Među uhapšenima i nekadašnji telohranitelj Čede Jovanovića

Mortimer

Veoma poznat
Poruka
11.366
Razbojnici koji su 10. marta presreli transport sa novcem firme “Sekuritas” i uz pretnju automatskim puškama odneli oko 83 miliona dinara, novac su konvertovali u evre i sakrili na nekoliko različitih štekova. Policija je prilikom hapšenja pronašla samo deo novca i nekoliko vrednih umetničkih slika, koje su pretpostavlja se razbojnici kupili od ukradenog novca. Za ostatkom novca policija i dalje traga.
Od sedamnaestorice koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u spektakularnoj pljački u Beogradu, protiv njih osmorice je podneta krivična prijava. Novica Elek (30), Ivan Jurek (35), Bogdan Restović (22), Miloš Marković (33), Petar Obradović (31), Boris Polić (28), Nenad Grčić (32) i Senad Denaja (33) saslušani su juče u beogradskoj policiji, dok se za organizatorom grupe Urošem Petrovićem (29), kao i Nenadom Kurilom (25) i Aleksandrom Bulajićem (33) i dalje traga.
Svi osumnjičeni terete su za razbojništvo, proizvodnju, nošenje i prodaju oružja i eksploziva, krađu vozila, kao i proizvodnju i prodaju droga.
Inače, organizator pljačke Uroš Petrović je sa drugoosumnjičenim Novicom Elekom 2007. opljačkao firmu “Dip trejd” u Zemunu i tom prilikom su odneli oko 13 miliona dinara. Policija je proteklih dana bila “za petama” Petroviću, koji se skrivao u Ivanjici i Šapcu, ali je on neposredno pre hapšenja pobegao i od tada mu se gubi svaki trag.
U bekstvu još trojica
- Uroš Petrović sumnjiči se da je sa istom grupom u januaru ove godine presreo transportno vozilo iste firme, “Sekuritas” kod tržnog centra “Piramida” u Novom Beogradu i uz pretnju automatskim puškama tom priliko su odneli oko 23 miliona dinara. Kad je reč o novcu koji su pljačkaši odneli u poslednjoj pljački kod Bokeljske petlje, oni su taj novac konvertovali u evre i veliki deo sume nedostaje. Policija i dalje traga za mestima gde bi razbojnici mogli da sakriju novac. Pri hapšenju, kod pojedinih osumnjičenih pronašli smo vredne umetničke slike, pa ispitujemo da li su kupljene od ukradenog novca - kaže izvor “Blica” iz policije.
Među uhapšenim razbojnicima je i Petar Obradović, čija je uloga u filmskoj pljački bila da vozi “audi a6” sa upaljenim rotacionim svetlom i blokira put transportnom vozilu. On radi u Upravi za obezbeđenje MUP-a i do pre godinu dana bio je lično obezbeđenje lidera LDP Čedomira Jovanovića. Obradović je u trenutku hapšenja bio na godišnjem odmoru.
Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/24...-i-nekadasnji-telohranitelj-Cede---Jovanovica

Da li je Ceda vrcao med?

'Prvi kontakt s Markom Miloševićem imao sam kada je išao u sedmi razred osnovne škole i kada mu je jedan dečak u školi ukrao pištolj "beretu". Tada smo jedan moj kolega iz Jedinice i ja išli po zadatku u školu da pronađemo oružje, kaže Orić i dodaje da je u Hagu sa Slobodanom Miloševićem kontaktirao "u okviru zatvorskih procedura"

Naser Orić potvrdio je da ovih dana namerava da angažuje advokata i podnese zahtev za penziju u Srbiji gde je, kako kaže, kao pripadnik MUP-a učestvovao u akcijama na Kosovu, hapšenju Vuka Draškovića i gušenju pobune u rudniku Trepča.

Orić, ratni komandant Srebrenice, u intervjuu za Slobodnu Bosnu ispričao je i da je bio član obezbeđenja Slobodana Miloševića i da je njegovog sina Marka "kao klinca izvlačio iz nestašluka". Orić navodi da je od 1987. do 1991. godine radio najpre godinu dana kao policijski pripravnik na Savskom vencu, nakon čega je prošao obuku za Specijalnu policiju MUP-a Srbije.

"Prvi kontakt s Markom Miloševićem imao sam kada je išao u sedmi razred osnovne škole i kada mu je jedan dečak u školi ukrao pištolj - italijansku "beretu". Tada smo jedan moj kolega iz Jedinice i ja išli po zadatku u školu da pronađemo tog dečaka i vratimo pištolj", rekao je Orić.

Drugi put Marka je, kako kaže, video kada ga je vraćao iz porodične kuće u Požarevcu, gde je bio pobegao sa devojkom.

"Nikada nisam bio lični pratilac ili telohranitelj Slobodana Miloševića, kako to neki tvrde. Bio sam deo policijskog tima koji je osiguravao Miloševića. Kako je 90-ih godina bilo puno događaja, mitinga, političkih skupova, procena je bila da Milošević mora imati brojnije osiguranje. Između ostalog, obezbeđivali smo Miloševića na Gazimestanu 28. juna 1989", ispričao je Orić. '
http://www.bhmagazin.com/bih/4626-naser-ori-nisam-bio-tjelohranitelj-miloevia.html

A u Hagu mu se obraćao sa - Predsjedniče ..

Čeda - napredan pedagog !
Zna da prenese iskustva....
Mogao bi ministar Obradović da se zamisli malo.
Ima tu elemenata za dužu saradnju sa Čedom
uz uslov da batali drogu....Zbog uticaja na đake !

naročito da slušamo anu stanić/ex- mobi dik?! i cecu
pa će da nam bude bolje=?

nećemo '90-e pa po cenu da nam sve plate i vrate,
glasamo za ldp i hvala lepo - doviđenja do sledećeg suđenja...

Back