Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je li moguce da je ovo netko napisao ?? :D

Osijek je razaran samo tako,Martic i danas robija zbog granatiranja civilnih ciljeva u Zagrebu a i na Split su pucale topovnjace JNA.

Robija zbog jedne ispaljene rakete, a ja ti samo kažem da je tamo odakle je ta raketa ispaljena bilo još municije, pa ona nije iskorišćena. Što se Osijeka tiče, nisam nešto primetio neka razaranja tamo, kao ni u Splitu.

Oficiri ne kreiraju politiku, već se upravljaju situacijom na terenu. A koliko su se oni pitali u celoj priči, najbolje svedoči to što su poslušali naredbu da se povuku.

Niko i ne kaže da su ušli, već da su stali nakon naređenja koje je stiglo iz Beograda. Dva ili tri tenka nisu baš dovoljan razlog za povlačenje ili strah od novog napada. Primera radi, u Vukovaru je uništeno znatno više tih tenkova, pa napadi nisu stali. Tako bi bilo i u Zadru, ali je razlika u odnosu na Vukovar ta što su upravo namere bile drugačije. Odnosno, Zadar kao grad nije bio bitan za naše ambicije, jer da jeste, bio bi uzet kao i Vukovar. Međutim, u Zadru nije živeo značajan broj Srba u tom momentu, koje je trebalo zaštititi od ustaša (proterani su i odselili se nešto ranije), dok u Vukovaru jeste. I tu se i očitavaju naše namere u celom ratu, a to je da se zaštite sredine sa većinskim srpskim stanovništvom. Nikakvo osvajanje kakvo Hrvati vole da nam spočitavaju.

Ali kako bi uzeli Zadar kad zapovjednici pred kamerama jasno priznaju da oni nemaju dovoljno snage za zauzeti zadar a pritom nabrajaju da su to udarne snage JNA koje sudjeluje u napadu na Zadar ?

Dakle kako bi uzeli Zadar kad su Srbi pobjegli kolektivno s ratišta u Hrvatskoj .?

Kako bi uzeli Zadar kad je JNA pregažena u zapadnoj Slavoniji od Mađarske do Bosne ?

Jebu te fakti...

Što se Dubrovnika tiče, obrati se svojim NATO partnerima Crnogorcima, čak imaš tamo na vlasti onoga ko je u to vreme bio najglasniji oko Dubrovnika. Uzgred, ne znam da li primećuješ, ali pomenuta mesta čine perimetar bezbednosti, odnosno iz njih je mogla da dođe potencijalna pretnja vojnim jedinicama koje su bile stacionirane na drugim mestima. Na primer, zar nisu upravo iz pravca Vinkovaca kretali neki napadi na trupe oko Vukovara?

Ali, sa druge strane, u dometu su bili i Split, Zagreb, Osijek i mnogi drugi gradovi, pa se po njima nije pucalo. Recimo, meni bi najlogičnije bilo da još na početku rata raspalim po Zagrebu iz svih oružja, što je s obzirom na hrvatsku, kako vi volite da kažete, nenaoružanost i nespremnost bilo lako izvodljivo. Time bi čitav rat bio gotov momentalno, Krajina bi sada imala autonomiju i to bi bilo to. Međutim, Milošević je imao drugačije planove.[/QUOTN

Zaboravio si na NATO! Oni su stajali iza svega, Niko ne shvata prljave polticke igre, NATO npr. moze pomagati Srbima protiv Hrvata iako su na hrvatskoj strani, izgleda nelogicno, ali je i te kako vrlo logicno kad se jednim udarcem ubijaju 2 muve. Mi smo za njih svi isti, cilj je samo - potciniti, i mozda je Hitler cak bio blazi od njih, ako ne blazi onda je sigurno imao vise karaktera.

Ali kako bi uzeli Zadar kad zapovjednici pred kamerama jasno priznaju da oni nemaju dovoljno snage za zauzeti zadar a pritom nabrajaju da su to udarne snage JNA koje sudjeluje u napadu na Zadar ?

Dakle kako bi uzeli Zadar kad su Srbi pobjegli kolektivno s ratišta u Hrvatskoj .?

Kako bi uzeli Zadar kad je JNA pregažena u zapadnoj Slavoniji od Mađarske do Bosne ?

Jebu te fakti...

