Mesić o "mogućnosti otcjepljenja RS": RH bi s NATO presjekla koridor u Posavini

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.048

Mesić o “mogućnosti otcjepljenja RS”: RH bi s NATO presjekla koridor u Posavini​

VIJESTI Autor:N1 BiH02. feb 202311:36

Podijeli :​

1675279074-m41-750x470.jpg
Izvor: Stjepan Mesić u Pressingu (N1)

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić ponovio je da bi, u slučaju kada bi Milorad Dodik raspisao referendum o otcjepljenju Republike Srpske od Bosne i Hercegovine u vremenu dok je on bio predsjednik, angažovao vojsku kako bi presjekao koridor u Posavini. Govoreći u Pressingu na N1 odgovorio je na pitanje i da li je to savjetovao i Zoranu Milanoviću, ukoliko bi došlo do takvog scenarija.

“On je mogao izvući poruke iz toga kako sam ja vodio Predsjedništvo i bio predsjednik. Međunarodna zajednica me je podržala i meni niko nije prigovori za to što rekao. Ako želimo cjelovitu BiH i ako neko želi razbiti BiH, mi bi sa UN. EU i NAZO paktom morali odgovoriti da presiječemo koridor i da se ambicije jednom zauvijek završe”
, rekao je Stjepan Mesić za N1.

Istakao je kako su na sceni još oni koji “podržavaju dogovor Tuđmana i Miloševića o podjeli Bosne i Hercegovine”.
“Nakon svega ovoga što se događalo i međunarodna zajednica poduzela da se proširi EU – milenijski projekat da se udruži, da neko misli da može uzeti dio BiH kao nšeto što bi zadovoljilo ne znam koga?! Ovdje mislim na sve one koji se kunu da nastavljaju Tuđmanovu politiku”, rekao je Mesić.
Na pitanje da li je među njima premijer RH Andrej Plenković, odgovorio je: “Oni se kunu u Tuđmanovu politiku”.
Prokomentarisao je i da li je Zoran Milanović “Tuđmanovac”.

“Sve mi se čini da je dosta toga uradio što bi nas navelo da mijenja svoj politički prava”, rekao je Stjepan Mesić.
Iznio je mišljenje i o tome da li hrvatski vojnici trebaju biti dio EUFOR-a.

“Ne znam šta bi s time dobili. Evropa im dovoljno snage da to obavi bez Hrvatske. Moramo poći od toga da je bilo miješanja Hrvatske u poslove BiH”, rekao je Mesić, a na konstataciju voditelja Amira Zukića da je Hrvatska učestvovala u ratu, Mesić je odgovorio potvrdno dodavši da postoje presude u Hagu.

https://n1info.ba/vijesti/mesic-o-m...rs-rh-bi-s-nato-presjekla-koridor-u-posavini/

Mesic hoce da genocidise Srbe po Bosni

Ima i video

ves.bole

Poznat
Poruka
7.916
Mesić o “mogućnosti otcjepljenja RS”: RH bi s NATO presjekla koridor u Posavini
Naglasak na onome "bi s NATO".
Pa bi oni i sami, ali bi verovatno prošli kao zadnji put kad su muslimanski zemljoradnici naoružani PAPovkama u pauzi
između oranja razvalili regularnu rvatsku vojsku koja je upala u Bosnu.
A sad bi oni da ratuju protiv vojske RS? :dash: :pop:

Ustvari bi, ali po mogućstvu duboko iz NATO bulje...

ves.bole

Poznat
Poruka
7.916
Kao stanovniku RH odgovara mi samo mir.
Odgovarao je i Srbima u WW2
Ali vas nešto nije bilo baš briga.
Odgovarao je i Srbima koje ste proterali i poubijali u "Bljesku" i "Oluji".
Ali vas opet nešto nije bilo baš briga.
Tako da nas Srbe nešto baš zabole qurac šta vama rvatima odgovara.

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
27.292
Naglasak na onome "bi s NATO".
Pa bi oni i sami, ali bi verovatno prošli kao zadnji put kad su muslimanski zemljoradnici naoružani PAPovkama u pauzi
između oranja razvalili regularnu rvatsku vojsku koja je upala u Bosnu.
A sad bi oni da ratuju protiv vojske RS? :dash: :pop:

Ustvari bi, ali po mogućstvu duboko iz NATO bulje...
ako bas moramo da se bijemo, poslacemo jedan mig29 da zavrsi poso u koridor.

Fring

Ističe se
Poruka
2.568
Njega je Putin odlikovao, samo da vas podsetim.

Sastaje se sa Dodikom i daje mu podrsku pred svake izbore a opste poznato je da je covjek Naci pakta doveden ko Zelenski drzavnim udarom i tenkovima naci pakta na vlast ,
Krenuli u specijalnu operaciju na Kijev sa 200 hiljada vojnika pa ispusli zbog pogresnih informacija
Ruska obavjestajna sluzba je dobro korumpirana i do Putina ne dolaze valjane informacije ili je i sam Putin jedna od lutki na koncu bankarske oligarhije

fobos11

Iskusan
Poruka
5.783

Mesić o “mogućnosti otcjepljenja RS”: RH bi s NATO presjekla koridor u Posavini​

VIJESTI Autor:N1 BiH02. feb 202311:36

Podijeli :​

1675279074-m41-750x470.jpg
Izvor: Stjepan Mesić u Pressingu (N1)

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić ponovio je da bi, u slučaju kada bi Milorad Dodik raspisao referendum o otcjepljenju Republike Srpske od Bosne i Hercegovine u vremenu dok je on bio predsjednik, angažovao vojsku kako bi presjekao koridor u Posavini. Govoreći u Pressingu na N1 odgovorio je na pitanje i da li je to savjetovao i Zoranu Milanoviću, ukoliko bi došlo do takvog scenarija.

