MERLIN NECE OTKAZATI KONCERTE....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam ja bolan ništa ni protiv Cece lijepa je, zgodna je, privlačna je i ????
Nek pjeva i u Sarajevu ako joj menađeri obezbjede takav koncert neka ide ko hoće ja bogami ne........... kad bi ona meni plaćala.
Ja sam protivnik turbo-folka ma ko ga izvodio.
Ja ne gledam pjesmu ja to slušam a Ceca nije za moje uho.

Ne pitam tebe licno pitam zasto vlasti ne dozvole Cecin koncert?
Ili Bore Corbe?
Lako ce se naci organizator, sponzor i ostalo...
Ali nema...rampa...

Ako slušaš i gledaš Pink, možda

:lol: Не слушам ништа домаће. А изузеци би били ајзбрн, екв, пар локалних метал бендова који нису на жалост заживели. А од ових певљивих, комерцијалних готивни су ми Сидарта из Словеније.
Можда сам неког заборавио...

откад су малер и хајдн релевантни параметри???

можда у немачкој и код немачких подгузних мува
Ne bre nego u celom svetu , isto kao i Čajkovski , Vagner ,Šopen , List ...ajde pa nemoj baš toliko da se praviš neuk . A što se tiče onoga što je danas treš muzika tipa turbo folk i slično , toga u vreme Broza i SFRJ nije ni bilo , ili je bilo samo po opskurnim ćumezima na periferijam,a gradova , seoskim putevima i magistralama , daleko od medija i širih narodnih masa.

Ne pitam tebe licno pitam zasto vlasti ne dozvole Cecin koncert?
Ili Bore Corbe?
Lako ce se naci organizator, sponzor i ostalo...
Ali nema...rampa...
Vlasti eventualni Cecin koncert u Sarajevu nisu niti dozvolile niti zabranile, jer nije bilo, koliko ja znam, pokušaja organizacije tog koncerta.
Traži organizatora i sponzora i ako vlast zabrani diskutirat ćemo.

:lol: Не слушам ништа домаће. А изузеци би били ајзбрн, екв, пар локалних метал бендова који нису на жалост заживели. А од ових певљивих, комерцијалних готивни су ми Сидарта из Словеније.
Можда сам неког заборавио...

Kojot legenda:worth::worth::worth::mrgreen:

:mrgreen: Sepulturin zet:mrgreen:

Prevazišli ste vi R. Hrvatsku i Federaciju BiH.
U djelu BiH koji se zove Federacija Bih su gostovali, Željko Joksimović, Želko Samardžić i ????, pa čak i Fahreta Živojinović-Lepa Brena koja je u Brčkom dok su klali njene sunarodnike, paradirala je u unifoemi VRS.
Gostovao je u Sarajevu i Goran Bregović koji je četiri godine kurvanjski čutao dok je bombardiran njegov rodni grad, a u Solunu je pjevao, s pravom, protiv bombardiranja Srbije i Beograda.
Vi ste protiv Dine Merlina i neznate da pjesma "Da te nije Alija" nije posvećena Aliji Izetbegovići. Sve vaše floskule koje Dini pripisujete su plod ratne propagande i nemaju nikakve veze sa istinom.
On je vama kriv samo zato što se nije sloložio i čutao sa napadom na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.
Kriv je što je bolji i popularniji od 99% kantautora i pjevaća iz Srbije i što bi, zbog kvalieta i popularnosti bio u stanju napuniti zvezdinu Marakanu da je ljepše vrijeme.
Vi ste krivi što na osnovu ratne propagande i neistina nastojite ocrniti potpuno nevinog čovjeka.

Od pobrojanih, niko nije govorio nista protiv Muslimana, a ovaj 'odza je mnogo toga pricao protiv Srba. Sto se tice njegovih pevackih kvaliteta bolji je mozda od 99% grandovaca, sa kojima deli isti muzicki pravac. Porediti njega sa kvalitetnim muzicarima je smesno. Bio i ostao bosanski seljober, sa bljutavim pesmama i tekstovima. Abortus roka, kako je njega i bosansku muzicku scenu, nikad bolje opisao Oliver Mandic.

Бабо му је био Ханџарски хоџа а ви му идете на концерт да вам пева Илахије и Касаде

Ne kaže se "kasade" nego Kaside. Samo da znas za ubuduće. ;) :lol:
To kao prvo, a kao drugo dzabe se sramotis, Dino i Ilahije i Kaside ne mogu se uopste staviti u istu rečenicu.

Nego, de malo poslusaj kulturne muzike, vidim da su ti udarile u glavu one cajke.

Ima tu jos hitova, ali mislim da ce ovo biti dovoljno... za pocetak... ;)

Ne kaže se "kasade" nego Kaside. Samo da znas za ubuduće. ;) :lol:
To kao prvo, a kao drugo dzabe se sramotis, Dino i Ilahije i Kaside ne mogu se uopste staviti u istu rečenicu.

Nego, de malo poslusaj kulturne muzike, vidim da su ti udarile u glavu one cajke.

Ima tu jos hitova, ali mislim da ce ovo biti dovoljno... za pocetak... ;)

A ovo se u Bosnjakistanu smatra kvalitetnom muzikom ili? :lol: Jer neko bi rekao da su ovo cajke, samo malo lepse upakovane. :think:

Ovo se i u Beogradu naziva kvalitetnom muzikom.
Jos malo pa prodate karte i za drugi koncert u Areni.
Nego ti požuri, da kupiš...
Vidiš da porane ujutro tvoji sunarodnjaci da stanu u red i kupe kartu.

Ogroman deo ljudi ili prostije receno svi, koji ce biti na tom koncertu prate redovno Grand paradu, Zvezde Granda i slicne gluposti. Dino se ovde smatra delom tog zanra.

Od pobrojanih, niko nije govorio nista protiv Muslimana, a ovaj 'odza je mnogo toga pricao protiv Srba. Sto se tice njegovih pevackih kvaliteta bolji je mozda od 99% grandovaca, sa kojima deli isti muzicki pravac. Porediti njega sa kvalitetnim muzicarima je smesno. Bio i ostao bosanski seljober, sa bljutavim pesmama i tekstovima. Abortus roka, kako je njega i bosansku muzicku scenu, nikad bolje opisao Oliver Mandic.

Dino Merlin je velika zvijezda, medju najvecima u ex-YU... to niko ne moze da porekne pa da su mu zubi od celika. Veliki biser bosnjackog naroda.

P.S. kad je on pricao protiv Srbijanaca ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back