Ali to je samo tvoje tumačenje. Pretpostavljam da su i ovi oko Vukovara u početku imali slična razmišljanja, kako neće uspeti, ali se nije stalo i na kraju je grad oslobođen.

- - - - - - - - - -

U to ne sumnjam,znamo za tebe da imas problem sa opazanjem. :D

Dobro, daj onda ti nešto što prikazuje ta ogromna razaranja o kojima pričaš...

- - - - - - - - - -

Ovog našeg Krangu h.andri kako ko stigne... juče ja, danas ovaj libar vatikanski ubica, puno je, ljudi, poludiće dječko, pustite ga ...

Šta ti, budaletino lojava, kad nisi smeo čak ni da prihvatiš da se vidimo u realnosti :hahaha:

Oficiri ne kreiraju politiku, već se upravljaju situacijom na terenu. A koliko su se oni pitali u celoj priči, najbolje svedoči to što su poslušali naredbu da se povuku.

Možda da se Hrvati nisu krili iza civila, ne bi ni došlo do tog uništavanja. Ništa ih nije sprečavalo da izađu iz grada i sukobe se sa JNA van urbane zone. A i pored toga, ta razaranja su smešna u odnosu na ona koja smo mi pretrpeli...

Opet si fulao...

Naime Hrvati jesu izašli izvan Zadra 1991. i pomjerili obranu u dubinu. Zašto se dakle JNA s tenkovima preko ravnice krenula povlačit pred svakodnevnim pješadijskim napadima sve više u dubinu ? Naši su do kraja desetog mjeseca zauzeli sve do murvice i zarobili puno JNA vojnika u tim svakodnevnim pješadijskim napadima. Po tom zarobljavanju vojnika JNA i bežaniju od Zadra jasno je što je bilo. Kasnije su naši u protuudaru ušli i od zemunika prema smo koji ću ja mislim.
Malo je čudno vidjet tenkove kako bježe pred pješadijom na ravnici. Izgleda da je bio raspad sistema...

.

Ali to je samo tvoje tumačenje. Pretpostavljam da su i ovi oko Vukovara u početku imali slična razmišljanja, kako neće uspeti, ali se nije stalo i na kraju je grad oslobođen.

- - - - - - - - - -

Dobro, daj onda ti nešto što prikazuje ta ogromna razaranja o kojima pričaš...

- - - - - - - - - -

Šta ti, budaletino lojava, kad nisi smeo čak ni da prihvatiš da se vidimo u realnosti :hahaha:

Hahahahahahahah znači nemaš šta drugo da kažeš ? Hahaha koji si ti lik..

Ali to je samo tvoje tumačenje. Pretpostavljam da su i ovi oko Vukovara u početku imali slična razmišljanja, kako neće uspeti, ali se nije stalo

Pogrešno...

U Vukovaru isto isto kao na Zadru nisu mogli osvojit grad sa 15 000 - 20 000 vojnika, i te grupe su razbijene u oba slučaja , pa su na Vukovar poslali na kraju sve što su uspjeli mobilizirat u Srbiji (a da nije bilo već mobilizirano negdje drugdje) , a točno brojka procjeni ujedno se na 80 000 - 100 000 vojnika u napadu na grad koji ima stanovnika Hrvata kao jedan kvart u Beogradu ili Zagrebu...

Zamisli, potrošiš cijelu prvu armiju u napadu na jedan ustaški kvart, dok te Hrvati istodobno čiste preko cijele slavonije. Logično je da zoveš UN, a puno veći Zadar možeš gledat samo na razglednici...

Izvini, ali ni kod vas ni jedno celo naselje nije sravnjeno sa zemljom, osim Vukovara gde ste sami to izazvali neisprovociranim napadom na grad i potom sakrivanjem iza civila. A na primer, sumnjam da je neko imao želje da slika situaciju kada su kasetne bombe padale po Nišu, to jest po samom centru grada.

