Meni treba neki dobar savet ...

@ Suzana, ne znam sta da ti kazem. Ne delim tvoje misljenje ali sam prinudjena ga postujem jer mnogo ljudi oko mene deli tvoj stav.

Kada sam iznela ovaj problem bila sam mrtva ozbiljna, iako mozda nekima deluje kao da se zezam. Mozda sve deluje malo nelogicno jer sam izostavila jedan deo price tj. kako je doslo do svega toga i sta je uticalo na to da napravim takav izbor. Duga je prica i pomalo previse licna da bih je ovde iznosila ali potrudicu se da jedan od ovih dana objasnim u kratkim crtama sta se tu zapravo desilo.

@ Cmyk, do sada nisam primetila da su se na bilo koji nacin promenili u svom odnosu prema meni ali ne iskljucujem da i to moze da se desi. ;)

Hellen,
Pepeljuga je javno potrazila savet i ja sam joj dala svoj. Zasto mislis da je tvoj savet ispravniji od mog i da si ti kompetentnija od mene za davanje saveta?
Veruj mi da ti tvoje danonocno provodjenje vremena na forumu nije dalo svu pamet ovog sveta. To samo govori o tome da svoj zivot nisi sredila onako kako treba pa si mozda cak i manje kompetentna da savetujes ljude koji imaju problem od nas koji smo uredili svoj zivot kako treba, jer mozes da ih navedes na krivi put.
Zato molim te ne razbacujes se znanjem iz Starog Zaveta, jer ionako to ne shvatas na pravi nacin. A i da shvatas tome nije mesto ovde.
Nemoj da se ponasas kao sudija i ovde kao i na svim ostalim temama, nego kada si vec pozurila da prva izneses svoje misljenje i das savet pusti da to i drugi urade, jer je Pepeljuga to trazila.
Smatram da je homoseksualna veza protivprirodna i da Pepeljuga treba da se potrudi da u sebi ponovo otkrije heteroseksualnost.

@ Suzana, nisam ja nikada pitala sta ja da radim povodom svoje seksualnosti. Sa 38 godina valjda znam sta sam i ko sam i veruj mi da mi uopste ne pada na pamet da se vracam na put heteroseksualnosti samo zato sto je u Starom Zavetu tako napisano. :lol:
Nisam religiozna i ne pada mi napamet da zivim po obrazcu iz verske literature niti po bilo kom drugom obrascu. Ovako mi je lepo, zadovoljna sam i ne pada mi napamet nista da menjam po tom pitanju. Mislim da je krajnje nepristojno komentarisati ljude po tome sa kim spavaju i etiketirati ih kao normalan/nenormalan. Jedino moje pitanje je bilo sta da radim sa decom i kako njih da adaptiram na tu situaciju i zanimalo me je misljenje drugih roditelja. Ni u jednom trenutku nisam pitala za savet da li da budem homo ili hetero jer o tome ne moze tek tako da se odlucuje a i svakako nije tema ovog foruma ....

Sasvim je jasno da si ti trazila savet po pitanju dece, sigurna sam da je i suzana to razumela. Stvar je u tome da je ona mislila, da je resenje u necem trecem, a to je da se ti kao majka okrenes deci i nekom zivotu koji ih ne bi povredjivao, te tako ne bi imala dilemu o tome da li im reci ili ne. Ja sam svesna toga da je danas 21.vek i da bi po tome svi trebalo da ti pozelimo srecu u tvom ljubavnom zivotu...ali...ljudi...zamislite svoju majku u homoseksulanoj vezi kada ste vi imali 16. Nemojte mi reci da je to nesto "najnormalnije"! Zamislite kako bi ste se osecali tada!
Zamislite jos kuda bi svet otisao kada bismo svi tako razmisljali, kada bismo decu tako vaspitavali. Zapravo ne bismo je ni imali. Ispada da su njena deca plod njene greske. Pepeljuga je, zapravo, kao mlada bila navedena da bude sa muskarcem i iz toga su se rodila deca.

