Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pardon, moja greška, ispao sam debil jer sam pročitao samo ono "Franjo", a ne i nastavak, pa mi se učinilo da je papa u pitanju. Međutim, opet mi je tu nešto nejasno. Koliko znam, vi za njega ne pišete "Francis", nego "Franjo", dakle i to je hrvatizovanje njegovog imena, a rekao si da se to odnosi samo na kraljeve Hrvatske.

Tako da, ako već njega oslovljavate sa "Franja/Franjo", onda bez obzira na moju prethodnu grešku oko čitanja tvog posta, ostaje pitanje smatrate li i njega kraljem Hrvatske?

To je i crkveno pravilo u nas.

Da, samo što drugi to ne rade iz kompleksa poput vas. Dok je nama potpuno svejedno, jer i strana imena ne pišemo u originalu, pa i nismo za upoređivanje po tom pitanju.

Rekao sam da popustis malo, zagrizao si za Hrvate koji pas za kost i ne popustas. Svugdje vidiš zavjere, komplekse i svoje fobije, pa lajes li ga lajes .
Dvije stranice potrosis, jer ti se nešto pričinilo i nije ti palo napamet da provjeris jel si dobro pročitao, nego odmah vrijedas .
Ispričao si se i to je u redu .
Ali čovječe, naporan si i nama i vjerojatno i sebi s takvim stavom.

Rekao sam da popustis malo, zagrizao si za Hrvate koji pas za kost i ne popustas. Svugdje vidiš zavjere, komplekse i svoje fobije, pa lajes li ga lajes .
Dvije stranice potrosis, jer ti se nešto pričinilo i nije ti palo napamet da provjeris jel si dobro pročitao, nego odmah vrijedas .
Ispričao si se i to je u redu .
Ali čovječe, naporan si i nama i vjerojatno i sebi s takvim stavom.

Možeš da mi ne odgovaraš, pošto te nisam vređao. A takođe, kad već meni spočitavaš grešku što nisam pročitao dobro tvoj post, mogao bi malo i da pogledaš sebe kako si otprilike utrošio stranu i po ubeđujući se sa mnom oko pape. Uzgred, na temi smo o Hrvatima, zašto pa ne bih raspravljao o vama?

Možeš da mi ne odgovaraš, pošto te nisam vređao. A takođe, kad već meni spočitavaš grešku što nisam pročitao dobro tvoj post, mogao bi malo i da pogledaš sebe kako si otprilike utrošio stranu i po ubeđujući se sa mnom oko pape. Uzgred, na temi smo o Hrvatima, zašto pa ne bih raspravljao o vama?

Nisi vrijeđao? Pročitaj tvoje odgovore na moje postove zadnje dvije stranice, razmisli i odi spavati.

Nisi vrijeđao? Pročitaj tvoje odgovore na moje postove zadnje dvije stranice, razmisli i odi spavati.

Pitao sam te samo jesi li glup, jer zaista ne mogu da razumem kako možeš da ne znaš ko je u pitanju kada ti napišem "poglavar RKC". Nisam konstatovao da si zaista glup, a isto bih pitao i sam sebe da mi ovde ti crtaš korak po korak šta treba da uradim...

- - - - - - - - - -

Јели бре, нико да искоментарише Бандиња и његов љигави став. Разочарао ме је, морам признати.

Šta je rekao?

Један од највећих хрватских (мада је био Талијан) сликара Влахо Буковац је исто размишља па је трчао код Карађорђевића по испомоћ и портретисање. Његова најзначајнија слика "Велика Иза" је у Новом Саду...
На основу чега сумњаш? Или лупеташ тек онако, да се удари деманти?
Михајло Пупин је човек који је задужио Словенцима Блед, суседима границу са Италијом, нама Банат... Све личним везама и познанством, пошто је био нашироко цењен.

Vlaho je bio izjašnjeni Srbin katoličke věre iz Cavtata, kasni impresionista i član Srpske kraljevske akademije umětnosti. Sjajni stvaralac, meni su omiljeni něki od njegovih portreta s etno motivima. :ok:
I věruj mi da je grěh uporediti njega sa jednom slinom od čověka poput Meštrovića, prvobitnog rojalistu karađorđevićevca, a potom u vrěmenu provedenom u dijaspori, velikog borca za hrvatsko pitanje, poricatelja genocida nad Srbima i pored toga što mu se u početku Pupin našao.

Vlaho je bio izjašnjeni Srbin katoličke věre iz Cavtata, kasni impresionista i član Srpske kraljevske akademije umětnosti. Sjajni stvaralac, meni su omiljeni něki od njegovih portreta s etno motivima. :ok:
I věruj mi da je grěh uporediti njega sa jednom slinom od čověka poput Meštrovića, prvobitnog rojalistu karađorđevićevca, a potom u vrěmenu provedenom u dijaspori, velikog borca za hrvatsko pitanje, poricatelja genocida nad Srbima i pored toga što mu se u početku Pupin našao.

