Medijski mrak: Nigde nema informacije o spremnosti Tadica da prizna nezavisno Kosovo

kosovo je izgubio boris tadic i demokratska stranka tj izdao :bye:

Slobisti i radikali su isli u rat za odbranu kosmeta i ocuvali ga kao deo Srbije pod upravom UN

Nije problem ako te neko napadne i nesto ti otme. Problem je ako mu ti tu das za pravo i nametnuto stanje priznas za legalno

A onda je dosao Tadic Djindjic i ostala bagra kriminalaca i izdajnika , i izdali su sve sto su slobisti i radikali izborili i za sta sy se borili :bye:

Sudice vam Srbija - kad tad domaci izdajnici


Da li je Srbija imala vlast na Kosovu, u vreme kada su "izdajnici" došli na vlast?:think:
 
Косову су заједно изгубили комунисти, Милошевић и Тадић. Ишао сам хронолошким редом.



Ti si ipak ozbiljniji čovek od ovog Tihog, tako da se sa tobom može
normalno diskutovati.:)


Jedino mi nije jasno, zašto si izostavio Koštunicu?
 
Poslednja izmena od moderatora:
Ti si ipak ozbiljniji čovek od ovog Tihog, tako da se sa tobom može
normalno diskutovati.:)


Jedino mi nije jasno, zašto si izostavio Koštunicu?
Зато што мислим да је учинио оно што је реално могао и када је покушао свим реалним, мирним и дипломатским средствима да колико-толико одржи Србију на Космету, био је практично остављен на цедилу од својих дотадашњих коалиционих партнера. Не кажем ни да би Коштуница вратио суверенитет али мислим да бисмо имали јачу подршку земаља БРИК-а, избегли бисмо капитулантску резолуцију у ГС-УН, на сееверу Космета не би био ЕУЛЕКС, него УМНИК (а у УМНИК-у су и многе државе наклоњене Србији). Самарџић (кога не величам, чак ми ни није нешто посебно омиљен политичар) је имао занимљив предлог, о функционалној, аали не и формалној подели КиМ, према коме би у српским срединама важили српски закони, српске институције, а у већински албанским-косовски закони и институције. Међутим, после изношења тог плана, од појединих функционера ДС, индиректно је оптужен за одређени вид издаје, па план није могао да прође јер није било јединства ни у Србији за тај план.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Jesi razmišljao o tome da je to laž, i da se zbog toga ne smatra vešću? Pozicija DS-a je da nikada neće priznati Metohiju & Kosmet.

Čak su ih mnogi ekstremisti iz LDP-a i Peščanika kritikovali zbog tog jasnog stava da nema nikada priznanja Metkosa


Кад год помислим да си као и остали жути у бескрупулозности, лажима и нечасном понашању дотакао дно - увек ме изнова изненадиш.

Па, ***... ШТА ЈЕ ОВДЕ ЛАЖ???:evil::evil::evil: Кликни на сајт да ти сада не преносим постове са друге теме ПА ЗАБОДИ НОС И ЧИТАЈ
Vikiliks: Tadićevi tajni pregovori o prihvatanju Kosovske „države“ i ulasku u NATO

79826807.jpg


Šta nam otkriva najnoviji Vikiliks dokument kodiran kao „VZCZCXRO7590“, čije je polazna „pošta“ bila Američka ambasada u Beogradu, datiran 5-og Februara, 2010, označen kao stroga tajna i prosleđen: Hilari Klinton, američkom Nacionalnom savetu za bezbednost u Vašingtonu, Američkoj vojnoj komandi za Evropu u Vaihingenu u Nemačkoj, američkom državnom Sekretaru odbrane i američkom predstavniku pri britanskom ratnom vazduhoplovstvu, kao i 18 američkih ambasada i konzulata u širem regionu!? Na prvi pogled ne tako mnogo, ali na „drugi pogled“ i čitanjem između redova i više nego dosta…
Prvo sama klasifikacija dokumenta, a potom i spisak onih kojima su upućene kopije izveštaja, već govori dovoljno o značaju dokumenta. Naravno kada su u pitanju diplomatski dokumenti ove vrste, nerealno je očekivati da će se u njima naći isuviše kompromitujućih činjenica, ali je realno očekivati da ćemo naići na kompromitijući sadržaj- u ovom slučaju taj sadržaj je i više nego kompromitujući za „srpski“ vladajući režim. Krenimo redom:

Savetnik za spoljnu politiku predsednika Srbije, Jovan Ratković se sastao sa američkom ambasadorkom Vorlik u Beogradu, i tom prilikom su diskutovali više tema, pre svega Kosovo, ulazak Srbije u NATO, odnose sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Makedonijom, ulazak Srbije u EU itd. Ovde je važno reći da se „srpska“ strana nije više otvoreno zalagala za povratak Kosova pod Srpski suverenitet, već za održavanje „statusa kvo“ neformalne podele Kosova, i da je Ratković preneo Tadićevu čvrstu opredeljenost da „uvede“ Srbiju u NATO.

Ratković je ambasadorki Vorlik preneo opredeljenost Srbije da nastavi tesnu saradnju sa SAD po pitanju „veoma osetljivih“ obaveštajnih sadržaja, kao i da će pojačati vojnu saradnju sa američkom nacionalnom gardom iz Ohaja, radi treninga za „mirovne operacije“. Takođe je obećao slanje 50 dodatnih pripadnika žandarmerije na Haiti, kao i „mirovnjaka“ u Liban. Po pitanju Kosova ambasadorka je izrazila zabrinutost zbog konfronirajućeg stava jednog dela srpske vlade, na šta je Ratković izjavio da će se Srbija potruditi da pitanje Kosova „reši“ na miroljubiv način tako što će se i Albanci i Srbi osećati kao „pobednici.“ Ratković je izjavio da planovi Amerike i Pitera Fejta da se sever Kosova stavi pod kontrolu vojnom intervencijom NATO-a nisu dobri jer bi izazvali nestabilnost u samoj Srbiji i ugrozili poziciju „srpske“ vlade. Ambasadorka je negirala vojne planove za zauzimanje severa, ali je potvrdila da SAD i EU imaju planove da „nametnu“ integraciju srpskog Severa u okviru „albanskog Kosova“.

Ratković je preneo ambasadorki lična uveravanja predsednika Tadića da Srbija „neće moći“ još dugo da ostane van NATO-a, kao i da je raspoloženje u srpskom narodu za ulazak u NATO sve veće(!?). Naglasio je da „Srbija“ preduzima praktične korake ka ulasku u NATO, i da povećava saradnju sa tom organizacijom, da je poslala srpskog ambasadora u sedište NATO-a , kao i da će predsednik Tadić lično posetiti Brisel da bi zvanično otvorio to „srpsko“ predstavništvo pri NATO-u, u junu ili julu i da se nada da će tada moći lično da se obrati Severnoatlantskom Savetu.

Naglasio je, da je Tadić lično dao nalog ministarstvu spoljnih poslova i ministarstvu odbrane da povećaju učešće u austrijskom “PfP”akcionom modelu (borbi protiv kriminala na južnom Balkanu), pošto je to učešće preduslov za članstvo u NATO.

Što se tiče ulaska Srbije u EU, tu je Ratković demonstrirao pesimizam zbog „EU zasićenosti“ novim članstvom, i pritom se požalio na opstrukciju od strane Nemačke koja smatra nove članice EU ekonomskim balastom, a ne „napretkom“- što sve to, po Ratkoviću, čini pristup u EU sve više političkim, a ne tehničkim pitanjem. Ratković je potom po pitanju EU pokušao da bude optimističan i naglasio je da će desetogodišnjica „oktobarske demokratske“ revolucije i državnog udara protiv Miloševićovog režima ove godine, biti prilika „srpskim“ vlastima da podsete svet na demokratske tekovine te „revolucije.“

Što se tiče Hrvatske, tu je Ratković naglasio da predsednik Tadić radi sa Hrvatskom „diskretno“ na rešavanju bilateralnih pitanja. Po pitanju Bosne, Ratković je izjavio da uprkos činjenice da bi većina građana Republike Srpske želela da se odvoji od BiH i ujedini sa Srbijom, pozicija predsednika Tadića je da Srbija pre svega podržava teritorijalni integritet BiH. Na kraju je naveo da je u Crnoj Gori organizovani kriminal veliki problem, ali da je Srbija i dalje otvorena za saradnju sa Crnom Gorom.

