Međusobna zavisnost i jasne uloge su, ustvari ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Super shvatila si ,samo nemoj decu koju nemas da zalis bice s njima sve ok
Uopšte nisu OK, a ako nisu SAD, teško da će biti.
Kako da ne žalim dete 14 godina dečko, dodeljen majci protiv svoje želje koja ga vuklja po trznim centrima i bukvalno prisiljava da se fotka sa njom da bi te fotografije objavila na Instagramu kukajuci i/ili hvaleći se kako je "samohrana majka", dečko non stop beži od ludače kod oca, ali otac mu je taksista koji radi preko 16 sati dnevno pa ne može tako često ni da pobjegne kod njega.

Navela sam jedan primer koji lično i odlično poznajem a ti mi kažeš da ne žalim tu decu, i ovo još nije ništa toliko strašno u odnosu na ono šta se sve događa.

Navedi pozitivne
Ne prozivam te, daleko bilo, neću svađu da budem jasna, nego ja vidim samo ono što sam i napisala, e sad moguće je da sam ceo život u takvim okruženjima i da drugi ljudi vide sve to drugačije pa zato kažem, navedi neke pozitivne primere?
Na poslu a i van posla znam dosta ljudi koji su u dugim, skladnim brakovima. Zato i ne gledam lose primere za koje verujem da su u manjini, nego se svi njih hvataju da bi sebi olaksali.

Na poslu a i van posla znam dosta ljudi koji su u dugim, skladnim brakovima. Zato i ne gledam lose primere za koje verujem da su u manjini, nego se svi njih hvataju da bi sebi olaksali.
Da. Svi se hvataju njih da bi sebi olakšali. A odakle potreba da se "sebi olakša"?
Zapitaj se o tome. Kome je dobro, taj ne traži za šta da se uhvati.
A "dug i skladan brak"? Znaš kolege? Eh, neću ni da pitam koliko puta si bila kući kod tih istih kolega i svojim očima gledala šta se tamo dešava, kad su svi na okupu, pa čak ni tada ti sa tvojim neiskvarenim srcem teško da bi pročitala između redova i razotkrila lažne osmehe...
Nije zlato sve sto ti kažu da sija.

A sada se ne zna "Ko kosi a ko vodu nosi", odnosno niko nikome NE TREBA.
Muškarci prvo više odavno nisu "Da ne znaju jaje da isprže", a da i ne znaju, što bi muškarac trpeo ženu od 40+ koja zvoca i drami, kad može da priusti kućnu pomoćnicu, a sex da plati.
Sa druge strane i žene su u svojim licnim stanovima, imaju svoj auto, plate su i dalje manje, pa teško da će moći da plate kućnu pomoćnicu ali sve rade same, zbog toga što ne moraju da traže dozvolu da izađu sa društvom.
Itd.
Niko nikog ne voli k niko nikom ne treba. Uđemo u takva vremena, i sve više se slažem i razumem @momcilo95 kad je jedini izlaz iz ovog ludila video tako radikalno- da se podeliomo po kontinentima i totalno razdvojimo jer sve ovo više nema smisla.
Jer ljubavi ni strpljenja ni razumevanja nema nigde, a porodica kao institucija izumire.
I ostadoše samo otvorena mržnja i prepirke.

Muž i žena....zenstvenost nisu sise i duppe nego ženska toplina i podrška, koje više nema jer žene takođe očekuju isto, toplinu podršku itd ali muškarci još nisu spremni da ženama to pruže, svi bi da budu "glava porodice" kad treba "gazdovati" nad drugim, a u realnosti, čim se pojavi prvi problem "gazde" beže od odgovornosti i počinje se sa prebacivanjem krivice "Ti si kriva/ ti si kriv" i ode brak. Meni je žao dece iz takvih brakova, kojih je sve više i ne zamišljam nam nikakvu optimističnu budućnost.
Toliko, da ne dužim više...

