МЕЈЕР: ДОДИК ЈЕДИНИ СМЕ РЕЋИ "НЕ"

daxt

Elita
Poruka
17.079
Политички аналитичар из САД Стивен Мејер изјавио је да су политичари на Балкану често у заблуди, опијени обожавањем ЕУ и САД, оцијенивши да једино предсједник Републике Српске Милорад Додик зна да "не лети глава са рамена" ако се каже "Не". Мејер је рекао да би сваки лидер на Балкану требало да однос са ЕУ гради на релности, која мора подразумијевати интерес сопствене државе и народа.

"Према мојој процјени, једини политичар на овом простору који то разумије јесте предсједник Републике Српске Милорад Додик који зна да не лети глава са рамена ако се каже 'не'", истиче он.
Када је ријеч о Србији, Мејер наводи да ноизабрани предсједник Томислав Николић мора доказати да стварно постоји разлика између њега и Бориса Тадића.
"Николић може да успије као предсједник једино ако може јасно дати до знања да понекад може да каже 'Не' Бриселу и Вашингтону, али, за сада, његове изјаве нису охрабрујуће", рекао је Мајер, који је и бивши шеф ЦИА за Балкан.
Према његовим ријечима, то није проблем специфичан само за Србију и Николића, већ је то недостатак већине политичара на Балкану.


http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=62454

interesantna izjava, cudno da na balkanu ima vrlo malo politicara koji smeju da se suprotstave zapadu braneci interes svog naroda?
 
Један разлог због кога сам гласао за Тому на председничким је то што верујем да би могао да буде нови Додик.
Коштуница је преузео улогу кера што не значи да се неће вратити у строј ако се нормализује српска политичка сцена, али они би требали доста да пораде на свом имиџу и критиковању других.
 
Милорад Додик је дошао на власт на НАТО тенковима, а тада је био отјеран легитимно изабрани Никола Поплашен.

Милорад Додик кришом уводи Републику Спску у НАТО.
М.Д. је храбро најављивао референдум о овлаштењима високог представника и поклопио се ушима. Није смио да га спроведе. Подвио је реп и цијела два дана се склањао од камера.
Милорад Додик је избрисао границу кроз Брчко, тако да је сада Република Српска из два одвојена дијела. Да – из два дијела. Нема више коридора који значи живот.
Република Српска је подијељена и осиромашена. Чији син је добио кредит од 3 милиона марака за плантажу јабука? Каже Миле да је боље да да те паре дјетету него да се дрогира на улици!? Поштено, нема шта.

Он је „домаћин“ човјек који лупи шаком о сто и исприча своју причу. Јадни народ под шатром гута причу заједно са печењем и све залива пивом… Народ свом Мили све вјерује…

maja

Уз то је и два пута отворено стао на страну и дао подршку Тадићу и његовим жутим издајницима и лоповима .... крај приче
 

Back
Top