Mekenzi:Ratko Mladic je zlocinac

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Тако нексус не размишља и не види ствари тако...
мислим и да не може да види то...
...
ако погледаш поштено, то је тешко да се схвати... Да је неко, ко је живео у времену кад није било ништа и нису знали ништа што имамо и знамо сад - набодно знао неку истину коју ми не можемо ни да такнемо - кад смо многе истине у које је он веровао ми раскринкали као глупости и сујеверје...
...
е сад је ту сива линија... разграничења... треба имати способност да се "види" да морал и истина не могу да се мере лењиром... и да душа нема димензију...

commodore:
Тако нексус не размишља и не види ствари тако...
мислим и да не може да види то...
...
ако погледаш поштено, то је тешко да се схвати... Да је неко, ко је живео у времену кад није било ништа и нису знали ништа што имамо и знамо сад - набодно знао неку истину коју ми не можемо ни да такнемо - кад смо многе истине у које је он веровао ми раскринкали као глупости и сујеверје...
...
е сад је ту сива линија... разграничења... треба имати способност да се "види" да морал и истина не могу да се мере лењиром... и да душа нема димензију...

Govorim ne samo o umetnosti, o piscima i filozofima, već su i temelj nauke i politike postavili Stari Grci i Rimljani, a verovatno i Kinezi, ali o njihovoj i Istočnim civilizacijama jako malo znam.

Zapadna civilizacija je krajem 19-og i u 20-om veku doživela ogroman tehnološki napredak, ali je proporcionalno tehnološkom napretku, u duhovnoj sferi doživela strašan pad.

Liberal 100%:
Neverovatno zreo komentar... Tebi su slike ubijenih ljudi posluzile za duhovitost u pokusaju... Tuzno... Zalim te...

To sto ljudi prihvataju cinjenicu da je nasa vojska pocinila zlocine u Srebrenici i drugim zemljama bivse SFRJ, ne znaci da umanjuju ili ne priznaju cinjenicu da su pocinjeni zlocini i nad nasim stanovnistvom...
Velicina coveka je kada je on/ona u stanju da prizna i prihvati gresku, a zatim se za istu izvini. Dok Srbi ne shvate da prvo treba da pociste svoje dvoriste, pa tek onda da gledaju u tudje, ostace tu gde su i na nivou na kom su... So far, potvrdjujemo tezu da smo "vasljivo pleme"...
vasljiv si ti majmune i pazi sta pricas jer postaje klizavo

Strela:
Ti si očito običan tehnokrata kad možeš da tvrdiš da je civilizacija napredovala
od Šekspirovog doba... Civilizacija je napredovala samo u tehničkom smislu, u
duhovnom je očigledna stagnacija.
Homer, Eshil, Sofokle, Platon, Servantes, Makijaveli, Šekspir, Tolstoj, Dostojevski,
Bajron,Njegoš....NIKADA NEĆE BITI PREVAZIĐENI, pa makar čovek leteo u drugu
galaksiju!!!

ne radi se o tome uopste...nego o pravu...pravo je izuzetno uznapredovalo od tog doba...
nekada je bilo najnormalnije da kada osvojis neku naseobinu, vise od pola muskaraca prekoljes, a zene uzmes za sebe...vise, naravno, to nije slucaj...
Grci su znali za demokratiju, ali u taj demos je spadalo 1/3 stanovnistva polisa...
danas znamo da su svi ljudi jednaki, i da, nazalost ili srecu, svi imaju pravo glasa...

=Nexus 6]ne radi se o tome uopste...nego o pravu...pravo je izuzetno uznapredovalo od tog doba...

TO SE NA BADIĐU NAJBOLJE VIDI, KOLIKO JE PRAVO UZNAPREDOVALO!

nekada je bilo najnormalnije da kada osvojis neku naseobinu, vise od pola muskaraca prekoljes, a zene uzmes za sebe...vise, naravno, to nije slucaj...

NARAVNO DA NIJE SLUČAJ, JER DANAS MUŠKARCI NE ZNAJU NI ŠTA ĆE SA JEDNOM ŽENOM, A KAMOLI SA VIŠE ŽENA! ZAMISLI SEBE, RECIMO U NEKOM
BOJU "ZARADIŠ" BORKU PAVIČEVIĆ I NATAŠU KANDIĆ - ŠTA BI RADIO?