Jako se varas

Selo Celije u istocnoj Slavoniji, izbrisano

Ćelije-spaljena-kuća.jpg

https://narod.hr/hrvatska/9-srpnja-...rvo-hrvatsko-selo-unisteno-u-domovinskom-ratu

selo Kijevo

VRLIKA-KIJEVO.jpg

https://kamenjar.com/27-kolovoza-1991-okupirano-i-spaljeno-kijevo-mucenicko-mjesto-kninskog-kraja/

Selo Lovas, poznato po gnjusnom masakru civila

250px-Lovas_3.jpg

masakar u lovasu.jpg

https://www.zadarskilist.hr/clanci/...resno-svjedočanstvo-istine-o-domovinskom-ratu

Ovo je samo djelic mozaika srpskog pohoda na Hrvatsku.
Od tuda je i jasan strah Srba kad se ratna sreca okrenula protiv njih.

- - - - - - - - - -

Ne baš, jer su svi vojni ciljevi NATO bili van gradova, dok se u gradovima uništavala infrastruktura. Na primer, koliko je kasarni u srpskim gradovima gađao NATO?

Ne pricaj gluposti imas masu svjedocenja Srba da je vojska bila smjestana po skolama i drugim civilnim objektima, vojna tehnika medu zgradama....

Jako se varas

Selo Celije u istocnoj Slavoniji, izbrisano

https://narod.hr/hrvatska/9-srpnja-...rvo-hrvatsko-selo-unisteno-u-domovinskom-ratu

selo Kijevo

https://kamenjar.com/27-kolovoza-1991-okupirano-i-spaljeno-kijevo-mucenicko-mjesto-kninskog-kraja/

Selo Lovas, poznato po gnjusnom masakru civila

https://www.zadarskilist.hr/clanci/...resno-svjedočanstvo-istine-o-domovinskom-ratu

Ovo je samo djelic mozaika srpskog pohoda na Hrvatsku.
Od tuda je i jasan strah Srba kad se ratna sreca okrenula protiv njih.

- - - - - - - - - -

Ne pricaj gluposti imas masu svjedocenja Srba da je vojska bila smjestana po skolama i drugim civilnim objektima, vojna tehnika medu zgradama....

Ali vidiš, nije bilo gađanja ni tih škola, kao ni vojne tehnike "između zgrada". Ali su zato gađani mostovi, čak i nebitni poput Varvarinskog, zatim toplane, termoelektrane, pojedine fabrike, a kasetne bombe jesu padale po Nišu. Ne znam jesi li upoznat, ali upotreba kasetnih bombi je zabranjena, čini mi se, Ženevskom konvencijom.

A što se spaljenih sela po Hrvatskoj tiče, kada pogledam na šta liči Krajina čak i danas, ništa se drugačije nisu poneli Hrvati. Međutim, ovo nije delić, nego najveći deo tih razaranja.

Robija zbog jedne ispaljene rakete, a ja ti samo kažem da je tamo odakle je ta raketa ispaljena bilo još municije, pa ona nije iskorišćena. Što se Osijeka tiče, nisam nešto primetio neka razaranja tamo, kao ni u Splitu.

Zašto uspoređuješ neusporedivo ?

Vas u Srbiji nitko nije bombardirao pravim ratnim bombardiranjem. To su bile pametne bombe u uporabi a ti govoriš ko da vas je netko izroko za ozbiljno. Nevjerojatno da ste predali kosovo zbog gađanja strateškim bombama, bea ijednog tepih bombardiranja ili prag-granatiranja...

Evo ovako su izgledala sela u Slavoniji od vašeg bombardiranja...

https://www.google.hr/url?sa=t&sour...EwCHoECAEQEw&usg=AOvVaw1UO6xnvC4XGZ9BykqXUZwl

(U selu na snimci uništena je uvelike prva mehanizirana divizija... ovdje je ugašena prva gardijska mehanizirana brigada iz Beograda. Selo je bilo prekriveno leševima srpskih poginulih vojnika.)

.

Ali vidiš, nije bilo gađanja ni tih škola, kao ni vojne tehnike "između zgrada". Ali su zato gađani mostovi, čak i nebitni poput Varvarinskog, zatim toplane, termoelektrane, pojedine fabrike, a kasetne bombe jesu padale po Nišu. Ne znam jesi li upoznat, ali upotreba kasetnih bombi je zabranjena, čini mi se, Ženevskom konvencijom.

A što se spaljenih sela po Hrvatskoj tiče, kada pogledam na šta liči Krajina čak i danas, ništa se drugačije nisu poneli Hrvati. Međutim, ovo nije delić, nego najveći deo tih razaranja.

