molim vas recite mi koji fakultet bi trebalo da upisem da bih proucavala sve sto se tice meteorologije.... gledala sam na sajtu rudarsko-geoloskog faksa i nisam nista nasla... molim vas pomozite
hvala
hvala
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hvala, i mislim da ce mi u nekom trenutku zatrebati tvoja pomoc.....cumulonimbus:Treba da upises Fizicki fakultet, Studentski Trg 16. Inace, ja sam skoro diplomirao na meteorologiji, a sada sam na postdiplomskim studijama, pa ako ti treba koja informacija samo pitaj.
a da, za smer meteorologije sta treba da spremam za prijemni, koliko se ozbiljno bavemajija:hvala, i mislim da ce mi u nekom trenutku zatrebati tvoja pomoc.....
jos jednom, hvala ti
majija:a da, za smer meteorologije sta treba da spremam za prijemni, koliko se ozbiljno bave
prucavanjem i koliko je tesko
obozavam da gledam emisije o vremenskim nepogodama zato sto mi je fascinantno sta moze priroda da uradi.... obozavam emisije o tornadu i puno se interesujem za njih(citam, pronalazim sve i svasta o njima). o globalnom zagrevanju da i ne pricam.... volela bih sve da znam meteorologiji jel imam zelju da se bavim istrazivanjem.... toliko... molim te ako ti nije problem malo detaljnije mi napisi sve o tvom faksu tj smeru.
hvala i blago tebi ))))
geologicarka:A sta bi sa onim da je meteorologija smer geofizike? Znam da ga nema na RGF, i bas je i mene interesovalo gde se skoluju meteorolozi. Ne znam da li inzenjer geofizike moze raditi na tim poslovima?
lepo sto te zanima meteorologija.....na smer primaju oko 40 ljudi..mada uvek se manje prijavi....nije ti problem da upiesh budzet.....samo predji prag.....meni je bilo ladno..spremala sam se 15 dana ukupno....pri tom mozesh da birash....polazesh ili fiziq ili matematiku....ili mozesh i oba,ali ako si normalna uzecesh matu....bila je jedna glupacha,uzela fiziq..i pukla za bodove..ali joj je keva posle izdejstvovala da i ona bude na budzetu!samo 3 predmeta na 1.god su za uslov..od toga je jedan engleski....fizika je cool,ali mene recimo to uopshte toliko ne interesuje,paralelno se spremam za kostimografiju inace,srecno s fizikom....Najbolji prof.-Mehanika i termodinamika,ubedljivo....majija:a da, za smer meteorologije sta treba da spremam za prijemni, koliko se ozbiljno bave
prucavanjem i koliko je tesko
obozavam da gledam emisije o vremenskim nepogodama zato sto mi je fascinantno sta moze priroda da uradi.... obozavam emisije o tornadu i puno se interesujem za njih(citam, pronalazim sve i svasta o njima). o globalnom zagrevanju da i ne pricam.... volela bih sve da znam meteorologiji jel imam zelju da se bavim istrazivanjem.... toliko... molim te ako ti nije problem malo detaljnije mi napisi sve o tvom faksu tj smeru.
hvala i blago tebi ))))
LENNYKA:sta su tachno postdiplomski studiji?sta moze tu da se uzme itd......inace meteorologija...jasmatram zagarantovana profesija,priznato svuda u svetu....bezi iz srbije
majija:koju matematiku da radim... inace sam bila na gradjevini pa sam odustala.. pa me interesuje ako vam je poznato da li odobravaju neke predmete tipa matematiku, fiziku, engleski.... cisto informativno.
a sto se tice prijemnog, kao sto pitah na pocetku, da li da spremam matematiku ili fiziku za gimnaziju ili....
sta se najvise proucava i koliko se vremena daje na proucavanje tornada i globalnog zagrevanja???
nisam neki miljenim matematike, mogu da nabubam, ali mogu li od januara primera radi da krenem sa pripremama za prijemni?
joj.. 1000 pitanja
Obersturmfuehrer:pitanje nevezano za fax za kumulusa....
jel kod nas moguca pojava mamatus oblaka? pitam zato sto sam par puta pred oluju video neke slicne 'tvorevine' samo naravno u mnogo manjem obimu nego pravi mamatusi?
SUPER....BEZI..INACE DA DJENIZE...LIKCUGA...OBOZAVALA SAM NJEGOVA PREDAVANJA..CAK SAM IJA PREDAVALA NESTO JEDNOM KOD NJEGA...I GOTIVI ME COVEK A I JA NJEGA..BASH JE PRAVI BOLONJAC ,IAKO BOLONJE NIJE JOSH BILO)cumulonimbus:Traju dve godine za magistraturu, postoji 5 ispita, 3 u prvoj, dva u drugoj i izrada magistarske teze. Posle su postdiplomske studije za doktora nauka koje traju 3 godine. Tu prosecno ima 2 ispita godisnje i izrada doktorske disertacije...
Da, da, bezacu iz Srbije kad zavrsim sa magistraturom.
E meteorolozi, kolege, braco treba mi pomoc ovako: dobih ni kriv ni duzan temu "sta bi bilo kad ne bi bilo vetra" za seminarski. e sad, svaka ideja je dobrodosla. hvala!
E meteorolozi, kolege, braco treba mi pomoc ovako: dobih ni kriv ni duzan temu "sta bi bilo kad ne bi bilo vetra" za seminarski. e sad, svaka ideja je dobrodosla. hvala!
Kraj života kakvog ga poznajemo, jer:
- ne bi bilo izmene toplote između zona sa visokim i niskim pritiskom, tj. na celoj planeti bi temperatura bila uniformna
- biljke koje se razmožavaju pomoću oprašivanja vetrom bi izumrle, a sa njima i sve ostale vrste koje od njih zavise
- zagađenje i zarazne bolesti bi učinile sve velike gradove i industrijske zone nenastanjivim
- došlo bi do značajnog smanjenja padavina, jer bi i isparavanje bilo značajno smanjeno
- temperatura mora i okeana bi vremenom postala uniformna, što bi dovelo do pomora velike većine biljnih i životinjskih vrsta
- prestale bi da postoje morske struje (vidi prethodnu stavku), pa bi došlo i do drastičnog pada temperature u severozapadnoj Evropi, Novom Zelandu i drugim obalskim regionima, koji zavise od toplih struja
- usled nestanka najvećeg dela ribe i klimatskih promena, pomrlo bi preko 90% ljudske populacije
Sada istražuj dalje na osnovu ovoga.
@Caliburn
Morske struje nastaju pre svega zbog Koriolisove sile, ne zbog vetra. Vetar teorisjki nema toliku snagu da povuce te kolicine (duboke) vode cak do Evrope. Svako putovanje brodom bi bilo katastrofalno.