MEGATREND - POMODARSTVO ILI PRAVI KVALITET ??

• Začetnik teme Začetnik teme anabella.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
650 strana je maksimum za predmete, po dokumentima koji prate bolonjsku deklaraciju, 40-to casovna radna nedelja i tolika literatura. Ako ti kojim slucajem na BU imas vise znaci da ne radis po Bolonjskoj deklaraciji ili te lazu da radis. Treba da se bunis sto te profesori obmanjuju a ne da prozivas Megatrend zbog standardizovanog programa.

A koji procenat na zapadu zavrsi Bachelor studije? 70%?80%?

Kod nas je 30%, od toga 10% u roku.

A to za zurke na kampusu i slicno, apsolutno se slazem sa tobom, Amerikanci su poznati kao ljudi koji nikad ne provode vreme na zurkama. (prevod za studente koji ne studiraju Megatrend, bio sam sarkastican).

ja ne studiram na megatrendu,ali je cista glupost reci da je lak fax.........moja bivsa razredna,prof francuskog,fantastican profesor,je rekla da je drzaala casove devojci koja ide na megatrend i rekla je da nije mogla da veruje koliko puno traze iz franc. na megatrendu,zena se zgrozila........privatni faxovi su uvek bili na meti jer su privatni,a to su nabijali samo oni iskomplexirani koji nisu imali para to da placaju...... :roll: glupost!!!!!!!!!!!!!! izvolite,upisite megatrend,pa na osnovu svog iskustva kazite jel lak,zajebite to sto vam drugi govore

e da,moja drugarica inace studira na filoloskom,i pricala mi je kakve bukvalno PERVERZIJE prica neki prof iz francuskog,rekao je tipa oborice one na koje mu se digne,a na koje ne nece......a nece da ga otpuste jer je kum od direktora,pa aj sad da vidim koliko to ima veze oko padanja ispita ili ne sa profesorima........to su isfrustrirani ljudi..........

_Milanche_: Pa i studiras na beogradskom univerzitetu zar ne?

Naravno, samo sam ukazao na interesantnu cinjenicu.

Nemojte pogresno da me shvatite, mozda je 650 stranica literature propisano Bolonjom, ali konkretno na mom i jos nekim fakultetima je to malo. Ne zato sto je preobiman program studija ili zato sto je preobiman program konkretnog predmeta, vec je stvarno malo ako hoce nesto korisno da se nauci. Niti je meni tesko da studiram zato sto imam vise literature od tih 650 stranica niti sam neki ekstra natprosecan student. Sasvim sam normalan i prosecan.
Kao sto rekoh, bez 'leba nema motike.

Lucky girl:
ja ne studiram na megatrendu,ali je cista glupost reci da je lak fax.........moja bivsa razredna,prof francuskog,fantastican profesor,je rekla da je drzaala casove devojci koja ide na megatrend i rekla je da nije mogla da veruje koliko puno traze iz franc. na megatrendu,zena se zgrozila........privatni faxovi su uvek bili na meti jer su privatni,a to su nabijali samo oni iskomplexirani koji nisu imali para to da placaju...... :roll: glupost!!!!!!!!!!!!!! izvolite,upisite megatrend,pa na osnovu svog iskustva kazite jel lak,zajebite to sto vam drugi govore

Zasto su toj devojci uopste trebali casovi iz francuskog ako je program standardizovan i prilagodjen Bolonji? Nisam cuo da su privatni casovi predvidjeni 40-casovnom radnom nedeljom, tj. predvidjeno je da se sve nauci na predavanju i vezbama a da se kuci samo ponovi nauceno. Kao u srednjoj skoli. :-D

Ako za neki od predmeta na tvom fakultetu treba vise od 650 strana literature, onda ga treba podeliti na dva predmeta. U sustina Bolonje nije da ti ucis kao u srednjoj skoli, nego da imas radno vreme kao zaposleni, i da u toku tog radnog vremena savladas celo gradivo koje ti se nudi.

