Melburn 2026

Danilo51

Aktivan član
Poruka
1.436
Kakve su sanse ove godine za Novaka?Ipak ulazi u 39 godinu.Svaka cast da jos ima glad za takmicenjem.
Dolazi na mesto gde bio najuspesniji.
Ako dogura do Alkaraza i Sinera bit ce super ali se bojim da ranije ne ispadne.Ipak nije imao kontinuitet turnira(zbog godina naravno)
Racunam dosao je svez odmoran izbeci ce povrede bar a koliko snage ima videt cemo.

Dokazaće da alternativna sportska medicina dominira:maramica:
1768502216844.png

Novak svež bez problema .Deluje bolje nego pre.Neverovatna glad da se ne preda.Bolji tenis igrao,brži,niski poeni.Ugrozit ce onu dvojicu.
Cak i wilander ne veruje odakle Novak ovako dobar 1 krug.Totalno drugi Novak.Neverovtno.Dobra energija bez umora precizan.2 sata meč.
Ako ovako nastavi +10% jos bolji 25 slem napada.

Poslednja izmena:
Neverovatna scena na mecevima jutros Sinera uhvatio grc i sudija prekida mec,dopusta ozbiljan prekid Siner ide u svlacionicu da se nasmrce,pustaju ga svi se cude...Ima dobrog protivnika,Sineru vruce zatvaraju krov hahahaha ,zatvaraju i druge meceve i spustaju krovove pa ovo nigde nema ...Totalan prekid svih meceva...Zatvara se u svlacionicu .Suplje price ****** pa ovaj ko Tito presednik u svoje vreme...Svasta sam se nagledao ali ovo ovako da mu na ruku idu....Strasno!!!
Ovaj se Siner vraca naravno ko nov,dobro nasrmakan,ova pravila cudna,nije mogao hodat hebote nakon 15 min u svlacionici ne boli ga noga hahahaha.

Neverovatno ovaj Siner ima povredu misica noge da li puknuce misica ili istegnuce ali celi set igra u problemu i ne predaje mec.Koja je ovo zver od coveka nije mi jasno na koju foru izdrzava sve ovo.Cak poceo i bolje da igra od kako se povredio.
Od prekida meca i odlaska u svlacionicu dvoranski se igra na zahtev Sinera iako nije bilo kise

3 seta Siner ozledjen navodno igra ne verujem da je imao problem sa misicem!
Gubio 0/1 u setovima 1/3 gubio,otisao u svlacionicu i vratio se i sve dobio.
Ja mislim iskreno da doza popustila i otisao da se napoji ma kakvi bolovi u nogama to je pozadina da ode samo da ga puste u svlacionicu.

Ima li koga?
Ajmo ovako.
Nakon treceg meča i nešto lošije igre Novaku noge pretvrde i teže se kretao.
Iako je pobedio onaj ko je gledao celi meč znat će to.Dakle u 6 dana nije lako u tim godinama igrati svaka2 dana i dolazi kriza.
Pošto Čeh odustao ovo je odlična prilika za odmor i kvalitetan meč u četvrfinalu i trebao bi da igra ko prva dva meča izuzetno dobro.
Onaj Siner je robot ili je folirant.Nema trece.
Žalio se na mišić i onda se vratio u meč nakon boravka u svlačionici.
Njegova igra je zastrašujuća i teško dostižna bilo kome.Bolje da ga nisam ni gledao.

Menšik predao, evo odmora za Đokovića, sad čeka Muzetija i Frica, stare mušterije
Dobri su to igrači i stare su mušterije.
Novak ih dočekuje odmoran spletom okolnosti i dobija u četvrfinalu jer stize odmoran!
E onda ide na robota u polufinalu i nažalost trebalo bi da se desi čudo da ga Novak dobije.
Za set ,set i po verujem da može ali u 3 skoro neverovatno.Taj Siner je demon i još dopingovan.I dozvoljeno mu sve!

Nagledao sam se svih sportova u zivo sam 2 puta gledao Maradonu bio je fenomen mit i legenda gledao sam i Jordana nestvarno deluju ali su se i umarali nisu mogli ko roboti ni oni.Ali Siner i Alkaraz su van svih sportskih domena.Njihove brzine i jacine brze i od legendarnih Jordana i Maradone.
Neverovatno.Naravno ali nece dostici nikada njih dvojicu jer su oni bili fenomeni i zivota i ljudi im se molili i dizali u bozanstva.Dok ce ova dvojica biti samo dopingovane velicine sto se i vidi iz aviona.
Nikada se nece ponoviti Maradona gde ljudi i nakon njegovog odlaska iz Napulja pre 35 godina i 5 god nakon smrti idu u crkvu u Napulju i mole se za njega...Bio je sasvim obican covek veliki Diego...Da nije uzimao drogu ziveo bi jos duze ali takva mu sudbina.
Od ex yu bio sam i u Puli upoznao za zivota Matu Parlova šampiona u boksu sve prirodni ljudi.
Ali ova dvojica neprirodni i bas bi bio fenomen da Ih Novak dobije.Bilo bi cudo za kraj karijere nesto najlepse ali tesko.

