Mediji: Hrvatska nabavlja nove tenkove, favorit nemački Panter

Ajde decko istusiraj se hladnom vodom. Za kakve ratne zlocine bi on trebao biti optuzen? Zato sto je branio svoju zemlju od agresije i pobunjenika koji su protjerali i pobili sav hrvatski zivalj na okupiranim djelovima RH uz pjesmu biti ce mesa klati cemo hrvate. Mi bez oruzija. Za to sto ste pri povlacenju naredili narodu da bjezi, sami ste svoje ljude gazili tenkovima u bezaniji i skrivali se uz civile. Decko, mi smo zemlju oslobodili a srpski narod je otisao na naredbu Mileta Martica. Tudjman je govorio da ostanu i dolaskom HV objese bijelu zastavu. osobno sam bio u Oluji i to dozivio. Nitko ih nije takao vec su dobili sve i pricali su da su se morali skrivati od svojih jer su ih tjerali u zbjeg. Takodjer su i Srbi bili u HV. Dakle, ne pjevajte izmisljotine i izmsljate mitove. Pobjegli ste kao jazavci.
Istua=siraj se ti i koj e tebe sta pitao.Sta se bre trpas.

Nikakvi mi nismo Pavelicevi sljedbenici i nema potrebe vrijedjati. Najmanje njega koji je pola hrvatske dao talijanima. Ciji ste vi potomci, bande Cetnicke ili Nedica koji se lizao sa nacistima. Beograd je prvi grad koji je ocistio zidove i dobio epitet juden freei. Ajde prestanite vise sa tim zlocincima iz II rata i vasih i nasih. I jedni i drugi smo bili antifasisti osim ako su ti cetnici drazi a meni svakako Ustase nisu drage. Prestanite si graditi mitove. Na kraju ovo nije tema vec kupovina tenkova za OSRH.
Eee vidis ba takvi kao sto si ti,original ste Pavelici.

Eee vidis ba takvi kao sto si ti,original ste Pavelici.
Decko, u tebi je usadjena mrznja i podlozan si mitovima i lazima koje konstruirate da si olaksate. Samo se vi drzite sa takvim ambicijama dalje od RH i biti ce mir zauvijek. Ne pokusavajte ulaziti u tudju kucu jer tko se maca laca od njega i pogiba. To ste upravo nedavno dozivjeli i naucite iz gresaka. Tudja kuca nije tvoja. Sada idi sa mirom.

Decko, u tebi je usadjena mrznja i podlozan si mitovima i lazima koje konstruirate da si olaksate. Samo se vi drzite sa takvim ambicijama dalje od RH i biti ce mir zauvijek. Ne pokusavajte ulaziti u tudju kucu jer tko se maca laca od njega i pogiba. To ste upravo nedavno dozivjeli i naucite iz gresaka. Tudja kuca nije tvoja. Sada idi sa mirom.
Pusti ga, nije on loš, nego je stari dida, zapeo u prošlosti i ne može se izvući iz toga. Znaš onu izreku o starom psu i novim trikovima. ;)

Ma sve ok i prepoznajem slicne ljude ali ako je stari dida sta mu unuci razmisljaju. Zalosno je to od kuda mu tolika mrznja i zelja za tudjom kucom.
Moji unuci nemaju pojma o tom ratu,Niti cu im ikada pricati.A ako me pitaju nesto u vezi toga recicu im da nije nista gore moglo da se dogodi na teritoriji na kome se to dogodilo.I nista vise.Moji unuci nisu nikada culi rec ustasa od mene,niti ce.

Moji unuci nemaju pojma o tom ratu,Niti cu im ikada pricati.A ako me pitaju nesto u vezi toga recicu im da nije nista gore moglo da se dogodi na teritoriji na kome se to dogodilo.I nista vise.Moji unuci nisu nikada culi rec ustasa od mene,niti ce.
Odlicno, ali nema zgoreg da im kazes da je to bilo u drugoj drzavi koja se zove Hrvatska i da su dobrovoljci iz Srbije i razni beli orlovi dolazili klat, protjerivati i krast hrvatski nenaoruzan narod iz njihove kuce. I lijepo bi bilo da im kazes da ne idu u tudju kucu niti kradu iz nje a najmanje ubijat, voditi u logore ili bacat u jame i maltretirati. Tada ces imati spokoj prema Isusu i mir i dobre susjede. Ako mislis po starom, dobiti ces pakao.