Ceo svet ide ka standardizaciji svega, a ti bi da mi idemo u suprotnom pravcu.

kamudarafte:
Zasto su toj devojci uopste trebali casovi iz francuskog ako je program standardizovan i prilagodjen Bolonji? Nisam cuo da su privatni casovi predvidjeni 40-casovnom radnom nedeljom, tj. predvidjeno je da se sve nauci na predavanju i vezbama a da se kuci samo ponovi nauceno. Kao u srednjoj skoli. :-D
ako si nekad imao prilike da razgovaras sa nekim ko je studirao u negde u inostranstvu po sistemima o kakvom ti manje vise pricao i podrazimevao termin "standardizovan"znaces da nije dovoljno samo ono sti si naucio na vezbama i predavanjima tj sto ti kazes kao u srednoj skoli.

Lucky girl:
......privatni faxovi su uvek bili na meti jer su privatni,a to su nabijali samo oni iskomplexirani koji nisu imali para to da placaju...... :roll: glupost!!!!!!!!!!!!!! izvolite,upisite megatrend,pa na osnovu svog iskustva kazite jel lak,zajebite to sto vam drugi govore

Izvini jesam li i ja iskompleksiran posto znam ljude koji posle zavrsene trgovacke skole kao od sale guraju na megatrendu?? ili su pukli na ekonomiji pa su presli na megatrend? ili one koji rade 50 sati nedeljno i laganini zavrsavaju megatrend??
juce sam diskutovao na tu temu na drugom podforumu....studije menadzmenta i ne treba da su teske i ne sumnjam da mogu da se nauce korisne stvari ali zasto da se lazemo??

Ovde se dosta pricalo o razlicitim institucijama Megatrenda i samoj tezini. Nije u redu da ti na osnovu svog utiska iz odeljenja Fakulteta za menadzment iz Zajecara (koji je u okviru Megatrend univerziteta) govoris o svim fakultetima u okviru Megatrenda.

Na osnovu toga bih ja mogao da kazem da je ETF lak zato sto sam cuo da ljudi lako zavrsavaju Geografski fakultet.

Odeljenja i drzavnih i privatnih fakulteta su na dosta nizem nivou nego sami univerzitetski centri. I ukinuta su od ove godine odlukom ministarstva (za upis novih studenata u prvu godinu).

roxy135:
Na osnovu toga bih ja mogao da kazem da je ETF lak zato sto sam cuo da ljudi lako zavrsavaju Geografski fakultet.

Poredjenje ti je potpuno infantilno. Cinjenica je da je Geografski fakultet tezi i kvalitetniji od bilo kog smera na Megatrendu (ako uopste mogu da se porede), i da se uopste ne zavrsava tako lako kao sto si ti "cuo". Svaka cast na hrabrosti u pominjanju ETF-a u ovoj diskusiji.
Ali lepo sam se nasmejao, priznajem. :D
Ljudi, bio sam nekoliko puta na casovima na tom vasem Megatrendu i stvarno mi je bilo prijatno i relaksirajuce. Ali zanemarimo ambijent (koji je fantastican), predavanje je bilo SMESNO! Zao mi je sto na Megatrend uglavnom odlaze neuspeli studenti sa ekonomskog, pravnog i ostalih fakulteta, verovatno vas zbog toga i bije takav glas. Ali LICNO iskustvo mi je pokazalo da je ZA SADA tako. Ima vremena i za vas da podignete kvalitet studija, ali mislim da ce za to biti potrebne godine. U medjuvremenu cemo imati hiperprodukciju menadzera koji nece imati gde da se zaposle ukoliko zaposlenje nisu "obezbedili" samim upisivanjem studija.

Ako dobro procitas poredjenje shvatices. Ja nisam poredio Geografski fakultet sa nekim fakultetom u okviru Megatrenda. A da li je tesko zavrsiti, ne znam, ali je pretpostavljam lakse nego zavrsiti ETF.

Uporedio sam u smislu, ako pogledas ucenje prosecnog studenta Geografskog fakulteta i na osnovu toga izvuces zakljucak da svi na beogradskom univerzitetu toliko uce.

A na kom si ti to predavanju bio, a koje je smesno? I sta si ti po struci ili sta ces biti?

