Mentalitet ljudi koji ne viruju u Isusa i Boga a slave Božić

stefane normalno da može. slavljenje božića i uskrsa je toliko ukorijenjeno u narod i slave ih i mlađe generacije
koje stvarno ne vjeruju u sve napisano u religijskim knjigama, odvajaju stvarnost od mašte štono bi se reklo
i slave recimo sa starijim generacijama u obitelji koji se svake svake riječi u religijskim knjigama drže zdravo za gotovo
i moram ti reći da to funkcionira :ok: nekima su to jedne od rijetkih prilika u godini da se okupe i to vrijeme provdu zajedno :ok:
Može naravno, nitko nikom ne brani da slavi nešto u što ne viruje, ali to onda nema logike i glupo je, na taj način postajemo društvo debila ako ćemo slaviti nešto u što ne virujemo. Hvala Bogu više od 80% stanovništva Hrvatske se izjasniše kao kršćani na zadnjem popisu stanovništva, takvi poput tebe su manjina, velika većina ipak viruju uključujući mlade generacije, jeb.ga, službeni podaci, statistika.

Poslednja izmena:
stefane normalno da može. slavljenje božića i uskrsa je toliko ukorijenjeno u narod i slave ih i mlađe generacije
koje stvarno ne vjeruju u sve napisano u religijskim knjigama, odvajaju stvarnost od mašte štono bi se reklo
i slave recimo sa starijim generacijama u obitelji koji se svake svake riječi u religijskim knjigama drže zdravo za gotovo
i moram ti reći da to funkcionira :ok: nekima su to jedne od rijetkih prilika u godini da se okupe i to vrijeme provdu zajedno :ok:
Ti sigurno smatraš da su homoseksualci i transvestiti normalni, zalažeš se da žene imaju pravo na abortus, ne pratiš sport, ljevičar si, glasaš za Možemo. Jesam li pogodio?

pa to ja tebi kazem, ti imas izgradjen nacionalizam, to nije vera
ako verujem u narod i to je vera, ako verujem recimo ko naš narod i to je vera, ako prosto verujem da bog postoji i to je vera.
čitajući našu istoriju toliko junaka naučnika umetnika...i to je sve naš narod, zatim srpske mitove, priče, bajke.
šta tu ima loše što sam nacionalista?
mundijalisti su to izvitoperili da je nacionalizam nešto loše jer su tikve bez korena pa hoće da i ti budeš.
neka hvala

pa i ja sam, ali je problem sto imamo mnogo lazova u nasim redovima, i onda ne mozemo veru da vezujemo za nacionalno, jer se tada kvari sama priroda vere, ako biste je imali kao zrno gorusicino, ...itd
svako u svom dvorištu da izgrađuje veru i mirna bačka. jel verujemo u srpski božić, verujemo, dan pre spaljujemo badnjak, a da bi izgradio nešto novo staro moraš da spališ.

Može naravno, nitko nikom ne brani da slavi nešto u što ne viruje, ali to onda nema logike i glupo je, na taj način postajemo društvo debila ako ćemo slaviti nešto u što ne virujemo. Hvala Bogu više od 80% stanovništva Hrvatske se izjasniše kao kršćani na zadnjem popisu stanovništva, takvi poput tebe su manjina, velika većina ipak viruju uključujući mlade generacije, jeb.ga, službeni podaci, statistika.
eto, napokon smo se složili da se može :ok: tebi glupo i nepojmljivo nekom sasvim ok - al se može :ok:

ja sam ti kršćanin - ateist z:mrgreen: kao da se izjasnim drukčije, iam sve sakramente a ne vjerujem u čuda, kako da se izjasnim točno? i pitaj boga u ovih 80% koliko ih je još ovakvih ko ja, mali milijun z:mrgreen:

eto, napokon smo se složili da se može :ok: tebi glupo i nepojmljivo nekom sasvim ok - al se može :ok:

ja sam ti kršćanin - ateist z:mrgreen: kao da se izjasnim drukčije, iam sve sakramente a ne vjerujem u čuda, kako da se izjasnim točno? i pitaj boga u ovih 80% koliko ih je još ovakvih ko ja, mali milijun z:mrgreen:
Alo "genije" ne možeš se na popisu stanovništva izjasniti kao kršćanin-ateist zato jer se ta opcija niti ne nudi. Ne postoji. Možeš se izjasniti samo kao kršćanin ili samo kao ateist. Izgleda da ti ni sam ne znaš kako se izjašnjavaš. Tih 85% ljudi u Hrvatskoj su se izjasnili isključivo kao kršćani, to znači da viruju u Boga, jer da ne viruju onda bi rekli popisivaču da ih upiše kao ateiste, čista logika, podrazumijeva se.

stefane umorio si me z:mrgreen:

za sljedeću temu pogledaj zašto religozne osobe sa ovih prostora odu na rad u njemačku i onda masovno istupaju iz crkve z:mrgreen:
ne sviđa im se njemačka katolička organizacija? financiranje crkava se tamo ne plaća kroz porez već svako svoju plaća
posebno i onda im je teško platit svećenika, časne vjeroučitelje, održavanje crkvenih objekata i onda se masovno izjašnjavaju
ko ateisti. koje jude jbte :hahaha:

pitam se koliko bi ostalo vjernika u nas da se uvede takav sistem z:mrgreen:

za sljedeću temu pogledaj zašto religozne osobe sa ovih prostora odu na rad u njemačku i onda masovno istupaju iz crkve z:mrgreen:
ne sviđa im se njemačka katolička organizacija? financiranje crkava se tamo ne plaća kroz porez već svako svoju plaća
posebno i onda im je teško platit svećenika, časne vjeroučitelje, održavanje crkvenih objekata i onda se masovno izjašnjavaju
ko ateisti. koje jude jbte :hahaha:

pitam se koliko bi ostalo vjernika u nas da se uvede takav sistem z:mrgreen:
Ti sigurno smatraš da su homoseksualci i transvestiti normalni, zalažeš se da žene imaju pravo na abortus, ne pratiš sport, ljevičar si, glasaš za Možemo. Jesam li pogodio?