Odlicno, ali nema zgoreg da im kazes da je to bilo u drugoj drzavi koja se zove Hrvatska i da su dobrovoljci iz Srbije i razni beli orlovi dolazili klat, protjerivati i krast hrvatski nenaoruzan narod iz njihove kuce. I lijepo bi bilo da im kazes da ne idu u tudju kucu niti kradu iz nje a najmanje ubijat, voditi u logore ili bacat u jame i maltretirati. Tada ces imati spokoj prema Isusu i mir i dobre susjede. Ako mislis po starom, dobiti ces pakao.
Nemojmo opet.Zar i hrvati nisu klali i ubijali Srbe na raznorazne nacine.

Nemojmo opet.Zar i hrvati nisu klali i ubijali Srbe na raznorazne nacine.
Ovako, u svakom zitu ima kukolja ali,..hrvati ne sanjaju vasu zemlju niti misle o njoj. U srednjem vijeku dok ste bili Raska, hrvatski Kralj Tomislav je razbio Bugare i spasio vas. Tada nije bilo losih prica ali kada ste poceli na racun Hrvata i hrvatske sanjati svoju veliku imaginarnu Srbiju poceli su problemi. prestanite sanjati nemoguce i nepostojece i biti ce mir i jako dobri susjedi. Mi smo sebe branili od vase ekspanzionisticke politike i dok ne prestanete nece biti mira a to svakako ne treba tvojim i mojim unucima i ikom. Mi ne razmisljamo o vama niti mladi. Vi ste neka zemlja na istoku koja voli Rusiju. Nasi klinci su odgojeni u EU i NATO. Mi iz juge znamo jezike ali nasi klinci niti znaju cirilicu niti sta je pasulj, kapija, boranija,...dakle, Hrvati ce se svakako braniti i svoju domovinu a sada smo poprilicno jaki i naoruzani. Mir i postivanje i jest i pit cemo. Da li ti mozes shvatiti ista a krscanin si?

Ovako, u svakom zitu ima kukolja ali,..hrvati ne sanjaju vasu zemlju niti misle o njoj. U srednjem vijeku dok ste bili Raska, hrvatski Kralj Tomislav je razbio Bugare i spasio vas. Tada nije bilo losih prica ali kada ste poceli na racun Hrvata i hrvatske sanjati svoju veliku imaginarnu Srbiju poceli su problemi. prestanite sanjati nemoguce i nepostojece i biti ce mir i jako dobri susjedi. Mi smo sebe branili od vase ekspanzionisticke politike i dok ne prestanete nece biti mira a to svakako ne treba tvojim i mojim unucima i ikom. Mi ne razmisljamo o vama niti mladi. Vi ste neka zemlja na istoku koja voli Rusiju. Nasi klinci su odgojeni u EU i NATO. Mi iz juge znamo jezike ali nasi klinci niti znaju cirilicu niti sta je pasulj, kapija, boranija,...dakle, Hrvati ce se svakako braniti i svoju domovinu a sada smo poprilicno jaki i naoruzani. Mir i postivanje i jest i pit cemo. Da li ti mozes shvatiti ista a krscanin si?
Zasto je Hrvatska jos za vreme kraljevine,htela da se pripoji Jugoslaviji tadasnjoj.

Hrvatska se odvaja od zavisnosti u oruzju, municiji a i tehnickoj podrsci od rusije. A i onako se to oruzje pokazalo puno inferiornije od zapadnog.
Čuo sam u više navrata da je Hrvatska konačno dobila svoju tvornicu municije, ali ne mogu baš otkriti o kojoj tvornici je riječ i gdje se nalazi. Bez dovoljnog broja i dostupnosti vlastite municije sve ostalo oružje je uzalud. Oružje ne radi na vodu, nego s metkom ili projektilom.

Nazalost,pa su posle pre II sv. rat, brze bolje prisli svabama.
Povijest je puna primjera kada su građani veličanstvenih antičkih gradova otvarali svoja velebna gradska vrata i s veseljem dočekivali okupatora i tiranina sa cvijećem samo da ih spasi od trenutne okrutne i nemilosrdne vlasti. Kad su ljudu očajni uteći će i vragu crnome da se spase od još goreg vraga.

Čuo sam u više navrata da je Hrvatska konačno dobila svoju tvornicu municije, ali ne mogu baš otkriti o kojoj tvornici je riječ i gdje se nalazi. Bez dovoljnog broja i dostupnosti vlastite municije sve ostalo oružje je uzalud. Oružje ne radi na vodu, nego s metkom ili projektilom.
koje municije?
za pjesadijsko oruzje?
rakete vodjene, nevodjene, protuzracne, protuoklopne, avio bombe, tenkovsku municiju...?