“On je mogao izvući poruke iz toga kako sam ja vodio Predsjedništvo i bio predsjednik. Međunarodna zajednica me je podržala i meni niko nije prigovori za to što rekao. Ako želimo cjelovitu BiH i ako neko želi razbiti BiH, mi bi sa UN. EU i NAZO paktom morali odgovoriti da presiječemo koridor i da se ambicije jednom zauvijek završe”
, rekao je Stjepan Mesić za N1.

Istakao je kako su na sceni još oni koji “podržavaju dogovor Tuđmana i Miloševića o podjeli Bosne i Hercegovine”.
“Nakon svega ovoga što se događalo i međunarodna zajednica poduzela da se proširi EU – milenijski projekat da se udruži, da neko misli da može uzeti dio BiH kao nšeto što bi zadovoljilo ne znam koga?! Ovdje mislim na sve one koji se kunu da nastavljaju Tuđmanovu politiku”, rekao je Mesić.
Na pitanje da li je među njima premijer RH Andrej Plenković, odgovorio je: “Oni se kunu u Tuđmanovu politiku”.
Prokomentarisao je i da li je Zoran Milanović “Tuđmanovac”.

“Sve mi se čini da je dosta toga uradio što bi nas navelo da mijenja svoj politički prava”, rekao je Stjepan Mesić.
Iznio je mišljenje i o tome da li hrvatski vojnici trebaju biti dio EUFOR-a.

“Ne znam šta bi s time dobili. Evropa im dovoljno snage da to obavi bez Hrvatske. Moramo poći od toga da je bilo miješanja Hrvatske u poslove BiH”, rekao je Mesić, a na konstataciju voditelja Amira Zukića da je Hrvatska učestvovala u ratu, Mesić je odgovorio potvrdno dodavši da postoje presude u Hagu.

https://n1info.ba/vijesti/mesic-o-m...rs-rh-bi-s-nato-presjekla-koridor-u-posavini/

Mesic hoce da genocidise Srbe po Bosni

Ima i video
Миле од Лакташа је и овог меканог усташу Месића испратио у политичку пензију, као што ће то учинити и са Пленкијем и пијаним Зоком. Тако да опуштено, у овом тренутку историје довољно је што Додо тролује Федерацију где овима избија пена на уста због његових потеза. А посебно кринџује немачког туристу који је утриповао да је високи представник, Кристијана Шмита, јер га јеб.ава на сваком кораку.

Зна Миле да у овом тренутку нема ништа од независности, али то не значи да не може да се забавља на рачун ентитета познатијем под именом ЖенеиДјецаБа.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.240
Sastaje se sa Dodikom i daje mu podrsku pred svake izbore a opste poznato je da je covjek Naci pakta doveden ko Zelenski drzavnim udarom i tenkovima naci pakta na vlast ,
Krenuli u specijalnu operaciju na Kijev sa 200 hiljada vojnika pa ispusli zbog pogresnih informacija
Ruska obavjestajna sluzba je dobro korumpirana i do Putina ne dolaze valjane informacije ili je i sam Putin jedna od lutki na koncu bankarske oligarhije
:hahaha1:
Jeste, Putin, dugogodišnji kagebejac je naivan kao francuska sobarica. :lol:

Fring

Ističe se
Poruka
2.568
:hahaha1:
Jeste, Putin, dugogodišnji kagebejac je naivan kao francuska sobarica. :lol:
zapad mu pred ocima napravio Ukrajinu anti Rusiju a on ih sve vreme govorio nasi zapadni partneri
umjesto da se mnogo suptilnije obracuna sa marionetsom vlasti koju je instalirao zapad instaliranjem medija i uticajem na javno mjnjne ,osnivanjem nvo,vrbovanjem novinara ,politicara,javnih licnosti oni pokrenuo SVO sa 200 hiljada vojnika i zaglavio u opstem ratu

Poruka
19.736
zapad mu pred ocima napravio Ukrajinu anti Rusiju a on ih sve vreme govorio nasi zapadni partneri
umjesto da se mnogo suptilnije obracuna sa marionetsom vlasti koju je instalirao zapad instaliranjem medija i uticajem na javno mjnjne ,osnivanjem nvo,vrbovanjem novinara ,politicara,javnih licnosti oni pokrenuo SVO sa 200 hiljada vojnika i zaglavio u opstem ratu
Kruška se bere kad sazri.

Maks od crnog luka

Veoma poznat
Poruka
13.933
Ali Mesića Putin.

Ispostavilo se, da se niko na svetu ne slaže s vašim glupim teorijama da je Hrvatska zlo
Ја не мислим да је Хрватска зло, право да ти кажем ме заболе за Хрватску
само је ви величате у небеса