Međunarodni sud pravde; Hrvatska vs. Srbija

Pa vi ste ubijali i decu u majčinoj utrobi... jeste, ubijali smo vas, ali vas nismo ubili dovoljno, kada vam seme zatremo onda ću biti srećan!!!

zato ste sada u poziciji u kojoj jeste.

da ste pošteni ljudi nitko se nebi ustručavao biti u jajednici sa vama.

malo razmislite o svojim postupcima i o tome da vas svi izbjegavaju.

niko se nije osvećivao!
da se neko htjeo osvetiti, vas ne bi bilo!!!

ok,a zbog čega ste onda ubijali hrvatski narod 1991.godine?

i jasenovac ne spominjite.on ne zadovoljava definicuiju genocida.u jasenovcu su ubijani podjednako i hrvati i srbi i židovi i cigani.svi koji su prekršili zakon.

Pa vi ste ubijali i decu u majčinoj utrobi... jeste, ubijali smo vas, ali vas nismo ubili dovoljno, kada vam seme zatremo onda ću biti srećan!!!

Ccccc, to je bre rat izmedju Srba katolika i Srba pravoslavaca,pravih kajkvskih Hrvata sa njihovim imenima i prezimenima ima jedva 300.000 i zive uglavnosm sezero-zapadno od Zagreba i od njih nisi mogao da skupis ni jednu ceteu ustasa...

i jasenovac ne spominjite.on ne zadovoljava definicuiju genocida.u jasenovcu su ubijani podjednako i hrvati i srbi i židovi i cigani.svi koji su prekršili zakon.

zbog čega? pa nije ubijan hrvatski "narod", već hr. vojnici! a zašto, pa vjerovatno da on ne bi ubio nas!:think:

kakve veze imaju zločini drugog svjetskog rata sa srpskim zločinima od 1990. do 1995.godine?

de,prosvjetlite me,molim Vas.

zbog čega ste poubijali ljude u vukovaru i škabrnji?

zbog jasenovca?

Pa to, upravo, ti tvrdiš.
Kao što si mogao pročitati u mom prvom postu na ovom topicu, ja te zločine osuđujem.
A, ako analiziramo zločine vršene u tom ratu, i uporedimo ih, Ovčara je tipičan osvetnički ratni zločin počinjen prema neprijateljskim zarobljenim vojnicima. Kada pišem osvetnički, tu mislim prvenstveno na osvetu za zločine počinjene od tih istih vojnika, pre pada Vukovara, a ne na WW2. Naravno da ih ne opravdavam. Trebalo ih je sve pojedinačno istražiti, pa krivce procesuirati i pred streljački stroj, a ostale u zarobljenički logor, što je i predviđeno Ženevskom konvencijom.
Međutim, ono što ja pokušavam reći jeste razlika u prirodi zločina. Nije isto postreljati ratne vojne zarobljenike i izmasakrirati na najmonstruoznije načine kompletno stanovništvo u nekom mestu, bez obzira na starost i pol.

imali ste vi koncentracijske logore u kojima ste ubijali.

a u vukovaru niste imali strpljenja čekati da odvedete ljude u logore pa ste neke na licu mjesta poubijali.

samo jer su hrvati.

a to je genocid.

ubijanje na nacionalnoj osnovi je GENOCID.

hoćete li hrvata ubiti metkom u čelo,zaklati ga,otrovati ili ugušiti u vodi,samo je pitanje vaše domišljatosti.

Ti logori nisu otvarani radi istrebljivanja Hrvata. Vecina ljudi koji su zavrshili tamo je izashla iz njih. Osudjujem otvaranje istih, ali oni nisu otvarani radi unishtavanja Hrvata.

Ubijanje na nacionalnoj osnovi je genocid? :roll:
Je l' tebi dobro? :roll:
Znachi, ja sad tebe ubijem zato shto si Hrvat i to je dokaz da Srbi vrshe genocid nad Hrvatima? :roll:

Krajnje je jadno kakve sve bajke ovi turbo-Hrvati prave od "Domovinskog rata". I posle nama kazhu da smo mitomani. :roll:

Genocid je kad je meni pun ku'ac vas Hrvata i krenem da vas istrebljujem. Sve do jednog. Ne na odredjenoj teritoriji, nego svugde.

