METLA ZA G17+

Vidiš, nije baš sve tako crno-belo. Često navodim primer Češke, koja je pre 20 godina bila gde je bila... svi znamo. A danas je u Pragu 3% nezaposlenih. Da li ti to govori nešto? Ali, mi nećemo u EU, mi smo ponosni, mi ćemo ponovo ratovati sa celim svetom, mi smo nadnacija, mi smo uvek u pravu.... i tako i prolazimo.

Slušaj samo govor premijera naše države? Da li ti to zvuči racionalno? Da li postoji i najmanja šansa da sa takvim predsednikom vlade mrdnemo za korak napred?

Radikali i DSS u ovoj zemlji mogu da sastave većinsku vladu. Ja zaista mislim da i ne zaslužujemo bolje.

...zbog takvih napaljanih likova za koju god da su stranu, a napalili su ih politicari, izgleda da nista ne moze da se uradi...ovi likovi koji kazu "jaci tlaci" ne moraju da uzivaju u ovome sta nam rade pa jos i da ih pravdaju jer vecina ljudi u ovoj zemlji nema stomak za to... dok to budu radili samo mozemo da propadamo...meni nije jasno da je ta opcija za koju se ti zalazes toliko glupa da ne moze da shvati da takvim ponasanjem nikad nece uraditi nista dobro za ovu zemlju, samo ce je jos vise gurnuti u izolaciju...uostalom zbog takve politike radikali i jesu ovako jaki

A kad ponovo budete stajali u redovima za hleb, nemojte da se ljutite na strane države i velike sile. Razmislite o tome gde vi grešite evo već punih 20 godina.

E ovo je dobro zapazanje: ,,punih 20 godina". Znaci toliko traje period pogresne politike. Potpuno se slazem i pitam vas ko je bio na vlasti do pre 20 godina i u kojoj drzavi smo ziveli?
Naravno, bili su komunisti na vlasti i ziveli smo u SFRJ.
U tom pravcu treba traziti resenje.

Jel treba da nosimo gajbe i spavamo kod tetke na kaucu.:)

Ko ima slobodnu tetku nek se javi na p.p

HVALA:rolleyes:

Ubuduće bez lupatanja.
Đelić je završio 5 fakulteta u tri različite države, bio osnivač u nekoliko konsalting firmi (samim tim i suvlasnik, a opet samim tim i u posedu gomile deonica) među kojima je i jedna koja je u prve tri u svetu. Radio po tom celom svetu na veoma visokim pozicijama o odatle mu pare. Dakle, te priče i samozapaljivanja radi kvalitetnijeg trzanja pene ostavite za patrijotske forume.

Ubuduće bez lupatanja.
Đelić je završio 5 fakulteta u tri različite države, bio osnivač u nekoliko konsalting firmi (samim tim i suvlasnik, a opet samim tim i u posedu gomile deonica) među kojima je i jedna koja je u prve tri u svetu. Radio po tom celom svetu na veoma visokim pozicijama o odatle mu pare. Dakle, te priče i samozapaljivanja radi kvalitetnijeg trzanja pene ostavite za patrijotske forume.

...ne nego je zavrsio 25 fakulteta... ni da je top manager GE ne bi toliko zaradjivao a on je samo jedno vreme bio obican konsultant...nije se obogatio ni u Rusiji, ni u Rumuniji gde je jedno vreme bio valjda strucnjak za tranziciju i gde im nije ostao u lepoj uspomeni nego u ovoj zemlji gde se bavio uglavnom politikom a na listi najkorumpiranijih zemalja od 0 (sve je korumpirano) do 10 (nema korupcije) nas index je 3,4

...ne nego je zavrsio 25 fakulteta... ni da je top manager GE ne bi toliko zaradjivao a on je samo jedno vreme bio obican konsultant...nije se obogatio ni u Rusiji, ni u Rumuniji gde je jedno vreme bio valjda strucnjak za tranziciju i gde im nije ostao u lepoj uspomeni nego u ovoj zemlji gde se bavio uglavnom politikom a na listi najkorumpiranijih zemalja od 0 (sve je korumpirano) do 10 (nema korupcije) nas index je 3,4

Slično i ja rekoh na nekoj temi...i gde je takva jAmerika gde se bilo ko obogatio za ovih par godina kao i Đelić i slični njemu u Srbiji ..?

