south railroad
Domaćin
- Poruka
- 4.418
I ja sam gledao razne rabine koji objasnjavaju o Hristu i zasto to Isus nije po njihovom misljenju, i to su jako zanimljive price, ali po meni ipak nemaju tezinu i ako bi se TANAH i predskazanja o Mesiji pravilno protumacila, onda bi taj Mesija ili morao biti Isus Hristos ili neko ko je potpuno identican Isusu Hristu, a svet ga uopste nije ni primetio.
Da naci ces mnoge rabine koji se bave ovom temom i govore o prorocanstvima, ali neces naci ni jednoga koji ce objasnjavati 22. Psalm.
Poslednje reci Gospoda nasega isusa Hrista na krstu su bile: Boze moj, Boze moj, zasto si me ostavio? Mnoge verske organizacije koje su Protestantska nedonoscad, nemajuci ni zrno duhovnosti i poznavanja Pisma, objasnjavaju ove reci time da se Gospod na krstu uplasio kao covek !? Koje nebuloze.
Reci Boze moj... su pocetak 22. Psalma. Ovim recima je Gospod, iz svoje neizmerne ljubavi hteo pokazati Jevrejima da on jeste Hristos i da je ispunjenje prorocanstava. Pogledajmo ovaj Psalm.
1. Боже, Боже мој! Зашто си ме оставио удаљивши се од спасења мог, од речи вике моје?
2. Боже мој! Вичем дању, а Ти ме не слушаш, и ноћу али немам мира.
3. Свети, који живиш у похвалама Израиљевим!
4. У Тебе се уздаше оци наши, уздаше се, и Ти си их избављао.
5. Тебе призиваше, и спасаваше се; у Тебе се уздаше, и не осташе у срамоти.
6. А ја сам црв, а не човек; подсмех људима и руг народу.
7. Који ме виде, сви ми се ругају, разваљују уста, машу главом,
8. И говоре ослонио се на Господа, нека му помогне, нека га избави, ако га милује.
9. Та, Ти си ме извадио из утробе; Ти си ме умирио на сиси матере моје.
10. За Тобом пристајем од рођења, од утробе матере моје Ти си Бог мој.
11. Не удаљуј се од мене; јер је невоља близу, а нема помоћника.
12. Оптече ме мноштво телаца; јаки волови васански опколише ме;
13. Развалише на ме уста своја. Лав је гладан и риче.
14. Као вода разлих се; расуше се све кости моје; срце моје поста као восак, растопило се у мени.
15. Сасуши се као цреп крепост моја, и језик мој приону за грло, и у прах смртни мећеш ме.
16. Опколише ме пси многи; чета зликоваца иде око мене, прободоше руке моје и ноге моје.
17. Могао бих избројати све кости своје. Они гледају, и од мене начинише ствар за гледање.
18. Деле хаљине моје међу собом, и за доламу моју бацају жреб.
19. Али Ти, Господе, не удаљуј се. Сило моја, похитај ми у помоћ.............
Obrati paznju na ovo boldovano. Ne zaboravimo da su Psalmi pisani nekih 600 godina pre Hrista. Dakle okupljeni fariseji i ostali Jevreji koji su odlicno znali Pismo i Psalme, su culi ove Gospodnje reci. Znali su da pise u Psalmu sve ovo sto se desavalo pred njihovim ocima i.... nista. To za to. Jevrejska prorocanstva o mesiji se uglavnom zasnivaju na recima Pisma tipa: Uzdignuces Izrailj, Proslavice se Izrailj nad svim narodima... i slicno. Dakle ocekuju Mesiju koji ce im biti Car i Bog. Setimo se da se Isus sklonio od naroda kada su ga hteli postaviti za cara.