Medijski konzilijum o predsedniku Ahilu: Tetiva koja je istegla Srbiju

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
thumbnail.php

Đilas me je namerno faulirao: Boris Tadić uoči mučkog napada Drvoseka


Izveštaji beogradskih medija o povredi Ahilove tetive koju je predsednik republike Boris Tadić „zaradio“ igrajući rekreativni basket, iscrpno do imbecilnosti, opisali su prirodu i uzrok rupture, neophodnu hiruršku intervenciju i moguće komplikacije, kao i postoperativni oporavak na Vojno-medicinskoj akademiji. Sportska javnost ne bi bila iznenađena da, posle svega, oporavljeni predsednik zaigra za nižerazredni Teleoptik

Za nijansu zabrinutiji od ostalih bili su građani zaposleni u grčkoj medijskoj kući B92. Zvaničnim i prijateljskim kanalima oni su saznali da će predsednik platiti troškove operacije iz sopstvenog džepa, iako su se zabrinuti poslanici „Za evropsku Srbiju“ ponudili da sakupe novac potreban za intervenciju. Iz nekog korporativnog razloga ova vest je istog dana (23. decembra) skinuta sa sajta B92.

Moralno-političkom podobnošću finskog stručnjaka Sakari Orave koji se ponudio da u Beogradu operiše predsednika, bavio se toaletoid „Kurir“, vazda budan i na braniku kada su u pitanju zemljaci Martija Ahtisarija i Olija Rena, „osvedočenih neprijatelja Srbija kojima ne treba verovati ni kad poklone, a kamoli skalpele, donose“. „Kurir“ prenosi patriotsko uveravanje dr Slobodana Slavkovića, direktora Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica, koji je umirio naciju: „Pouzdano znam da predsednik Srbije nije insistirao da se angažuje finski stručnjak. Uostalom, nije Tadić otišao u Finsku da ga operiše Orava, već je Orava došao u Srbiju da operiše Tadića. To što je on bio na čelu tima koji je operisao Tadića nije korisno samo za predsednika, već i za srpsku ortopediju“.

files.php


Najvažniji problem u Srbiji nije mogao da prođe bez državnog lista Press koji nepogrešivo detektuje: „Zdravlje predsednika važnije od svega!“ Nesrećno glasilo uverava da „stručnjaci smatraju da takav tretman Tadić, kao šef države, potpuno zaslužuje“, podgrevajući sumnju da obični smrtnici ne moraju nužno da dobiju isti tretmana kao najpoznatiji srpski rekreativac. Ipak, da u prepoštenoj Srbiji, makar u sektoru zdravstva, nema povlašćenih i podređenih, Press „dokazuje“ citirajući direktora Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Aleksandra Vuksanovića: „Nismo imali nijedan dinar dodatnih troškova zbog Tadićeve operacije“, počeo je stručnjak blizak Demokratskoj stranci, uveravajući da će i predsednik proći kroz golgotu srpskog zdravstva: „Tadić je operisan kao i svaki drugi pacijent, a i ako bude morao u banju na rehabilitaciju, biće tretiran kao i svi drugi osiguranici“. „Presovao“ je i neizbežni nemački pacijent Tomica Milosavljević, hronično neobavešten o Tadićevim bolničkim navikama: „Kada sam ga posetio, predsednik je spavao, i ja sam mu ostavio dobre poruke i pozdrave“.

files.php

Ide patka preko Save, nosi pismo na vrh glave: Tomica Milosavljević, return to sender

Brigu o Tadićevoj levoj nozi pravoverno je iskazao i Tanjug iznoseći bizaran podatak koji je preneo Blic. Naime, Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja, osetio je snažnu potrebu da jednom vidi kako izgleda hirurška intervencija, jer sedam godina nije bio u prilici da se bavi ortopedijom. Smožden kao da je sam brčkao po tetivi, Dulić je poručio javnosti: „Bila mi je čast da prisustvujem operaciji predsednika“, počeo je vidno uzbuđeni ministar životne ortopedije, da bi odmah potom dao i ekspertsko opažanje: „Za saniranje povreda Ahilove tetive važan postoperativni tok, odnosno da se rehabilitacija uradi na adekvatan način“, pojašnjavajući zašto je baš on, a ne neko drugi, već godinama na lukrativnim funkcijama.

Ako zanemarimo horor detalj o kratkotrajnom predsednikovanju Slavice Đukić-Dejanović dok je Tadić bio pod narkozom, nova epizoda o predsedniku-pacijentu usledila je već u ponedeljak kada su mediji, predvođeni posrnulim B92, obavestili da je sve pod kontrolom, u okvirima uobičajene svetske prakse: „Predsednik Srbije Boris Tadić se oseća dobro i rani postoperativni tok protiče uredno. Predsednik je na VMA imao redovne sastanke sa svojim kabinetom“.

Mašala!
http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-tema/43480-Tetiva-koja-istegla-Srbiju.html
 

Back
Top