Mesić se obrušio na Jandrokovića: Odakle mu pravo da brani Thompsona u ime Hrvatske?

al bundy

Legenda
Poruka
63.992
"MINISTAR vanjskih poslova nije imao pravo slati Švicarskoj protestnu notu zbog Thompsona", ljutito je predsjednik Stjepan Mesić poručio Gordanu Jandrokoviću, koji je ovih dana postao "mali od skandala". Na Jandrokoviću je, podsjećamo, veliki politički pritisak od strane predsjednika Mesića i premijerke Kosor nakon što je Index razotkrio dvije vanjskopolitičke afere u kojima glavne uloge igraju Thompson i hrvatski konzul u Švicarskoj Waldo Bernasconi.

"Čime je jedna Švicarska, zemlja s kojom smo u prijateljskim i dobrim odnosima, zaslužila prosvjednu notu našeg Ministarstva vanjskih poslova. To se tako ne radi", ističe Mesić koji podsjeća kako MVPEI nikad dosad nije pisalo protestnu notu zato što je hrvatski građanin u stranoj zemlji izazvao odluku vlasti koja je za njega nepovoljna.
Niti jedan ministar prije Jandrokovića nije se tako razbacivao protestnim notama

"Stotine naših građana došlo je na ovaj ili onaj način u sukobe s drugim zemljama, s njihovim propisima ili odlukama njihove vlade. Sve do ovog ministra vanjskih poslova, nikad se nisu slale protestne note. Jedino bi eventualno naš konzul otišao na razgovor i raspitao se o čemu se radi. Mislim da je to praksa koja je u redu. Ali ovo što je uveo ovaj ministar, to je običaj koji nema niti jedna europska zemlja", jasno je Mesić poručio Jandrokoviću da nije imao pravo tako reagirati i stati u Thompsonovu obranu, posebno jer je pjevač optužen za širenje fašističkih ideala.

"Ovo neće naštetiti Hrvatskoj, ali pogledajte kakva se poruka šalje u svijet. Pogledajte koje vrijednosti branimo, koje vrijednosti ministar brani", rezigniran je Mesić koji tvrdi da Jandroković nema pravo slati prosvjednu notu u svoje ime jer se ona šalje u ime cijele Hrvatske.

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=453786
Mesic antifasista ponovo u akciji :mrgreen::super:
Nego je zanimljivo je da se tamo isto kao i ovde politicari imediji bave nekim trivijalnim stvarima kao sto su Tupson , ******,navijaci,ekstremne organizacije i slicno :think: a obe drzave su realno u qurcu pogotovo finansijski , sto nema mnogo veze sa gore navedenim "problemima "

ps vidim da nemamo 5 tema o HR na prvoj strani vec duze vremena pa reko da doprinesem :lol:
 
..a kukali su sto su ispali iz LS..zamisli da su prosli i naleteli na barsu ili tako neki tim..:lol:
pa gledajuci nastupe nasih klubova u Evropi u zadnjih par godina , ne samo Partizana nego i Zvezde i Vojvodine, sve nesto mislim da bi za nas bolje bilo da nam uvedu neku zabranu za klubove u evro-takmicenjima , ko Englezima onomad ... i to ne zbog huliganizma i nereda nego cisto da se ne brukamo pred svetom jedno vreme :roll:
 
Mesić ko Mesić.

Ja kao Hrvat neke Thompsonove poteze definitivno osuđujem jer graniče sa fašizmom

međutim

ovo je pravno a ne političko pitanje.

Nije stvar u tome što je njemu Švicarska zabranila ulaz, nego je stvar u tome što schengenski režim podrazumijeva domino efekt, a to je da Thompson neće moći kročiti na tlo Europske Unije zbog tog poteza švicarskih vlasti.

E sad , zabrana ulaza po Direktivi 173 Europske komisije se može odrediti samo za ona lica koja se kazneno gone izvan zemalja Unije, ili se nalaze na tjeralici Interpola.

Thompson je pjevač, nitko ga ne traži za ništa.

Onaj Agim Čeku je uvijek hapšen po srpskoj tjeralici gdje god da se pojavi i njemu će se zabraniti ulaz u zemlje EU.

Bit je u tome da pravno i političko pitanje treba odvojiti, a ovo jeste pravno pitanje.
 

Back
Top