Tebi je jasan vremenski slijed, da ste vi zapoceli i to bas sadisticki, nisu Hrvati sveci, bilo je osvete zbog svega sto ste godinama radili. Tebi je jasno valjda, ako nije informiraj se, da su Srbi na zauzetom podrucju opljackali, spalili i rusili hrvatska sela sistematski. Sto mislis kako su se povratnici osjecali kad su vidjeli sto su Srbi radili. Nije vojska palila.

Za Niš koliko vidim i vasi izvori navode da je cilj bio aerodrom, ali je vjetar raznio "zvoncice" po gradu.

Zagreb je ciljano gadan po samom centru takvim oruzjem, sto je moras priznati ipak razlika.
Jos 2013. je tijekom radova nadena jedan "zvoncic" na krovu djecje bolnice u centru grada.

Tebi je jasan vremenski slijed, da ste vi zapoceli i to bas sadisticki, nisu Hrvati sveci, bilo je osvete zbog svega sto ste godinama radili. Tebi je jasno valjda, ako nije informiraj se, da su Srbi na zauzetom podrucju opljackali, spalili i rusili hrvatska sela sistematski. Sto mislis kako su se povratnici osjecali kad su vidjeli sto su Srbi radili. Nije vojska palila.

Za Niš koliko vidim i vasi izvori navode da je cilj bio aerodrom, ali je vjetar raznio "zvoncice" po gradu.

Zagreb je ciljano gadan po samom centru takvim oruzjem, sto je moras priznati ipak razlika.
Jos 2013. je tijekom radova nadena jedan "zvoncic" na krovu djecje bolnice u centru grada.

Oprosti rođače naš, ali za nas je početak bio onda kada ste se nekažnjeni izvukli sa genocid u DSR. Sve nakon toga je samo nastavak. Naravno da vama to tako ne izgleda, ali iz naše perspektive jeste bilo tako. A što se kasetnih bombi tiče, vojni aerodrom je mogao da bude gađan i iz drugih oružja, samo što nije. To jest, onako kako su gađani i drugi vojni aerodromi, ali ne i uništeni jer je većina bila podzemna.

Vas u Srbiji nitko nije bombardirao pravim ratnim bombardiranjem. To su bile pametne bombe u uporabi a ti govoriš ko da vas je netko izroko za ozbiljno. Nevjerojatno da ste predali kosovo zbog gađanja strateškim bombama, bea ijednog tepih bombardiranja ili prag-granatiranja...

Evo ovako su izgledala sela u Slavoniji od vašeg bombardiranja...

https://www.google.hr/url?sa=t&sour...EwCHoECAEQEw&usg=AOvVaw1UO6xnvC4XGZ9BykqXUZwl

(U selu na snimci uništena je uvelike prva mehanizirana divizija... ovdje je ugašena prva gardijska mehanizirana brigada iz Beograda. Selo je bilo prekriveno leševima srpskih poginulih vojnika.)

.

Jbt, al ste nas vi Hrvati gazili - sve do Dubrovnka, Sibenika, Zadra, Gospica, Karlovca....!

Vas u Srbiji nitko nije bombardirao pravim ratnim bombardiranjem. To su bile pametne bombe u uporabi a ti govoriš ko da vas je netko izroko za ozbiljno.

Ma naravno, posebno što su ove kasetne pametne, pa ih vetar odnese u centar grada umesto na vojni aerodrom :hahaha: Uzgred, tvoja priča samo pokazuje da niste uopšte propatili, jer ako su ova razaranja po Hrvatskoj za vas ozbiljna, onda ne znam šta će ostati od vaše psihe kad zaista budemo ozbiljni u nameri da vas zgazimo...

To nije izgovor, to sebi pokusavate stvoriti opravdanje za ucinjeno, ali nitko drugi to ne vidi tako.

Zabole nas za druge, oni to ne gledaju našim očima. A takođe, drugima nije poklano onoliko ljudi na najbrutalnije moguće načine. Slično kao što sada Izrael gađa ciljeve Hezbolaha u Siriji, koji im odatle nije nikakva pretnja. Međutim, jednom su se opekli, drugi put će pokušati to da spreče.

