Medved uspeo po drugi put da pobegne iz ZOO vrta

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
295.825
Andski medved je nakon bekstva iz zoološkog vrta u Sent Luisu od 7. februara uspeo da ovog meseca pobegne i drugi put, uprkos pojačanim bezbednosnim merama nakon prvog bekstva.

Četvorogodišnji medved zvani Ben je slobodno lutao 50 minuta, a posle toga je uhvaćen i vraćen u zoološki vrt, prenosi Rojters. Ovog puta su nadležne službe bile brže nego prilikom prvog Benovog bekstva, kada im je bilo potrebno preko sat i po vremena da pronadju i uhvate medveda.

Zoološki vrt je izdao saopštenje u kome se navodi da je Ben "mlad i sklon avanturama" i da će pokušati da iznadju način da im medved ne pobegne i treći put. Andski medvedi u prirodi žive samo u Južnoj Americi, ali su ranjivi zbog nestanka prirodnog okruženja i lovokradica.
85506689263f9b8fc2dd5d720539606_v4_big.jpg

link

Meda je car, kada je uspeo da dva puta pobegne iz Zoo vrta....
 

Casual Observer

Buduća legenda
Poruka
27.404
Ova vest iz sveta životinja ucinila mi se zanimljiva sa pitanjem kakva je to bezbednost ili su propusti da životina
dva puta pobegne iz zoo vrta,i to medved koji je opasna življuka i koji moze da povredi ne jednu nego vise osooba,
što opet dovodi u pitanje da li su Zoo vrtovi generalno potrebni , posebno u gradovima
Kakva bezbednost? To samo znači da životinjama tamo nije baš mnogo dobro pa beže. Da mu je bilo kako treba on ne bi bežao ni da se ostave otvorena vrata, ili bi izašao da malo istražuje pa se vratio za ručak.

Kad se počne opasnim źivotinjama - pod uslovom da nisu u pitanju razni reptili koji ne vode poreklo od dinosaurusa (ptice, npr gavran, vrana i papagaj su neuporedivo pametnije od zmija) treba uzeti u obzir razne primerke vrste Homo Sapiens - ima puno naoružanih idiota opasnijih od svakog medveda.
 

Top