Quantcast

Mega diplomac - dokumentarac o studijama Stefanovića i Megatrendu

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
66.450
http://rs.n1info.com/Vesti/a546170/...-Stefanovica-i-Megatrendu-u-utorak-u-20h.html

Mega diplomac - dokumentarac o studijama Stefanovića i Megatrendu u utorak u 20h

U utorak, 26. novembra u 20h na N1 pogledajte dokumentarac "Mega diplomac" o osnovnim studijama ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kao i o Megatrendu.

1574811330500.png


U junu se u javnosti pojavio dokument koji dokazuje da je ministar unutrašnjih poslova završio osnovne studije u školi koju je osnovao Megatrend international consortium limited, kompanija registrovana u Velikoj Britaniji. To je otvorilo pitanja - kako je moguće da ministar diplomira u kompaniji, gde, ko i kako je firma registrovana u Engleskoj navodno školovala studente u Srbiji, da li je Megatrend preko firme iz Velike Britanije poklanjao diplome?

U dokumentarnom filmu "Mega diplomac" N1 otkriva niz nelogičnosti koje dovode u sumnju validnost diplome ministra unutrašnjih poslova i potpredsednika Vlade Srbije.

Dokumentarac pokazuje i na koji način Megatrend obezbeđuje poziciju nedodirljivog univerziteta.

U dokumentarnom filmu, između ostalog, govore Srđan Verbić, nekadašnji ministar prosvete, Nebojša Janićijević, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i član prve Komisije za akreditaciju visokoškolskih ustanova, Mila Alečković, psiholog i nekadašnji predavač na Univerzitetu Megatrend, Natalija Miletić, novinarka, Jovana Stanišljević, doskorašnja zastupnica predstavništva Megatrenda iz Londona.

Na pitanja N1 odgovorili su i profesori koji su predstavljeni kao predavači mreže Megatrendovih škola. Učešće u dokumentarnom filmu su, između ostalih, odbili Mića Jovanović, rektor Univerziteta Megatrend, akademik Ljubiša Rakić, predsednik Saveta Univerziteta Megatend.
Слинави ићи ћеш на дошколoвање у Забелу :hehe:
 
Poslednja izmena:

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
66.450
http://rs.n1info.com/Vesti/a547264/...e-Stefanovica-i-Megatrendu-Mega-diplomac.html

Stefanović studirao "na fakultetu bez profesora", Megatrend mu priznao diplomu

1574812554000.png


Gde je studirao ministar Nebojša Stefanović? U kompaniji. Potpredsednik vlade je diplomirao u firmi Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona. Ministar je "upisao" društvo sa ograničenom odgovornošću, navodno 1995. godine. Potom mu je 2005. Fakultet za poslovne studije Univerziteta Megatrend u Beogradu diplomu kompanije priznao kao fakultetsku diplomu. To je tema dokumentarca "Mega diplomac" novinara Adama Santovca.

"Fakultet" bez profesora

Poslovna škola Megatrend International Expert Consortium Limited reklamirala se 1996. u "Politici". Mamila je studente profesorima iz Tokija, Berlina, Londona. N1 je kontaktirao profesore koji zaista postoje, ali je nevolja što su odgovorili da nikada nisu predavali u firmi koju je studirao ministar unutrašnjih poslova Srbije. Profesor Tim Moris, koji 2019. predaje menadžment na Univerzitetu Oksford u odgovoru N1 je naveo: "Nikada nisam bio zaposlen u toj kompaniji". Ne zna se ni ko su bili studenti te kompanije osim ministra Nebojše Stefanovića i ministra Petra Đokića iz Republike Srpske.

Zahvalni ministar

Da li iz zahvalnosti što mu je podario znanje, ali ministar nije ostao dužan mentoru Mići Jovanoviću. Nezavisni policijski sindikat Srbije, blizak ministru, potpisao je 2019. ugovor o dugoročnoj saradnji sa Megatrendom. Za 20.000 članova sindikata, ali i članove porodica radnika MUP-a koji su učlanjeni u isti najveći privatni univerzitet nudi pregršt pogodnosti. Školarinu u pola cene, plaćanje u ratama, ali i termine vežbi i konsultacijama prilagođene radnom vremenu.

