine hiljada bradatih ćetnika.
O čemu se, naravno, u Srbiji i danas ćuti...
Pa ću ja da sanjam svoje, a ti svoje, more bit bidne da se nađemo na sredini...
U stvari, nemamo se zašto nalaziti...što smo se nalazili, nalazili smo se...mi o svom poslu, a vi o svom, ili u pizdu materinu...![]()
Jes vala, drži se ti sanjanja golorukih Hervata, poneki samo sa lovačkom puškom, kako se golim grudima suprotstavljaju nadirućim stotinama srpskih tenkova, sve samih M-84-ki, i kako gađajući ih sačmom, teglama dunstva i linolade, pevajući mešano "Još Hervatska ni propala" i "Danke Dojčland" uništavaju na stotine i ubijaju na desetine hiljada bradatih ćetnika.
O čemu se, naravno, u Srbiji i danas ćuti...
Pa ću ja da sanjam svoje, a ti svoje, more bit bidne da se nađemo na sredini...
U stvari, nemamo se zašto nalaziti...što smo se nalazili, nalazili smo se...mi o svom poslu, a vi o svom, ili u pizdu materinu...![]()
Mile Blažević Čađo
Rođen je 1955. u Dvoru. Bio je hrvatski policajac koji je hrabro poginuo u Strugi Banskoj 26. srpnja 1991. Blažević je u Domovinskom ratu podnio najveću žrtvu kad se opasan eksplozivom bacio na improvizirani oklopljeni kamion, ojačan minobacačem 120 mm i protuzrakoplovnim topom pobunjenih Srba. U pothvatu mu je pomagao Željko Filipović, policajac iz Zagreba. Svojim je činom spasio sumještane u kojima su se pobunjeni Srbi koristili kao „živim štitom”. Čađo je na dan pogíbije bio na straži, u rovu koji je udaljen dvadesetak metara od njegove kuće, u kojoj su tada bili njegova žena i djeca. Prema riječima župnika Janka Bunića, njihovim su činom ostali mještani dobili na vremenu potrbnom za izvlačenje.

Nemaš ti pojma, u Vukovaru i dan danas pronalaze masovne grobnice jugo srbo četničkih agresorskih tenkova i aviJona, svaki branitelj je jednim Molotovljevim koktelom uništavao po 10 četničkih tenkova.
Zato je Vukovar i pao, ponestalo rakije i boca.
Pa, iako su jugo srbo četničke agresorske snage u Vukovaru doživjele potpuni slom i poraz, Vukovar je ipak pao, jbg nitko ne zna kako.Izuzetno sebičan i samoživ narod ti Hrvati.
Uništili Prvu Armiju, slomili agresoru (nama) i kičmu i moral, počistili nas od Save do Drave, nama beže brigade sa ratišta, svi bežimo pred njima...a oni, umesto da krenu na Beograd, i završe sa balkanskim kasapinom i Velikom Srbijom odmah i zauvek...stali...
Potpisali primirje, ostavili 30% teritorije agresoru, zemlja im podeljena...i to sve zato što su nastupili Božiđni blagdani, pa ih mrzelo da ratuju za praznike...
Politički i vojnički potpuno kratkovido, a sve zbog gujzce.
Najnoviji modeli Leoparda i raznih zapadnih modela iz serije Mad Max
Pogledajte prilog 517479
Pogledajte prilog 517480
Pogledajte prilog 517481
Pogledajte prilog 517482
Pogledajte prilog 517483
- - - - - - - - - -
Sto je T55 ili nedajboze M84 prema njima.