Pa medicina je mnogo uznapredovala u zadnjih 30g :mrgreen:, ok malo se zezamo ali i košarka nije ista sad i pre 30g, igra se brže i ne samo košarka globalno celokupni sport se mnogo promenio od pre 20g do danas, tenis pre se više igralo s&v danas je to baseline i ko je fizički izdržljiviji taj pobeđuje

Slazem se naravno evo pratim npr nba ligu i oni deluju pod dopingom brzi skocni da glava boli,ali ova dvojica im mogu konkurisati da znaju kosarku igrat posebno Alkaraz.
On bi bre vecinu dobio na 100 metara da se takmice cak i atleticara.
Ozbiljna zver koja se ne umara.

Novak Đoković direktno u četvrtfinalu Australijan opena, povukao se Jakub Menšik!​

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se direktno u četvrtfinale Australijan opena, pošto je njegov protivnik Jakub Menšik odlučio da se povuče sa turnira, što je i sam objavio putem svog Instagram profila. Šokantna odluka, ovo niko nije očekivao.

Jakub Menšik je bar na papiru trebalo da predstavlja najteži ispit za Novaka Đokovića na turniru, pogotovo zbog toga što je slavio protiv Srbina u finalu Majamija prošle godine, kada je šokirao čitav teniski svet.

Isčekivao se duel između Đokovića i Menšika, sudar "stare" i "nove" škole tenisa, ali - to ovoga puta nećemo gledati.

Menšik je ovu odluku saopštio putem svog Instagram profila, gde je izdao mini saopštenje.

- Ovo je teško napisati. Nakon što smo uradili sve što smo mogli da nastavimo dalje, moram da se povučem sa Australijan opena zbog povrede trbušnog mišića koja se pogoršavala tokom poslednjih mečeva. Posle dugih razgovora sa mojim timom i doktorima, doneli smo odluku da sutra ne izađem na teren. Iako sam razočaran, plasman u 4. kolo ovde po prvi put je nešto što ću dugo nositi sa sobom. Osetio sam ogromnu energiju publike, a atmosfera u Melburnu bila je zaista posebna.

- Hvala mom timu što je bio uz mene na svakom koraku i svima koji su slali poruke i bodrili me — to znači više nego što mislite. Sada je vreme da se pravilno oporavim.

https://www.telegraf.rs/sport/austr...alu-australijan-opena-povukao-se-jakub-mensik

@Danilo51 очекивано или не баш?

Poslednja izmena:
Museti pričao o Đokoviću pred četvrtfinalni sudar na AO: "Da igram da pobedim, a ne samo da igram"

Lorenco Museti je italijanski teniser koji je u teškom naletu i na Australijan Openu će za polufinale igrati protiv Novaka Đokovića. Na sva četiri Grend slema prošle godine je dolazio do ove faze, a na konferenciji jasno ukazuje da mu je bila čast da prvi put među seniorima igra na Rod Lejveru areni.

- Osećaj je bio sjajan. Prvi meč na tako velikoj pozornici kao profesionalac. Jesam podigao trofej kao junior, ali nikada nisam igrao ovde u tako divnoj atmosferi. Dobro sam se pripremio, odigrao čvrsto i uradio sve što je bilo potrebno za trijumf.

Savladao je Tejlora Frica u osmini finala sa 3:0, ali je bilo evidentno da se Amerikanac muči u prvom delu igre.

-
U prvom setu nije baš dobro servirao, ali posle je igrao kao uvek, jako je servirao. Bio sam usredsređen na sebe, nisam gledao njega. Nekada bih se u prošlosti previše fokusirao na protivnika, sada to nije bio slučaj.

Promenio je Lorenco dosta toga u igri, ali i mentalni pristup.

Promena mentaliteta. Npr, prošle godine na US openu. Nisam se dobro osećao posle Vimbldona, vraćao sam se iz povrede i izgubio sam tri prva kola – Vašington, Toronto, Sinsinati – a onda sam u Njujorku zaigrao agresivnije i uspeo da vežem pobede. Taj Njujork je bio prekretnica, otad se osećam bolje na betonu.

Sledeći mu je meč sa Novakom, a u sredu će imati priliku da po 11. put igra protiv njega.

Igrati s Novakom je uvek izazovno, pogotovo ovde gde je osvojio trofej toliko puta i zna uslove. Mislim da će biti težak meč. Oseća se dobro, dosad nije izgubio ni set, a sada je imao i nekoliko dana odmora. U tim godinama, verovatno je bio srećan zbog toga – kako bi bio što bolje spreman za četvrtfinale. Igrali smo mnogo puta jedan s drugim, slavio sam samo jednom, nadam se da je vreme za revanš jer sam bio blizu u Atini.

Poslednji njihov okršaj desio se u Atini pre nekoliko meseci kada ga je Đoković tesno savladao u borbi za trofej.

- Kao što sam rekao, bio je tesan meč. Imao sam šanse, ali nisam bio dovoljno hladnokrvan da ga pobedim. Sada moram da imam bolji mentalni pristup, da idem po pobedu, da igram da pobedim, a ne samo da igram - zaključio je Museti.

https://www.google.com/amp/s/www.te...tfinale-australijan-opena-da-igram-da-pobedim

Очекивао си ово или ниси @Danilo51 ?

Back