Univerzitet Megatrend ćuti, ćuti i Stefanović

Uprkos brojnim pozivima, rektor Univerziteta Megatrend, kao i direktor firme Megatrend iz Londona, Mića Jovanović, nije pristao da govori za N1. Posle nekoliko poziva, razgovora, mejlova, autoru filma "Mega diplomac" je u septembru 2019. napisao: "Prodajete obraz za debele pare. Plaćeni ste da svojim, tzv. 'istraživačkim novinarstvom' ruinirate život svakome, beskrupulozno, ne razmišljajući mnogo o posledicama".

I predsednik Saveta Univerziteta Megatrend akademik Ljubiša Rakić odbio je da govori za N1. Samo je novinska agencija Tanjug imala uvid u studentski "dosije" ministra, a u izjavi Tanjugu Rakić je rekao da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Nostrifikacija je obavljena u februaru 2005. po tada aktuelnom Zakonu o univerzitetu iz 2002. Međutim, taj akt je prekršen jer je nostrifikaciju obavio fakultet, a to je formalno morao da učini Univerzitet.

Čak i da je poštovan zakon nejasno je kako su dvogodišnje studije firme mogle biti izjednačene sa četvorogodišnjim fakultetskim.


nostr.jpg
Izvor: N1


Činjenice ignoriše i ministar Šarčević

Aktuelni Zakon o visokom obrazovanju dozvoljava ministru prosvete da po službenoj dužnosti poništi diplomu ako je priznanje izdala neovlašćena organizacija. N1 je upitala ministra Mladena Šarčevića da li će ukinuti diplomu kolegi jer je izdata u kompaniji iz Velike Britanije, a ne na akreditovanom fakultetu. Ministar prosvete odgovorio je, očekivano, negativno i uz omašku.

"U to vreme kada je diplomirao Siniša Mali nadležnost za verodostojnost je bila na Univerzitetu. Nakon toga ingerencije su prešle na Ministarstvo, a od ove godine nalaze se kod Agencije za kvalifikacije i merodavan je sud za žalbe", odgovorio je Šarčević.

Da li zbog broja spornih diploma članova kabineta Ane Brnabić, ali ministar prosvete je u odgovoru čak omašio ime kolege.

Potemkinove škole Megatrenda


natalija miletić
Izvor: N1

Baš kao što nema dokaza da je firma Megatrend iz Velike Britanije ikada imala prostorije, predavanja, profesore, studente, manjka i dokaza da je postojala međunarodna mreža Megatrendovih škola. Svojevremeno se Megatrend na sajtu hvalio Univerzitetom u Japanu, Beču, Londonu, ali su te informacije nestale sa sajta. Baš u vreme kada je to istraživala novinarka Natalija Miletić.

"Ta mreža koja je između ostalog obuhvatala i te londonske škole se zvala Megatrend University Worldwide. Ona nije obuhvatala samo škole iz Londona, već i iz Japana, Beča, Amerike i tako dalje. U toku istraživanja cele te priče to je sve onako preko noći nestalo sa sajta univerziteta, ali ono što sam ja otkrila što se tiče konkretno tih londonskih škola je da svi ti kampusi koji su bili onako pompezno predstavljeni i na sajtu i o kojima je i sam Mića Jovanović više puta govorio u medijima uopšte ne postoje i bili su jedna obična izmišljotina, ili kako sam ja tada nazvala to su Megatrendovi Potemkinovi univerziteti", kazala je Natalija Miletić u filmu „Mega diplomac“.

Iz Megatrenda u Vladu Srbije

Članica komisije koja je odobrila ministru sa diplomom firme da je podoban kandidat za magistra nauka Ana Milićević, profesorka Megatrenda, 2019. je državna sekretarka u Ministarstvu prosvete. Članica iste komisije Univerziteta Megatrend bila je i profesorka Tatjana Cvetkovski, 2019. članica je Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju, tela Vlade Srbije koje akredituje fakultete. One nisu pristale da govore za N1.

Megatrend je "prilepak vlasti"?


mila alečković
Izvor: N1

Profesorka Mila Alečković, koja je diplomirala psihologiju na Univerzitetu Sorbona predavala je na Univerzitetu Megatrend. Tvrdi da je brzo shvatila o kakvoj ustanovi se radi.