Nije sve to bas tako...bude tesko, najgore kad su deca skroz mala, pa vas stalno boli glava, bude i lepo kad kazu novu rec, kad vas prvi put zagrle ovo ono

Bude i tih muskih bubica koliko hoces i zenskih, ali ako ima ljubavi, sve se to nekako sredi. Danas je sve u k, jer je retko ko spreman da istolerise tudje mane ili da ih prihvati. A niko nije savrsen, svi smo nekada i uzasni i nervozni, besni, dosadni..
A partner sa kojim delis zivot je ipak porodica, a ne neki gost :)

• Podržavam
Reactions: DUH
Da. Svi se hvataju njih da bi sebi olakšali. A odakle potreba da se "sebi olakša"?
Zapitaj se o tome. Kome je dobro, taj ne traži za šta da se uhvati.
A "dug i skladan brak"? Znaš kolege? Eh, neću ni da pitam koliko puta si bila kući kod tih istih kolega i svojim očima gledala šta se tamo dešava, kad su svi na okupu, pa čak ni tada ti sa tvojim neiskvarenim srcem teško da bi pročitala između redova i razotkrila lažne osmehe...
Nije zlato sve sto ti kažu da sija.

Pa, ne postoji savrsen brak, da se razumemo. Svadjice su i neophodne, svako brani svoj integritet i to je normalno. Ne slazemo se uvek ni sa maticnom porodicom, nekad i sa sestrom ne pricam , ali to je sve normalno

• Podržavam
Potreba je otud sto niko nije zadovoljan u svojoj samoci pa se hvata za negativne primere, lakse je to nego da gleda one pozitivne pa da pati. Ne treba da idem po kucama i da analiziram tudje brakove, vidis po osobi ako je covek na mestu sigurno kod kuce nije susta suprotnost.
E, jeb'o ti takvog čovjeka/ženu koji pate zbog tuđe sreće, takvi i treba da pocrkaju. Zavidni i pakosni ljudi su kancer.

Ali nije to nesto nepremostivo. Svi se menjamo kako godine prolaze i valjda nas i zivot nauci strpljenju i toleranciji. Kad si jako mlad, najbitniji si sam sebi, sto je i normalno. Kada ti neka osoba ukaze poverenje, spremno odgobori na pojedine tvoje zahteve, bude ti zadovoljstvo da uzvratis istom merom i tu je vec pola posla obavljeno. Sta znam, tako ja gledam na stvari. Covek mora malo i da rizikuje i da bude spreman i na najgori scenario u zivotu, a opet dovoljno pametan i jak da iz svake situacije izadje kao pobednik, jer nista nije sigurno u zivotu, posebno ne brak, ali i ako dodje do razvoda, bogatiji si za jedno neprocenjivo iskustvo, tu nema nista lose

Ja imam testove inteligencije da sam veoma pametna i malo mi fali za natprosecna ali nisam. :( Mada upoznala sam jednog lika sto dezura kad su testovi, kaze "dodji opet, sve cu ti kazem, upadas sto posto" :) Tako da mozda uskoro postanem clan Mense. :D

@temilica
Mojne tako teatralno! Mislim, meni je OK biti sam, samostalan, stalno sam, ali cemu patnja zbog radi toga... I nisu svi po svojim kutijicama, neki su srecni u vezi i ne mogu da se zamisle drugacije.
Ili mogu ... sto bi rekla Hirka :D

• Podržavam
Ja imam testove inteligencije da sam veoma pametna i malo mi fali za natprosecna ali nisam. :( Mada upoznala sam jednog lika sto dezura kad su testovi, kaze "dodji opet, sve cu ti kazem, upadas sto posto" :) Tako da mozda uskoro postanem clan Mense. :D

Al meni bukvalno fale rezultati testa. Radio sam samo jedan u životu, na lekarskim pregledima pri regrutaciji, na VMC-u na Karaburmi.

Nisu nikom saopštili rezultate testa, da bi valjda podsticali jednakost i to, pretpostavljam da je poenta testa da samo da eliminiše iz daljeg procesa regrutacije i kasnije oslobodi obaveze služenja one koji su doslovno retardirani.

