zelenaalternativa
Primećen član
- Poruka
- 595
Da li je još neko večeras oko 22.20 video neobičnu pojavu na nebu za koju bih se usudila da kažem da je meteorit?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vec vidjeno. Ne znam gde sam procitao, ali govorilo se da je isto proslo nekoliko meseci pre bombardovanja 1999, i 1389 pred sam kosovski boj.
Veliki meteor iznad Britanije?
Britanska policija našla se zatrpana pozivima ljudi koji su primetili, kako smatraju, veliki meteor na nebu. Oni su izvestili policiju da su videli “veliku svetlost i narandžasti sjaj” iznad Škotske i severne Engleske juče oko 9.40 sati.
Portparol policije u Stratklajdu rekao je da je njihova stanica primila gomilu poziva i da je пrijavljeno viđenje sjajnog objekta na nebu iznad zapadne Škotske.
Policija u Duramu je saopštila da su ljudi izvestili o “velikoj svetlosti, ili vatri na nebu”. Kako je kasnije potvrđeno, nije zabeležena nijedna avionska nesreća u toj oblasti.
Gluposti. Meteorološke stanice se ne oglašavaju radi svake gluposti, a iste ionako nemaju veze sa meteorima i sl. pojavama koje nam dolaze van atmosfere.
Kao da si rekao "dom penzionera se nije javio povodom ovog slučaja"
Mislim, ali nisam siguran, da samo kvalitetnije opservatoriije mogu da vide nadolazeće meteore, i to samo ako je objekat odrešene veličine. Klikeri, koji pri ulasku u atmosferu toliko blešte (sagorevaju) da neuki misle da su stigli bogovi u vatrenim kočijama je skoro nemoguće registrovati, sem ako teleskop nije usmeren na tačno određenu tačku, iz koje će se objekat pojaviti.
Kada znamo koliki je nebeski svod, takva "osmatranja" postanu beznačajna kao i traženje igle u plastu sena sa krova štale.