"Zapravo sam shvatila da to nije prava akademska ustanova, to je moj zaključak, on nikoga ne obavezuje, nego jedno mesto kako bih rekla ima takvih škola u svetu, ali oni daju kadrove za vlast. Ali kao takvi su jasni da su to aneksi vlasti, a to nije Oksford, to nije Sorbona, to nije Hajdelberg, to nije Lomonosov, to nije Pensilvenija, to nije Masačusets. Znači ovo je prilepak vlasti, u svetu je to to i onda se kadrovi školuju. Tadašnji rektor ili dekan šta je već bio je izjavio da je 50 posto članova glavnog odbora Srpske napredne stranke ili diplomiralo ili završilo taj fakultet. Sama ta njegova rečenica govori vam da je to u stvari jedno mesto odakle se kadriraju ljudi za određenu partiju, vlast ili vladu", rekla je Alečković za dokumentarni film "Mega diplomac".

Komisije za akreditaciju fakulteta radile pod pritiskom

Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju 2019. u svojim redovima ima profesore Megatrenda. Članove tog tela od 2017. bira vlada. Takvoj odluci se protivi nekadašnji ministar prosvete u vladi Aleksandra Vučića. Srđan Verbić u dokumentarnom filmu „Mega diplomac“ otkriva da su članovi prethodnih Komisija za akreditaciju fakulteta radili pod pritiskom.


srđan verbić
Izvor: N1

"Ja sam baš zato što cenim nezavisnost institucija u ovom konkretnom slučaju Komisije za akreditaciju samo jednom sam bio u njihovim prostorijama. Dakle, otišao sam da ih pozdravim, da se upoznamo, da mi kažu šta su probelmi, video sam da uslovi baš nisu prvoklasni. Pokušao sam da im pomognem materijalno u smislu opreme da se to reši. Međutim ono što su oni meni rekli tamo je da postoje određeni predmeti koje niko neće da pipne. Dakle, postoje programi koji su podneti na akreditaicju koje svi izbegavaju. Odlaze na bolovanje, imaju druga posla i tako dalje. Ono na šta su se oni meni žalili u tom trenutku da su to uglavnom programi Megatrenda“ rekao je Verbić u „Mega diplomcu“.
Batine zbog akreditacija

Tokom prvog kruga akreditacija u Srbiji 2007. profesor Ekonomskog fakulteta Univerzitata u Beogradu Nebojša Janićijević je pretučen. Mediji su incident tada dovodili u vezu sa Univerzitetom Megatrend i rektorom Mićom Jovanovićem.

"Sačekali su me dvojica očigledno siledžija, koji su me napali fizički dok sam ulazio u auto. I udarili su me i imao sam neke dve kopče na licu i tako. Uspeo sam da se odbranim, hteli su verovatno da me zaplaše. Ja nisam imao tada, kao ni sada nikakve druge konflikte, niti sam imao ikakav problem na fakultetu niti van fakulteta i onda sam to jedino mogao da povežem sa procesom akreditacije. Da smo nekom smetali, pogotovo ja, što se bavim ekonomijom, menadžmentom je li, a 90 odsto tih fakulteta je bilo osnivano u toj oblasti. Policija je rekla da to ne može da otkrije ko je nalogodavac što je mene najviše zanimalo. Uputili su me da ih gonim onako po privatnoj tužbi. Ja za to nisam imao nameru jer ništa mi ne bi značilo da njih kazne prekršajno za napad na mene. Ja nisam nikada tvrdio eksplicitno da to dolazi od Megatrenda jer naravno nikakav dokaz nemam. Bilo je tu i drugih škola, ruku na srce, koje su tako da kažem morale da ulože dodatni novac ili trpele neke posledice u smislu da su imale neke troškove zbog toga što su morale da zadovolje neke standarde koje smo mi propisali tražili i prosto nikada se nije saznalo ko je nalogodavac. Mislim da se to možda dovodilo u vezu sa Megatrendom zbog toga što je gospodin Mića Jovanović, vlasnik i rektor Megatrenda u većem broju slučajeva mene napadao u medijima. Napadao je generalno celu komisiju, ali najviše mene zato što sam eksponiran u toj oblasti ekonomije i menadžmenta i svašta je o meni govorio i pisao tako da se onda pretpostavilo… Naravno da je on rekao da nema ništa sa tim", ispričao je profesor Janićijević u dokumentarnom filmu "Mega diplomac".
 

