Medvedev: Etnički sukobi smrtno ugrožavaju Rusiju

Oberst_simon

Primećen član
Poruka
595
Etničke tenzije „smrtno ugrožavaju” Rusiju i mogle bi je uništiti ako vlada ne obuzda nasilni nacionalizam i ne reaguje oštrije u suzbijanju nereda, rekao je ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Medvedev je kazao da policija mora oštrije da reaguje u suzbijanju nereda poput onih koji su se desili u Moskvi 11. decembra kada su se fudbalski navijači i rasisti, uz slogane „Rusija Rusima”, sukobili s policijom i tukli pripadnike etničkih manjina s Kavkaza.

Ruski predsednik je na sastanku sa zvaničnicima u Kremlju takođe rekao da regionalne vlasti moraju čvršće da sarađuju s etničkim grupama kako bi se sprečio uspon agresivnog nacionalizma.

„Međuetnički sukobi su smrtonosno opasni po Rusiju”, rekao je Medvedev i dodao: „Ne smemo dozvoliti nekim glupanima da unište našu zajednicku kuću”.

Rusi čine četiri petine od 142 miliiona stanovnika Rusije u kojoj postoji 180 etničkih grupa. Analitičari ocenjuju da je sukob u Čečeniji podstakao ksenofobiju i neonacizam u Rusiji, kao i veliko nezadovoljtvo manjina na Kavkazu.

Premijer Rusije Vladimir Putin, koji je sedeo pored Medvedeva na današnjem sastanku, rekao je da bi vlasti možda trebalo da ponovo uvedu stroga ograničenja kretanja i doseljavanje u velike gradove poput Moskve i Sanktpeterburga.

„Prerano smo uveli liberalna pravila prijavljivanja”, rekao je Putin i dodao da bi trebalo pooštriti uslove za useljavanje u velike gradove.

On se založio i za promenu zakona kojim bi se kršenje tih pravila kvalifikovalo kao krivično delo, a ne prekršaj.

Putin se takođe založio za ograničenje suđenja s porotoma što je nedavno uvedeno u Rusiji.

On je rekao da bi takva suđenja za ubistva i druga teška dela trebalo dozvoliti na međuregionalnom nivou, a ne na lokalnom kako bi se sprečila pristrasnost zasnovana na pripadnosti etničkoj grupi ili klanu.http://www.politika.rs/vesti/najnov...nicki-sukobi-smrtno-ugrozavaju-Rusiju.lt.html Situacija podseca na Jugoslavensku federaciju pre 20 godina samo sta kod nas bilo 6republika i 2 autonomje sa 7nacija a u Ruskoj federaciji ima na desetine republika i autonomija sa 160 naroda nesta poput gigantske Jugoslavije..
 
Medvedev drami - imaju Rusi 500 godina iskustva kako se dovode u red razni neodgovorni elementi . Vazno je da su se oslobodili komunizma i Lenjinovih teorija o nacijama i pravima na samoopredelenje . Sad je na delu imperijalna taktika - a ona je uvezbavana makar 5 puta duze od komunisticke i dala je mnogo bolje rezultate . Sve je pocelo dovodjenjem u red Cecena za cirka 10 dana - cim je Putin smenio Jeljcina i Berezovskog . Taj recept je najefikasniji .
 

Pa vi se stalno nešto palite: "Saće Omon da ubije nekoliko miiljardi ljudi, haha";
međutim onda kad vi dobijete po njonji, tada reagujete: "Joooj! Šta se udaraš?"

To je baš onaj kvintesencijalni kukavičluk. → Podržavate brutalnost prema drugima,
a brzo se transformišete u plači3,14čke čim se uloge obrnu i vi postanete popijači te brutalnosti.

(Literatura: Milosrdni anđeo, i Dačićevo gušenje nacističkih demonstracija u Beogradu 10/10/2010.)
 
Медведев и Путин су мало боље БоТе Русије...
И један и други имају велики проценат од фирми које раде по Русији...
Националисти нису....него неке Руске демократе (њихова верзија)...
Корупција по Русији је велика...
а мафија са кавказа држи многе делове Русије у џепу...чак и забачене градове попу Алдана на северу Русије...
 

Back
Top