Бјађо Фађони (Влахо Буковац), родитељи Agostino Faggioni, Marija Faggioni, српски сликар и члан САНУ.

Хрват може да буде једино у цртаном филму.

Što to znači u novije vrijeme, zadnjih 1000 godina? Toliko dugo različiti kroničari i autori pišu o hrvatskim knezovima, kraljevima i događajima vezanim uz njih i njihovu državu.
Isto tako i za vas, samo vama fale materijalne potvrde na domacem terenu, tako i vani. Tu mislim na pisma, povelje, itd.

:hahaha:

A koji ti dokaz imaš o postojanju hrvatske države ? :hahaha:

:think:

Ne mogu pověrovati da ima takvih dileja toliko opičenih ljudi kojima prědočiš crno, oni ti odgovore ne to je bělo. Kakav je to mehanizam odbrane ? :roll:

Ма **** наравно да је знао, ствар је у томе што то бранитељско смеће води политику и одређује им живот.

А и он је смеће чим је сам себе попљувао.

Što se toga tiče, sa tim nemam problem. Želim sve najgore Hrvatima, pa tako i da im zemlju doveka vode branitelji, za bolje i nisu. Plus što više tamo gotovo i da nema Srba, pa ni sa te strane ne moram da brinem, kao ni o onim Srbima koji žele da žive pod tim poretkom ili da putuju tamo...

Ali u pravu si, ljigavo da ljigavije ne može biti. Posebno ovaj deo da su druge institucije trebale da reaguju na granici. Prvo ga pozvao, pa se sad vadi na policiju kako ne radi ništa...

Ma ne spočitavamo mi vama ništa iz vaše srednjevekovne "povijesti".

U stvari, tačno nas boli quratc.

ono što vam spočitavamo je taj vaš debilni stav, koji vam fratri i župnici usađuju generacijama (pored još nečeg drugog što vam usađuju) je kako vi Hrvati imate u kamenu uklesane neke dokaze nečega, a Srbi kao nemaju.

Ono što vaši profesionalni povijesničari znaju, a znaju i naši, je da su tragovi hrvatske srednjevekovne povijesti jednako slabi, i ništa jači, nego bilo kojeg drugog naroda u okruženju.

Što je i normalno.

Sve ostalo su bajke, kojim su vas trpali, i dalje vas trpaju.

Vidiš, za vreme Jugoslavije, u istoriji koju sam ja učio, nigde nije spominjano bilo šta srpsko pre Nemanjića.

Danas znamo da je taj deo istorije, iz nekog razloga, bio zanemarivan.

Ali, to postoji.

Vas i dalje uče bajkama o nekoj hrvatskoj "posebnosti", i povijesti u kamenu uklesanoj.

A kad dođe do detalja, prd u čabar...:hahaha:

Da, pa to je bila zvanična politika Brozovine što slabije Srbije i što jače Jugoslavije. Jasno je da se nije učilo kako se jugoslavenska "braća i jedinci" ne bi ljutili i osěćali ugroženo makar i na štetu istine. :roll:

Što se toga tiče, sa tim nemam problem. Želim sve najgore Hrvatima, pa tako i da im zemlju doveka vode branitelji, za bolje i nisu. Plus što više tamo gotovo i da nema Srba, pa ni sa te strane ne moram da brinem, kao ni o onim Srbima koji žele da žive pod tim poretkom ili da putuju tamo...

Ali u pravu si, ljigavo da ljigavije ne može biti. Posebno ovaj deo da su druge institucije trebale da reaguju na granici. Prvo ga pozvao, pa se sad vadi na policiju kako ne radi ništa...

Каква је то држава, да те бог сачува. 'Савез бораца' ће им седети на глави још педесет година, док и задњи крезуби усташоид не баци кашику.

:hahaha:

A koji ti dokaz imaš o postojanju hrvatske države ? :hahaha:

:think:

Ne mogu pověrovati da ima takvih dileja toliko opičenih ljudi kojima prědočiš crno, oni ti odgovore ne to je bělo. Kakav je to mehanizam odbrane ? :roll:

Pa klasičan mehanizam, uvek je isti. Negiraj ono što ti se ne sviđa i to je to. Kao recimo ovaj muslimanski debil što se povremeno šlihta Hrvatima, kome sam napisao da je Tvrtko krunisan za kralja u srpskom manastiru Mileševa (ili Mileševo, zavisno od tumačenja, ali nebitno za suštinu). "Čovek" je samo odgovorio da je to laž i nastavio da tera dalje. Zato je ovakav način komunikacije (preko foruma) manjkav, odnosno većina od ovakvih rasprava se u realnosti ne bi ni desila. Pošto bi ili nekoga bilo sramota da gleda ljude u oči i laže, odnosno lupeta, ili bi to njegovo lupetanje bilo prekinuto batinama.

- - - - - - - - - -

Каква је то држава, да те бог сачува. 'Савез бораца' ће им седети на глави још педесет година, док и задњи крезуби усташоид не баци кашику.

Pitam se imaju li naslednici pravo na braniteljsku mirovinu kod njih? :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back