a bre Milun

Elita
Poruka
20.246
Izgleda da doktorate i magistrature,danas dobijaju samo politicari i kriminalci
to nije samo danas. I u komunizmu , ulaskom u SKJ napredovao si preko noci. Za dve godine imao si sve moguce Doktorate i magistrature.
Tako je uostalom i u celom svetu. Svuda na zapadu po ulicama su ispisane reklame za razne kurseve "Inzenjer za tri dana", "Hirurg za 4 sata", "Pilot za 1 dan"....................naravno, hiperbola, ali u principu imamo dovoljno dokaza dokle je stigla degradacija ljudskog znanja u NWO.
U Francuskoj vec godinama studenti protestuju radi "shunda" u nauci i tehnici.Instituti, istrazivacki centri, naucne ustanove, univerziteti, politici...........svuda mozete videti totalne amatere , cak ni dovoljno priucene "strucnjake" , inzenjere, lekare, arhitekte, umetnike......o politicarima da i ne govorim (Tramp, Bush, ....). Svet je prepun kvazi-akademika ............i iskljucivo merilo za "strucnost" je servilnost aktuelnoj svetskoj vladi.
Pogledajte samo sta se dogadja sa onom malom svedjankom GRETOM .........za par meseci dobice mesto profesora na HARVARDU, SORBONI, vodice naucna istrazivanja, biti generalni Direktor, presednik medjunarodnih naucnih institucija, korporacija, ...................a dete nema ni srednju skolu.
Ocigledno da nam NWO servira jedan totalno imaginaran svet , svet koji nema nikakvu upotrebnu vrednost osim MANIPULACIJA ZDRAVOG RAZUMA.
NWO zeli pokazati koliku monstruozn u moc poseduje putem propagande, medija.............do te mere da sve dostignute vrednosti ljudske civilizacije "padaju u vodu" pred naletom ovog dosad nevidjenog psihopatskog sistema NOVOG SVETSKOG PORETKA.
Ali bez brige. Cilj ovog propagandno-medijskog ludila nije da nas dobrovoljno satera u "Lazu Lazarevica" vec da nam pokaze u kakvom haosu zivimo a da cemo "jedva cekati" "ponudjenu", JEDINU, alternativu, koju ce nam reziseri ovog haosa uskoro predloziti : JEDNA VLADA, JEDNA DRZAVA, JEDNA VALUTA, JEDNA RELIGIJA, JEDNA BANKA,...............JEDAN VLADAR................a onda pocinje "chipovanje" svetskog stanovnistva i selektivni nestanak ljudskog roda.

Za malo pa da se ostvari.
 

fobos11

Domaćin
Poruka
3.980
Cek bre, ako s secam Megatrend nije osnovan 2012. godine, osnovan je mnogo ranije. Mnogi DOS/ovsk lideri, clanovi, simpatizeri imali su tamo tezge gde su prredavali kao redovni ili vanredni profesori. Stavise, mnogi DOS/ovski lideri, clanovi, podmladak, svoje diplome su sticali bas na ovom i slicnim privatnim univerzitetima. Ali tada je to bilo kul, avangardno, moderno. Jel mislite da je Megatrend, Singidunum i slicno namenjeno samo tom elitnom dosovskom podmlatku, da glumi da ima visoko obrazovanje. Pa naravno da nije, tu mogu i krezubi sendvicari da se skoluju po istim, smesnim kriterijumima kakve su imali i ovi prethodni.

Da ne pominjem slucjajeve pojedinih beogradskih opstina gde su tadasnji dosovski funkcioneri iz budzeta placali odabranim zaposlenima odredjeni privatni fakultet. I u tom talu su svi dobri. Taj privatni fakultet drzi im uvazeni clan, predsedniik opstine na skolovanje iz budzeta opstine daje tom privatnom fakultetu. Ovi koji zavrse imaju diplomu koja im omogucava napredak i platu u drzavnoj sluzbi. Sta je, na to smo zaboravili. Naravno, vecina nije bila bas toliko alava pa je ostajala "samo" na diplomiranju. Oni malo alaviji su isli na doktorate i sada zasluzeno dobijaju kofe gov/ana od besne javnosti.

Dakle privatni fakulteti i masovno zavrsavanje istih su nastali i rasli u nekim prethodnim vremenima. Ali je zaj.ebano kada sistem koji si stvorio da uzivas u njemu sada sluzi nekom drugom. Sada je apokalipsa. Nas narod ima kratku pamet i mozda ce za neku godinu zaboraviti kako je bilo pre 2012. godine, ali dok to ne ucini, dok mu je u glavi i dalje trauma DOS/ovske vlasti, dotle oni nece dirati ovu.
 