Zavrsio sam Ekonomski fakultet u Kragujevcu, sa vrlo respektivnim prosekom. Bilo je divnih profesora ali i velike djubradi. Frustracije, pisanje krvi, da li je profesor dobre volje ili mozda i nije. Marketing je u to vreme bio cudo bozje. Knjiga formata geografskog atlasa , kucana na jednoj strani u dve slajfne, sa nijansama boje koje su isle u celom duginom spektru. Profesoru se moglo, bio je u to vreme rektor.Ekonomsko matematicki metodi i modeli bio je ispit kao nocna mora, pravila tu apsolutno nije bilo. I da vas ne gnjavim vise. Dugo sam se dvoumio da li da magistarske studije upisem na ovom ili nekom drugom fakultetu. Opterecen time dugo sam lupao glavu. A onda sam ladno poceo da obilazim fakultete i predavanja na magistarskim studijama . Normalno u velikom luku obilazio sam privatne fakultete ubedjen da je to ispod ljudskog dostojanstva. Ono sto sam video u Bg, Kg , Ni, nije me bas odusevilo gomila knjiga po jednom predmetu u kojima je vise od 50% podudarnosti ali gospodin profesor insistira da se kupe njegove knjige jedno 4-5 komada jer Boze moj bez toga sutra necete moci da polozite ispit. Vrlo razocaran bio sam na korak da dignem ruke od svega . A onda na nagovor prijatelja odem na Mega da cisto odslusam jedno predavanje . To je presudilo. Ljudi su mnogo normalni , jos nisam sreo ni jednog psihopatu. Znate ,necja vrednost kao strucnjaka se ne meri time koliko je ko bio maltretiran tokom studiranja, jer neko je mozda i mazohista pa mu odgovara da bude omalovazavan , vec kvantumom znanja kojim raspolaze. PO MENI , MEGATREND JE TRENUTNO BROJ JEDAN U SRBIJI MA KOLIKO SE TO MNOGIMA NE SVIDJA, JER FAKULTET SLUZI DA VAS NAUCI DA MISLITE, DA ISTRAZUJETE A NE DA KAO PETAO PESMU REPRODUKUJETE GRADIVO BEZ IKAKVOG RAZUMEVANJA. DRZAVNI FAKULTETI OVAKVI KAKVI SU NAZALOST BEZ OZBILJNE TRANSFORMACIJE U PRISTUPU I STUDENTIMA I GRADIVU OSUDJENI SU NA PROPAST.

-MISTER:
Izvini jesam li i ja iskompleksiran posto znam ljude koji posle zavrsene trgovacke skole kao od sale guraju na megatrendu?? ili su pukli na ekonomiji pa su presli na megatrend? ili one koji rade 50 sati nedeljno i laganini zavrsavaju megatrend??
juce sam diskutovao na tu temu na drugom podforumu....studije menadzmenta i ne treba da su teske i ne sumnjam da mogu da se nauce korisne stvari ali zasto da se lazemo??
ma ja ionako ne studiram tu,samo se debelo ne slazem sa cinjenicom da su privatni laksi.....NIKAKO!

roxy135:
Ako nisi sposoban, onda ti ne vredi nista. Mozes da kazes da si naucio ovo ili ono, ali ako ne umes da primenis znanje...
braco Srbi u nasem narodu je duboko ukorenjen utisak da je diploma STATUSNI SIMBOL i da je sama po sebi GARANCIJA USPEHA.To nam je braco Srbi ostalo od vremena socijalizma kad nije bilo vazno sta znas i da li hoces da radis ili neces i da li si vradan ili nisi bilo je ono-radio ne radio svira ti radio...
E vidite to se menja i diploma "bez licne sposobnosti i produktivnosti" jos pije vodu samo u nekim drzavnim firama i organizma ali i tamo sve manje i manje.
Ostavite se zato pravnih prica o teoretisanja i radite na sebi i svojim sposobonostima i primeni znanja sto kaze prijatelj roxy.

_Milanche_:
braco Srbi u nasem narodu je duboko ukorenjen utisak da je diploma STATUSNI SIMBOL i da je sama po sebi GARANCIJA USPEHA.To nam je braco Srbi ostalo od vremena socijalizma kad nije bilo vazno sta znas i da li hoces da radis ili neces i da li si vradan ili nisi bilo je ono-radio ne radio svira ti radio...
E vidite to se menja i diploma "bez licne sposobnosti i produktivnosti" jos pije vodu samo u nekim drzavnim firama i organizma ali i tamo sve manje i manje.
Ostavite se zato pravnih prica o teoretisanja i radite na sebi i svojim sposobonostima i primeni znanja sto kaze prijatelj roxy.

slazem se sa tobom.

Back