Kad su odevanje, kupovanje odece i sl. u pitanju, partnerovo misljenje mi je nebitno (sem ako sumnjam u izbor)...
Nemam odredjeni stil ali znam u cemu se najprijatnije osecam i uvek tezim ka tome da odabrano iznesem u skladu sa svojim karakterom ..
Od njega samo ocekujem da primeti promenu i ponekad iznese svoje odusevljenje po pitanju neceg sto smatra da mi dobro stoji ili kritiku koju mogu prihvatiti a i ne moram...Ne volim opterecivati druge sitnicama (kozmetika, odeca) a kamoli partnera.. dovoljno sam samokriticna da vidim sta mi dobro stoji ili ne...
Kad je promena ponasanja u pitanju, tu ocekujem i zelim da kritikuje moje ponasanje za koje oboje smatramo (ili on) da ne prilici datoj situaciji ali sam iz odredjenog razloga (brzopletosti, povrsnosti, gluposti, nepoznavanja...itd.) odreagovala kako jesam....
Ako su argumenti i kritika na mestu, trudim se da se ispad ne ponovi..u suprotnom furam svoj fazon, posebno kad u neku svoju reakciju cvrsto verujem i ista ima smisla...
Ne odricem se sebe kako bih se prilagodila drugima...jos manje mi se svidjaju reci zrtvovanje i odricanje (smatram da im nije mesto u partnerskom odnosu)...ljudi tim recima precesto manipulisu kako bi dosli do svojih ciljeva, opravdali svoja (ne) dela, postupke...
Ali se trudim da mane zamenim vrlinama koliko je to moguce (svi smo od krvi i mesa), da razumem prvenstveno svoje pa onda i partnerove zelje i potrebe....
Zato ih uvek poredim sa oportunitetnim troskom, vezanim za teoriju izbora...na kraju krajeva sve se svodi na nas IZBOR!
Ne volim sitnicavost u odnosu..kad partner nadje hiljadu mana i nudi resenja sve u stilu: - Sta je ovo? Imas strije? Sto ne kupis kremu i uklonis to? - Kosa ti nema sijaj..sto ne stavis neku masku? i sl.Ne volim kad se muskarac bakce tim pitanjima...njegov "zadatak" je da primeti nesto lepo na meni a ne da kao neka tracara vidi moju bubuljicu posred cela i pita se sto je nisam uklonila

..ko da uopste ne kapira kako ista nastaje, da ne moze nestati preko noci i time pokusava uticati na moje samopouzdanje..
Inace sam kao plastelin...spretan muskarac lako me moze oblikovati po svom ukusu gde to dozvoljavam..tolerantna sam i otvorena osoba i ako muskarac ume da mi predoci na pravi nacin svoje zanimanje za odredjene stvari i svoj entuzijazam zeli podeliti sa mnom, lako zavolim sve sto ima veze s njim a da u tome ne izgubim sebe...