Mentalitet ljudi koji ne viruju u Isusa i Boga a slave Božić

ne zna se ni kog datuma je vaskrso a kamoli kad se rodio :D

a pogledaj ovo

39. А Он одговарајући рече им: Род зли и прељуботворни тражи знак; и неће му се дати знак осим знака Јоне пророка.

40. Јер као што је Јона био у трбуху китовом три дана и три ноћи: тако ће бити и Син човечији у срцу земље три дана и три ноћи.

da li je bio tri noći u srcu zemlje?
cak i da si ti u pravu, da je neko prosto dodao taj stih 40, kao tumacenje, sta ima veze? mozda nismo razumeli matematiku, sta znam taj poslednji dan/noc ce da bude u drugom dolasku?

cak i da si ti u pravu, da je neko prosto dodao taj stih 40, kao tumacenje, sta ima veze? mozda nismo razumeli matematiku, sta znam taj poslednji dan/noc ce da bude u drugom dolasku?
ne kažem da sam u pravu već šta piše
Isus jasno kaže da će biti tri noći u utrobi zemlje a ti ga tumači kako hoćeš.
ja kad tumačim ne tumačim da je plavo ustvari crveno da bi uskladio sa svojim nekim mišljenjima.
kao i kad je rekao da je spas od jevreja a tumači kažu da to znači što je on jevrej po majci a jasno piše "MI znamo kome se molimo" koji to mi

ne kažem da sam u pravu već šta piše
ja kad tumačim ne tumačim da je plavo ustvari crveno da bi uskladio sa svojim nekim mišljenjima.
kao i kad je rekao da je spas od jevreja a tumači kažu da to znači što je on jevrej po majci a jasno piše "MI znamo kome se molimo" koji to mi
"15. И посла Јестира дошавшег к њој Мардохеју говорећи:
16. Иди и сабери Јудејце који су у Сусану и постите за мене, и не једите и не пијте три дана, дан и ноћ, а и ја и слушкиње моје нећемо јести. И тада ћу ући к цару супротно закону, па макар ме погубио.
17. И отишавши Мардохеј, учини све оно што му заповиједи Јестира,
1. И догоди се трећег дана, кад преста да се моли, скиде са себе хаљине покајања и обуче хаљине (царске) славе своје.
" (Јестира 4:15-17, 5:1).
Из ових стихова видимо да је код Јевреја "три дана и три ноћи" значило "у трећи дан".

Дакле када је Христос рекао Јеврејима да ће бити у утроби земље три дана и три ноћи тиме им је поручио да ће устати из гроба у трећи дан по Свом распећу.
"21. Од тада поче Исус *казивати ученицима својим да њему ваља ићи у Јерусалим, и много пострадати од старјешина и првосвештеника и књижевника, и убијен бити, и трећи дан да ће устати" (Матеј 16:21).

И то се тако и збило. Недеља је била трећи дан од распећа пошто се као први дан рачуна сам петак.

"15. И посла Јестира дошавшег к њој Мардохеју говорећи:
16. Иди и сабери Јудејце који су у Сусану и постите за мене, и не једите и не пијте три дана, дан и ноћ, а и ја и слушкиње моје нећемо јести. И тада ћу ући к цару супротно закону, па макар ме погубио.
17. И отишавши Мардохеј, учини све оно што му заповиједи Јестира,
1. И догоди се трећег дана, кад преста да се моли, скиде са себе хаљине покајања и обуче хаљине (царске) славе своје.
" (Јестира 4:15-17, 5:1).
Из ових стихова видимо да је код Јевреја "три дана и три ноћи" значило "у трећи дан".

Дакле када је Христос рекао Јеврејима да ће бити у утроби земље три дана и три ноћи тиме им је поручио да ће устати из гроба у трећи дан по Свом распећу.
"21. Од тада поче Исус *казивати ученицима својим да њему ваља ићи у Јерусалим, и много пострадати од старјешина и првосвештеника и књижевника, и убијен бити, и трећи дан да ће устати" (Матеј 16:21).

И то се тако и збило. Недеља је била трећи дан од распећа пошто се као први дан рачуна сам петак.
ne filozofiraj nego jednostavno odgovori da li je bio tri ili dve noći jer i kad je objavio mogao je reći "a u treći dan ću ustati" a ne biće tri dana i tri noći u srcu zemlje

zato jer su svi jednako stvarni :ok:

povjesnog isusa odvajam od religijskog, povjesni je stvarni :ok:
Nije to jednako jer u vilenjake nitko ne viruje a kršćanstvo je ipak zvanična međunarodno priznata religija koja postoji 2000 godina i ima više od milijardu pripadnika. Kako ti znaš da Isus nije sin od Boga, da nije razapet i da nije uskrsnuo? zar si ti neki ateist (komunist)? kako se izjašnjavaš u vjerskom smislu? šta si po nacionalnosti (narodnosti)?