Uostalom, za nekoga sa više od 40 ( četrdeset) godina, kako je Đeliću trebalo da tek po dolasku u Srbiju, a po njegovim iskazima, siromašan k'o crkveni miš i spavajući na tetkinom kauču u dnevnoj sobi, tek u poslednjih 4-5 godina "zaradi" tolike pare u siromašnoj Srbiji...:mad::?::?:

Glupost...varvarizam i kriminal...a sve kriminalce u zatvor po hitnom postupku...kada bih ovo dočekala ne bi mi bilo teško i da mesim hleb...ako treba.:roll:

Previše je samo batina, a što se tiče gore napisanog, besmislice su samo ako tebi i tvom viđenju "istine" ne odgovara.
Uostalom već viđeno od tebe, a ako ti ISTINA ne odgovara...šta ja da ti radim...ne šlihtam se nikome pa neću ni tebi.

Demantuj me kako i sa čim je Đelić došao u Srbiju...ako možeš?

...samo da te podsetim da su u susednoj Madjarskoj ljudi izasli na ulice zbog politicara koji nije mogao da objasni otkud njegovoj zeni stan od 60 kvadrata... to je bio i kraj njegove expertske i politicke karijere...ovde svaki politicar preko noci moze da "zaradi" kucu od 2 - 3 miliona evra "postenim radom" u politici i da se niko zbog toga ne uzbudjeje...zato smo ovde gde jesmo

Ako je taj Đelić ekonomski Tesla, ok da je u inostranstvu zaradio velike pare. Ali kao takvog parexselans stručnjaka, svi bi smo čuli, znali za njega, ponosili se što imamo takav um. Samo što za njega niko nikada nije čuo, dok ga Đinđić nije odnekud izvukao i doveo u Srbiju.
Ako je neko toliki kapacitet, bavi se ekonomijom širom sveta, basnoslovno zarađuje... taj je venčan za posao...nema se vremena za politiku, jer te posao celog okupira. Međutim, Boža ima vremena čak i za politiku... i to na najvišem nivou. U ovoj i ovakvoj Srbiji (skoro dve decenije unazad), da za 3-4 god. zaradiš milione evra je vrlo simptomatično. Opravdavate ga kako je obrazovan, radno sposoban.... Ok. Ali onda da to isto kažemo i za Marka, Tomiće, Kertese, Kariće, Miškoviće, Kolesare, Janjuševiće, Drakuliće....i sve ostale ''ugledne biznismene''. Ovde se veliki novac zarađuje - isključivo pošteno.... i to svi znaju...to je definicija.
Mnogo u ovoj zemlji ima obrazovanih, sposobnih ljudi, samo im hfali jedna sitnica da uđu u veliki biznis, da zarade milione - hvali im kapital. A do njega će doći samo ako imaju sreću, privilegiju.... ako postanu mafijaši ili se bave politikom....bar u rangu ministra.

Ako je taj Đelić ekonomski Tesla, ok da je u inostranstvu zaradio velike pare. Ali kao takvog parexselans stručnjaka, svi bi smo čuli, znali za njega, ponosili se što imamo takav um. Samo što za njega niko nikada nije čuo, dok ga Đinđić nije odnekud izvukao i doveo u Srbiju.
Ako je neko toliki kapacitet, bavi se ekonomijom širom sveta, basnoslovno zarađuje... taj je venčan za posao...nema se vremena za politiku, jer te posao celog okupira. Međutim, Boža ima vremena čak i za politiku... i to na najvišem nivou. U ovoj i ovakvoj Srbiji (skoro dve decenije unazad), da za 3-4 god. zaradiš milione evra je vrlo simptomatično. Opravdavate ga kako je obrazovan, radno sposoban.... Ok. Ali onda da to isto kažemo i za Marka, Tomiće, Kertese, Kariće, Miškoviće, Kolesare, Janjuševiće, Drakuliće....i sve ostale ''ugledne biznismene''. Ovde se veliki novac zarađuje - isključivo pošteno.... i to svi znaju...to je definicija.
Mnogo u ovoj zemlji ima obrazovanih, sposobnih ljudi, samo im hfali jedna sitnica da uđu u veliki biznis, da zarade milione - hvali im kapital. A do njega će doći samo ako imaju sreću, privilegiju.... ako postanu mafijaši ili se bave politikom....bar u rangu ministra.