Grci su znali za demokratiju, ali u taj demos je spadalo 1/3 stanovnistva polisa...
danas znamo da su svi ljudi jednaki, i da, nazalost ili srecu, svi imaju pravo glasa...

GRCI SU U GRAĐANE RAČUNALI ISKLJUČIVO SLOBODNE LJUDE - I TU SU BILI U PRAVU!

Nexus 6:
tuzno je sto, za neke, civilizacija nije napredovala dalje od vremena Sekspira i Karadjordja...

ljudi...ono sto je bilo normalno onda, danas nije...i obrnuto...

А оно што је нормално данас, неће бити нормално сутра.
Већ присуствујемо сумраку "људских права" и "европских вредности".
Уосталом, шта је Младић гори од америчких генерала у Ираку?!?

Elvin:
znaš kako slažem se da nijedan sud nije relevantan osim suda istorije,mada je i on ponekad diskutabilan

Суд није релевантна, него фактичка чињеница.
Узмимо на пример оне Ирце који су били правоснажно у Лондону осуђени због бомбашке кампање, а после 15 година доказали да су невини.
Тако и било ко кад је ухапшен па чак и осуђен има суверено право да одлучи да ли ће се "покајати" или ће до краја покушати да докаже своју невиност.
Слично важи и за његову породицу или уопште људе који се налазе у целој причи.

Суд историје је много дискутабилан јер се заснива на веродостојним чињеницама, односно изворима у које се може, али не мора веровати.
Рецимо, данас не постоји јасан суд у стручној јавности да ли је покрет четника ДМ био проокупаторски или антифашистички.

Elvin:
ma kad smo isporučili slobu,otići će i mladić...sem ako ne nastrada prilikom hapšenja ili izvrši samoubistvo...

Младић ће бити у Хагу када им то буде требало.
Једноставно. Све је сценарио, као и за Слобу и Шешеља.

commodore:
@ nexusovo "sporan je metod"

dakle ratovanje po tvome sa mudzahedinima treba da izgleda ovako
- zatrpavati neprijatelja gomilom ratluka
- terati ga da pije jos po jednu kafu
- paziti da se ne prejede

ako nije tako onda - kako drugacije?
Eliminisati neprijateljsku zivu silu.
moj predlog.
skromni...

mozes misliti smeta mu nacin... sta je trebalo mladic da uradi? da im servira baklavu?

Ма јасно, да су били деца цвећа Срба тамо више не би било.
То сам покушавао да објасним и на оној теолошкој расправи ... једноставно, догме, макар биле и "цивилизацијске" су једно - живот је друго.

Nexus 6:
ako se misli na Spasioca, ima u tom filmu jos dosta toga...ta trudnica je zatrudnela u muslimanskom zarobljenistvu, a na kraju je ubijaju Ustase...tako da...a film je pravio Srbin...
ako se misli na Spasioca, ponavljam...sa Denisom Kvejdom...
marginalan i subjektivan pogled na stvari...nisam to od tebe, Elvine, ocekivao...

Па да, чим није усмерено на правдање вредности Великог Брата.
А онај филм "Метак у срце" где се Срби приказују као комбинација Немаца из ДСР и дивљачких хорди Орка ти је вероватно супер.
Стварно, јеси ти нешто јуче пио?!?

Znaci mi smo ze z. sto je Rasa napravio "djecu lisca" umesto "djece cvjeca" u bosanskoj igrici?
Jel to sustina?
Da su lepo cutali i legli pod elmudzahid handzar, svet bi nam priznao moralnu pobedu?
ili kako?
...
Sve je to neprijateljska propaganda.
...
Mladic je kriv samo za jednu stvar. Sto je ono Sarajevo drzao pod onolikom opsadom kao kreten 3 godine... I tako dao VEST onim sakalima sa zapada... TAKTICKA I STRATESKA I SVAKA DRUGA KARDINALNA GRESKA.
...
Umesto da je pristupio Vukovar taktici i isao redom, BLIZKRIEG taktikom - minaret po minaret - PALI !... on im je dao mogucnost da naprave uporiste i da plate sakalima da ih portretisu kao zrtvu...
bogami i on za tu gresku ZBOG KOJE SMO RAT TAMO IZGUBILI mora OVDE da odgovara.