U Hrvatskoj djeluje samo jedna jedina tvornica streljiva, osnovana novijeg datuma, i čini se ograničenih proizvodnih kapaciteta. Proizvodi minobacačke granate. Istovremeno, ne postoji ni jedna jedina tvornica pješačkog streljiva. Hrvatska proizvodi pištolje, puške, automatske puške, čak i višecijevne bacače raketa (VBR) RAK12 – 128mm i 107mm, lake raketne lansere (LRL) 128mm i 107mm, minobacače 60mm, 82mm i 120 mm, te poluautomatske bacače granata RBG-6 kalibra 40 mm za pješačku uporabu. Međutim, ne proizvodi ni jedan jedini metak. Nula, zero, ništa... Dođe li do bilo kakvog rata, HV može bacati te pištolje, puške i raketne lansere na protivnike. :lol: :lol: :lol:

Elmech Sintermak - tvrtka očito u stranom vlasništvu, ima tajno sjedište u Hrvatskom Zagorju. Od 2017. godine proizvodi minobacačke granate od 60 do 125 mm te granate od 155 mm za potrebe Hrvatske vojske.

Zasto je Hrvatska jos za vreme kraljevine,htela da se pripoji Jugoslaviji tadasnjoj.
Ovako, jos od ljudevita gaj je postojalo udruzivanje juznih slavena. Nakon Versaja je stvorena kraljevina SHS( Srba Hrvata i Slovenaca). Nakon toga su vasi apetiti Velike Srbije gusili hrvatski identitet pa ste u skupstini ubijali i nase prvake ( Radic,...) To je bilo lose i vasi apetiti prema hrvatskoj su rasli i uzrokovali su probleme koje sada imamo. Morate znati, nikada hrevatska nije bila srbija niti ce biti i pokusali ste silom i ne ide. izdali ste sve povjerenje prema bratstvu juznih slavena pod krinkom da smo mi porijeklom Srbi. To je fatalni problem jer to nije istina. Vas 1. kralj, Nemanja ima dva sina, Stefana i Rastka i svi su krsteni u katolickoj crkvi. Rastko je Sv Sava poslije zaredjenja na istoku, Grcka. Prvi put se spominje zemlja Srbija za cara Dusana u 14. stoljecu. Do tada Raska. Pitaj se od kada je zemlja Hrvatska. Stoljecima prije. Vas prvi ustanak je da se osloboditew od 500 godina osmanlija je 1805. Dakle, ostavite Hrvatsku i imate dobre susjede kao za hrvatskog kralja Tomislava. Dok god cackate po nasojh zemlji i prisvajate ju imamo problem. To nikada nije bila vasa zemlja niti ce biti. Bjezali ste od Osmanlija i naselili nase krajeve koje je dvor nazvao vojna krajina. To je vojni entitet koji nije bio samo u hrvatskoj vec je isao kroz Vojvodinu, gdje se rodio Ban Jelacic ali i u Madjarsku gdje je spomenik Nikoli Subicu Zrnskom, hrvatskom plemenitasu ( Siget). Dakle, mozemo biti super i druzit se uz rostilj ali ne diraj nasu kucu jer apsolutno nemas pravo i u tom smislu si barbar i tako ce hrvatska odgovoriti a to je pakao.

U Hrvatskoj djeluje samo jedna jedina tvornica streljiva, osnovana novijeg datuma, i čini se ograničenih proizvodnih kapaciteta. Proizvodi minobacačke granate. Istovremeno, ne postoji ni jedna jedina tvornica pješačkog streljiva. Hrvatska proizvodi pištolje, puške, automatske puške, čak i višecijevne bacače raketa (VBR) RAK12 – 128mm i 107mm, lake raketne lansere (LRL) 128mm i 107mm, minobacače 60mm, 82mm i 120 mm, te poluautomatske bacače granata RBG-6 kalibra 40 mm za pješačku uporabu. Međutim, ne proizvodi ni jedan jedini metak. Nula, zero, ništa... Dođe li do bilo kakvog rata, HV može bacati te pištolje, puške i raketne lansere na protivnike. :lol: :lol: :lol:

Elmech Sintermak - tvrtka očito u stranom vlasništvu, ima tajno sjedište u Hrvatskom Zagorju. Od 2017. godine proizvodi minobacačke granate od 60 do 125 mm te grana
Ja se nebi puno zamarao sa time. Hrvatska u domovinskom ratu nije imala ni osnovno naoruzanje a danas kao clanica NATO sigurno nece imati problema sa potencionalnom ugrozom. To je u potpunosti smijesno.

