Mesić: Preti nam talibanizacija !

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
mesic-v.jpg


Stjepan Mesić, predsednik Hrvatske, izjavio je za „Jutarnji list“ da će, ako se nastave napadi crkve na njega zbog inicijative o uklanjanju krstova sa javnih mesta, to značiti da neko želi talibanizaciju Hrvatske i da sveštenstvo želi da zavlada državom.

Mesić je još jednom istakao kako nema ništa protiv krstova, ali da nijedna religija ne može u državnim institucijama imati svoje simbole.
„Ustav je precizan i jasno određuje da u državnim institucijama mogu biti izloženi državni simboli - grb Republike Hrvatske i državna zastava. Bez slike šefa države, premijera i verskih obeležja“, naglasio je Mesić.
On tvrdi da želi samo da sprovodi zakone Republike Hrvatske i Ustav države. Mesić navodi da ne zna zašto sad neko misli da bi crkva trebalo da se pozicionira u neki bitno širi okvir od onoga koji dopušta Ustav.
On je ponovio da nakon isteka mandata neće da se angažuje ni u kakvoj izbornoj kampanji ili da se kandiduje na parlamentarnim izborima. Upitan o tome da li će biti prevremenih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, Mesić je rekao da su izbori mogući, ali kada će oni biti, to će pokazati vreme i odnos političkih snaga.

http://www.blic.rs/svet.php?id=106473


Mesić je u pravu.:worth:...
 
Poslednja izmena od moderatora:
Mesic je na vlasti dugo, dugo. Zasto li se tek sad setio tog clana u ustavu?:think:

Inace podrzavam incijativu, religijskim obiljezjima nije mesto u javnim ustanovama.
Kad vadim dokumente u rodnom gradu pa me na zidu iza pokrivene sluzbenice docekaju sure iz Kurana zemlja mi se okrene.
Mislim da se isto tako lose osecaju i deca nepravoslvne veroispovesti kad u nasim skolama sede u klupama iznad kojih je mnogo ikona, a svaki verski praznik se proslavlja ili neradom ili priredbom. Cemu?
 
Meske, legendo! :mrgreen:


"Križ je vjersko obilježje, kao i drugi. Tamo gdje su većina pravoslavci, zar će gradonačelnik u uredu imati pravoslavni križ. Slušao sam jednog nadbiskupa i takvu mržnju dugo nisam vidio na licu jednog čovjeka, a posebno ne jednog visokog svećenika. Taj čovjek čim se spomene moje ime, mijenja fizionomiju. A zašto bi on bio bliži Bogu od mene ili veći patriot od mene? Zašto bi, na kraju krajeva, on bio veći Hrvat od mene? Pa ja sam za ovu Hrvatsku bio na robiji i ulazio vjerojatno u veće rizike nego svi svećenici u Hrvatskoj zajedno. I sad da netko mjeri moje hrvatstvo. Odakle mu pravo?!", rekao je Mesić u Dnevniku jedne televizije komentirajući govore splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića.
 

Back
Top