Mere kvaliteta TK usluga

strani placenik

Primećen član
Poruka
528
Znate li parametre za kvalitet telefonskih usluga (u okviru TK usluga)?
Ukratko, jedan od pet - sest parametara je procenat zalbi i procenat pozitivno resenih zalbi. To sad lepo zvuci, pokazatelj kvaliteta saobracaja je koliko su korisnici zadovoljni, tj koliko se zale na prvom mestu, a na drugom koliko se opravdano zale. U sustini postavljene su ciljne vrednosti, koliko zalbi treba da stigne za mesec dana i koliko od njih treba da bude opravdano, tj. pozitivni reseno. Sad bi bilo lepo da Telekom na ove brojke utice poboljsanjem kvaliteta usluga (kako je i planirano), ali oni su se dosetili pa su situaciju obrnuli i ovim brojkama uticu na kvalitet :lol: , tj. pokazu vam da nemate svrhu da se zalite jer je procenat pozitivno resenih zalbi (opravdanih po njihovoj logici) mali (2 do 3% ako se ne varam) sto je i garancija kvaliteta usluga :lol: !!!
Ukratko - po njihovoj logici: malo se ljudi zali, a i oni neopravdano (odbijeni su)- znaci nas kvalitet usluga je sjajan!!!
Zdrava logika - Ljudi su digli ruku od zaljenja jer se listom zalbe odbijaju, tako i kad su osteceni cute i trpe, ne pokusavajuci da isprave 'Krive Drine'!!!

strani placenik:
Znate li parametre za kvalitet telefonskih usluga (u okviru TK usluga)?
Ukratko, jedan od pet - sest parametara je procenat zalbi i procenat pozitivno resenih zalbi. To sad lepo zvuci, pokazatelj kvaliteta saobracaja je koliko su korisnici zadovoljni, tj koliko se zale na prvom mestu, a na drugom koliko se opravdano zale. U sustini postavljene su ciljne vrednosti, koliko zalbi treba da stigne za mesec dana i koliko od njih treba da bude opravdano, tj. pozitivni reseno. Sad bi bilo lepo da Telekom na ove brojke utice poboljsanjem kvaliteta usluga (kako je i planirano), ali oni su se dosetili pa su situaciju obrnuli i ovim brojkama uticu na kvalitet :lol: , tj. pokazu vam da nemate svrhu da se zalite jer je procenat pozitivno resenih zalbi (opravdanih po njihovoj logici) mali (2 do 3% ako se ne varam) sto je i garancija kvaliteta usluga :lol: !!!
Ukratko - po njihovoj logici: malo se ljudi zali, a i oni neopravdano (odbijeni su)- znaci nas kvalitet usluga je sjajan!!!
Zdrava logika - Ljudi su digli ruku od zaljenja jer se listom zalbe odbijaju, tako i kad su osteceni cute i trpe, ne pokusavajuci da isprave 'Krive Drine'!!!
Dobro ljudi, najozbiljnije, ima li sanse da se TK hajducija spreci?
To sto rece "Strani placenik" (menjaj brate ime, em dugacko em mi se ne svidja:) ), je tacno 100% Odavno sam prestao da cak i pomisljam o reklamaciji. I ne samo ja. Pa tako ispada, maltene niko se ne zali, a ako se i zali, to je veoma zanemarljiv procenat #$%@
Ne znam, sta ce 2005 doneti, kada navodno TK gubi monopol. Sta to zapravo znaci? Bojim se, bas nista. Pa sta sto nema monopol - i dalje sam nakacen na njihove zicke, pa ti vidi.
A ako bi neka nova kompanija krenula u ove prostore, to ce stvarno potrajati na zalost, a uzevsi u obzir sve smicalice koje ce ih ovde docekati, sumnjam da ce neko i opstati :(

Da se razumemo, nikada mi nije bilo zao da platim sta potrosim, jer o kolicini potrosnje necega, odlucujem sam. Ali me dovodi do ludila, kada placam nesto za sta sam siguran da nisam potrosio, a ne mogu dokazati.
A definitivno poblesavim, kada shvatim da ni ONI ne mogu meni dokazati, ali ja ipak MORAM platiti $##$@
Pa gde je tu zastita? Nema je...
Kazu "duzan si 10000 din". "Nisam toliko telefonirao", kazes. "JESI!" - kazu oni. "Dajte mi listing" trazis naivno. "NEMA, NEGO PLATI ILI SECEMO!" dobijas odgovor. I ?
Zamislite, odemo u kafic, popijemo po kavu i sok, a konobar dodje i kaze "15 kafa i 20 sokova, to iznosi..." Sta bi mu radili? Znam, vec imate ideju...
Ali TK je nododirljiv :(
Vidimo se prilikom sledeceg sisanja ovaca....