Ovde sada nailazimo na deo dokumenta, na koji je američka ambasadorka stavila zabelešku da se „zaštiti“, a to je deo u kome Ratković opisuje tajne razgovore sa engleskim ambasadorom u Beogradu o planovima predsednika Tadića za Kosovo, pod tri opcije-

Opcija A: Delimičan suverenitet države Srbije na severu Kosova kao i nad 5 manastira na jugu- u tom slučaju bi Srbija prihvatila postojanje „države“ Kosovo, ali ga ne bi formalno priznala.

Opcija B: Podela Kosova.


Opcija C: Srbija pravi izbor: ili Kosovo, ili EU.


Po američkoj ambasadorki za Beograd je izgleda najprihvatljivija opcija A i za istu se najviše zalaže, ali će odbijanje srpskih vlasti da formalno priznaju Kosovo, verovatno „odložiti“ ulazak Srbije u EU na neodređeno vreme.

Iz ovog tajnog dokumenta se jasno vidi da predsednik Tadić radi iza leđa svom narodu i Narodnoj Skupštini, i uveliko priprema Srbiju za ulazak u NATO. Takođe vidimo da je „srpski“ režim svestan od ulaska u EU nema ništa, i da priznaje da to pitanje nije - kako se nama svakog dana sa državno kontrolisanih medija prezentuje- „samo“ tehničke prirode već političke, što opet potpuno razotkriva njegov ucenjivački karakter.

Na kraju po pitanju Kosova, vidimo da se „srpski“ režim opredeljuje za opciju kojom se prihvata postojanje separatističke „države“ Kosovo- uskraćeno za formalno priznanje- pod uslovom da se Beogradu da ograničeni suverenitet nad srpskim severom i nad pet manastira, s tim što bi pravi suverenitet nad kosovskim Srbima i srpskim svetinjama u stvarnosti pripao lažnoj „državi“ Kosovo. Ako je i od „našeg“ predsednika- mnogo je!

Referenca:

http://wikileaks.ch/cable/2010/02/10BELGRADE25.html

*********************************
 

Jesi razmišljao o tome da je to laž, i da se zbog toga ne smatra vešću? Pozicija DS-a je da nikada neće priznati Metohiju & Kosmet.

Ako je to ''laž'' kao što kažeš, zašto onda Tadić i DS nisu bar demantovali tu vest, jer se ova vest može smatrati možda najskandaloznijom u poslednjih 10 godina?
 
Poslednja izmena:
Evo malopre sam pogledao sajtove par dnevnih listova u Srbiji u pokusaju da nadjem vest o dokumentima iz americke ambasade u beogradu objavljenim na sajtu Wikileaksa u kojima Boris Tadic u jednom olajava lidere srpske opozicije i trazi pomoc Amerike u borbi protiv njih , a u drugom njegov savetnik Ratkovic prenosi Tadicevu poruku Americi da je spreman da prizna nezavisno Kosovo i uvede Srbiju u NATO pakt

pregledao sam sledece sajtove

- Na sajtu pressa nema nista

- Na sajtu B92 nema nista

- Na sajtu Kurira nema nista

- Na sajtu Pravde nema nista

- Na sajtu Politike i ako imaju cak i wikileaks specijal nema nista . Objavili su sve ostalo osim OVOGA

- Na sajtu novosti nema nista

- Na sajtu alo-a takodje nista

Zakljucak

U Srbiji vlada totalni medijski mrak i teror rezima Borisa Tadica , sve informacije su kontrolisane i nijedan medij ne sme da objavi nista bez odobrenja aktuelne vlasti

Najtuznije od svega je sto je stepen demokratiej i medijskih sloboda bio 1000 puta veci 90tih godina za vreme Slobodana Milosevica nego danas.

