MESANJE CRKVE U POLITIKU ZEMLJE

Evo jos jedan dokaz da su crkva i politika veoma poesani.Kada se Njegova Svetost Patrijah Pavle {ovo kazem sa velikim postovanjem i divljenjem lika Patrijaha Pavla] Razboleo odmah su se sjatili razni politicari kod njega.To bi u normalnoj zemlji bilo normlno ali kod nas............

vecina stanovnika Srbije su vernici..mozda ne svi Crkveni..ali vernici jesu..i normalno je da ce oni vrsiti uticaj u ploitici i traziti veca prava za Crkvu...pa vecina su...to je demokratija..

ako pod "vernici" smatras one koji se prezderavaju po slavama, napiju ko svinje, a na kraju potuku sa domacinom..........onda si u pravu...

Ako ces prebrojati, one koji bar jednom mesecno , svrate u crkvu na pet minuta....razocarao bi se......;)

ako pod "vernici" smatras one koji se prezderavaju po slavama, napiju ko svinje, a na kraju potuku sa domacinom..........onda si u pravu...

Ako ces prebrojati, one koji bar jednom mesecno , svrate u crkvu na pet minuta....razocarao bi se......;)

Nije samo to..ima takvih..ali ima i ljudi koji veruju u Boga..u slucaju Srba..slave Krsnu slavu..ali nisu bas Crkveni...to je krivica SPC-a...sto se slabo misionari..ali na pocetku neka svrate i na 5 minuta...dosta..

Tako je svuda u svetu.Kad malo pogledash okruzenje kod nas je josh i dobro jer Pravoslavlje nije tako drilovana i disciplinovana verska zajednica kao recimo Katolichanstvo ili Islam.Vazna razlika je u tome da kod nas Pravoslavlje kao dominantna religija po broju vernika nema politichki uticaj i tezinu na unutar politichka zbivanja kao ostale dve,to je chinjenica,pa mi interesantno da se neshto kao Pravslavna crkva proziva po tom osnovu kad je od sve ostale dece najmanje losha

Nije to moda..pre 10 godina ni ja nisam bio Hriscanin..a pre 3000 niko..ali vremenom ljudima Bog otvori oci..pa ko zeli neka izvoli..a ko nece..pa nikoga niko nikada nije ni terao...
Bitno je pokajanje..a kada ce doci..to vec nije bitno..
Ja bih rekao da vecina otvori oci kad im to odgovara,a kad ne odgovara onda zatvori,a to
nema veze ni sa Bogom ni sa verom vec uopsteno sa ljudima.

Ja bih rekao da vecina otvori oci kad im to odgovara,a kad ne odgovara onda zatvori,a to
nema veze ni sa Bogom ni sa verom vec uopsteno sa ljudima.

Ja verujem u ljudsku rasu..jer nas je Gospod stvorio dobre..ali godine i godine vlasti nevernika u ucinile svoje..mnogo ljudi na zapadu prelazi u Hriscanstvo//od Engleske, Amerike itd..cak i u Albaniji danas imas Hruiscana skoro 40% ...covek po svojoj prirodi je Bogotrazitelj..i neki pre, neki posle ugledaju istinu..

Back