Требало је спровести blitzkrieg још 1991... кад се сетим који смо кретени били. Европска Заједница је лепо рекла - АКО НЕ РЕШИТЕ СИТУАЦИЈУ ДО 15.01.1992 ... признаће Хрватску. Значи требало их је тад прегазити. Нема Хрватске - нема признања.
После би муслије ћутали ко муле - усрали би се БРЕ!
Само, Вуковар је јако лош пример. Требало је ударити директно на Загреб, да се аждаји глава одсече. Алтернативно је ЈНА могла да избије код Карловца на словеначку границу, код Вировитице на Мађарску, код Задра на море - распарчати Хрватску на 5 до 6 комата, после тамо наћи квислинге ... Мада код овог последењег - Хрвати су показали да код њих нема издајника, за разлику од Срба.

da da... oni su homogena bagra... mene je iznenadilo sto se DALMATINCI nisu (kao pre 60 god) okrenuli protiv ustasa, nego su postali NAJVECE USTASE... rvati su svoj narod homogenizovali okupili oko NDH kao "stozera" nacionalne ideje i ucutkali svaki glas protivljenja.
...
A sto se tice toga sta je trebalo da uradimo - na zalost oni komunisticki kadrovi nisu bolje ni mogli to da rese...
...
Citao sam memoare jednog komunistickog generala koji je bio u tadasnjem generalstabu jna pa je, kada je kasnije penzionisan, napisao knjigu... Tu je rekao sledece... parafraziram... "kada je generalstab video sta su Vojnici JNA - Srbijanci uradili u Vukovaru, dakle kako je bez milosti rusen do temelja, shvatili su sledece... da ako ovako nastave, za dva meseca nece biti ni jednog celog grada u hrvatskoj, jer Srbijanci uopste nemaju nikakvo sazaljenje prema hrvatima niti sentimentalni osecaj prema nekim mestima i gradovima u hrvatskoj... Stoga bi oni hrvatsku spalili do temelja, studiozno i bez emocija, sto je bilo neprihvatljivo." (ZASTO - PITAM SE - prim commodore)
"Stoga je odluceno da se Vojska iz Srbije POVUCE, a da se vodjenje borbi prepusti lokalnim snagama krajiskih i slavonskih Srba."
...
To covek kaze. To su i uradili. I tu je bila greska zbog koje je rat izgubljen...
A TREBALO JE UPRAVO OBRNUTO...
Srbijanci nisu imali EMOTIVNI odnos prema bilo cemu u rvatskoj i zato bi je sravnili sa zemljom.
I DOBILI RAT.
...

Милошевић је направио катастрофалну грешку ЈЕР ЈЕ И ДАЉЕ ЖЕЛЕО КОМУЊАРСКУ СФРЈ... уместо да је војску повукао и разместио је на границама РС и РСК - и онда не би било никаквог ратовања - него преговарања... дакле он у бити НИЈЕ бранио Српски народ већ своју умишљену титоистичку државу - у томе је проблем...

Nexus 6:
i posle bismo mi placali to sto su oni srusili...
taktike iz WWII su palile onda, a ne danas...ali, vise mi je dojadilo da crtam da se vremena menjaju...zivite u kom god veku hocete...

Знаш, ако би то нацртао Американцима, који као предводе овај свет, па те они послушали, можда бисмо ти и поверовали...

pa da samo je problem u tome što je podbunjivao narod,pa ga ostavio na cedili...
smenio je jovana raškovića,koji je bio umeren i doveo svoje poltrone na vlast u rsk...
da li se neko seća dnevnika posle oluje?
rekli su nešto o izbeglicama pred kraj prvog sata,posle iscrpnih izveštaja o prvomajskom sletu...

Милошевић није био националиста. Он није искрено желео остварење ратних циље (које чак није он ни прокламовао, него неки који су насели). Последица тога: Србија је поражена.

Tudjman je bio nacionalista. On je proklamovao svoja tri nacionalna (ratna) cilja i sva tri je ostvario. Posledica toga: Hrvatska je pobedila.