Rayela

Legenda
Moderator
Poruka
68.690
Cek bre, ako s secam Megatrend nije osnovan 2012. godine, osnovan je mnogo ranije. Mnogi DOS/ovsk lideri, clanovi, simpatizeri imali su tamo tezge gde su prredavali kao redovni ili vanredni profesori. Stavise, mnogi DOS/ovski lideri, clanovi, podmladak, svoje diplome su sticali bas na ovom i slicnim privatnim univerzitetima. Ali tada je to bilo kul, avangardno, moderno. Jel mislite da je Megatrend, Singidunum i slicno namenjeno samo tom elitnom dosovskom podmlatku, da glumi da ima visoko obrazovanje. Pa naravno da nije, tu mogu i krezubi sendvicari da se skoluju po istim, smesnim kriterijumima kakve su imali i ovi prethodni.

Da ne pominjem slucjajeve pojedinih beogradskih opstina gde su tadasnji dosovski funkcioneri iz budzeta placali odabranim zaposlenima odredjeni privatni fakultet. I u tom talu su svi dobri. Taj privatni fakultet drzi im uvazeni clan, predsedniik opstine na skolovanje iz budzeta opstine daje tom privatnom fakultetu. Ovi koji zavrse imaju diplomu koja im omogucava napredak i platu u drzavnoj sluzbi. Sta je, na to smo zaboravili. Naravno, vecina nije bila bas toliko alava pa je ostajala "samo" na diplomiranju. Oni malo alaviji su isli na doktorate i sada zasluzeno dobijaju kofe gov/ana od besne javnosti.

Dakle privatni fakulteti i masovno zavrsavanje istih su nastali i rasli u nekim prethodnim vremenima. Ali je zaj.ebano kada sistem koji si stvorio da uzivas u njemu sada sluzi nekom drugom. Sada je apokalipsa. Nas narod ima kratku pamet i mozda ce za neku godinu zaboraviti kako je bilo pre 2012. godine, ali dok to ne ucini, dok mu je u glavi i dalje trauma DOS/ovske vlasti, dotle oni nece dirati ovu.
Прва институција у овом систему је била Пословна школа Мегатренд у Београду, основана 1989. године. Ова школа је касније била оснивач свих других институција које данас чине Мегатренд универзитет примењених наука. Касније оснивани факултети и школе били су окренути пре свега применјеној економији и менаџменту, а потом су освајана и друга научна поља и уметничке области.
 

Rayela

Legenda
Moderator
Poruka
68.690
Meni nije jasna ova Mila Aleckovic ( koja nije bas cista u glavu, ali to nema veze sa njenim naucnim radom)
koja mrtva ladna prihvata da bude profesorka na tom fakultetu ( univerzitetu) dobija pare od njih, Bog te pita
sta tamo predaje i sada prica kako je to sve strava i uzas.
Ona nikada nigde nije bila profesor, ona samo ima doktorat, a doktorat nikako nekoga ne kvalifikuje da se
bavi i profesurom.
 
Poslednja izmena:

al bundy

Legenda
Poruka
63.153
Cek bre, ako s secam Megatrend nije osnovan 2012. godine, osnovan je mnogo ranije. Mnogi DOS/ovsk lideri, clanovi, simpatizeri imali su tamo tezge gde su prredavali kao redovni ili vanredni profesori. Stavise, mnogi DOS/ovski lideri, clanovi, podmladak, svoje diplome su sticali bas na ovom i slicnim privatnim univerzitetima. Ali tada je to bilo kul, avangardno, moderno. Jel mislite da je Megatrend, Singidunum i slicno namenjeno samo tom elitnom dosovskom podmlatku, da glumi da ima visoko obrazovanje. Pa naravno da nije, tu mogu i krezubi sendvicari da se skoluju po istim, smesnim kriterijumima kakve su imali i ovi prethodni.

Da ne pominjem slucjajeve pojedinih beogradskih opstina gde su tadasnji dosovski funkcioneri iz budzeta placali odabranim zaposlenima odredjeni privatni fakultet. I u tom talu su svi dobri. Taj privatni fakultet drzi im uvazeni clan, predsedniik opstine na skolovanje iz budzeta opstine daje tom privatnom fakultetu. Ovi koji zavrse imaju diplomu koja im omogucava napredak i platu u drzavnoj sluzbi. Sta je, na to smo zaboravili. Naravno, vecina nije bila bas toliko alava pa je ostajala "samo" na diplomiranju. Oni malo alaviji su isli na doktorate i sada zasluzeno dobijaju kofe gov/ana od besne javnosti.

