Mercedes obećava 1300 km uz samo 20 minuta punjenja za svoj novi električni automobil!

• Začetnik teme Začetnik teme Foggo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jesam ja a kupio ga jedan moj kolega ..Auto kao auto je extra jedino sto im baterije gube vise od ostalih..
To se moglo i predstavite ko je pratio ulaganja .. Uzimaju neke jeftine baterije od neke manje firme u Kini .Nzn da li su posle ovog skandala promenili na CATL kao sto su to uradili Audi i BMW ..To možeš proveriti kod njih kad budes gledao auto .https://m.koreatimes.co.kr/pages/article.asp?newsIdx=380564

To su sve ozbiljni igraci, sve nedostatke ce ispraviti...jasno je njima da prodaju premijum klasu i da se takve greske skupo placaju...
Za firmu i nije toliko bitno jer svakako otptises ceo trosak i vratis auto posle 4 god, ali za privatnu kupovinu verovatno je mudro sacekati kako ce 2025 da se odvija.
Gledao sam Porsche Macan EV, lep ko i svaki njihov model, ali cifra da se use..š. I sad da das toliko novca i da te baterije riknu/oslabe posle par godina je zaista neprihvatljivo.

To su sve ozbiljni igraci, sve nedostatke ce ispraviti...jasno je njima da prodaju premijum klasu i da se takve greske skupo placaju...
Za firmu i nije toliko bitno jer svakako otptises ceo trosak i vratis auto posle 4 god, ali za privatnu kupovinu verovatno je mudro sacekati kako ce 2025 da se odvija.
Gledao sam Porsche Macan EV, lep ko i svaki njihov model, ali cifra da se use..š. I sad da das toliko novca i da te baterije riknu/oslabe posle par godina je zaista neprihvatljivo.
Totalno neprihvatljivo slazem se .. Porsche je ozbiljna firma vec je imala dobar opoziv sa baterijama ..Sad su izgleda presli na CATL.
Screenshot_20241227_213952_Chrome.jpg

Totalno neprihvatljivo slazem se .. Porsche je ozbiljna firma vec je imala dobar opoziv sa baterijama ..Sad su izgleda presli na CATL.
Pogledajte prilog 1663364

Taycan-ima je toliko pala cena da ne poverujes.
Auto je zaista da se smrzes, ali baterija katastrofa. Ne znam da li cevu nekoj bliskoj budućnosti biti moguće na pr. u njih da se stavi neki drugi tip baterija..iki će uvek morati ssmo iste ko na prvoj ugradnji ?

Taycan-ima je toliko pala cena da ne poverujes.
Auto je zaista da se smrzes, ali baterija katastrofa. Ne znam da li cevu nekoj bliskoj budućnosti biti moguće na pr. u njih da se stavi neki drugi tip baterija..iki će uvek morati ssmo iste ko na prvoj ugradnji ?
To je jos uvek sve mlado i morat ce proci jos koja godina da se trziste stabiluzuje i sa cenama i sa standardima ..Zavisi sta je u njima..Ne verujem da ovi sto repariraju biraju baterijske ćelije i smese od iste firme ..Mislim da je bitno dq celija bude 18650 ako se ona nalazi u baterijama ...Međutim ako govorimo o baterijama koje guraju kinezi tu mislim da se stvari komplikuju i da mora ono sto je vec u njemu ako proizvidac nesto ne opdatira ..Tu nema nekog izbora..evo kako izgledaju.. Mozda nisam u pravu sto se tice Kineza ali mi tako izgleda
Screenshot_20241228_135137_Chrome.jpg
Screenshot_20241228_135701_Chrome.jpg

Poslednja izmena:
Eeeee opet još par godina da se čeka a ja se taman napalio da uzmem neki ekološki auto za samo 50.000 evra 🤗
Moras kao svo se čeka kad god su izbacivali neki novi proizvod ..Mogao si kupiti na pocetku plazma televizor za 20k € pa za 10k pa za 5k pa sad za sicu ..Sve ima svoj proces a automobili su mnogo kompleksniji proizvod od televizora tako da je čekanje duze ..Pogotovo jer imamo kočnicu zvanu EU koja trenutno ne dozvoljava konkureciju koja ima niže cene..

Back