Međunarodni sudovi i PRAVDA...

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
Od svih Nemaca osuđenih za WW2, najduže je robijao Rudolf Hess, čovek koji je 41-e išao sa britancima sklapati mir i od tada do kraja rata preležao na robiji.....
Pitam se, pitam, jesu li današnji međunarodni sudovi pravedniji!!!????....

PS: I onda se čudimo Amerima za onaj uslov :D :D

Међународни суд је апсурд, њега формира победник, и као такав никада није праведан.
Да су немци формирали Нимбершки процес против савезника који су бацили Атомску бомбу на Јапан, шта мислите какав би био резултат

Kill Bill:
Sta si ti sad napisao??????????????????

Hess robijao od 41 do kraja rata???????????///

Koji uslov od Amera?????????????????

Visiš na forumu politika, a ne znaš takve stvari:
Britanci su uhapsili i bacili u zatvor Hessa kada je 41-e avionom sletio/srušio se u Škotskoj...

Ameri imaju uslov za neizručivanje svojih građana/vojnika međunarodnim sudovima...Tražite taj ugovor na potpis, dobićete koji pozitivan bod kod onog kauboja iz Texasa....:D

yoyo999:
Nisu pravedni.Onaj vojnik RSa Drazen neznam prezime dobio 5 godina zatvora zato jer je suradjivao sa tribunalom.A priznao da je ubio oko 120 zarobljenih civila kao pripadnik streljackog odreda!?!?!?!?Koje sr**e.

Ispada da se za*ebavam sa streljanima, ali u osnovi:

Pripadnik streljačkog voda mora izvršavati naređenja nadređenih, ne sme preispitivati odluke istih i bla, bla.....Učili su nas, zna se ko: tiletovi samoupravljači....IZVRŠI, PA SE ŽALI...:D

Poslije drugog svjetskog rata njemackim vojnicima je zakonom bilo dozvoljeno te obavezno odbiti naredjenja koja se krse sa osnovnim ljudskim moralima (streljanja,ratni zlocini itd.).Vjerujem da neka vrsta morala je promovisana i u titinoj pa i u svakoj drugoj armiji.Bar mene su poducavali tako dok sam sluzio u vojsci federacije poslije rata.

yoyo999:
Poslije drugog svjetskog rata njemackim vojnicima je zakonom bilo dozvoljeno te obavezno odbiti naredjenja koja se krse sa osnovnim ljudskim moralima (streljanja,ratni zlocini itd.).Vjerujem da neka vrsta morala je promovisana i u titinoj pa i u svakoj drugoj armiji.Bar mene su poducavali tako dok sam sluzio u vojsci federacije poslije rata.

Šta, kasnije su uveli i predmet:'Teorija i praksa služenja JNA'!!?? :D

Back