mercedes clk 200 VS astra bertone turbo

KNIGHT

Domaćin
Poruka
3.064
dvoumim se izmedju ova dva kupea,pa me zanima da li neko ima iskustva sa ovim automobilima?.....oba su 2001 god i imaju oko 90.000 predjenih km.....

kakvi su za odrzavanje ti mercedesovi clk 200 motori?.....da li imaju neku posebnu manu?.....da li su kvalitetni i dugovecni kao sto je nekada vazilo za mercedes?

ima li neko savet na sta da obratim paznju prilikom kupovine?

pouzdanost automobila i motora mi je pre svega bitna.....

Hvala!

gost 167296

Iskusan
Poruka
5.962
dvoumim se izmedju ova dva kupea,pa me zanima da li neko ima iskustva sa ovim automobilima?.....oba su 2001 god i imaju oko 90.000 predjenih km.....

kakvi su za odrzavanje ti mercedesovi clk 200 motori?.....da li imaju neku posebnu manu?.....da li su kvalitetni i dugovecni kao sto je nekada vazilo za mercedes?

ima li neko savet na sta da obratim paznju prilikom kupovine?

pouzdanost automobila i motora mi je pre svega bitna.....

Hvala!

Ja bi se uvek za Mercedes opredelila

KNIGHT

Domaćin
Poruka
3.064
hvala svima na dosadasnjim odgovorima

clk 200 ima 166ks a astra bertone 192 ks......performanse su na strani astre bertone......i brze do stotke stigne(za skoro 2 sekunde) i veca je maksimalna brzina........

e sad,kako kazu mercedes je mercedes........ali sam takodje cuo od vise ljudi da mercedesi u zadnjih 10ak godina nisu vise kao sto su bili mercedesi iz 80tih i 90tih godina .......odnosno,da nisu tako pouzdani i dugovecni.......pa me to najvise kopka,inace bih,najverovatnije,uzeo tog clk-a

ovako,moze da se desi prilicno GLUPA situacija,da dam npr 11.000eura za mercedesa(sto danas bas i nije mala suma novca),a da me ceka jos npr 4 hiljade eura ulaganja,posto svi kazu da je prilicno skupo odrzavanje za tu klasu automobila....

inace,sto se tice tih troskova,registracija i potrosnja benzina mi nisu problem......vec samo to odrzavanje mercedesa o kojem ne znam nista,jer sam celog zivota do sada vozio opele....

KNIGHT

Domaćin
Poruka
3.064
Znači, žasu :lol:

Ladno se dvoumiš između mercedesa i buđavog opela :lol:

ne dvoumim se izmedju mercedesa i opela,nego izmedju mercedesa clk 200 i astre bertone turbo....

znaci,dva konkretna modela a oba imaju i svoje prednosti i mane...

.....ne zanima me da kupim auto,npr SAMO zato sto je mercedes ili bmw(ili koja vec gastarbajterska marka)kako bi mi komsije zavidele,vec auto koji ce mi odgovarati u skladu sa mojim potrebama

a i kako sam vec rekao,ovo nazalost nisu vise 80te godine proslog veka,kada su mercedesova vozila imala znatno veci kvalitet nego zadnjih godina....