Proslava Božića, praznika, svetaca, slava i sličnih đakonija su prakse koje postoje i pre hrišćanstva, i koje se nigde u bibliji ne pominju kao preporučljive
Промашио си форум. Ваљда си хтео нешто да кажеш Лутеранима или Адвентистима ? Православни имају и Библију и Предање. Прво је настала заједница верних, па је из тога настала Библија. Библија је само један део те заједнице, али не и све што она има.

Масовно ? По ком истраживању ?

Šta mislite Srbima i Hrvatima koji tvrde da ne viruju da je Isus Sin Božji i smatraju kršćanstvo jednom velikom bajkom a opet svaki put u 12 misecu kite jelke, ukrašavaju svoje kuće, nose one božićna crvena odijela? da li osobno (lično) poznajete neke od njih? meni to nema logike i užasno me nervira. Ako već kažu da ne viruju pa što onda učestvuju u tome? što ne bojkotiraju skroz? kada ne viruju onda neka to tiraju do kraja a ne na pola. Ni dosljednosti, ni karaktera, ni ničega. Ne viruju ali ipak će donekle biti dio toga čisto da se uklope u društvo. Jadno zaista. Kako se ti ljudi uopće izjašnjavaju u religijskom smislu na popisima stanovništva? da li oni uopće znaju šta su i šta hoće?
Ma ne samo to. Obozavam slave, crvena slova, bozic, vaskrs........
Sta da ti kazem jadan sam i bedan i zelim da se uklopim u drustvo, bez karakteram sam, ma jad beda ljudska.
Ali tako mi je lepo. z:lol:

Pustite ih na miru
Ako se okupe sa porodicom na taj Praznik, ako su srećni sa svojom ženom i decom za taj Dan, već su proslavili Hrista iako nisu svesni toga.
Upravo to htjedoh reci.
Cim slave,slave Hrista...svjesno ili nesvjesno.
Ono sto je meni palo u oci da ljudi koji nisu hriscani cestitaju hriscanske praznike hriscanskim pozdravom.
Isto tako,hriscani npr.muslimanima cestitaju njihovim rijecima.
To je,po meni,pogresno.
Cim ti,kao musliman,kazes npr.Hristos se rodi!...ti onda slavis Hrista,a ne islam.I obratno.
Ali ljudi su obicno povrsni i ne razmisljaju.

Upravo to htjedoh reci.
Cim slave,slave Hrista...svjesno ili nesvjesno.
Ono sto je meni palo u oci da ljudi koji nisu hriscani cestitaju hriscanske praznike hriscanskim pozdravom.
Isto tako,hriscani npr.muslimanima cestitaju njihovim rijecima.
To je,po meni,pogresno.
Cim ti,kao musliman,kazes npr.Hristos se rodi!...ti onda slavis Hrista,a ne islam.I obratno.
Ali ljudi su obicno povrsni i ne razmisljaju.
Šejh Safet Kuduzović upozorava na ovo.

Ne mogu sad trenutno da ga cujem 🙂,ali,sa njegove tacke gledista,u pravu je ako kaze isto ovo sto i ja.
Ja nikad ne cestitam muslimanima njihove praznike onako kako oni sebi cestitaju medjusobno.Uvijek kazem samo srecan taj i taj praznik.
Prvo,nisam muslimanka i ne zelim da ucestvujem u tome.Drugo,ne moram znati te rijeci i njihovo znacenje.Trece,to mi je neprirodno.
Isto tako ne ocekujem ni da meni neki musliman kaze Hristos se rodi!
Sto bi to on morao znati?I sto bi morao ulaziti,da tako kazem,u moju vjeru.
Dovoljno je reci srecan Bozic ili praznik.
E,sutra cu cuti sta sejh misli o tome.😀

Šta mislite Srbima i Hrvatima koji tvrde da ne viruju da je Isus Sin Božji i smatraju kršćanstvo jednom velikom bajkom a opet svaki put u 12 misecu kite jelke, ukrašavaju svoje kuće, nose one božićna crvena odijela? da li osobno (lično) poznajete neke od njih? meni to nema logike i užasno me nervira. Ako već kažu da ne viruju pa što onda učestvuju u tome? što ne bojkotiraju skroz? kada ne viruju onda neka to tiraju do kraja a ne na pola. Ni dosljednosti, ni karaktera, ni ničega. Ne viruju ali ipak će donekle biti dio toga čisto da se uklope u društvo. Jadno zaista. Kako se ti ljudi uopće izjašnjavaju u religijskom smislu na popisima stanovništva? da li oni uopće znaju šta su i šta hoće?
Klasicne balije moj Stefane 😁

Back