Dakle privatni fakulteti i masovno zavrsavanje istih su nastali i rasli u nekim prethodnim vremenima. Ali je zaj.ebano kada sistem koji si stvorio da uzivas u njemu sada sluzi nekom drugom. Sada je apokalipsa. Nas narod ima kratku pamet i mozda ce za neku godinu zaboraviti kako je bilo pre 2012. godine, ali dok to ne ucini, dok mu je u glavi i dalje trauma DOS/ovske vlasti, dotle oni nece dirati ovu.
Проблем са слином је што се он није удостојио или је био неспособан да и тај приватни факултет заврши регуларно у складу са важећим прописима , када му је већ ето неки претходни режим дао ту могућност да не мора да ломи мозак на државном . Он чак није ни тај приватни завршио као многи други што их у заднји 20 година звршавају када је већ легално ,него је купио диплому факултета који не постоји , нема професоре , нема предавања ,нема испите ,просторије , акредитацију ,нема ништа ... само диплому који смо ти и ја исто могли да напишемо и нацртамо .
 

fobos11

Domaćin
Poruka
3.980
Проблем са слином је што се он није удостојио или је био неспособан да и тај приватни факултет заврши регуларно у складу са важећим прописима , када му је већ ето неки претходни режим дао ту могућност да не мора да ломи мозак на државном . Он чак није ни тај приватни завршио као многи други што их у заднји 20 година звршавају када је већ легално ,него је купио диплому факултета који не постоји , нема професоре , нема предавања ,нема испите ,просторије , акредитацију ,нема ништа ... само диплому који смо ти и ја исто могли да напишемо и нацртамо .

A zasto je to manju problem od hiljade svrsenih megatrendovih fakultetlijia koji su tamo isli rekreativno i stekli diplomu. Zasto je sada slina poseban slucaj od komsinice koja mi pokazuje indeks gde je u jednom danu polozila 9 (recima DEVET) ispita. Doduse ne na Megatrendu, vec na jednom drugom akreditovanom privatnom fakultetu. Sada treba posebno da se zgrazavam ovim, a da olako predjem preko hiljada drugih slucajeva gde su deca u vrticu imala vise obaveza nego oni tokom studiiranja. I to ajde da je taj fakultet nastao od 2012. na ovamo, da je dobio akreditaciju pa da se stranacki kadar tamo skoluje pa da jeb/emo majku samo njemu sto je tamo i doktorirao. Ne to je nastalo ranije, kao i more drugih privatnih univerziteta koji su ekspanziju doziveli posle 5. oktobra, a koji zaista jesu sluzili za serijsko stancovanje diploma stranackom kadru. Samo tada su DOS/ovski puleni postajali diplomci pa nijie bilo problema, a danas je to skandal kada ovi dobijaju diplome.

U prevodu, ako vec izigravamo neke moralne cistunce, da li se gadimo svega sto je Megatgrend (i slicne skolice) izrodio, ili biramo selektivno u zavisnosti od toga za koga navijamo u politici.
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
66.450
A zasto je to manju problem od hiljade svrsenih megatrendovih fakultetlijia koji su tamo isli rekreativno i stekli diplomu. Zasto je sada slina poseban slucaj od komsinice koja mi pokazuje indeks gde je u jednom danu polozila 9 (recima DEVET) ispita. (...)
Интелектуални капацитети су ти знатно осиромашили услед дружења са Информером.. Па зато што Слина није твоја комшиница односно зато што се не ради о обичном човеку јер је твој драги Слина други (не)човек у држави, министар полиције, координатор свих служби безбедности, потпредседник владе и председник београдског СНС-а.
 

fobos11

Domaćin
Poruka
3.980
Интелектуални капацитети су ти знатно осиромашили услед дружења са Информером.. Па зато што Слина није твоја комшиница односно зато што се не ради о обичном човеку јер је твој драги Слина други (не)човек у држави, министар полиције, координатор свих служби безбедности, потпредседник владе и председник београдског СНС-а.

Moguce je da si u pravu, da su mi intelektualni kapaciteti oslabili, ali ipak, kada razgovaram sa tobom ja sam Ajnstajn koji pokusava da komunicira sa amebom. Dakle nije problem hiljade smesnih diploma vec jedna smesna diploma. Neka bude tako. Ali diploma doktora Nebojse nije uzrok, ona je posledica onoga sto je radjeno na tom "univerziitetu" svih prethodnih godina, kada su se tim diplomama gostili DOS/ovski jurisnici.