Al meni bukvalno fale rezultati testa. Radio sam samo jedan u životu, na lekarskim pregledima pri regrutaciji, na VMC-u na Karaburmi.

Nisu nikom saopštili rezultate testa, da bi valjda podsticali jednakost i to, pretpostavljam da je poenta testa da samo da eliminiše iz daljeg procesa regrutacije i kasnije oslobodi obaveze služenja one koji su doslovno retardirani.
OK, ali samo Mensa se racuna na ovim prostorima...

A sada se ne zna "Ko kosi a ko vodu nosi", odnosno niko nikome NE TREBA.
Muškarci prvo više odavno nisu "Da ne znaju jaje da isprže", a da i ne znaju, što bi muškarac trpeo ženu od 40+ koja zvoca i drami, kad može da priusti kućnu pomoćnicu, a sex da plati.
Sa druge strane i žene su u svojim licnim stanovima, imaju svoj auto, plate su i dalje manje, pa teško da će moći da plate kućnu pomoćnicu ali sve rade same, zbog toga što ne moraju da traže dozvolu da izađu sa društvom.
Itd.
Niko nikog ne voli k niko nikom ne treba. Uđemo u takva vremena, i sve više se slažem i razumem @momcilo95 kad je jedini izlaz iz ovog ludila video tako radikalno- da se podeliomo po kontinentima i totalno razdvojimo jer sve ovo više nema smisla.
Jer ljubavi ni strpljenja ni razumevanja nema nigde, a porodica kao institucija izumire.
I ostadoše samo otvorena mržnja i prepirke.

Muž i žena....zenstvenost nisu sise i duppe nego ženska toplina i podrška, koje više nema jer žene takođe očekuju isto, toplinu podršku itd ali muškarci još nisu spremni da ženama to pruže, svi bi da budu "glava porodice" kad treba "gazdovati" nad drugim, a u realnosti, čim se pojavi prvi problem "gazde" beže od odgovornosti i počinje se sa prebacivanjem krivice "Ti si kriva/ ti si kriv" i ode brak. Meni je žao dece iz takvih brakova, kojih je sve više i ne zamišljam nam nikakvu optimističnu budućnost.
Toliko, da ne dužim više...
seks nikad ne bi plaćao, makar drko ostatak života
s ostalim se manje više slažem

• Haha
Ima ih,ljudi koji opstaju jer su se nasli i mogu da budu jedno sa drugim to sto jesu.
Da,ima i onih za koje smo mislili da su idealni parovi,pa kasnije isplivaju go.vna.
Ima svega,a kljuc nije u toleranciji,kljuc je da gadjas sto blize,pa ti se ne svodi svaki dan u beskonacnu toleranciju i trpljenje.
Meni se kosa na glavi dize od tvog stava,zna se sta kako treba trpi, jer prvo imam vise zivotnog iskustva,drugo nazalost imala sam prilike jos najmanje kod sebe,ali dosta kod drugih da vidim sta znaci trpi..kada kazes nekom trpi ti pojma nemas sta mu u stvari govoris, jer nikada do kraja ne znas sta je izmedju dvoje ljudi u cetiri zida,jos manje znas da li ta osoba ima psihofizicki kapacitet za to.I potencijalno moze da bude jako opasno.
Primer koji si navela.. :lol: zena vodi dete u trzni centar i slika se? Vestica jb.t kako joj jos socijalno nije oduzelo decu :rotf: Niti ti znas brine li ona dovoljno o detetu, niti trebas da se bavis time ako ne postoji ozbiljno fizicko ili seksualno zlostavljanje.Generalno su oko roditeljstva najpametniji ljudi koji nemaju decu.Ovi drugi vide da nije bas isto misliti i sra.ti.
A tek ne vidim u kakvoj je to korelaciji sa brakom i razvodom, mozda se razvela jer covek nikada nije bio tu i nije imala dovoljno podrske, pa je resila ako ce vec sama,onda ce jb.g sama

