Meso sa stočnog groblja

LastDay

Domaćin
Poruka
3.852
B. S. (30) i D. P. (38) iz Subotice, koji su uhapšeni zbog proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda,
skidali su delove mesa sa uginulih životinja na stočnom groblju u Subotici.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/s...og-groblja-policija-ih-uhapsila-nakon/8cqjvy7

- Sumnja se da su skidali delove mesa sa butova uginulih životinja, a u pitanju si najverovatnije svinje.
To su uzimali sa stočnog groblja u Subotici, pratili su da je jedna farma u blizini izbacila uginule životinje i uzeli su to meso.

Proverava se da li je to meso, i ako jeste, na koji način je stiglo do kupaca,
kao i to da li su planirali da ga prodaju preko društvenih mreža - navodi izvor.

Stočno-Groblje-Subotica-427x285.jpg

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Kako nezvanično saznajemo prijava je došla od pojedinaca koji žive u okolini.

Uzimanje mesa sa stočnog groblja je problem koji traje već godinama,
o kojem su izveštavali lokalni mediji a građani prijavljivali.
Bilo je više slučajeva da su patrole policije zaustavljale i identifikovale osobe za koje se utvrdilo
da su u džakovima nosili ostatke sa životinjskih leševa.

B. S. (30) i D. P. (38) iz Subotice, koji su uhapšeni zbog proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda,
skidali su delove mesa sa uginulih životinja na stočnom groblju u Subotici.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/s...og-groblja-policija-ih-uhapsila-nakon/8cqjvy7

- Sumnja se da su skidali delove mesa sa butova uginulih životinja, a u pitanju si najverovatnije svinje.
To su uzimali sa stočnog groblja u Subotici, pratili su da je jedna farma u blizini izbacila uginule životinje i uzeli su to meso.

Proverava se da li je to meso, i ako jeste, na koji način je stiglo do kupaca,
kao i to da li su planirali da ga prodaju preko društvenih mreža - navodi izvor.

Pogledajte prilog 1417868

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Kako nezvanično saznajemo prijava je došla od pojedinaca koji žive u okolini.

Uzimanje mesa sa stočnog groblja je problem koji traje već godinama,
o kojem su izveštavali lokalni mediji a građani prijavljivali.
Bilo je više slučajeva da su patrole policije zaustavljale i identifikovale osobe za koje se utvrdilo
da su u džakovima nosili ostatke sa životinjskih leševa.
Kako je ovo grozno i tuzno u isto vreme. :(
Pa zar je moguce da smo tako uzasni ljudi?!

Da.Stoku da.
Mislim da se sa kućnim ljubimcima radi drugačije.
Strašno je sve to.I sama slika, i smrad i sve te boleštine.
Ali eto, ljudi su ljudi.
Bacaju oni leševe i u kontejnere , pa i u reke.
Pitam se, pitam...
Kada dođe neki stranac, ama baš iz bilo koje zemlje... ŠTA ON MISLI O NAMA?
Znam da mi o nama ne razmišljamo uopšte, ali stranci...

Ponekd kada me je put naveo iz Beograda prema Zrenjaninu, pa oko Krnjače zapahnuo bi sve putnike
neopisiv smrad, pa bi smo uvek brzinom munje zatvarali prozore automobila...
Kasnije sam videla fotografije brda kostiju, trulih, ogoljenih koje godinama stoje blizu neke fabrike za
pravljenje industrijske hrane za ljude...

Znači, te kosti se NIKADA nisu spaljivale, zakopavale, već su ostavljane da smrde i trule decenijama...

Analogno toj vrsti nemara za ljudsku vrstu i prirodu, nije potrebno mnogo pameti pa da pretpostavimo
(i veoma lako utvrdimo) šta sve jedemo u industrijskim prerađevinama i hrani...

SVE, ali BAŠ SVE je živa otrovčina i trulež... mislim na preskupe mesne prerađevine koje nam se smeškaju
iz rashladnih vitrina...

Back