Ma nije to nista... vrhunac bezobrazluka je ono sto drzava radi da pomogne Telekomu. Naime, svi smo upoznati sa ugovorom koji garantuje Telekomu pravo da bude jedini operater fiksne telefonije u zemlji, kao i jedini ovlasceni za 'povezivanje sa svetom' (tj. samo oni mogu realizovati ugovore o poprecnim linijama sa inostranstvom).

Medjutim, VoIP nije fiksna telefonija, a opet im je drzava dozvolila da to sankcionisu. Sto je najgore, cak je i sud presudio u korist ostecenih (provajdera kojima su oduzete linije jer su vrsili VoIP uslugu), ali Telekom to nije postovao, niti postuje. Prosto mi se cini da je Telekom drzava u drzavi. I sud da im nesto naredi, oni to ne moraju da poslusaju.

A jos gora stvar je u tome sto taj ugovor o monopolu nikoga ne sprecava da razvuce kablove kroz celu Srbiju, nabavi centrale i sta sve ne treba, i da kad Telekom ostane bez monopola, aktivira svoju uslugu fiksne telefonije. Medjutim, mnogi bi to odradili da drzava zeli da da dozvole za postavljanje kablova... A do sada je jedina firma koja je za to dobila dozvolu: EPS! (E sad, sta ce EPS-u opticki kablovi sirom Srbije, ne pitajte)... Dakle, kada bi drzava dozvolila nekom da pocne da pravi fiksnu mrezu, ali da je ne koristi pre isteka Telekomovog monopola, kad isti istekne ne bi kretali od nule... A ovako :roll:

Postavlja se pitanje da li ce drzava dozvoliti nekom drugom fiksnom operateru da napravi svoju mrezu i nakon isteka Telekomovog monopola :?:

Sto se tice VoIP,o tome sam u vise navrata govorio presuda je ponistena od strane Vrhovnog suda ,a mi smo dobili spor .A sto se tice provajdera fiksne telefonije niko nije zaintresovan da u pocetku toliko ulaze u telefonsku mrezu , a i da ima nekoga ko bi to neplanski to sproveo u delo da pocne sad da radi ne bi zavrsio za par godina[/b]

Incognito:
Ma nije to nista... vrhunac bezobrazluka je ono sto drzava radi da pomogne Telekomu. Naime, svi smo upoznati sa ugovorom koji garantuje Telekomu pravo da bude jedini operater fiksne telefonije u zemlji, kao i jedini ovlasceni za 'povezivanje sa svetom' (tj. samo oni mogu realizovati ugovore o poprecnim linijama sa inostranstvom).

Medjutim, VoIP nije fiksna telefonija, a opet im je drzava dozvolila da to sankcionisu. Sto je najgore, cak je i sud presudio u korist ostecenih (provajdera kojima su oduzete linije jer su vrsili VoIP uslugu), ali Telekom to nije postovao, niti postuje. Prosto mi se cini da je Telekom drzava u drzavi. I sud da im nesto naredi, oni to ne moraju da poslusaju.

A jos gora stvar je u tome sto taj ugovor o monopolu nikoga ne sprecava da razvuce kablove kroz celu Srbiju, nabavi centrale i sta sve ne treba, i da kad Telekom ostane bez monopola, aktivira svoju uslugu fiksne telefonije. Medjutim, mnogi bi to odradili da drzava zeli da da dozvole za postavljanje kablova... A do sada je jedina firma koja je za to dobila dozvolu: EPS! (E sad, sta ce EPS-u opticki kablovi sirom Srbije, ne pitajte)... Dakle, kada bi drzava dozvolila nekom da pocne da pravi fiksnu mrezu, ali da je ne koristi pre isteka Telekomovog monopola, kad isti istekne ne bi kretali od nule... A ovako :roll:

Postavlja se pitanje da li ce drzava dozvoliti nekom drugom fiksnom operateru da napravi svoju mrezu i nakon isteka Telekomovog monopola :?:

EPS polaze opticke kablove po visokonaponskim dalekovodima za svoje potrebe nadgledanja i upravljanja sistemom prenosa el. energije. Medjutim, ta optika ima 1000 puta veci kapacitet nego sto je EPS-u potrebno pa ce biti iznajmljivana provajderima. (Ovih dana treba da proradi opticka veza Budimpesta - Novi Sad preko optickih provodnika na dalekovodima.) Medjutim, pogodite sta? Vlasnik tih veza nece biti EPS nego neka nova agencija koja se izdvaja iz EPS-a i koja ce da lapa ogromne pare.

Back