Meksiko izglasao prvu ženu za predsednika

Sensei

Master
Moderator
Poruka
72.139
Meksiko je izglasao prvu ženu predsednika. Njeno ime je Klaudija Šeinbaum.

Pratite li? Da li vam je nešto čudno?

1717600652864.png
 
Pre kandidovanja za predsednika, gospođa Šejnbaum je bila gradonačelnica Meksiko Sitija, jedne od najuticajnijih političkih pozicija u zemlji i za koju se smatra da otvara put za predsedničku funkciju.

Gospođa Šejnbaum, čiji su baka i deda po majci jevreji koji su emigrirali u Meksiko iz Bugarske bežeći od nacista, imala je sjajnu karijeru naučnika pre nego što se upustila u politiku. Njena baka i deda po ocu su poreklom iz Litvanije.

1717601011472.png
 
Pa dobro iako je Jevrejka ipak je kandidat "Morena" stranke koja važi za radikalnu i pravu levicu (ne onu neoliberalnu , pro-lgbt tipa i tu alfabet bagru) koja je član Sao Paulo Foruma i čiji je osnivač dosadašnji predsednik Manuel Lopez Obrador koji nije nimalo naklonjen SAD-u niti je njihov miljenik (i mnogo je bliži recimo Luli, Maduru, Kubancima i toj ekipi i integraciji i ujednjenju tog Latino sveta od Meksika do Patagonije), tako da ne treba očekivati neki zaokret u spoljnoj politici, popuštanja Americi i slično, a što se tiče povlačenja priznanja Palestine, pa Meksiko ionako nije ni priznao Palestinu pa nema šta da povlači ili ne povlači priznanje, inače Meksiko je izrazito katolička zemlja (mada ima i izvestan broj raznih Protestanata i drugih Hrišćana) a i Muslimana i Jevreja sve zajedno ima manje od 1% (ono njihov procenat se meri u promilima) i plus su na skroz drugom kraju sveta tako generalno ne zanimaju ih mnogo odnosi Izraela i Palestine niti se nešto bave njima.
 
Za one što nmisu pratili, Klaudija Šejnbaum izabrana je za prvu predsednicu zemlje nakon krvave izborne kampanje u kojoj je ubijeno 37 kandidata.
Рачунају,као ..
жену неће да убију па не сме више ниједан Мушкарац се кандидује:lol:

Шалу на страну
Није Мексико ни Ел Чапо ни сличне Глупости,то су минорне Ствари.
То је једна предивна Земља коју једном намеравам да посетим и,
и што је најбитније,
са највећим Потенцијалом да одурним америма забије онај ГЛОГОВ КОЛАЦ У СРЦЕ,
који амер заслужује одавно.
 

Back
Top