- Poruka
- 40.939

Da li neko, mozda, zna kako da promeni IP adresu za VPN server ?
Treba mom prijatelju koji cesto putuje iz zemlje u zemlju pa ima problema da se "prikaci" na VPN server
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko sam ja shvatio, on nece da ga uhvate da je npr. u Evropi ako treba da je u Australiji (gde trenutno zivi)Nisam baš razumeo koju adresu on hoće da promeni - svoju IP adresu ili adresu VPN servera na koji se kači?
obican proxi to resava ..moze da koristi i neki od nijacloak sajtovaKoliko sam ja shvatio, on nece da ga uhvate da je npr. u Evropi ako treba da je u Australiji (gde trenutno zivi)
https://www.tomsguide.com/features/how-to-change-your-ip-address-with-a-vpn
obican proxi to resava stvar..moze da koristi i neki od nijacloak sajtova
https://www.ninjabrowse.com/
Kakvu adresu ? Ja samo prenosim informacijeodes na sajt, ukucas adresu i ides preko proxija
znači trebaju mu usluge VPN -a. Ima ih besplatnih ali su često spori a ima i nekoliko premijum provajdera. Guglaj VPN i sve će da ti lepo izadje.Koliko sam ja shvatio, on nece da ga uhvate da je npr. u Evropi ako treba da je u Australiji (gde trenutno zivi)
neka se pretplati za neki VPN servis i onda će moći da se "krije" u bilo kojoj zemlji.Kako mi je on objasnio (tj. neke stvari i znam) on ima dosta klijenata koji su van ovog kontinenta (s. amerika) ... e sad .. neki od tih klijenata (zbog pandemije) koriste VPN server kako bi mogli da kontrolisu pristup programima specificnim za njih
E sad tu dolazi do zbrke da on ne zeli da ga oni uhvate da luta po Evropi ako bi npr. trebao da bude u Kanadi a on otisao poslom (privatnim)
Nadam se da sam uspeo da objasnim
Ako koristi VPN da pristupi firmi, svakako da nece moci da mu otkriju lokaciju. Nije mi jasna situacija samo, da li misli na VPN firmeKako mi je on objasnio (tj. neke stvari i znam) on ima dosta klijenata koji su van ovog kontinenta (s. amerika) ... e sad .. neki od tih klijenata (zbog pandemije) koriste VPN server kako bi mogli da kontrolisu pristup programima specificnim za njih
E sad tu dolazi do zbrke da on ne zeli da ga oni uhvate da luta po Evropi ako bi npr. trebao da bude u Kanadi a on otisao poslom (privatnim)
Ako VPN server radi kao netransparentni proksi (ne prosleđuje originalni IP), onda može da bira. Ima mnogo plaćenih servisa, a sve ozbiljnije firme obično pružaju tu uslugu svojim zaposlenima. Ja sam to kod mene u firmi napravio za sve.Kako mi je on objasnio (tj. neke stvari i znam) on ima dosta klijenata koji su van ovog kontinenta (s. amerika) ... e sad .. neki od tih klijenata (zbog pandemije) koriste VPN server kako bi mogli da kontrolisu pristup programima specificnim za njih
Ako VPN server radi kao netransparentni proksi (ne prosleđuje originalni IP), onda može da bira. Ima mnogo plaćenih servisa, a sve ozbiljnije firme obično pružaju tu uslugu svojim zaposlenima. Ja sam to kod mene u firmi napravio za sve.
FortiClient je Fortigateov VPN softver klijent, znači da im je Fortigejt infrastruktura. Kada se prikači njime na VPN, i radi nešto na netu, dobiće dodeljen IP od VPN servera (Fortigate-a na strani firme). Od podešavanja tog Fortigejta zavisi da li će servisi kojima pristupa videti njegov pravi IP ili onaj od firme - može i jedno i drugo da se namesti.Upravo to se i desava - rekao mi je da koriste FortiClient
Ne razumem kako "moze da bira".
FortiClient je Fortigateov VPN softver klijent, znači da im je Fortigejt infrastruktura. Kada se prikači njime na VPN, i radi nešto na netu, dobiće dodeljen IP od VPN servera (Fortigate-a na strani firme). Od podešavanja tog Fortigejta zavisi da li će servisi kojima pristupa videti njegov pravi IP ili onaj od firme - može i jedno i drugo da se namesti.
E sada, da uprostim stvar - meni nije tačno jasno koga on pokušava da zajebe - firmu (da misli da je tamo gde nije, što je izvodljivo), ili neki nevezani servis na netu, koristeći firmin VPN? (što je takođe izvodljivo)
Bilo bi lepo kad bi tačno objasnio šta želi da postigne, da da neki vrlo konkretan primer.