Volim ove što se busaju svojim čistim srpskim poreklom a sa gramatikom srpskog jezika vode rat...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Autobus 88:Da siguran sam. Roditelji su mi iz etnicki cistih sredina
( ruralnih i zabacenih seoskih krajeva sumadije i valjevskog kraja ) u kojima i danas ima 99% srba a u vreme kad su oni rodjeni bilo je 100%. Obe familije su patriahalne i domacinske tako da se niko nikad nije zenijo i udavo za nekog ko nije Srbin. Obe familije dosle su u srbiju negde oko 1860 i to iz krajeva gde "turska noga nije krocila" jedni iz crne gore oko Cetinja a drugi negde iz okoline Trebinja ili Srbinja... Inace niko mi u familiji nije crnomanjast ili slican turcima. Znaci Da mi krv nije pomija!
.
Znash li koliko me zabole za mog pradedu? Njegova vera - njegova stvar. Vera moje buduce zene - njena stvar. Vera mog deteta - takodje...Autobus 88:E do mojega...
Ode vera nasih pradedova. Ode sve ono sto smo stvarali vekovima. I to zbog cega... Nekada su danasnji bosnjaci prodavali veru za veceru a danas ovi moji ludi srbi prodaju veru zbog sexa. Zaludi ih neka turkinja ili madjarica i oni zaborave svetu veru pravoslavnu i pocinju slaviti bajram ili katolicki bozic cak i uporedo sa svojim svetcima cime jos vece bezakonje cine.
Autobus 88:Sigurno je da onaj koji se rodio iz mesanog braka
nema pravi identitet i nemoze da bude siguran ko je i kome pripada gde su mu koreni... I za koga ce sutra ratovati?
Ovakav neko ce vazda morati da se dokazuje ili jednom ili drugom narodu a ni jedan ga prihvatiti nece jer je mesavina.
Zao mi je sto ti mladi ljudi greskom svojih roditelja postaju izgubljeni i bez obelezija i porekla.
QUOTE]
Koliko nebuloza na jednom mestu...
Moj muz je dete iz braka u kome su oba roditelja iz mesanih brakova... i on ne ratuje ni za koga... kao sto ne bih ratovala ni ja koja formalno nemam dilema o poreklu... Kakvo neprihvatanje i dokazivanje, o cemu ti pricas? Normalni ljudi imaju normalne prijatelje...
Petka:Ja ne bih mogla da se udam za nekog ko nije Srbin, ko nije pravoslavne vere.
Bilo bi mi strasno da ne krstim dete, i da cekam da samo odluci koju ce veru da prihvati.
Bitno mi je i da se vencam pred Bogom, bitni su mi i praznici i svi obicaji koji ih prate.
Lepo mi je kad odemo u crkvu sa detetom. Lepo mi je kada je vaspitavam kao pravoslavnu hriscanku.
I nije mi jasno gde ja to nju maltretiram jer ona definitivno nije imala izbor, ona je srpkinja i pravoslavne vere. I nismo joj "dozvolili" da bira. Ima drugih stvari koje se biraju, ovo se ne bira.
I ne mislim da sam sovinista ili sta vec, i ne mislim da sam kriva za ratove koji su se ovde vodili. Oni su se bas i vodili zato sto su svi drugi osim Srba znali koje su vere i postovali svoju veru, a kad su je se Srbi setili onda je nastao problem. Naravno ne treba ni zaboraviti coveka koji je to zloupotrebio, ali je to sad duga prica.
I na kraju ja nisam za brakove izmedju ljudi razlicite vere.
Treba da bude zao i poprilicno primitivan da tako sta izvali, pa ostane ziv!Cuti i ne sramoti se vise, ako je moguce vise od ovoga!Kakvih sve ljudi ima da ne poveruje covek!!!!!!!!!lady me:A ja se pitam koliko zao treba da bude čovek pa da dete iz mešovitog braka tako nazove.
Autobus 88:Inace niko mi u familiji nije crnomanjast ili slican turcima. Znaci Da mi krv nije pomija!
I za koga ce sutra ratovati?
a malo i nemac....
Petka:Mislim da vasi odgovori puno govore, ali ne bih da analiziram.
Ja samo imam svoj stav koji je potpuno privatan, i niti ga kome namecem ili preporucujem.
Ja tako mislim i osecam, a naravno da svako ima pravo izbora na ovu temu.
Sto se tice vere, i to je licni osecaj, i pogresila sam sto sam uopste je i pominjala.
ma jokPetka:Mislim da vasi odgovori puno govore, ali ne bih da analiziram.
Ja samo imam svoj stav koji je potpuno privatan, i niti ga kome namecem ili preporucujem.
Ja tako mislim i osecam, a naravno da svako ima pravo izbora na ovu temu.
Sto se tice vere, i to je licni osecaj, i pogresila sam sto sam uopste je i pominjala.
Autobus 88:ali ispljuvaste i petkino misljenje koje je bilo sasvim licno i nije ni malo agresivno kao ovo moje.
Ajde da vas pitam sta bi ste vi rekli kada bi vase dete kojem ste dali slobodu da bira doslo i reklo vam
" mama ja sam satanista a satana je moj "bog"
Ili " mama ja ne zelim transfuziju - jehovin sam svedok "
gigule:srpski kraljevi iz roda Nemanjića a i kasnijih kraljevskih porodica su deca iz mešanih brakova te tako nisu čisto srpskog porekla i zanimljivo, niko zato nije imao zamerke ....
Autobus 88:da su mesoviti brakovi stetna pojava
To je bila greska roditelja a deca nemaju veze sa tim, ****** desilo im se i sta sad.
Autobus 88:Nigde nisam reko da nekoga mrzim niti pozivao na to. Reko sam samo da su mesoviti brakovi stetna pojava. Ovde svako ko siri Srbstvo moze biti osudjen da mrzi druge narode.
Ne znam da li da citiram sam sebe... Napisao sam da imam par ortaka mesane krvi. Neznam da li je to vama dovoljan dokaz da ne mrzim takve ljude, To je bila greska roditelja a deca nemaju veze sa tim, ****** desilo im se i sta sad.