Ja se nebi puno zamarao sa time. Hrvatska u domovinskom ratu nije imala ni osnovno naoruzanje a danas kao clanica NATO sigurno nece imati problema sa potencionalnom ugrozom. To je u potpunosti smijesno.
Čudi me tvoje rezoniranje. Nije smiješno nimalo. Što ti misliš, da će se, u slučaju šire ugroze, većih ratnih kriza širih razmjera, naši saveznici u NATO-u tuči međusobno oko toga tko će nam poslati više municije? :lol: Hoće, ali malo morgen. Rekli bi nam - žao nam je, nemamo dovoljno za sebe. Snađite se kako znate. Cijela zapadna Europa je zanemarila opremanje vojske, ali i razvoj i stanje vojne industrije. Nedostaje resursa, tvornica, svega potrebnog za bržu izradu nužnog oružja i streljiva, a nama svima u EU, sad treba onoliko naoružanja, uključujući streljiva, koliko se realno može proizvesti tek za 20 godina. Da pričekamo malo sa svjetskim krizama i da naši potencijalni protivnici sjednu i pričekaju dok se ne naoružamo? :roll: Nijedna ozbiljna država na ovom svijetu neće reći da joj nije potrebna domaća prozivodnja vlastitog streljiva, i onog pješačkog i onog dalekometnog. Samo se mi u Hrvatskoj pravimo pametni i oslanjamo na tuđu pomoć. Kad i ako bukne kakav sukob, bit će u se i u svoje kljuse. Nitko nas neće tražiti i pitat imamo li dovoljno streljiva.

Čudi me tvoje rezoniranje. Nije smiješno nimalo. Što ti misliš, da će se, u slučaju šire ugroze, većih ratnih kriza širih razmjera, naši saveznici u NATO-u tuči međusobno oko toga tko će nam poslati više municije? :lol: Hoće, ali malo morgen. Rekli bi nam - žao nam je, nemamo dovoljno za sebe. Snađite se kako znate. Cijela zapadna Europa je zanemarila opremanje vojske, ali i razvoj i stanje vojne industrije. Nedostaje resursa, tvornica, svega potrebnog za bržu izradu nužnog oružja i streljiva, a nama svima u EU, sad treba onoliko naoružanja, uključujući streljiva, koliko se realno može proizvesti tek za 20 godina. Da pričekamo malo sa svjetskim krizama i da naši potencijalni protivnici sjednu i pričekaju dok se ne naoružamo? :roll: Nijedna ozbiljna država na ovom svijetu neće reći da joj nije potrebna domaća prozivodnja vlastitog streljiva, i onog pješačkog i onog dalekometnog. Samo se mi u Hrvatskoj pravimo pametni i oslanjamo na tuđu pomoć. Kad i ako bukne kakav sukob, bit će u se i u svoje kljuse. Nitko nas neće tražiti i pitat imamo li dovoljno streljiva.
etro rusija je gomilala oruzje i streljivo zadnjih 80 godina (slicno kao i sfrj) proizvodila sve svoje potrebe, zbog vojne proizvodnje stradalo je civilno stanovnistvo u pogledu zivota, imali su skuceni izbor osnovnih potreba, nisu imali kao zapad prilike da biraju ocu li ovu perilicu, onaj tv, ovakav kompjuter, onakav auto, ovakvu garderobu, ono ili ovo pice i hranu... sve im je bilo iste tehnologije i istog kvaliteta i slicnog dizajna, i to je bilo svakodnevica generacijama rusa do skoro i kineza. Ali vazno imali su prepune poligone tenkova, zrakoplova, magacine pune i prepune municije.
Zbog cega?
ocuvanje strogog i skromnog zivota njihovih gradjana koji su veoma tesko mogli ida putuju ne samo u inozjemstvo vec i u granicama svoje drzave, zivot u kome je bilo ograniceno sta smes slusati na tv, koju muziku svirati, kakvu garderobu nositi...
I evo u ukrajini uskoro ulaze u cetvrtu godinu rata gde su konacno nasli ulogu svom tom oruzju i municiji i opet ide zabrinjavajuce lose, covjek bi pomislio da sa tolikim oruzjem i pogonima za proizvodnju, nece imati problema da ostvare svoje ciljeve

Back