Inace dokument je objavljen jos pre 2 dana

Tuzno je da je Srbija danas nedemokratska kvislinska marionetska tvorevina pod diktaturom jednog coveka i par njegovih saradnika i prijatelja . Taj diktator svi znamo kako se zove.

A ti bi voleo da piše u novinama baš onako kako si ti zamislio sa naslovom Tadiću izdajniče.
 
Zato što je svakom pametnom čoveku jasno, da Kosovo nije Srbija, već mesto odakle se švercuje gorivo. Što talasati kad je stvar kristalno jasna. Pa priznaćemo - nego šta ćemo. Ko i kada, zavisi od potrebe da se prolongira. Tadić bi sad priznao, kao i pola vlade, jer je to podrazumevano, ali ne sme zbog mnogih unutrašnjih stvari. Toma i Aca *******i bi takodje to sad uradili, ali ne smeju. Možda kasnije. Ali kad dodje do toga, onaj ko je u vlasti će to uraditi, i to je to... Jaka mooda, postoje i važnije stvari od Slobine prodaje Kosova pre 20 god i Mlohine prodaje Kosova pre 5-6... pffff....
А у ствари, читава прича се своди на фактичко стање: амерска база је на Космету.

Ја то зовем окупацијом дела територије Србије, неко други, можда другачије, али то не мења ту сурову истину, од које све друго зависи у овоме тренутку.
 
А у ствари, читава прича се своди на фактичко стање: амерска база је на Космету.

Ја то зовем окупацијом дела територије Србије, неко други, можда другачије, али то не мења ту сурову истину, од које све друго зависи у овоме тренутку.

upravo tako. U pitanju je de fakto okupacija dela teritorije nase zemlje. SAmim tim svako ko saradjuje i sluzi tim okupatorima jeste, logicki gledano izdajnik nase drzave naseg naroda i nasih interesa.

Srbi imaju svako pravo i mogucnost da posluju saradjuju sa americkim nemackim i svakim drugim firmama ako je to u interesu nasem, ali niko nema pravo da sluzi interesima i bude u sluzbi vlada zemalja okupatora teritorije Srbije.
 
Zato što je svakom pametnom čoveku jasno, da Kosovo nije Srbija, već mesto odakle se švercuje gorivo. Što talasati kad je stvar kristalno jasna. Pa priznaćemo - nego šta ćemo. Ko i kada, zavisi od potrebe da se prolongira. Tadić bi sad priznao, kao i pola vlade, jer je to podrazumevano, ali ne sme zbog mnogih unutrašnjih stvari. Toma i Aca *******i bi takodje to sad uradili, ali ne smeju. Možda kasnije. Ali kad dodje do toga, onaj ko je u vlasti će to uraditi, i to je to... Jaka mooda, postoje i važnije stvari od Slobine prodaje Kosova pre 20 god i Mlohine prodaje Kosova pre 5-6... pffff....

КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕСТЕ ОКУПИРАНИ ДЕО ТЕРИТОРИЈЕ СРБИЈЕ... и једино то је прихватљиво да држава Србија има такав став, за све остало има да лете главе к'о зреле диње...:rtfm:
 
upravo tako. U pitanju je de fakto okupacija dela teritorije nase zemlje. SAmim tim svako ko saradjuje i sluzi tim okupatorima jeste, logicki gledano izdajnik nase drzave naseg naroda i nasih interesa.

Srbi imaju svako pravo i mogucnost da posluju saradjuju sa americkim nemackim i svakim drugim firmama ako je to u interesu nasem, ali niko nema pravo da sluzi interesima i bude u sluzbi vlada zemalja okupatora teritorije Srbije.
А ни ти, изгледа, не разликујеш де факто од де јуре.
 

Back
Top