Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
326.450
66.-sajam-knjiga.jpg


Od 21. do 29. oktobra 2023. na Beogradskom sajmu biće održan 66. Međunarodni beogradski sajam knjiga pod sloganom „Živele knjige / Vive les livres“.

Zemlja počasni gost ove godine je Francuska

Sajam knjiga održava se u halama 1, 1A, 2A i 4 Beogradskog sajma, a kapije će biti otvorene za posetioce prva dva dana i poslednjeg dana održavanja, 29. oktobra, od 10 do 21 čas, dok će ostalim danima raditi od 10 do 20 časova.

Manifestacija, koja je uvrštena u one od značaja za Grad Beograd, trajaće devet dana, dan više nego inače.

Među gostima su izraelski pripovedač Etgar Keret, čije su knjige prevedene na skoro pedeset jezika, Portugalac Žoao Tordo i dve velike zvezde, Britanci Sajmon Sibag Montefjore i Kejt Mos. Biće i mnogo domaćih pisaca knjiga različitih žanrova.

U isto vreme, na istom prostoru, tradicionalno se održava i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava. Tradicionalno će biti dodeljene brojne nagrade, između ostalih za izdavača godine i izdavački poduhvat godine.

Pojedinačne ulaznice koštaće 350 dinara, a grupne (za organizovane posete za više od 20 osoba) iznosiće 250 dinara. U ponedeljak i utorak, 23. i 24. oktobra porodicama će biti omogućeno da posete Sajam knjiga uz poseban popust. Ovim danima moći će da se kupi porodična ulaznica za Sajam knjiga po ceni od 1.000 dinara. Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, Školski dan biće u četvrtak, 26. oktobra.

(danubeogradu )
 
Čudo koliko je vremena trebalo da se otvori tema o jednom od najznačajnijih kulturnih događaja u Srbiji iako se od početka septembra zna kad će biti održana i koje će biti cene ulaznica. Pohvale Nini za otvaranje teme:ok:

Moji planovi za ovaj Sajam su Uputstva posluzi Džonatana Svifta i Mit o Sizifu Alberta Kamija. Trenutno sam nezadovoljan poslom što se vidi i po literaturi:mrgreen:
 
Volim da idem na Sajam knjiga, to mi je jedan od omiljenih događaja u godini. Mada, uvek mi je glavni motiv odlaska bio da se popnem tamo gde su polovne knjige i stripovi i da prebiram po njima, posebno po stripovima. Ali, tokom godina sam našao na netu skenirane verzije mnogih stripova koje sam želeo, pa se znatno smanjio broj onih koje tražim. (Znam, lepše je kad držiš strip u rukama nego kad ga čitaš na ekranu skrolujući točkićem miša, ali situacija je uvek bila daj šta daš, a uz to je ova druga varijanta džabe.) Takođe, nisam nimalo oduševljen time što mora da se plaća karta i što košta toliko. Mislim da bi trebalo da bude nekih stotinak dinara, ako već mora da postoji, ne više od toga.

Što se tiče izmeštanja sajma, to može lako da ostane samo na šuškanju (lično ne bih voleo da ga izmeste, a verujem da se mnogi slažu sa mnom). A sve i da ga premeste, ne verujem da će se suštinski razlikovati od onoga što je bio.
 
Da li planirate da idete na sajam?
Ne. Knjige kupujem online, preko sajtova izdavačkih kuća.

Ponekad odem na Laguninu manifestaciju "Noć knjige", obično kada je letnja "Noć knjige". Zimi naručujem online.

Kupujem uglavnom više od tri knjige, najčešće nastavke serijala ( tako sam kupila ceo serijal "Sedam sestara" Lusinde Rajli )...ili knjige koje preporučuju u knjiškim grupama na Fejsu..
 
Ne znam je li to tolika razlika u platežnoj moći ili su knjige toliko jeftinije, no..bio sam jučer na Interliberu i nešto kupio. Ima u odnosu na Bg sajam knjiga niz stvari koje su slabije (npr. manji prostor i gužva, i generalno stisnuto i loše organizirano, usko), a cijene su li-la, no kupio sam neke stvari po vlastitim interesima, i nisu bile nešto skupe. No ako je ovo realno što ljudi govore, onda je u Bg sajmu cijena bagatelna, upravo smiješna..


 

Back
Top