I jos nesto da ti kazem,razvod nije polje makova, nema duge i na kraju cup sa zlatom.
Razvod je jedna od najtezih odluka u zivotu, i ja sam cula da postoje ljudi koji se razvode posle 3 meseca,ali licno ne poznajem nikog.Svakome je trebalo dosta,nekom manje, nekom vise.Sto znaci da je bio tu i trudio se najbolje sto je umeo.
Da ne govorim da razvesti se u Srbiji, bez obzira sto je ucestalije,izgleda kao da si uzeo mitraljez i poceo da pucas okolo.Jedna u hiljadu zena je materijalno i stambeno obezbedjena i ima punu podrsku porodice i prijatelja.Prosecnoj pak zeni se zivot pretvori u neprekidnu borbu,sa sobom,sa bliznjima,sa drustvom,sa zivotom,kao da ti treba nekome da se izvinjavas i pravdas sto nesto vise ne mozes.
Porodica jeste najlepsa stvar na svetu.Ali ne po svaku cenu

Ima ih,ljudi koji opstaju jer su se nasli i mogu da budu jedno sa drugim to sto jesu.
Da,ima i onih za koje smo mislili da su idealni parovi,pa kasnije isplivaju go.vna.
Ima svega,a kljuc nije u toleranciji,kljuc je da gadjas sto blize,pa ti se ne svodi svaki dan u beskonacnu toleranciju i trpljenje.
Meni se kosa na glavi dize od tvog stava,zna se sta kako treba trpi, jer prvo imam vise zivotnog iskustva,drugo nazalost imala sam prilike jos najmanje kod sebe,ali dosta kod drugih da vidim sta znaci trpi..kada kazes nekom trpi ti pojma nemas sta mu u stvari govoris, jer nikada do kraja ne znas sta je izmedju dvoje ljudi u cetiri zida,jos manje znas da li ta osoba ima psihofizicki kapacitet za to.I potencijalno moze da bude jako opasno.
Primer koji si navela.. :lol: zena vodi dete u trzni centar i slika se? Vestica jb.t kako joj jos socijalno nije oduzelo decu :rotf: Niti ti znas brine li ona dovoljno o detetu, niti trebas da se bavis time ako ne postoji ozbiljno fizicko ili seksualno zlostavljanje.Generalno su oko roditeljstva najpametniji ljudi koji nemaju decu.Ovi drugi vide da nije bas isto misliti i sra.ti.
A tek ne vidim u kakvoj je to korelaciji sa brakom i razvodom, mozda se razvela jer covek nikada nije bio tu i nije imala dovoljno podrske, pa je resila ako ce vec sama,onda ce jb.g sama
Tačno. Niko ne može znati šta se dešava između partnera. To samo oni znaju. Istinu, mislim. Sve drugo je priča, to jest, predstava za javnost(rodbinu, prijatelje, kolege...).Ili svako ima svoju priču(verziju)koju servira, ali to i onako više nema nikakvog uticaja.To jest, ako su ljudi rešili da se raziđu ili razvedu,to postaje nebitno.

Taj koji ti kaze da tolerises te nije pistoljem vodio kod maticara,sa tim predznanjem tolerancije si trebala da biras partnera,jer ta tolerancija podrazumeva popustanje,pa onda probas i testiras u vezi,a ne da se pomeraju granice u drugom pravcu tvrdoglavosti i pustanja muda s nadom da to moze da opstane

• Podržavam
Zato je najbitnije :
A) imati svoj stan
B) imati posao
C) ne potpisivati nikakve papire, ziveti u okviru vanbracne zajednice i kad ti dozlogrdi, nema pravnih peripetija 😂

Moji su se rastali za 3 dana, ali su se papiri vukli 10 godina , taman kad je cale nasao devojku, zavrsio se proces 😂 i hvala im sto su se razveli. Nakon toga majka se zaljubila i nasla najboljeg coveka na svetu. Cekala je dugo na pravu ljubav, al jbg, da se nisu zajeb mama i tata, mene ne bi bilo, hvala im svakako

Back