Najbolji primer genocida je ono shto su nacisti radili Jevrejima. Je l' to imalo nekakve veze sa teritorijom? Ne, nije. Imalo je iskljuchivo veze sa namerom nacista da u potpunosti unishte jevrejski narod, ma gde se on nalazio. To je genocid.

I ti choveche, blage veze nemash ni shta znachi "istrebljivati". Ne mozhe proterivanje sa neke teritorije biti istrebljivanje. :roll:

Genocid za cilj ima totalno unishtenje neke grupacije. Etnichko chishcenje za cilj ima chishcenje neke teritorije od neke grupacije.
Ja hocu Slavoniju da pripojim Srbiji, ali mi smetaju tamoshnji Hrvati, te ja chistim tu teritoriju, uglavnom proterujuci ih, ali i ubijajuci ih. To je etnichko chishcenje.

Ja hocu da u potpunosti unishtim Hrvate kao grupaciju, te ih fizichki unishtavam ma gde oni bili. I u Slavoniji, i u Dalmaciji, i u Zagorju, i u Istri. Ma i u Argentini, i u Indoneziji. Gde god ih nadjem, i gde god mogu. To je genocid.

Dakle, etnichko chishcenje je povezano sa teritorijom, a genocid sa totalnim unishtenjem neke grupacije.

***, zar je toliko teshko to shvatiti...? :roll:

Ti si ludi psihopata. Isprva sam mislio samo da si zadojen gebelsovskom propagandom kojom vam vaše vlasti peru savest, ali sad vidim da si lud i da se ni po čemu ne razlikuješ od Maxa Luburića, Ljube Miloša, Jure Francetića & Co.
Ovaj tvoj post, gore citirani, to u potpunosti potvrđuje.

Kažeš da ne spominjemo Jasenovac jer ne zadovoljava definiciju genocida.
Prvo Jasenovac treba da spominjemo i spominjaćemo ga dok god ijedan Srbin po zemlji hodi i srpskim se imenom zove.
Zar ne zadovoljava definiciju genocida kompleks koncentracionih logora, među kojima i jedini u istoriji čovečanstva, logor za decu? Zar ne zadovoljava definiciju genocida to što je taj kompleks logora za svega nekoliko godina progutao bezmalo milion ljudi, i to ne nemačkim, brzim i masovnim, tehnikama ubijanja,poput gasnih komora ili masovnih streljanja, već "udarničkim" delovanjem hladnim oružjem? Zar ne zadovoljava definiciju genocida to što su tamo ciljano istrebljivana tri naroda, od kojih je najviše Srba, jer su bili i najbrojniji? Znači, nikako podjednako, kako ti kažeš. možda sa podjednakim žarom ubica, mada i u to sumnjam, jer nije se ustaša stideo postojanja Jevreja ili Cigana, nego Srba, kao večitog podsetnika porekla i izdaje.

I na kraju kažeš da su tamo ubijani oni koji su prekršili zakon.
Jedini zakon koji su oni prekršili, po vama, je zakon postojanja, ili ti možda znaš za još neki zakon koji su prekršili. Hajde, kaži mi! Baš me interesuje koji normalan civilizacijski i opšteprihvaćen zakon su prekršila deca i bebe poubijani u dečijem logoru u Staroj Gradiški.

Zbog ovog tvog stava, izrečenog u citiranom postu, ja prekidam sa tobom bilo kakvu dalju diskusiju. Usput, počinjem da se pitam, ako su svi hrvatski bojovnici, postreljani u Ovčari, razmišljali poput tebe, da li je to uopšte bio zločin, jer veruj mi, takve monstrume, poput tebe, bih mirne savesti odstrelio, mirne savesti. Ne zbog toga da se svetim ili nešto slično, već samo da ovaj svet oslobodim nakaradne greške prirode, opasne po život ljudi.

Želim ti da crkneš k'o pas.

Ti si ludi psihopata. Isprva sam mislio samo da si zadojen gebelsovskom propagandom kojom vam vaše vlasti peru savest, ali sad vidim da si lud i da se ni po čemu ne razlikuješ od Maxa Luburića, Ljube Miloša, Jure Francetića & Co.

