“Merkelova se vraća” –politički zemljotres

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
415.400
"To je apsurdno", rekao je portparol Merkelinog kabineta za Tagešpigl, odbacujući izveštaje da bi Zelena stranka mogla da nominuje Merkelovu zbog njene popularnosti među glasačima te partije.

Penzionisana Angela Merkel ponovo je u centru političkih spekulacija u Nemačkoj, nakon što je objavljeno da bi bivša kancelarka mogla biti kandidatkinja za saveznu predsednicu 2027. godine. Iako nema zvanične potvrde vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) ili drugih stranaka, sama činjenica da se njeno ime ponovo pojavljuje u ovoj ulozi izazvala je burne reakcije na političkoj sceni.

Bild piše o "iznenađujućem scenariju" koji kruži političkim Berlinom, dok Focus govori o mogućoj kandidaturi koja bi mogla da promeni odnos snaga nakon predsedničkih izbora 2027. godine. Oba medija naglašavaju da je reč o spekulaciji, ali da se ta ideja ozbiljno razmatra u određenim krugovima.link

240b6240-defe-11ef-a319-fb4e7360c4ec.jpg

Kamo srece. Dok je ona bila na celu Nemacke, nije bilo ratova u Evropi.

Ipak, pogresila je s migrantima tako da ne znam...
bila je ucenjena. NSA je imao tajne podatke o njenoj privatnosti koji bi joj mozda unistili karijeru...... i morala se povinovati Londonu.
Inace, mnogo je cenim kao sposobnu politicarku a to je misljenje i svih evropskih naroda.
Medjutim, njen povratak na politicku scenu imao bi pozitivan smisao samo u situaciji da je kompletan anglo-americki hegemonisticki aparat demontiran, ovako, postace samo jos jedna marioneta u rukama zveri iz londonskog Citija.....pored vec aktuelnih marioneta Makrona, Merca, Starmera, Zelenskog, Trampa, Ursule von der Lajen, Kaje Kalas, Plenkovica, Milatovica................................

bila je ucenjena. NSA je imao tajne podatke o njenoj privatnosti koji bi joj mozda unistili karijeru...... i morala se povinovati Londonu.
Inace, mnogo je cenim kao sposobnu politicarku a to je misljenje i svih evropskih naroda.
Medjutim, njen povratak na politicku scenu imao bi pozitivan smisao samo u situaciji da je kompletan anglo-americki hegemonisticki aparat demontiran, ovako, postace samo jos jedna marioneta u rukama zveri iz londonskog Citija.....pored vec aktuelnih marioneta Makrona, Merca, Starmera, Zelenskog, Trampa, Ursule von der Lajen, Kaje Kalas, Plenkovica, Milatovica................................

Ma kakav London, ljudi gusteri su glavni 😁

Misliš da Putin ne bi napao Ukrajinu da je ona bila kancelarka?
Mislim da sigurno ne bi. Ona bi nasla nacina da drzi Ukrajinu pod kontrolom ili da napravi jos odmah prihvatljiv mir.
Ne znam, ne verujem, jer do sad bi se nesto naslo o njoj, nije malo godina vladala.

Na kraju, nije ni glupa kao poneki da ne zna da Nemacka privreda i standard najvise zavisi od ruskog gasa.

Ne znam, ne verujem, jer do sad bi se nesto naslo o njoj, nije malo godina vladala.
Mislim da svaki političar da bi uopše mogao da stupi na iole važnu poziciju mora da bude nečim ucenjen da bi vladari iz senke mogli da budu sigurni da će da bude poslušan... tako da to što NSA ima nešto o njoj, a ima o svakom živom čoveku jer sve prisluškuju svo vreme, nije nikakva prepreka za njen povratak u politiku...

Mislim da sigurno ne bi. Ona bi nasla nacina da drzi Ukrajinu pod kontrolom ili da napravi jos odmah prihvatljiv mir.

Na kraju, nije ni glupa kao poneki da ne zna da Nemacka privreda i standard najvise zavisi od ruskog gasa.

US bugged Merkel's phone from 2002 until 2013, report claims​

Ameri je prisluškivali, bilo je sigurno razloga za to.

Mislim da svaki političar da bi uopše mogao da stupi na iole važnu poziciju mora da bude nečim ucenjen da bi vladari iz senke mogli da budu sigurni da će da bude poslušan... tako da to što NSA ima nešto o njoj, a ima o svakom živom čoveku jer sve prisluškuju svo vreme, nije nikakva prepreka za njen povratak u politiku...
Pa upravo to. I da ima, znaci nije "strasno" cim je toliko vladala.

US bugged Merkel's phone from 2002 until 2013, report claims​

Ameri je prisluškivali, bilo je sigurno razloga za to.
Izgleda da danas svako svakog prisluskuje. Opet, kao sto rekoh, da su imali "nesto strasno" ne bi izdrzala toliko dugo na tom polozaju.

Ona ukratko treba da se vrati i pomiri sa Rusijom, to je jedini logican i pametan nacin da se kako tako uspostavi neka normalnost.

Opet, nije u pravu sto se tice migranata, ali to je pre svega stvar Nemacke i/ili EU, ja sam svakako protiv i toga, i ulaska u EU.

Poslednja izmena:

NSA je nasla se mnogo stosta o njoj i to iskoristila za ucenu.Merkelka je posteno odradila svoj posao, doprinela sirenju ukrajinske krize, bezpogovorno podrzala anglo-americku intervenciju u Libiji, Siriji, ..............i njen dosije je zamrznut. Ali ako se opet pojavi kao politicki faktor, dosije ce ponovo da se aktivira i da je drzi pod kontrolom Londona.

Back