Poslednja izmena:
zato jer su svi jednako stvarni :ok:

povjesnog isusa odvajam od religijskog, povjesni je stvarni :ok:
Uostalom naši očevi, didovi, pradidovi, čukundidovi kao i naši srednjovjekovni knezovi, kraljevi, banovi svi oni su bili kršćani. Nisu Hrvati i Srbi kršćani od jučer nego su kršćani već 1500 godina u kontinuitetu bez prestanka. "Malo" li je. Ako se odreknemo kršćanstva onda smo se odrekli i naših predaka, narodnih vladara i svega živog. Tako se onda možemo odreći i naših imena, prezimena, nacije, države. U čemu je razlika? šta smo onda ako se odreknemo svega toga? neka rulja bez identiteta, tradicije, povijesti.

ja ti kazem da je mozda kao za jhvh umetnuo neki prevodllac, mozda je rekao DVA dana, mozda pogresno obdanicu zovemo dan, jer znamo da je dan 24 casa, mozda je rec U TRECI zamenjena za TRI DANA, ko ce znati?
mozda je maki u pravu, a mozda je neko dometnuo ceo taj red, kao kod jovanove poslanice sto imamo, pa negde ili fali ceo red ili je dometnut, zavisi od prevoda [troje koje svedoci na nebu i na zemlji]

Uostalom naši očevi, didovi, pradidovi, čukundidovi kao i naši srednjovjekovni knezovi, kraljevi, banovi svi oni su bili kršćani. Nisu Hrvati i Srbi kršćani od jučer nego su kršćani već 1500 godina u kontinuitetu bez prestanka. "Malo" li je. Ako se odreknemo kršćanstva onda smo se odrekli i naših predaka, narodnih vladara i svega živog. Tako se onda možemo odreći i naših imena, prezimena, nacije, države. U čemu je razlika? šta smo onda ako se odreknemo svega toga? neka rulja bez identiteta, tradicije, povijesti.
pa to ti ja govorim, tradiciju održavati - da

ali u 21.st. vjerovati da se crveno more razmaknilo ili da je ćiribu ćiriba ozdravio gubavog...joj daj nemoj me j.

ja ti kazem da je mozda kao za jhvh umetnuo neki prevodllac, mozda je rekao DVA dana, mozda pogresno obdanicu zovemo dan, jer znamo da je dan 24 casa, mozda je rec U TRECI zamenjena za TRI DANA, ko ce znati?
mozda je maki u pravu, a mozda je neko dometnuo ceo taj red, kao kod jovanove poslanice sto imamo, pa negde ili fali ceo red ili je dometnut, zavisi od prevoda [troje koje svedoci na nebu i na zemlji]
pa isto kao otkrivenje što su podmetnuli pravoslavcima šta fali par desetina stihova da izmene dopune
ništa
a onda neko to naziva bogonadahnutom knjigom

pa isto kao otkrivenje što su podmetnuli pravoslavcima šta fali par desetina stihova da izmene dopune
ništa
a onda neko to naziva bogonadahnutom knjigom
sale nije isto:
  1. hriscanstvo se bazira na Hristovoj misiji 30-ih godina 1. veka
  2. apostoli na bazi 40-ih, pa pavle i poslanice na bazi 50-ih godina
  3. formalizovano napisana jevandjelja 70-ih godina, da bi ostala za naredne generacije
  4. pa onda tek dolazi otkrivenje 90-ih godina
znaci nikako nije isto, ja sam medju ucenicima, moj duh zivi sa njima, sa njihovim, a u ovo vreme uopste nisam ziv... i na dusu svoju danas, i na ovo vreme sam omrzao, i svi smo umukli... niko nije slavio novu godinu... ja bih slavio novu 0045 sa ucenicima, a ovu 2025 vidis i sam svi su omrzli da je slave

Poslednja izmena:
sale nije isto:
  1. hriscanstvo se bazira na Hristovoj misiji 30-ih godina 1. veka
  2. apostoli na bazi 40-ih, pa pavle i poslanice na bazi 50-ih godina
  3. formalizovano napisana jevandjelja 70-ih godina, da bi ostala za naredne generacije
  4. pa onda tek dolazi otkrivenje 90-ih godina
znaci nikako nije isto, ja sam medju ucenicima, moj duh zivi sa njima, sa njihovim, a u ovo vreme uopste nisam ziv
živi u skladu sa prirodom, čim se čovek odvojio od prirode odvojio se od boga.
a pisanija, pa tu je uvek bilo falsifikovanja originala naročito ako taj original više ne postoji. i onda ti nameću praktično silom da veruješ falsifikatu. i još ti kažu :nono3: da misliš svojom glavom jer ode u prelest. dok ti jasno vidiš belo oni te ubeđuju da je crno