Izvini Pepeljuga sto moram to da kazem, ali da si ti prava majka, ne bi dopustila da tvoja deca zive sama, a ti za to vreme cvetas u homoseksualnoj ljubavi sa nekom koleginicom. I toliko si dobra majka da se sada toliko brines kako ce tvoja deca to prihvatiti. Nijedno dete ne bi prihvatilo to sa potpunim razumevanjem osim ako je "dete" odrastao covek ili ako mu majka ionako nije dovoljno bliska.
Ako se ti dobro osecas u toj situaciji, svaka ti cast. Ja ne bih. Ja bih prvo zivela sa svojom decom dok ih ne izvedem na put, a onda bih se potrudila da sebi pronadjem coveka kako ne bih ostarila sama. Ako sam vec nastrana potrudila bih se da se izborim sa tim.

Ja cu iskoristiti ovu priliku da kazem "dragoj" Hellen da mi se smucilo da gledam kako pametuje na svim temama! OK, jesi inteligentna, mnogo citas, ali sestro oladi malo. Da si toliko pametna ne bi sve vreme ovog sveta provodila viseci na forumu, ne bi dosla u situaciju da imas toliko nesredjen zivot. Pored svega jako si zlobna. Ako bi ti bilo bolje prestacemo svi da pisemo, a ti preuzmi stvar u svoje ruke i pisi samo ti, svuda i o svemu. 'Ajde vise...

Moje misljenje je isto kao i vecine, bolje da sacekas. Taj dan ce kad tad doci, moraces jednom da im kazes... Mislim da su oni u godinama kada su sebi najbitniji, a tvoje priznanje moze da ih izbaci iz koloseka. Ni ja nemam nista protiv gej populacije i ne znam kako bih reagovala za svoju mamu, ali mislim da bih prihvatila sa 26 god, znajuci da nju to cini srecnom. Neko rece da si hrabra zena, potpuno se slazem! Posto sam po godinama bliza tvojoj deci, mogu samo da ti kazem da je mozak skroz drugaciji sa 20 i sa 26, recimo! Znam da je to puno godina laganja onih koje najvise volis, ali to radis da bi ih zastitila! Mozda se vremenom ta tema i sama nametne... Srecno!
Nisam procitala sve do kraja, a dala sam svoje misljenje! Super sto je sve dobro proslo!

pepeljuga iako je i meni prica malo neobicna, ali ne zbog tvog izbora nego citave price, ma vec sam pisala u svom odgovoru da se ne ponavljam, drago mi je da se sve dobro razresilo sa decom i da su to lepo prihvatili.
a helen, bas me zanima, koja je prica o pravednom lotu? ja samo znam da je on valjda jedini postedjen... a koja je poenta primera?

Verovatno ne bih trebala sada da se pravdam ali hocu da bude jasno da decu nisam ostavila, posebno ne da bih se zezala okolo. Stan gde zive sa ocem je moj i kada je doslo do razvoda bilo je krajnje logicno da ce on otici a ja ostati sa njima. Deca su ta koja su zelela da ostanu sa njim jer su izuzetno vezana za njega, posebno dvoje mladjih. Pretpostavljam da je uticalo i to sto su se dosta nesigurno osecali nakon naseg rastanka i sigurno im je on nekako delovao pouzdanije pa su se odlucili za njega. Kad sam bila klinka moji su isto pominjali razvod neko vreme (na kraju nije bilo nista od toga) i ja sam isto zelela da ostanem sa ocem jer nekako nisam mogla da zamislim da ja i mama same funkcionisemo i plasila sam se kako bi sve to islo. Zar je trebalo da se lepo opustim i gledam kako mi troje dece ide sa muzem u podstanare ili ne daj Boze kod te njegove ljubavnice u dvosoban stan? Da li sam trebala da vristim i pravim scene da ne bi otisli ili mozda da im ispricam kako im otac ima drugu da bi stali na moju stranu i ziveli sa mnom? Mozda bih onda bila bolja majka?
Kada sam otisla od kuce to je bilo privremeno i nisam planirala ni da budem u novoj vezi ni da se definitivno selim. Izmedju mene i moje partnerke tada nije bilo nicega a nisam ni mislila da ce biti, iako sam imala zelju. Ovako je ispalo samo zato sto su klinci tako hteli a ja bila luda pa ih poslusala i dala vremena njihovom ocu da se snadje i iznajmi dovoljno veliki stan da deca mogu da zive tamo ako se ne predomisle. Proslo je godinu dana, on je presao kod te zene koja zivi u nasoj zgradi (deca ne zele da zive sa njom) i ja cu se svakako vratiti kuci prvom prilikom, verovatno kroz koji dan. Nisam ja ovde zato sto sam jedva docekala da se resim dece pa da se provodim i uzivam u samackom zivotu nego zato sto u tom trenutku nisam videla bolje resenje. Veruj mi da mi je mnogo teze da ih ovako vaspitavam i brinem o njima na daljinu nego da smo zajedno. Izuzetno je tesko kada si odvojen od dece i nemas stalan uvid u to sto rade a znas koliko opasnosti ima na sve strane. Vidjam ih svaki dan, ostaju cesto da spavaju ovde ali opet nije isto. Nisam ni mirna ni opustena jer uvek imam taj strah da ce im se nesto dogoditi bas kada ja nisam sa njima. Uglavnom, svakog dana bi trebalo da se vratim kuci, samo sam cekala da im kazem to sto sam imala pa da mogu mirne savesti da dodjem i znam da zele da zive sa mnom uz sve moje nedostatke a ne zato sto sam im nesto precutala. Nisam odusevljena sto cu ziveti u istoj zgradi sa muzem i tom njegovom ali bolje tako nego da budem odvojena od klinaca. Mozda cemo i prodati stan i preseliti se malo dalje. Naravno da zena sa kojom sam u vezi nece ziveti sa nama, ne zelim da mesam svoju decu u sve to i da ih na bilo koji nacin teram da budu dobri sa njom ako to ne zele. O nekom trajnom zajednickom zivotu sa njom cu razmisljati tek kada deca budu dovoljno odrasla da ne zavise od mene, mada sam se po nekima ovde prakticno vec udala :)).