Prvo Jasenovac treba da spominjemo i spominjaćemo ga dok god ijedan Srbin po zemlji hodi i srpskim se imenom zove.
Zar ne zadovoljava definiciju genocida kompleks koncentracionih logora, među kojima i jedini u istoriji čovečanstva, logor za decu? Zar ne zadovoljava definiciju genocida to što je taj kompleks logora za svega nekoliko godina progutao bezmalo milion ljudi, i to ne nemačkim, brzim i masovnim, tehnikama ubijanja,poput gasnih komora ili masovnih streljanja, već "udarničkim" delovanjem hladnim oružjem? Zar ne zadovoljava definiciju genocida to što su tamo ciljano istrebljivana tri naroda, od kojih je najviše Srba, jer su bili i najbrojniji? Znači, nikako podjednako, kako ti kažeš. možda sa podjednakim žarom ubica, mada i u to sumnjam, jer nije se ustaša stideo postojanja Jevreja ili Cigana, nego Srba, kao večitog podsetnika porekla i izdaje.

Jedini zakon koji su oni prekršili, po vama, je zakon postojanja, ili ti možda znaš za još neki zakon koji su prekršili. Hajde, kaži mi! Baš me interesuje koji normalan civilizacijski i opšteprihvaćen zakon su prekršila deca i bebe poubijani u dečijem logoru u Staroj Gradiški.

Zbog ovog tvog stava, izrečenog u citiranom postu, ja prekidam sa tobom bilo kakvu dalju diskusiju. Usput, počinjem da se pitam, ako su svi hrvatski bojovnici, postreljani u Ovčari, razmišljali poput tebe, da li je to uopšte bio zločin, jer veruj mi, takve monstrume, poput tebe, bih mirne savesti odstrelio, mirne savesti. Ne zbog toga da se svetim ili nešto slično, već samo da ovaj svet oslobodim nakaradne greške prirode, opasne po život ljudi.

:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:

"članak 6.

Za svrhe ovoga Statuta, izraz "genocid" znači bilo koje od niže opisanih djela, počinjeno u namjeri da se u cijelosti ili djelomično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina kao što je: (a) ubijanje pripadnika skupine; (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje; (d) nametanje mjera s namjerom sprečavanja rađanja unutar skupine; (e) prisilno premještanje djece iz jedne skupine u drugu.
"

'ajde, poshto smo svi mi ovde tako glupi i zadojeni velikosrpstvom, a ti si tako objektivan i realan, bi li bio ljubazan da nam pokazhesh gde se ovde uopshte pominje teritorija?

pa, da... ili tako.

'ajde, poshto smo svi mi ovde tako glupi i zadojeni velikosrpstvom, a ti si tako objektivan i realan, bi li bio ljubazan da nam pokazhesh gde se ovde uopshte pominje teritorija?

definiranje teritorija je ostavljeno za svako podizanje optužnice za genocid ponaosob.

cilj genocida je etnički čist teritorij,to se samo po sebi podrazumjeva,i nije potrebno dodatno pojašnjenje.

.

negirate li Vi činjenicu da su u jasenovcu ubijani i hrvati,jednako kao i srbi ili židovi?

prema tome - jasenovac se ne može tretirati kao genocid.

zločin jeste,ali genocid (ubijanje pripadnika jedne nacije) NIJE.

druga stvar je to što to vama ne odgovara,jer onda gubite razlog zbog kojeg ste ubijali nevini hrvatski i bošnjački narod od 1991.godine pa do 1995.godine.

jer - pogledajte istini u oči:

ubijali ste hrvate devedesetih godina ZBOG JASENOVCA.

a kakve veze imaju ubijeni hrvati sa zločinima koji su se dogodili u jasenovcu?

NIKAKVE.

ubijali ste posve NEVINE ljude.

definiranje teritorija je ostavljeno za svako podizanje optužnice za genocid ponaosob.

cilj genocida je etnički čist teritorij,to se samo po sebi podrazumjeva,i nije potrebno dodatno pojašnjenje.

Aha, znachi sad se podrazumeva? A, pa shto ne reche odmah...? :roll:

Rekoh vec da je najbolji primer genocida ono shto su nacisti radili Jevrejima. Totalno unishtenje Jevreja kao naroda, shto nije imalo nikakve veze sa teritorijom.

Back