živi u skladu sa prirodom, čim se čovek odvojio od prirode odvojio se od boga.
ma, kako da ne, sad cu ja adam da idem opet gologuzan, ajde ne zezaj me, ovde je priroda surova, hladno je
i sta si se toliko uhvatio pisanija, pa valjda je ideja najvaznija, oces neces, i cao
ovo kako sam ja odlucio bukvalno za 10 sekundi moze svako, a evo kako:
jhvh nema u mojoj bibliji, a otkrivenja nema u nasoj liturgiji, i cao, odluka donesena, uopste dalje ne mora covek da lupa glavu oko toga, samo ja guram nos svuda, da bih znao sto vise, a nije mi neophodno za moju dusu, da njuskam okolo kao u raju zivotinje

ma, kako da ne, sad cu ja adam da idem opet gologuzan, ajde ne zezaj me, ovde je priroda surova, hladno je
i sta si se toliko uhvatio pisanija, pa valjda je ideja najvaznija, oces neces, i cao
ovo kako sam ja odlucio bukvalno za 10 sekundi moze svako, a evo kako:
jhvh nema u mojoj bibliji, a otkrivenja nema u nasoj liturgiji, i cao, odluka donesena, uopste dalje ne mora covek da lupa glavu oko toga, samo ja guram nos svuda, da bih znao sto vise, a nije mi neophodno za moju dusu, da njuskam okolo kao u raju zivotinje
a što to radiš
mene samo zabavlja što neko bespogovorno veruje drugom

pa to ti ja govorim, tradiciju održavati - da

ali u 21.st. vjerovati da se crveno more razmaknilo ili da je ćiribu ćiriba ozdravio gubavog...joj daj nemoj me j.
Tradiciju održavati znači i virovati u nju. Ne može jedno bez drugoga. Nema logike. Ako ne viruješ u tradiciju onda je glupo da je slaviš. Kako možeš slaviti nešto u što ne viruješ? pa to samo nenormalni ljudi rade. To je isto kao da ja virujen da nisam homoseksualac a svake godine se u dupe poseksam sa nekim likom. Zašto se ne bi crveno more razmaknilo ili gubavi ozdravio? pa u znanosti postoje mnoge stvari koje se čine nemoguće ali se ipak dešavaju na primjer atomska bomba dugačka i široka samo par metara iz nje izađe eksplozija dugačka i široka na kilometre, prosječan čovik taj fenomen ne može shvatiti a kamoli ga napraviti pa sve i da mu se prid nos stavi sav materijal za sastaviti takvu bombu i eksploziju, prosječan čovik možda može ričima i teorijski to objasniti, ali u praksi to ne može provesti u djelo osim ako nije ultra pametni znanstvenik (naučnik). Isto tako je sa Isusovim i Božjim čudima, možda je i to znanost ali još milijardu puta kompliciranija od atomske bombe, možda su Isus i Bog milijardu puta pametniji i veći znanstvenici (naučnici) nego Tesla i Einstein. Hoću reći da ako ti nešto ne razumiš i ne možeš objasniti ni shvatiti to ne znači da je to nešto nemoguće, bajka, sprdnja.

stefane normalno da može. slavljenje božića i uskrsa je toliko ukorijenjeno u narod i slave ih i mlađe generacije
koje stvarno ne vjeruju u sve napisano u religijskim knjigama, odvajaju stvarnost od mašte štono bi se reklo
i slave recimo sa starijim generacijama u obitelji koji se svake svake riječi u religijskim knjigama drže zdravo za gotovo
i moram ti reći da to funkcionira :ok: nekima su to jedne od rijetkih prilika u godini da se okupe i to vrijeme provdu zajedno :ok:

a što to radiš
jer je najozbiljniji posao koji postoji
mene samo zabavlja što neko bespogovorno veruje drugom
pa, da, tebi je zivot zabava, a ja sam ozbiljan, ako dam rec, ili meni neko da, pa to je i smisao vere, samo smo nepoverljivi, i onda mene zanima ZASTO, a tebi zabava; ja sam dosao do odgovara da je to jer mnogi varaju, ne drze rec, potom dolazi do nerazumevanja itd

stefane normalno da može. slavljenje božića i uskrsa je toliko ukorijenjeno u narod i slave ih i mlađe generacije
koje stvarno ne vjeruju u sve napisano u religijskim knjigama, odvajaju stvarnost od mašte štono bi se reklo
i slave recimo sa starijim generacijama u obitelji koji se svake svake riječi u religijskim knjigama drže zdravo za gotovo
i moram ti reći da to funkcionira :ok: nekima su to jedne od rijetkih prilika u godini da se okupe i to vrijeme provdu zajedno :ok:
više se vezuje na nacionalizam
"na naš božić" "srpska nova godina"
uopšte se ne doživljavaju kao verski praznici

Back