Eto, toliko od mene. Mislim da sam svoj problem manje-vise resila, sada cu definitivno da prekinem da vas smaram i da se posvetim iscitavanju tudjih postova i odgovaranju na iste.

Ja cu iskoristiti ovu priliku da kazem "dragoj" Hellen da mi se smucilo da gledam kako pametuje na svim temama! OK, jesi inteligentna, mnogo citas, ali sestro oladi malo. Da si toliko pametna ne bi sve vreme ovog sveta provodila viseci na forumu, ne bi dosla u situaciju da imas toliko nesredjen zivot. Pored svega jako si zlobna. Ako bi ti bilo bolje prestacemo svi da pisemo, a ti preuzmi stvar u svoje ruke i pisi samo ti, svuda i o svemu. 'Ajde vise...

E sad samo fali da nam se Helen uvredi. Pa ko si bre ti da toliko pametuješ? Sama kažeš da je žena inteligentna i načitana, pa pusti je na miru neka priča. A koliko ti vremena provodiš na forumu kada znaš koliko i gde se Helen pojavljuje?
Da nije Helen, mačkice, kučke i pileta ovaj forum bi bio čista dosada, prema tome jezik za zube.

Која си сад па ти? :shock:

Hellen,
Pepeljuga je javno potrazila savet i ja sam joj dala svoj. Zasto mislis da je tvoj savet ispravniji od mog i da si ti kompetentnija od mene za davanje saveta?Veruj mi da ti tvoje danonocno provodjenje vremena na forumu nije dalo svu pamet ovog sveta. To samo govori o tome da svoj zivot nisi sredila onako kako treba pa si mozda cak i manje kompetentna da savetujes ljude koji imaju problem od nas koji smo uredili svoj zivot kako treba, jer mozes da ih navedes na krivi put.
Zato molim te ne razbacujes se znanjem iz Starog Zaveta, jer ionako to ne shvatas na pravi nacin. A i da shvatas tome nije mesto ovde.
Nemoj da se ponasas kao sudija i ovde kao i na svim ostalim temama, nego kada si vec pozurila da prva izneses svoje misljenje i das savet pusti da to i drugi urade, jer je Pepeljuga to trazila.
Smatram da je homoseksualna veza protivprirodna i da Pepeljuga treba da se potrudi da u sebi ponovo otkrije heteroseksualnost.