Па после нек' причају да је национализам лош.

ne vidis sustinu neksuse...
Nije pitanje koji je vek... nego jel se ratuje ili se zayebava?
...
Za 48 sati je sposoban general mogao da zauzme Zagreb bre.
Sa vojskom kojoj nije kuca tu pa se osvrce stalno da vidi sta radi zena... nego sa vojskom koja zuri da zavrsi rat i da se vrati kuci.
...
Ti mislis stalno kroz prizmu posledica... ja pricamo kako TREBA.
...
za posledice me nije briga... Kako je ono Mesha Selimovic govorio... "boj se ovna, boj se gowna, a kad ces ziveti?"
...
Ja kazem jednostavnu stvar... Vodili smo rat AMATERSKI. Zato smo ga izgubili.

commodore:
...

Баш тако!
Вера у линеарни, посебно морални напредак је бесмислена, често опасна илузија.
"It is, and has always been, a matter of knowledge that the expression-forms of world-history are limited in number, and that eras, epochs, situations, persons, are ever repeating themselves true to type." (Untergang des Abendlandes, Oswald Spengler )

Tako je dushe... Milosevic NIJE VEROVAO U RATNE CILJEVE...
A Njofra jeste. I to je sve.
Jednostavno su nas pobedili jer su bili veci nacionalisti.
To se videlo vec u Sloveniji.
A Bosna je tek katastrofa od komandovanja... tamo je sve greska za greskom... klasicna hajducija...
Osvojis grad, a onda seiris i shenluchish mesec dana nad tom pobedom...
A za to vreme CNN napravio 1000 000 reportaza za koje je dobio po 1000 000 000 dolara...
i muslimani se pregrupisali...
a amerikanci pokrenuli masinu NATO...
...
Komunizam nam je dosao glave... nauceni smo da moze da se ima rezultat bez KRVAVLJENJA GACA... Zato vojska nije htela da ratuje... nego da pljacka...

commodore:
...
Za 48 sati je sposoban general mogao da zauzme Zagreb bre.
Sa vojskom kojoj nije kuca tu pa se osvrce stalno da vidi sta radi zena... nego sa vojskom koja zuri da zavrsi rat i da se vrati kuci.
...
Ti mislis stalno kroz prizmu posledica... ja pricamo kako TREBA.
...
za posledice me nije briga... Kako je ono Mesha Selimovic govorio... "boj se ovna, boj se gowna, a kad ces ziveti?"
...
Ja kazem jednostavnu stvar... Vodili smo rat AMATERSKI. Zato smo ga izgubili.

pa naravno da je vodjen amaterski, i da je zato izgubljen...
izgubljen je zato sto u njemu nije bilo vojnika nego gradjani...zato sto su ga vodili generali sa dve brade, koji ne znaju rov da iskopaju... zato sto se umesto ratne boje delila sljiva...zato sto se slusalo "Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine" a ne "Carmina Burana"...sve je to uticalo...
ako ti je jedan narod dominantan, a ostali ne zele to da prihvate, kad-tad tako nesto puca...pa sravnio ti i Zagreb i Sarajevo sa zemljom...a, posledice su ono sto ti ostane posle...posledica je izgradnja Sarajeva i Zagreba, posledica je los imidz zemlje, sud za ratne zlocine...zasto protiv kapetana Dragana nema optuznice?

nego...opet se vracamo na to kako se vremena menjaju...recimo da su Tudjman i Izetbegovic, mozda cak i Sloba, uhapseni...pada Berlinski zid, komunizam se rusi...Sovjetski savez nestaje...Jugoslavija ostaje bez podrske, osim Kube...koliki bi bio pritisak na "poslednju nedemokratsku zemlju u Evropi", da pusti politicke zatvorenike...?

Opet ti o posledicama... :)
Ti si moj drugar i ja te postujem veoma ali GRESIS SUSTINSKI.

TREBA DA RADIS ONO STO TI HOCES, a ne da strepis od svake vrane koju vetar nanese.
To je sustina SLOBODNOG COVEKA... Ja radim sta ja hocu... kome se ne svidja moze da pokusa da me spreci.
A onaj deo o Carmina Burana je simpatican...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back