Postavih ti pitanje na drugoj temi, verujem da ne stizes da odgovaras od pisanja retardiranih komentara, u novoj svadji uzbunjivaca Anosonovicke, Djiilasa i Sergija, ko je preoteo proteste, molim te javi mi ko je sada "nas". Ko je posle druga Bakic Jova presao na nasu stranu. Molim te za odgovor.
 

Emihs

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.158
Јел имао бравар неку диплому?Па опет владао горе доле 35 година.:D
Шупља је та прича око диплома,имате вагоне неких дипломираних данас што бјеже вани да перу чаше а ви се ухватили за овог јадника што пере паре.:D
 

Rayela

Legenda
Moderator
Poruka
68.690
A zasto je to manju problem od hiljade svrsenih megatrendovih fakultetlijia koji su tamo isli rekreativno i stekli diplomu. Zasto je sada slina poseban slucaj od komsinice koja mi pokazuje indeks gde je u jednom danu polozila 9 (recima DEVET) ispita. Doduse ne na Megatrendu, vec na jednom drugom akreditovanom privatnom fakultetu. Sada treba posebno da se zgrazavam ovim, a da olako predjem preko hiljada drugih slucajeva gde su deca u vrticu imala vise obaveza nego oni tokom studiiranja. I to ajde da je taj fakultet nastao od 2012. na ovamo, da je dobio akreditaciju pa da se stranacki kadar tamo skoluje pa da jeb/emo majku samo njemu sto je tamo i doktorirao. Ne to je nastalo ranije, kao i more drugih privatnih univerziteta koji su ekspanziju doziveli posle 5. oktobra, a koji zaista jesu sluzili za serijsko stancovanje diploma stranackom kadru. Samo tada su DOS/ovski puleni postajali diplomci pa nijie bilo problema, a danas je to skandal kada ovi dobijaju diplome.

U prevodu, ako vec izigravamo neke moralne cistunce, da li se gadimo svega sto je Megatgrend (i slicne skolice) izrodio, ili biramo selektivno u zavisnosti od toga za koga navijamo u politici.

Tvoja komsinica se kurchi pred tobom i pred komsilukom sa tom diplomom, Nebojsa iz Beograda ljudima konkretno
radi i o glavi i tu je ta razlika.
 

Rayela

Legenda
Moderator
Poruka
68.690
Јел имао бравар неку диплому?Па опет владао горе доле 35 година.:D
Шупља је та прича око диплома,имате вагоне неких дипломираних данас што бјеже вани да перу чаше а ви се ухватили за овог јадника што пере паре.:D

Pusti sad revolucinare i Tutu, problem je kod ovog i oviH da nam srozavaju sve od reda,
skolstvo, kulturu, pa i istoriju, unistavaju nam bre identitet. Jel Tito uramljivao diplome i drndao da je doktor nauka?
 

Обилић

Domaćin
Poruka
3.774
СНС власт је урадила многе добре ствари,
штета је да пада на оваквим глупостима !

То на чему пада ова власт бих ја упоредио са бламажом типа :
постао директор рецимо ЕПС-а,
па му испао тоалет папир који је украо у вецеу дирекције !
 

Lionheart

Domaćin
Poruka
4.103
Само још један од многобројних доказа да је овај режим исто усташки као неки из 2006 нпр. Уништавање свих вредности и срозавање на ниво Колумбије и сличних дивљина. У томе се истиче и СПС, наравно. Ове велике партије су једно велико зло. Није ова Слина сама крива, кривац је и власник носа из којег ова слина цури.
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
66.450
Јел имао бравар неку диплому?Па опет владао горе доле 35 година.:D

(...)
Ниси могао глупљу замену теза да нађеш. Но ваљда нико и не очекује нешто паметно од једног Додиговог бота.
Елем нико Слину не би ни питао за диллому да се он као други (не)човек у држави и министар полиције лажно не представља као дипломирани економиста и доктор економских наука.
Друг Тито се није лажно представљао као свршени студент и доктор наука. Напротив, увек је истицао своје радничко порекло (btw у доба Титове младости у вашој Аустро-Угарској било је скоро немогуће за словенску сиротињу да похађа високе школе и ту могућност сте добили тек са Југославијом коју пљујете).
 