I to bi bilo to...ukratko.
Samo je "nekima" to teško da priznaju i veslaju svoju nabubanu priču u koju ni sami ne veruju...više...al' ako partija plaća...mada za mene ni to nije motiv za glupost, jer sumnjam da će se ovajditi od gazda im.:|

Ako je neko toliki kapacitet, bavi se ekonomijom širom sveta, basnoslovno zarađuje... taj je venčan za posao...nema se vremena za politiku, jer te posao celog okupira.

S obzirom da je pun keša kao što se zna (za sledećih 7 generacija), zašto se ne bi angažovao u matičnoj državi sa svojim vezama i prijateljima napolju? Da ga radikali i radikalna razmišljanja i delovanja ne ometaju, bila bi druga priča, ona prava.

BOLD
Da li si čuo za čoveka koji je postavljen za direktora Poršea pre 15-ak godina?

Nezam zašto pojedinci brane Dinkića i Đelića.Nisam pristalica kolektivne odgovornosti jer jednostavno mislim da ste većina zavedeni lepim pričama nego činjenicama pa zato mnogi iz "experske" stranke sasvim realno zaslužuju da su već od odavno u zatvoru ali ne i masa zavedenog članstva.
Njih dvojica prosto neznaju da ukradu jer su totalno nesposobni,ali zato sve što umeju je da naprave ugovore takvog tipa da se piksal od 30-40% za svaku njihovu akciju,prodaju,nabavku itd ispaćuje u evrima,dolarima ili obveznicamam i akcijama na njihove tajne račune i sl.
Za mene zanimljivo deluje ono da se "Dinkić pusti niz vodu".To u stvari predstavlja za njega giljotinu jer mnogi dobro znaju za sva njegova patriJotska i demoNkratska dela,što u stvari znači da bi mu bilo bolje da čuti.Znači u prevodu Dinkiću nastavi da lopovišeš sve dok imaš doba leđa.
Nisam da se on pusti niz vodu ali sam da se pod hitno zatvori i natera da sve neligitimno zarađene odmah vrati oštećenima a zatim tek da odgovara za sva učešća u kolektivnim i pojedinačnim lopovlucima,krađama,ucenama i sl.U pitanju su milijarde dolara i evra.

S obzirom da je pun keša kao što se zna (za sledećih 7 generacija), zašto se ne bi angažovao u matičnoj državi sa svojim vezama i prijateljima napolju? Da ga radikali i radikalna razmišljanja i delovanja ne ometaju, bila bi druga priča, ona prava.
Ako je pun k'o brod za 7 generacija, došao u Srbiju, potpuno korektan stav i nastup bi bio da to kaže narodu, da je došao isključivo sa najplemenitijom namerom - da pomogne svojoj državi, svojoj domovini. Da kaže da u Vladi radi volonterski, da se odriče plate u dobrotvorne svrhe, da mu ne treba vila, stan od države - već će sebi da obezbedi krov nad glavom od sopstvenih sredstava....jer je isuviše bogat za naše uslove.
Umesto svega toga, on je izigrava siromaha, bednika, nema kola, nema stan, nema ništa živo...ima samo tetkin kauč.
Ako si sve stekao zaradio u inostranstvu, nemaš čega da se stidiš, da kriješ, jer niko ovde nemože ni reč da ti zameri. Jasno i glasno kažeš to i to, kako stoje stvari, i potpuno si miran, savest ti je čista. A ne nemam u Srbiji ništa, pa odjednom - imam sve. Mislim, stvarno...

Back