Merkelova za izlazak VB iz EU

Nisam ja ljubitelj Germana ali...ako bi proterali smrdljive Britance (tacnije Engleze ) na njihovo ostrvce, uticaj USA bi u EU dosta dodatno oslabio.
Nemacka bi na kraju lako napravila dil sa Rusijom i Evropa bi imala osovinu Berljin-Moskva.

E to bi onda i za nas bilo dobro. Jaka Rusija - jaka i Srbija.

Nemačka još uvek na svojoj teritoriji ima 50 hiljda američkih vojnika... Nemačka je ponizna kuca pred Amerikancima i to nema veze sa Britanijom. ;)

Nemačka još uvek na svojoj teritoriji ima 50 hiljda američkih vojnika... Nemačka je ponizna kuca pred Amerikancima i to nema veze sa Britanijom. ;)

Kako stvari stoje, ako se jos vise zaostre odnosi D i GB, polako ce se i D oslobadjati USA uticaja. Otvarajuci stalno nova zarista u svetu, Ameri ce morati jednom da podignu sidra iz centralne Evrope i sa Balkana...
N atritoriji D ima tih 50 000 vojnika, ali zato ima mnogo vise nemackih.

A tvoj interes je da budes svapski sluga? Moj nije.

Kufer, aerodrom, svabija. Pravo za svojim interesom. Ne dovodi ga ovde.

koliko pratim politiku zakljucio sam da je jedini nacin za mir i prosperitet u evropi saradnja Moskva-berlin-pariz? ako se rusi i nemci priblize jedni drugima tad automatski i mi moramo to prihvatiti, jer bi to bio i nas drzavni interes.ako GB izadje iz EU tad bi se ucvrstila osovina pariz-berlin i vise nebi bilo prepreka da se prikljuci i Moskva.samo se bojim da opet ne nastane neki veliki picvajz jer nas istorija uci da je svako priblizavanje pariza,moskve i berlina vodilo u svetski rat

koliko pratim politiku zakljucio sam da je jedini nacin za mir i prosperitet u evropi saradnja Moskva-berlin-pariz? ako se rusi i nemci priblize jedni drugima tad automatski i mi moramo to prihvatiti, jer bi to bio i nas drzavni interes.ako GB izadje iz EU tad bi se ucvrstila osovina pariz-berlin i vise nebi bilo prepreka da se prikljuci i Moskva.samo se bojim da opet ne nastane neki veliki picvajz jer nas istorija uci da je svako priblizavanje pariza,moskve i berlina vodilo u svetski rat

Hm, ovo baš i nije tačno. Pred prvi svetski rat imaš zbližavanje Pariza i Moskve, a udaljavanje Berlina, a pred Drugi svetski rat imaš prividno približavanje Moskve i Berlina, a udaljavanje Pariza.
Jedino pravo približavanje tih centara je bilo u vreme Napoleona i to na nasilnoj osnovi.

Pa slazem se sa ovim.
Moraju nekako da zaustave horde muslimana koje se non stop nastanjuju i kace na socijalnu pomoc.

Nisam sovinista ili sl. ali je ovo postao jako negativan trend koji rezultira time da serijatska policija baulja nekim delovima Londona.

nije to samo po londonu.i po nekoliko holandskih gradova imas njihove patrole. samo mislim da to nije problem, jer bi u nekoj vecoj krizi to lako resili.GB neda svoju samostalnost u ruke administracije u briselu oni nece da naprave sjedinjene evropske drzave .samo mislim da nikako nece hteti da napuste EU jer dok su u EU tad mogu da kontrolisu citavu evropu.

Hm, ovo baš i nije tačno. Pred prvi svetski rat imaš zbližavanje Pariza i Moskve, a udaljavanje Berlina, a pred Drugi svetski rat imaš prividno približavanje Moskve i Berlina, a udaljavanje Pariza.
Jedino pravo približavanje tih centara je bilo u vreme Napoleona i to na nasilnoj osnovi.

mislio sam na bilo kakvav pokusaj priblizavanja ta tri centra moci, u bilo kom obliku.dali je to pariz- Moskva ili Moskva-berlin ili..? bilo kako da se priblize Moskva i berlin mislim da bi to postala reprezentativna svetska sila koja bi lako mogla da pretekne osovinu london - vasington

Back