Međunarodni sud u Hagu traži nalog za hapšenje Netanjahua i lidera Hamasa zbog ratnih zločina

Međunarodni krivični sud sa sedištem u Hagu ne treba mešati sa Tribunalom koji je nastao na osnovu rezolucije SB dok je prvi nastao na osnovu Rimskog statuta koga nisu priznale mislim sve velike sile.
Ajd a ne gubim vreme objašnjavajući već kratko da napišeem suštinu ; Piši propalo.
kako mislis? https://en.wikipedia.org/wiki/Hague_Tribunal
 
Исто тако ћемо видети како ће гласати Русија и Кина, а како Канада и Америка. :whistling:
Kanada je izglasala protiv sebe u vezi domorodaca i to po tim novim debilnim definicijama; iako nisu istrebljivali domorodacka plemena kao sto su to Nemci radili i sto je pravir primer genocida i plan unistenja jednog celog naroda.

“Lokalni genocid” je defijicija koja se moze pripisati svakome i svuda.

Tako da, Kanada ce glasati ZA; a zasto MIP Srbije ne koristi svoju dijasporu za lobiranje; to je vec pitanje za te maloumnike koji se tamo vode da rade i primaju platu za nista.
 
640px-ICC_member_states.svg.png
 

Kakve bi posledice međunarodna poternica imala za izraelskog premijera?​

Nalog za hapšenje još nije na snazi, njega tek sud treba da odobri. Pre svega, to je znak da MKS dovoljno ozbiljno shvata optužbe protiv sumnjive osobe.
Kako MKS navodi na svom sajtu, taj sud izdaje nalog za hapšenje samo ako sudije smatraju da je neophodno da se dotična osoba uopšte pojavi na suđenju. Prisustvo osobe je neophodno u procesu MKS. Drugi razlozi mogu biti da sudije strahuju da bi optuženi mogao da ometa postupak ili da počini nova krivična dela.

Međutim, pošto MKS nema sopstvenu policiju koja bi uhapsila osumnjičene, malo je verovatno da će se članovi izraelske vlade zaista naći pred sudom u Hagu.
Ipak, nalog za hapšenje bi ozbiljno ograničio međunarodnu slobodu kretanja Netanjahua i ministara koji su možda takođe traženi, jer sve 124 ugovorne strane MKS dužne su da uhapse tražena lica na svojoj teritoriji i predaju ih sudu.
Tako se na primer Vladimir Putin drži podalje od većine međunarodnih sastanaka otkako je sud izdao nalog za hapšenje protiv njega zbog otmice ukrajinske dece u Rusiju. Predsednik Ruske federacije putuje samo u države koje ne priznaju MKS.

Kakve veze ima mogući nalog za hapšenje sa optužbama za genocid?​

Istragu Međunarodnog krivičnog suda ne treba mešati sa optužbom za genocid koju su neke države podigle protiv Izraela. Južnoafička Republika, između ostalih, optužila je Izrael pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) zbog velikog broja poginulih u ratu u Pojasu Gaze. I taj sud je u Hagu, ali ne istražuje pojedince, niti izdaje naloge za hapšenje. On je isključivo odgovoran za sporove između država.

Krajem januara ove godine, MSP je priznao „opasnost od genocida u Pojasu Gaze“. Međutim, hitan zahtev Južnoafričke Republike da Izrael prekine sva neprijateljstva, nije odobren. Nakon te početne odluke, suđenje za genocid će se verovatno nastaviti mesecima ili godinama.
 
da se nastavimo na ovu temu

pod broj 1 amerika je bog ovoga sveta, a vi svi ste njeni idolopoklonici, osim rusije

pa kaze:

Blinken Working With Congress To Punish Hague-Based ICC


jel treba prevod?
jel razumete vi engleski, evo srprki? kaznicemo bre taj hebeni hag i taj smrdljivi sud, pa kako vam nije jasno? kaznicemo ih!
ako se ne dozovu pameti mozemo da ih i bombardujemo, pa eto shvatite, AMERIKA JE BOG, i ima da joj se klanjaju svi, pod broj 1 smrdljivi haski tribunal! inace ce da radi opet one way or another, nemoj posle da kukaju nizozemci, vodozemci, ima bre da ih POTOPIMO, NE SMEJU DA DIRAJU BIBIJA! a tek svabe, malo im bilo ono sa severnim potokom? vidim ja hoce reprizu! E, oni ce da apse Bibija?! jao, oprani mozgici....a Putina, njega nece vise da apse?

Putine daj rokni im samo jednu u den haag, nemo' mi da intervenisemo, potopcemo ih stvarno! Oni stvarnoi ne shvataju da se mi ne zayebavmo...
 
Poslednja izmena:

Blinken podržava sankcije protiv ICC-a, demonstranti ga nazvali 'krvnikom Gaze'​

Бiби претворио Израел у своје таоце, ко Слоба нас... слаткоћа траљавих војних интервенција (геноцидашења, што би рекли млади)

Упорно мешају Бибија и Израел, а само се његова глава тражи на тацни у Хагу...

реално, то одмах значи крај рата у Палестини, - ТАКО ШТО ДА НЕ?

Плус што и ЦЕО ХАМАС иде у комплету под лед - ГДЕ ЋЕШ БОЉЕ ОД ТОГА!

Две муве једним ударцем, и мирна Босна... :mrgreen:

Још кад би тако и Путина и ''неки МАјдан орг'' па сви да запевамо...

 
Pa i nisu Jevreji. Zapravo "tehnički" su ga ubili... Italijani :mrgreen:
Они су Га невиног осудили на смрт, призивајући Кривицу за то на цео свој род...

Технички је мање битно јер је последично због првопоменутог...

А и нису Италијани, већ Кападокијци, Спартанци, Грузини и ко зна ко из елитних мултикулти војних јединица Римљана
 
Koje siledžijstvo, čak Netanjahu nije ni njihov građanin.
Prijetiti tako ICC je zaista nečuveno.
Мислим да прете празном пушком, јер постоји код већине прећутна сагласност да Биби сиђе са власти, због раскола у НАТО који прети због њега
 

Back
Top