Ma naravno, posebno što su ove kasetne pametne, pa ih vetar odnese u centar grada umesto na vojni aerodrom :hahaha: Uzgred, tvoja priča samo pokazuje da niste uopšte propatili, jer ako su ova razaranja po Hrvatskoj za vas ozbiljna, onda ne znam šta će ostati od vaše psihe kad zaista budemo ozbiljni u nameri da vas zgazimo...

Zgazit ćete nas ?

A daj mi onda reci zašto ste odustali od krajine ?

Od Kosova pod amerima niste odustali, ali ste odustali od krajine pod Hrvatima...

Postoje dvije mogućnosti:

1. Jedna mogućnost je da ste svjesni da ste negativci i krivci. Da ste lažovi, zločinci i kradljivci teritorija...

2. Druga mogućnost je da nas se bojite više nego amerikanaca, jer s amerima ćete imati glumatanje rata i čekanje da politički odu, a s nama ćete imat PRAVI RAT...

Molim odgovor...

.

- - - - - - - - - -

Zanosis se glupostima i "ratnickim vjestinama", neozbiljan si

Zborim riječ istine...
Ti si pak priprosti folirant, svaka ti je laž slično ko krangu, nestalan si u bilo kojoj tvrdnji...

.

Zgazit ćete nas ?

A daj mi onda reci zašto ste odustali od krajine ?

Od Kosova pod amerima niste odustali, ali ste odustali od krajine pod Hrvatima...

Postoje dvije mogućnosti:

1. Jedna mogućnost je da ste svjesni da ste negativci i krivci. Da ste lažovi, zločinci i kradljivci teritorija...

2. Druga mogućnost je da nas se bojite više nego amerikanaca, jer s amerima ćete imati glumatanje rata i čekanje da politički odu, a s nama ćete imat PRAVI RAT...

Molim odgovor...

.

Rekao sam ti već milion puta, Milošević i Tuđman su se dogovorili tako. Jer, Miloševiću je bila bitna BiH, odnosno Srpska, koja je s obzirom na njen geografski položaj mogla da bude ugrožena od strane Hrvata. Odličan lek za tako nešto je držanje Hrvata na njihovoj teritoriji da se bakću sa Krajinom, odnosno Krajina je bila njegov pregovarački ulog. Tuđmanov je, sa druge strane, bio položaj Hrvata u BiH i tu su se našli.

Kasniji događaji potvrđuju da je solidno odigrao sa tom konkretnom situacijom, ali je i dalje đubre jer je žrtvovao jedan deo srpskog naroda, a uopšte nije morao. Hrvati su, sa druge strane, morali to da urade jer bi u suprotnom imali večito Krajinu za vratom. Doduše, da je odigrano kako treba, Krajina bi i sada postojala, a veoma verovatno i Hrvati u BiH.

- - - - - - - - - -

Zborim riječ istine...

.

Po fazonu "u redu je, pobedio sam" :hahaha:

Rekao sam ti već milion puta, Milošević i Tuđman su se dogovorili tako. Jer, Miloševiću je bila bitna BiH, odnosno Srpska, koja je s obzirom na njen geografski položaj mogla da bude ugrožena od strane Hrvata. Odličan lek za tako nešto je držanje Hrvata na njihovoj teritoriji da se bakću sa Krajinom, odnosno Krajina je bila njegov pregovarački ulog. Tuđmanov je, sa druge strane, bio položaj Hrvata u BiH i tu su se našli.

Kasniji događaji potvrđuju da je solidno odigrao sa tom konkretnom situacijom, ali je i dalje đubre jer je žrtvovao jedan deo srpskog naroda, a uopšte nije morao. Hrvati su, sa druge strane, morali to da urade jer bi u suprotnom imali večito Krajinu za vratom. Doduše, da je odigrano kako treba, Krajina bi i sada postojala, a veoma verovatno i Hrvati u BiH.

- - - - - - - - - -

Po fazonu "u redu je, pobedio sam" :hahaha:

Nisi odgovorio na moje pitanje...
Ja te ne pitam za Slobu koji je stvar prošlosti i tvoje želje. Pitam te zašto je SRPSKI NAROD odustao krajine, dok istodobno nije odustao od Kosova ?

Od Kosova niste odustali, to je jasno...

Od krajine ste odustali...

Dakle ?

(Znaš, kažu da je trenutak istine u životu samo dvije stvari - kad žena skine šminku i kad muškararac skine gaće...)

.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back