Emihs

Buduća legenda
Moderator
Poruka
31.158
Ниси могао глупљу замену теза да нађеш. Но ваљда нико и не очекује нешто паметно од једног Додиговог бота.
Елем нико Слину не би ни питао за диллому да се он као други (не)човек у држави и министар полиције лажно не представља као дипломирани економиста и доктор економских наука.
Друг Тито се није лажно представљао као свршени стидент и доктор наука. Напротив, увек је истицао своје радничко порекло (btw у доба Титове младости у вашој Аустро-Угарској било је скоро немогуће за словенску сиротињу да похађа високе школе и ту могућност сте добили тек са Југославијом коју пљујете).
Ниси сконтао, само си прочитао "неко пљује Тита" ,упалила се црвена лампица креће али његова саРана је била огромна сви су дошли,бла.труц,муц.Досадно...какав црни Слина и његова диплома. :D
 
Poslednja izmena:

fobos11

Domaćin
Poruka
3.980
Tvoja komsinica se kurchi pred tobom i pred komsilukom sa tom diplomom, Nebojsa iz Beograda ljudima konkretno
radi i o glavi i tu je ta razlika.

To sto se moja komshiniica kur.ci pred nama je najmanji problem. Ona jeste nasla posao u drzavnoj sluzbi u svoje vreme, ali nije bila ambiciozna da gura dalje u smislu dubljeg ulaska u politiku. Dakle i ona je imala itekako koristi od takve diplome. Da bi neko bio ministar, poslanik, funkcioner, ne treba mu diploma. To je koliko znam funkcijia, na nju se biras. Da bi bio sef nekog odseka u bilo kojoj drzavnoj sluzbi ili da bi bio na pozicijii ti moras da imas odredjeni fakultet (najcesce pravni), bez toga ne mozes. Tamo postojii nekakva sistematizacija kojom se propisuju odredjeni uslovi, izmedju ostalog i nivo obrazovanja.

Ili da pojednostavim, za ministra policije nije potrebno da imas titulu doktora, ni magistra, mozda cak ni da si dipl, kao sto moras da imas na raznim drugim pozicijama u drzavnoj sluzbi. Ovde je problem sto je jedan ambiciozni stranacki aktivista mislio da ce zadiviti javnost sto ce nastancati uz svoje ime titulu dr/a, a izazvao je gadjenje. Dakle sve te diplome stecene na ovom fakultetu itekako cine vecu stetu u realnom zivotu nego sto neko zeli da prizna. Ovaj "doktor" je svoju diplomu stekao iz sujete, ali mu za ovaj posao koji trenutno obavlja nije bila potrebna.
 

Rayela

Legenda
Moderator
Poruka
68.690
To sto se moja komshiniica kur.ci pred nama je najmanji problem. Ona jeste nasla posao u drzavnoj sluzbi u svoje vreme, ali nije bila ambiciozna da gura dalje u smislu dubljeg ulaska u politiku. Dakle i ona je imala itekako koristi od takve diplome. Da bi neko bio ministar, poslanik, funkcioner, ne treba mu diploma. To je koliko znam funkcijia, na nju se biras. Da bi bio sef nekog odseka u bilo kojoj drzavnoj sluzbi ili da bi bio na pozicijii ti moras da imas odredjeni fakultet (najcesce pravni), bez toga ne mozes. Tamo postojii nekakva sistematizacija kojom se propisuju odredjeni uslovi, izmedju ostalog i nivo obrazovanja.

Ili da pojednostavim, za ministra policije nije potrebno da imas titulu doktora, ni magistra, mozda cak ni da si dipl, kao sto moras da imas na raznim drugim pozicijama u drzavnoj sluzbi. Ovde je problem sto je jedan ambiciozni stranacki aktivista mislio da ce zadiviti javnost sto ce nastancati uz svoje ime titulu dr/a, a izazvao je gadjenje. Dakle sve te diplome stecene na ovom fakultetu itekako cine vecu stetu u realnom zivotu nego sto neko zeli da prizna. Ovaj "doktor" je svoju diplomu stekao iz sujete, ali mu za ovaj posao koji trenutno obavlja nije bila potrebna.

Ma bre i ja to isto tako kazem i mislim, ministri policije obicno imaju pravni fakultet, ali ne mora ni to
kao sto nemora ni ministar vojske da bude general ili ministar zdravlja lekar. jedino ministarstvo koje mora
da ima strucnog coveka je ministarstvo pravde.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.