Разлика између твог и мог савета је у томе што јој ја нисам пресуђивала шта је ''исправно'' а шта ''неисправно''.
Може да постоји ''моје мишљење'' и ''твоје мишљење'', а не ''моје мишљење је исправно'' а ''твоје неисправно'' јер, једноставно, не постоји ауторитет који би пресудио ко је ''исправнији''...
У томе је суштина...:wink:

Поздрав.
Хвала што се бринеш за мој мали мизерни животић.:wink:

pepeljuga iako je i meni prica malo neobicna, ali ne zbog tvog izbora nego citave price, ma vec sam pisala u svom odgovoru da se ne ponavljam, drago mi je da se sve dobro razresilo sa decom i da su to lepo prihvatili.
a helen, bas me zanima, koja je prica o pravednom lotu? ja samo znam da je on valjda jedini postedjen... a koja je poenta primera?

Ма, он је био једини исправан...па је упозорен да на време збрише пре него што је Господ спалио Содому и Гомору због грехова (првенствено мужеложништва:wink:)...а онда, кад је збрисао и остао да живи сам у некој пећини са ћеркама...онда је богоугодно креснуо обе своје ћерке да би му се ''сачувало семе'', и обе су остале трудне...:wink:
Исправан човек!

Ма, он је био једини исправан...па је упозорен да на време збрише пре него што је Господ спалио Содому и Гомору због грехова (првенствено мужеложништва:wink:)...а онда, кад је збрисао и остао да живи сам у некој пећини са ћеркама...онда је богоугодно креснуо обе своје ћерке да би му се ''сачувало семе'', и обе су остале трудне...:wink:
Исправан човек!

jao e sad sam se setila...strasno, davno sam citala stari zavet, znam da je bilo nesto tako, ali nisam znala da je to ta prica...uf:???::???:

Разлика између твог и мог савета је у томе што јој ја нисам пресуђивала шта је ''исправно'' а шта ''неисправно''.
Може да постоји ''моје мишљење'' и ''твоје мишљење'', а не ''моје мишљење је исправно'' а ''твоје неисправно'' јер, једноставно, не постоји ауторитет који би пресудио ко је ''исправнији''...У томе је суштина...:wink:

Поздрав.
Хвала што се бринеш за мој мали мизерни животић.:wink:

Hellen! Draga?! :shock: Kako to mislis ne postoji autoritet koji bi presudio?! A gde sam tu ja?!?!?! :):):)

Ono sto Pepeljugi predstavlja problem meni je kao ostvarenje sna.Zena je obrazovana,mlada a djeca odrasla i sto je najvaznije pronasla osobu svog zivota.Mislite sta hocete ali ja bih tako bila sretna da neurednog,sebicnog,mrzovoljnog ispicuturu zamjenim za damu finih manira...Ali ja o tome samo smjem sanjarit i to ovde na forumu.:grin:

evo vam malo mog misljenja : homoseksualizam je bolest ali svako ima pravo da odluci da li ce da se leci ili jok. Vazno je samo da ne ugrozava druge .Posto je u 21. veku to postalo moda - i dalje ne znaci da to nije bolesno i da sad svi trebamo da budemo "tolerantni " i prihvatimo to. Ja volim i prihvatam coveka , osobu , ali ne i njegovu bolest ( homoseks., alkoholizam , seks sa zivotinjama ,narkomaniju,kleptomaniju, shizofreniju, itd. )
Decu trebaju da vaspitavaju zdravi i odgovorni roditelji.

meni pepeljooga delooje okej...kao neko ko zna šta hoće...osim tog infantilnog nicka....pepeljooga...treba imati i izvesnu petlju reći ovako nešto nepoznatim ljoodima...mada ja mislim da priča nije istinita..zašto...eto....onako...nešto mi je ona previše opooštena...i sklonost ka istom polu se ne otkriva u trećoj deceniji....takođe....lezbejke nemaju materinski instikt......a možda je i bi...pa nije znala...ne znam....sve najbolje......priča je korisna...

Ma mislim da je sustina istinita mada ima nekih cudnih stvari.Na primjer: udali je roditelji kao da je 1877. i ona nije ni znala sta zeli ali je onda dobro uspjela da se izbori za svoje skolovanje,posao i sl.Ja sam se udala svojom voljom ali mislim da je to bilo poslednje sto sam uradila svojom voljom...Sve drugo moralo je biti prilagodjeno porodici.Mozda je ona zaista sposobna zena pa sve to postigla...Troje djece do22.,fakultet,postdiplomski,muz,kuca.Svaka cast za nju!

Back